Şimdi Ara

Çok pis gaza geldim zayıflamak istiyorum!![SS] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
4.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: snf35

Midesi genişlemiş insan asla kilo veremez. Kendisini kandırır. Arada verdiği kısmi kilolar fazlasıyla ona döner. Tek çare mideyi küçültmektir. Balon, kelepçe vs. Yani tıbbi müdehale.

Bilmiş edasıyla konuşmayın şu forumda. Herkez zaten doktor.

Midesi genişlemiş insan kilo verir. Sadece daha az gıdayla beslenmeye alışması çok zahmetli olur. Ve zayıf iradeli kişiler çok zorlanır. Pek çok insan abur cuburu sıkıntıdan, keyf için yiyor üstüne normal yemeğini yiyor. Yani bir nevi keyfiyetten, boş vakitten ve sıkıntıda alınıyor abur cubur kilodu.

Kimisi vardır abur cubur yemez ama yemekte hayvan gibi yer. yarım ekmek 1 ekmek yer her öğünde. Abur cubur olayı farklıdır. Geçersin filmin başına bakmışsın 2 büyük cips 1 2 lt kola bitmiş.

Azaltman gereken şeyler var. Pek ala verebilirsin kilo. Ben 179 120 kgden 80 e indim kendi boş vermişliğim ve sınava hazırlandığım dönemden dolayı tekrar 6 7 kilo aldım. Fazlasıyla geri alınırmış "tırt" vericek olan insan verir. Zamanlada daha az şeyler doymaya alışıyorsun. Ekmek tuz hatta çaya şeker bile istemiyor canın. Yeterli diyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: radiocheck

evet ciddiyim.. yemek konusunda sınır koyamıyorum kendime misal şu anda
    2 büyük boy cips paketi
    1kg mandalina
    1 paket fındıklı lilastar
    3 adet nescafe 3in1
    50 gr kahve kreması

bitirmiş durumdayım
    bu, bu akşam için sıradan bir durum bazen işi dahada abarttığım oluyor..

açlık hissine tahammülüm yok ne zaman acıksam yicek bişiler buluyorum. bu günden itibaren buna bir son vermeye karar verdim. aslında buna daha önce 18975643 kez daha karar verdim ama hepsi 1 saat sürdü. bu kez çok ciddiyim tüm dh in gözü önünde bu göbeği eriticem desteklerinizi bekliyorum..

Yemek dediğin şeylere bak... Yemek yesen normale dönersin de bunları yersen halin vahim gibi.

Allah kolaylıklar ve sabırlar versin..

• Sana şurda 2 sayfa bilgi verirdim ama ne desem boş bu göbeği eritmek en az 1 buçuk sene sürer.Bunun kas orantısı var yağ orantısı var bilgi sahibi olmadan zayıflamaya başlamasın sakın kimse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoneyTalks

quote:

Midesi genişlemiş insan asla kilo veremez. Kendisini kandırır. Arada verdiği kısmi kilolar fazlasıyla ona döner. Tek çare mideyi küçültmektir. Balon, kelepçe vs. Yani tıbbi müdehale.

Midesi genişlemiş insan kilo verir. Sadece daha az gıdayla beslenmeye alışması çok zahmetli olur. Ve zayıf iradeli kişiler çok zorlanır. Pek çok insan abur cuburu sıkıntıdan, keyf için yiyor üstüne normal yemeğini yiyor. Yani bir nevi keyfiyetten, boş vakitten ve sıkıntıda alınıyor abur cubur kilodu.

Kimisi vardır abur cubur yemez ama yemekte hayvan gibi yer. yarım ekmek 1 ekmek yer her öğünde. Abur cubur olayı farklıdır. Geçersin filmin başına bakmışsın 2 büyük cips 1 2 lt kola bitmiş.

Azaltman gereken şeyler var. Pek ala verebilirsin kilo. Ben 179 120 kgden 80 e indim kendi boş vermişliğim ve sınava hazırlandığım dönemden dolayı tekrar 6 7 kilo aldım. Fazlasıyla geri alınırmış "tırt" vericek olan insan verir. Zamanlada daha az şeyler doymaya alışıyorsun. Ekmek tuz hatta çaya şeker bile istemiyor canın. Yeterli diyorsun.

