Şimdi Ara

çok merak ettiğim bir sorgu kodu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben hem turhal hem de zile kütüphanesinde kitabı bulunan yazarların adını yazdırmak istiyorum, ya turhal ya zilede bulunanları yazdırabiliyorum or ifadesi ile turhal ya da zile deyince geliyor direkt son kodum şu şekilde, nasıl bir değişiklik yapmam gerek? yazar adına ve soyadına göre grupladıktan sonra koşul yaparsam tek tek satırları kontrol edip ikisi de varsa gösterir sanmıştım ama son hali hata verdi;

SELECT yazar_adi, yazar_soyadi from kutuphane, kitap_kutuphane, kitap_yazar, yazarlar where kutuphane.kutuphane_no=kitap_kutuphane.kutuphane_no and kitap_yazar.ISBN=kitap_kutuphane.ISBN and yazarlar.yazar_no=kitap_yazar.yazar_no group by yazar_adi, yazar_soyadi having kutuphane_ismi='turhal' and kutuphane_ismi='zile'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 25 Ocak 2015; 21:41:09 >

• select yazarlar.yazar_no,yazarlar.yazar_adi, yazarlar.yazar_soyadi, kitap_kutuphane.kutuphane_no,
    kitap_kutuphane.ISBN, kitap_kutuphane.Miktar,kitap_yazar.ISBN,kitap_yazar.yazar_no,
    kutuphane.kutuphane_no,kutuphane.kutuphane_ismi from yazarlar inner join kitap_yazar on kitap_yazar.yazar_no=yazarlar.yazar_no inner join kitap_kutuphane on kitap_kutuphane.ISBN=kitap_yazar.ISBN
    inner join kutuphane on kutuphane.kutuphane_no=kitap_kutuphane.kutuphane_no where kutuphane.kutuphane_ismi='Zile' or kutuphane.kutuphane_ismi='Turhal'

çıktısı ekteki resimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROJ -- 26 Ocak 2015; 7:42:47 >

• kutuphane.kutuphane_ismi='Zile' AND kutuphane.kutuphane_ismi='Turhal' şeklinde dener misin yanlış anlamadıysam eğer.
    AND şartı koşarsan and şartına dahil ettiğin her şey aynı anda gerçekleşmelidir.
    OR varsa herhangi bir şart gerçekleşse bile çalışır.
  • çok optimize etme fırsatım olmadı ama alttaki sql işini görür diye düşünüyorum.

select yazar_adi
    from yazarlar y,kitap_yazar ky
    where y.yazar_no =ky.yazar_no
    and ky.isbn in(select isbn
    from kitap_kutuphane kk,kutuphane k
    where kk.kutuphane_no=k.kutuphane_
    and (k.kutuphane_ismi in ("Zile","Turhal"))
    group by isbn)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Merak ettiğim bir konu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.