Şimdi Ara

Rüyada yazı okumak gerçekten imkansız mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
0
Favori
28.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaslar.Turkce fazla kaynak bulamazsiniz ama boyle bir gercek var.

Ruyada insanlar hic bir zaman anlamli yazilar okuyamazlar.Hatta bir lucid dream'de oldugunun temel yollarindan biri bir yaziyi okumaktir.

Siz hic bir zaman anlamli bir butun okudugunuzu hatirliyor musunuz?

Ben bugune kadar hic okuyamadim.Okuma eyleminin beynin sag lobu ile yapilirken ruyalarin sol lob kullanarak gorulmesi seklinde bir teori var.

Sizce neden? Buyrun tartisalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monterrey -- 5 Aralık 2012; 14:13:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rüyada Yazı Okumak Gerçekten İmkansız mı?

Rüyalar, bilinçaltı zihninizin gizemli ve büyülü dünyasına bir penceredir. Rüyalarınızda uçabilir, konuşan hayvanlarla karşılaşabilir ve imkansız gibi görünen şeyler yaşayabilirsiniz. Peki ya rüyada yazı okumak? Gerçekten mümkün müdür?

Rüya yorumcuları, bu sorunun kesin cevabının olmadığı konusunda hemfikirdir. Bazıları rüyada yazı okmanın mümkün olduğuna inanırken, diğerleri bunun imkansız olduğunu iddia eder.

Rüyada Yazı Okunamamasının Nedenleri:

Rüyalar, genellikle sembolik ve mecazi bir dil kullanır. Bu nedenle, rüyada gördüğünüz yazıların gerçek kelimeleri temsil etmesi gerekmeyebilir. Bunun yerine, bilinçaltınızın size iletmeye çalıştığı gizli mesajlar veya duygular olabilir.

Ayrıca, rüyalar genellikle parçalı ve düzensizdir. Bu, rüyada gördüğünüz yazıları tam olarak okumayı zorlaştırabilir. Beyniniz, rüya sırasında tamamen uyanık olmadığından, metni de net bir şekilde algılamakta zorlanabilirsiniz.

Rüyada Yazı Okunabilmesinin Olanakları:

Öte yandan, bazı rüya uzmanları rüyada yazı okumanın mümkün olduğuna inanır. Bunu, rüya sırasında bilinçaltınızın son derece aktif ve yaratıcı olduğuna bağlarlar. Bu aktiflik, zihninizin rüyada gördüğünüz yazıları anlamasına ve yorumlamasına izin verebilir.

Ek olarak, rüyada gördüğünüz yazıların gerçek hayatınızla ilgili kişisel deneyimlerinizden veya anılarınızdan kaynaklanmış olması da mümkündür. Bu durumda, zihniniz zaten bu metinlerle aşina olacağından, rüyada bunları okuyabilmeniz daha kolay olabilir.

Sonuç:

Rüyada yazı okuyup okuyamayacağınız sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Rüyalar, sembolik ve öznel deneyimlerdir ve her kişinin rüya deneyimi farklı olabilir. Rüyalarınızda yazı gördüğünüzde, bunları kelimesi kelimesine gerçek metinler olarak değil, bilinçaltınızın size iletmeye çalıştığı mesajlar olarak yorumlamayı deneyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önlerden

• Nedenini söylemişsin neden diyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Coleslaw

Nedenini söylemişsin neden diyorsun

Bu sadece teorilerden bir tanesi :)

• Sahsen ruyamda telfnuma msj geldiginde okuyamiyorum uyandgmdada 1 saat ne yaziyodu diye dusunuyorum

• Rusya da diye okudum.
  • rüya sağ lob okurken sol lob değil mi o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir ara telefon numarasi gordum . Az buçuk okudum yani. Oyle hatirliyorum. Sadece numara da olabilir aslinda. Dogruluk payi var dediginin

• ruyamda internette geziyordum ve yazıları okuyordum

• Okuma konusma falan sol lob degil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: O Meşhur Kel Adam ;)

Rusya da diye okudum.

Tek değilmişim Rusya diye okuyan

Ayrıca ben rünyamda birşeyleri okuduğumu hatırlıyorum. Hatta yazmıştım bile rüya içinde. Ama bunun imkansız gibi olduğunu bilmediğimden takmamıştım.
  • Evet okuyabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equaties -- 4 Aralık 2012; 23:09:26 >
  • quote:

Rusya da diye okudum.

+1

• Edebiyat yazılısından birgün önce rüyamda edebiyat defterini açıp kısaca göz gezdirdiydim. Sayılır mı o ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

quote:

Rusya da diye okudum.

Tek değilmişim Rusya diye okuyan

Ayrıca ben rünyamda birşeyleri okuduğumu hatırlıyorum. Hatta yazmıştım bile rüya içinde. Ama bunun imkansız gibi olduğunu bilmediğimden takmamıştım.

+3
  • Bazen rüyalarımı İngilizce gördüğümden bir keresinde rüyamda İngilizce bir yazı okumuştum. Uyandığımda özellikle hatırlamaya çalışmıştım ancak şu an okuduğum cümleyi hatırlayamıyorum. O zaman bile parça parça hatırlayabilmiştim. Rüyalarımı anında unuturum zaten ama "League of Legends" ile ilgili birşeydi. Aklımda tek bu kalmış. Keşke not alsaymışım uyanınca.
  • bende bu sayada lucid rüya yapabiliyodum. gece uyurken falan yazıyı okuyamadığımda rüyada olduğumu anlıyorum rüyayı yaşamaya başlıyorum
  • Rusya'da diye okudum.

• Ruslar komünist olduğu için solcudurlar ve beyinlerinin sol tarafını kullanırlar. Okuma ise beynin sağ lobu ile yapıldığı için onlar okuyamazlar Okumak istiyosanız ikili oynayın veya sağcı olun
  • Ben görmedim ama geçen arkadaşım görmüş anlatıyodu rüyasında arapça konuşuyolarmış ve altyazı geçiyormuş o da onu okuyarak anlıyormuş

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.