Tebrikler. Gördüğüm en mantıklı yorum.

Bu arada göbeği eritmek için hala şınav, mekik diyen zihniyetler var. Sokaktan duyduklarınızla avutun siz.

• quote:

Hocam askerlik ne durumda?

okuyom ben yağğ (tecilli hocam 3 senedir ytü 1. sınıf okuyorum. okul 2 yıllık. first class dan vazgeçemiyorum)

quote:

abur cuburu bırak ona harcadığın parayı da kenara koy liposakşın yaptır olay tamam

artık cips vs yemiyorum.. bu günkü toplam yediğimi yazayım

sabah (12 de )

haşlama suyu çorba 2 dilim ekmek

akşama doğru 1 tane mandalina

akşam 2 bardak şekersiz kahve (nescaafe 2in1)

şu anda limonlu soda (normal sodaya 1 tam limon)

ve tabiki vazgeçilmezim nargile :)

bu akşam eve yicek hiç birşey sokmadım. kendime 2 ay verdim. yağların tamamını bu sürede eriticem. gün içinde inüslin seviyemi fazla yükseltmediğimden çok fazla açlık çekmedim. gün yine monoton ama moralim biraz bozuktu. fazla iştahım da yoktu.

• bu nedir lapacı olmuşsun sadece diyetle olmaz tak mp3 çaları kulağına her akşam 1 2 saat tempolu yürü sonuç alırsın
  • Endokrinde ccak ayına randevu veriyordu bende bugün dahiliye'ye gittim, şuana kadar yaptığı tahlillerde aşırı zayıf oluşumla ilgili bir bulguya rastlamadı.. Cuma gününe yine yeni tahlillerim, kontrollerim var bakalım neden bu kadar zayıfım?! Eğer tahlil sonuçlarından bir sebep çıkmazsa diyetisyene yönlendirecekmiş dahiliye doktoru..

52kg 180cm boy (not: yaşıyorum)
  • yarın şu bitkileri alıp deneme yapıcam. kilo almak isteyen arkadaşlara ayrıntılı diyet yazabilirim. hatta kilolarımın tamamını bile verebilirim.. kiloyu kas olarak yapmak için protein şart. profesyonel sporcular bir günde 40 tane yumurta beyazı içiyorlarmış.
    sigara alkol vs kilo alımını olumsuz etkiliyor.
  • quote:

quote:

Yazdıklarınızın hepsi kilo veremeyen insanların bildiği şeyler, hatta daha fazlasını size günlerce susmadan anlatabilirler. Önemli olan sonuçtur. Bugün obezite en büyük sorunlardan birisi olmakla beraber en büyük gelir kaynaklarından biridir. Milyonlarca diyet listesi, diyetisyen, internet siteleri, keriz yolan zayıflama merkezleri vs.vs. Bunların hepsi hikayedir. Olay insanın kendisinde biter ve ortalama zekada bir kişi vücudunun günlük kalori ihtiyacından fazlasını aldığında kilo alacağını, azını aldığında kilo vereceğini bilir. Bu kadar basit bir şey üzerinden milyonlarca kişi de obezleri sömürerek para kazanır. Obezler salak mı peki bu kadar basit bir şeyi, herkesin bildiği kilo verme usüllerini (az ye sık ye, aktif ol hede hödö) sanki izafiyet teoreminin açılımı halinde anlayacak ve zayıflayamayacak ? 1000 kişiden belki 1-2 kişi inanılmaz irade sahibi çıkar (her konuda başarılı böyle istatistikler bulursunuz) ve bunlar da medyada, zayoflama merkezlerinde önce/sonra diye sergilenir. Ne kadar kolaydır kilo vermek !
    Kimse kimseyi kandırmasın. Midesi genişlemiş ve özellikle vücudu kalıtsal olarak kilo almaya elverişli kişi asla diyet vs. ile kilo veremez. Verse de geçici olur, bir süre sonra fazlasını alır. Ve yaş ilerleyip metabolizma yavaşladıkça geçici kiloları verme şansı da kalmaz. her sene kilo almaya devam eder.
    Tek çare ilk mesajımda yazdığım gibi tıbbi müdehaledir. Onun da yüzde yüz garantisi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snf35 -- 2 Kasım 2011; 15:00:31 >

