|
ÇOK TEHLİKELİ FİZİK SORUSU
-
-
trambolinin gerilmesinde ağırlık etkisi olabilir gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicidalMert -- 25 Ekim 2020; 18:30:17 > -
hocam cevap anahtarı yanlış olmasın? sonuçta yaptığınız ağırlıktan dolayı gerilme kuvveti oluşuyor o da size geri dönüyor. trambolinin mantığı bu değil midir yani?
-
Bu soru hangi denemedeydi?
-
Gerdirmeyi aslında yerçekimi yapıyor dediğin temas önemli değil bence soruda temas gerektirmeyen kuvvetlerin etkisinin var olup olmadığını soruyor ağırlık etkisi varsa bence temas gerektirmeyende olabilir gibi. Açıkçası soru pek mantıklı sorulmamış ben farklı bir perspektiften düşünmeye çalıştım.
-
Cevap 1-2 değil mi ? -
Hangi yayın bu
-
Trambolinle zıplamada yer çekiminin etkisi var -
cevap gayet de net bi şekilde 1 ve 2. 3 te bi kere trampolinde zıplarken trampolinin sana uyguladığı basınç sayesinde havaya zıplayabilirsin. eğer basınç olmasaydı zaten ayağın teması hissetmezdi ve kuvvet de olmazdı sonuçta basınç dediğiniz şeyin birimi Pa (N/m^2)
-
Trambolinde zıplamayı devam ettirebilmek için minimum noktada bacak kaslarıyla elastik sistem daha da gerilir ve daha yükseğe zıplanır. Bu temas ister. Ama geri dönmek için de kütle çekimi kullanırız. Ama öncül eksikliği hissediliyor. Eğer trambolinde zıplamaya devam etmesi deseydi evet 3'ü de rahatlıkla eklerdik. Sadece 1 kez zıplamak içinse kütle çekime karşı iş yaparız aman neyse kafam karıştı. Soru şaibe-i kazık-ül vahşet olduğu için ösym bunu sormaz zaten. Bu soruyu bi yerlerde çözdüm gibi hatırlıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Tuna Mirliva -- 25 Ekim 2020; 21:46:9 > -
İşte sıkıntı orada başlıyor. Eğer kütle çekimi olmasaydı tramboline kuvvet uyguladığın an kafan tavana çakılırdı.
-
Eğer cevap e ise iyi bir açıklamam var ama d ise bilmiyorum -
Kütle çekim olmasa zıpladığımızda yere düşmezdik. Bu sorularda hep böyle düşünürüm hep de tutar -
burda etkin kuvvet etki tepki kuvveti bence çünkü tramboline yaptığımız etki sonucu geri zıplıyoruz
-
kendin de yazmışın zaten. trampoline kuvvet uyguluyorsun. burda sadece temassız kuvvet yoktur, senin ve trampolinin uyguladığı kuvvetler de vardır. %100 iddiasına girerim bu sorunun cevabının 1,2 olduğuna. sen trampoline abanmadıkça trampolin de seni yukarı itmedikçe orada bi etkileşim olmaz, kuvvet de olmaz.
Benzer içerikler
- aktif metaller bazlarla tepkime verir mi
- kırık obp ne zaman düzelir
- yeni mezun diş hekimi maaşı
- 12. sınıf tyt netleri kaç olmalı
- dershane cayma bedeli hesaplama
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X