• quote:

quote:

quote:

Yazdıklarınızın hepsi kilo veremeyen insanların bildiği şeyler, hatta daha fazlasını size günlerce susmadan anlatabilirler. Önemli olan sonuçtur. Bugün obezite en büyük sorunlardan birisi olmakla beraber en büyük gelir kaynaklarından biridir. Milyonlarca diyet listesi, diyetisyen, internet siteleri, keriz yolan zayıflama merkezleri vs.vs. Bunların hepsi hikayedir. Olay insanın kendisinde biter ve ortalama zekada bir kişi vücudunun günlük kalori ihtiyacından fazlasını aldığında kilo alacağını, azını aldığında kilo vereceğini bilir. Bu kadar basit bir şey üzerinden milyonlarca kişi de obezleri sömürerek para kazanır. Obezler salak mı peki bu kadar basit bir şeyi, herkesin bildiği kilo verme usüllerini (az ye sık ye, aktif ol hede hödö) sanki izafiyet teoreminin açılımı halinde anlayacak ve zayıflayamayacak ? 1000 kişiden belki 1-2 kişi inanılmaz irade sahibi çıkar (her konuda başarılı böyle istatistikler bulursunuz) ve bunlar da medyada, zayoflama merkezlerinde önce/sonra diye sergilenir. Ne kadar kolaydır kilo vermek !
    Kimse kimseyi kandırmasın. Midesi genişlemiş ve özellikle vücudu kalıtsal olarak kilo almaya elverişli kişi asla diyet vs. ile kilo veremez. Verse de geçici olur, bir süre sonra fazlasını alır. Ve yaş ilerleyip metabolizma yavaşladıkça geçici kiloları verme şansı da kalmaz. her sene kilo almaya devam eder.
    Tek çare ilk mesajımda yazdığım gibi tıbbi müdehaledir. Onun da yüzde yüz garantisi yoktur.

dediğiniz kelepçe ile sonuç alamamış insanlarda var.

Kasıt önemli burda. 175 boyda 150-200 kg olmuş insanla 100 kg lık aynı seviyede değil benim gözümde. yani genişlemekle "geniiiiiiiişlemek" aynı şey değil.

Bakın tekrarlıyorum insan hayatı fiziki olarka basitleştikçe kilo sorunu dahada artacaktır küresel anlamda. İnsan fiziki aktivitesini azaltıp neredeyse minimuma indirdiğinde, beslenmesini aynı tutup hatta kimyasallarla lezzetlendirilmiş, yağlı bol tuzlu gıdalarlada beslenince (fast food cips, şekerlemeler v.b) zaten harcadığı enerjide olmadığı için normal olarak kilo alacaktır. Mantık dediğiniz gibi çok basit. Belli bir sınırın var onun üstesinde alıp harcamadığın enerji depo edilir. Kilo vermenin mantığıda harcadığın enerjinin aldığındna fazla olması. Çok basit bir hesap yani.

Kalıtsal olan şeyler var, metabolizma farklılıkları insanların yiyeceklere tepkileri ve vucutların yağ tutma oranları bir değil. Klasik geyiktir hayvan gibi yiyip kilo alamamak. Ama bu olay var. Keza aynı şekilde 2 3 gün yemeği tatlıyı biraz abartan birinde hemen değişme gözlenebilir. Yani bunlar insandan insna farklılık gösteren şeyler.

İrade tabiki çok önemli, ama misal bizim halkımızdada gözlemlediğimim şeyler var; ev kadınlarımızın çoğu evlenmeden önce çıta gibiyken evlenip cocuk yaptıktan sonra şişiyorlar ve sebebi "ben cocuk doğurdum" oluyor halbuki olay biraz rahatlığa dayanıyor. Keza çok şişman insanların büyük çoğunluğu (gençler olarak kastediyorum) lise-üniversite öğrencisi olduğunu düşünelim. Adamda asosyallik var, bazıları daha küçükken ailenin yanlış beslendirmesi ise bir kilo temeli ile geliyor o çağa. Okuldan eve evden okula bir hayat. TV-PC başında geçen bir hayat. Ve ye-iç-çıkar döngüsündeki bir yaşam şekliyle abur cuburla tabiki kilo alınıyor.

Dediğiniz "kerizleri yolma" sadece kiloda değil pek çok şeyde var. Misal bende hafif derece kekemelik var. Zamanında yok şu tedavi yok bu tedavi derken az para harcamadı ailem. Ha sonucunda eskisi kadar takılmıyorum. Çok aza indirgedim şu anda. (gittiğim terapilerin, programların hiçbir faydası olmadı) Onun mantığıda basit "yavaş tane tane konuş düzenli nefes al heycanlanma" ama herşey lafla olmuyor. Dediğiniz mantıkla bende kerizim para harcadım ama sonuç alamadım. Kiloda o şekilde.

Spor zaten yeterli fiziki aktiviteyi göstermeyen kilolu kilosuz her bireyin ihtiyacı olan birşey. Ama altın çilek, gümüş mısır bilmem tabiki keriz yolma olayı. Keza muaynesi 250 liralık zayıflama-güzellik merkezleride o şekilde. Diyetten kasıtta bütün gün 1 dilim ekmek kibrit kutusu peynir brokoli değildir. misal adam düzenli beslenicem der abur cuburu çıkartır hayatından kolayı çıkartır. çaya şeker değil tatlandırıcı kullanmaya başlar. Bunlar uzun vadede bireyin kilo vermesini kolaylaştırak şeylerdir. Kısa dönemde sonuç için zahmet çekmek açlığa sabretmek ve erneji harcamak gerekir. Günlük yaşantılarında enerji harcayacak ortamı olmayanlarda spor salonlarını kullanırlar. Ki salon zamanla hobi haline gelir ve ayrı bir çevrede edinirsiniz.

Dediğiniz gibi bu konuda günlerce yazılabilir. Sadece kafanızdaki kalıp fikri değiştirmenizi öneririm. Burdaki temel etken insan. Kilo vermek bence basit ama zaman isteyen bir olay. Kimine görede ölse 5 kilodan fazla veremez. yada açlığa dayanamayıp dediğiniz gibi 1 kilo verip 3 kilo alır. ayrıca ben az ye sık ye olayını kullanmadım. günlük iş hayatında yada okul hayatında uygulanabileceğinide pek düşünmüyorum. 7/24 evinde olan biri uygular o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 2 Kasım 2011; 18:21:07 >

• Siz yine tüm obezlerin ezbere bildiği ve okumaktan bıktığı şeyleri yazıyorsunuz. Hepsi ideal, hoş şeyler ama gerçeği değiştirmiyor. Yazdığınızın tam tersine kilo vermek dünyanın en zor şeylerinden biridir. Tabi burada kalıcı kilo vermekten bahsediyorum. Yani diyelim ki biri beygir gibi yemeye alışmış, mide genişlemiş, doyma eşiği yukarılarda ve kilosu 150. İşte bu elemanın bir gün gelip de sizin çok basit dediğiniz şeyleri lay lay şarkılar eşliğinde uygulamaya başlaması, beslenme kültürünü tamamen değiştirmesi ve 75-80 kiloya inmesi sadece ütopyadır. Bahsettiğim gibi 1000 kişiden bir kaçı iner, onların da belki tamamı ilerideki dönemlerde fazlasıyla geri alacaktır.
  • quote:

Siz yine tüm obezlerin ezbere bildiği ve okumaktan bıktığı şeyleri yazıyorsunuz. Hepsi ideal, hoş şeyler ama gerçeği değiştirmiyor. Yazdığınızın tam tersine kilo vermek dünyanın en zor şeylerinden biridir. Tabi burada kalıcı kilo vermekten bahsediyorum. Yani diyelim ki biri beygir gibi yemeye alışmış, mide genişlemiş, doyma eşiği yukarılarda ve kilosu 150. İşte bu elemanın bir gün gelip de sizin çok basit dediğiniz şeyleri lay lay şarkılar eşliğinde uygulamaya başlaması, beslenme kültürünü tamamen değiştirmesi ve 75-80 kiloya inmesi sadece ütopyadır. Bahsettiğim gibi 1000 kişiden bir kaçı iner, onların da belki tamamı ilerideki dönemlerde fazlasıyla geri alacaktır.

hocam korkutuyon beni 1.77 kilo 76 bende göbek inmezmi şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Orijinalden alıntı: ExShadoW42

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Şeker hastasısın sen kesinlikle doktora gitmen lazım,

Zayıflık veya şişmanlık.Hormonal veya organlardan olan bi bozuklukdan dolayı oluşur.Kafaya koymanla olacak birşey değil. Dahiliye ve diyetisyene git.Gereken yerlere gönderirler seni

SSK'nın diyetisyenine randevu alıp gitsek ilgilenirler mi acaba? Yoksa bu diyet işi için illa özel bir yere mi gitmek gerek? Ne dersiniz?

Randevu alabilirsen bi de o var

• quote:

Orijinalden alıntı: BrokenGoblet

quote:

Siz yine tüm obezlerin ezbere bildiği ve okumaktan bıktığı şeyleri yazıyorsunuz. Hepsi ideal, hoş şeyler ama gerçeği değiştirmiyor. Yazdığınızın tam tersine kilo vermek dünyanın en zor şeylerinden biridir. Tabi burada kalıcı kilo vermekten bahsediyorum. Yani diyelim ki biri beygir gibi yemeye alışmış, mide genişlemiş, doyma eşiği yukarılarda ve kilosu 150. İşte bu elemanın bir gün gelip de sizin çok basit dediğiniz şeyleri lay lay şarkılar eşliğinde uygulamaya başlaması, beslenme kültürünü tamamen değiştirmesi ve 75-80 kiloya inmesi sadece ütopyadır. Bahsettiğim gibi 1000 kişiden bir kaçı iner, onların da belki tamamı ilerideki dönemlerde fazlasıyla geri alacaktır.

hocam korkutuyon beni 1.77 kilo 76 bende göbek inmezmi şimdi?

Bende 1,75 boy 81 kilo var. Ben n'apayım.

Sizin pek kilo fazlanız yok. Ben obez vaziyette olanlar, ciddi anlamda kilo sorunu yaşayanlar için şahsi fikrimi yazıyorum. Bunları da uzun yıllardan beri samimi olduğum arkadaşlarım, bazı akrabalarım üzerindeki gözlemlerime dayandırıyorum.
    3-5 kilo fazlası olan için zaten ciddiye alınacak bir sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Sana şurda 2 sayfa bilgi verirdim ama ne desem boş bu göbeği eritmek en az 1 buçuk sene sürer.Bunun kas orantısı var yağ orantısı var bilgi sahibi olmadan zayıflamaya başlamasın sakın kimse.

O kadar da abartı bir durum yok bence 1.5 sene bu göbek için çok fazla aynı şekil kilo almıştım zamanında sınava hazırlanırken ertesi yıl
    6-8 ayda sadece spor ve yediklerime dikkat ederek 17 kilo vermiştim, arkadaş da 15-20 kilo verse sorun kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WiccA35

yuhh balkona bak.

Hacı Ne Balkonu Ya Direk Taras Çıkmış.Allah Yardım Etsin...
  • öncelikle herkese iyi bayramlar.. 4 günlük hapisten yeni çıktım. birkaç gün yediklerime dikkat ettim. şu bitkilerle yaptığım çaylar bayaa etki gösterdi. çok fala yağ yaktım diyemem ama bir kaç gün kıyafetlerin bol geldiğini hissettim. pantolonun ust düğmesi çok daha rahat kapanıyordu. yine dayanamadım yüksek kalorili yemeklere başladım.. akşam pc başında kuruyemiş abur cubur vs vs.. gazın etkisi kısa sürdü. şimdi sizlerin de desteğiyle yeniden başlamak istiyorum.
  • bu kiloda sporsuz olmaz. 125 kiloydum 1.5ay önce spora başladıgımda. Şuan 115kiloyum.Tabi siz kadar yemiyorum ekmek kepekliherzaman max.2 dilim ve az yağlı yemek. Beyazekmek kola cips çikolata yok kesinlikle. Ama en önemli etken spor salonuna yazılmam oldu.Şuan da devam ediyorum hedef 90
  • spor salonuna gidecek vaktim yok ama koşu bandı almayı düşünüyorum.. yürümenin gerçekten etkisi oluyor. vücudun yağ yaktığı idrar renginden ve kokusundan anlaşılıyor.
  • zayıflamak istiyorsan çok yeeeeeeee yiyince patlarsı patlayınca zayıflarsın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.