Şimdi Ara

Cok Yukleme yapiyorum diye hizimi indirdiler komedi... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
7.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benzeri durum bendede var ve bende ne yapıcagımı sasırdım. 4mbit olduk baglantı sureklı kopup durdu sonra arızayı bıldırdık 1mbite ındırdıler bulundugunuz bolge kaldırmıyor dedıler. napıcaz dedım ben 4mbit olamıcammı dedım hayır denılıyor. Ama benden 4mbit parası alınıyor ben 4/1 hizmet alıyorum... ve burası internet cafe :(
  • GPRS kullanımı gibi kademeli ücretlendirmeyi öneren arkadaşların sınırlayıcı Türk zihnine hayran oldum. Sevgili arkadaşlar, geniş banttan bahsediyoruz. Geniş bantın özelliği zaten sınırsızca bilgiye erişimin hızlıca sağlanmasını sağlamaktır. Bir Telekomünikasyon şirketinin, ki tekel konumunda bir şirket bu, yukarıda bir arkadaşımızın b elirttiği üzre 1'e 10 kazanmasına rağmen zerre yatırım yapmaması çok acıdır. Bu ülkede denetim mekanizmasının ne kadar çalıştığının, vatandaşın ne kadar düşünüldüğünün göstergesidir. Türk Telekom'un özelleşmiş kısmı (%55) bunu yapmıyorsa devlet kolunun bunu yapmak için bastırması sağlanabilir en kötü ihtimalle. Ki yönetim kurulundaki ağırlığı da az değil devletin. Tam %45 hissesi hala devlete ait Türk Telekom'un.

Bunları da hesaba kattığımızda emeklediği söylenen Türk Telekom'un artık okula başlamış olması gerektiğini hepimiz rahatlıkla görebiliriz. Bir arkadaşımız yine bir yenilik getirileceği zaman yapılması gerekenlerin hikayesinden bahsetmiş yukarıda. Harika özetlemiş. Bunların birinin bile yapılmadığından eminim. Zira verilen hizmet kalitesi ortada. Bunca sene Türk Telekom'un başında ben olsaydım her şey çok farklı olurdu. Ne de olsa benim paraları Lübnan'a kaçırma gibi bir derdim yok...

Uzun lafın kısası; internet denilen olgu kişiden kişiye farklı algılanabilir. Kademeli ücretlendirme de bir seçenektir, ancak bunun herkese uygulanabailirliği saçmalıktan öteye geçmez. Ücretlendirmenin de GB başına baz alınması yersiz. Dünyada bunun örneği yok çünkü. Yurtdışında kademeli ücretlendirme de sadece GPRS, EDGE ve 3G'de var. Türkiye'de de bu böyle. Hatta Turkcell bile kota satmaya başladı artık kademeliden yavaş yavaş çıkılıyor.

İnternet sınırsız olmalıdır ve parası verilen hat istenildiği gibi kullanılabilmelidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: cihat123

arkadaşlar benzeri durum bendede var ve bende ne yapıcagımı sasırdım. 4mbit olduk baglantı sureklı kopup durdu sonra arızayı bıldırdık 1mbite ındırdıler bulundugunuz bolge kaldırmıyor dedıler. napıcaz dedım ben 4mbit olamıcammı dedım hayır denılıyor. Ama benden 4mbit parası alınıyor ben 4/1 hizmet alıyorum... ve burası internet cafe :(

Vay haysiyetsiz namussuzlar.

Arkadaşım hemen hemen ama hemen pazartesi git ve dava aç.

%1000 haklı çıkarsın. Tazminat iste. Kafedeki bilgisayarları Türkiyedeki hiç bir internet kafede olmayan güçte bilgisayarlar ile değişir ve altına da bir tane Nissan 350Z çekersin. Ayrıca 1 yıllık benzini de peşin alırsın.

Gene mağduriyet sonucu 100 yıl boyunca en yüksek tarifeyi bedavaya alırsın. Bu ne demek yaaa 1Mbit vereceksin 4Mbit parası alacaksın. Dava aç dava aç.

Bakın bana gnülerdir hattında sorun var diyorlar. Şimdi internete giriyorum. Ama onda da telefonu fişten çekmem gerekiyor. Bu nedir yaaaa.

Ben geçen hafta sınırlı tarfedeydim. 120KB ile evet imkansız gibi ama eski kullanıcıyım ve benim hızımı kesmeyi unutmuş olsalar gerek. 120KB ile indirme yapabiliyordum. Ama bir sınırsıza geçtim.

Önce pazartesi günü sorunsuz girdim. Salı günü bir geldim bağlantı yok. Ya soruyorum ev aynı hat aynı nasıl oluyor da bana hat sorunlu diyorlar. Şu an sadece telefonu çıkarınca girebiliyorum. Hatların içine ettik demiyorlar da sizde sorun var diyorlar

Ya elektrik üzerine 5 yıl teknik lisede eğitim görmesem (üstelik öyle laf olsun okuması değil. üçüncülük ile bitirdim liseyi ki teknik ders ortalaması en yüksek olan benim diyebilirim. Diğerleri tarih, coğrafya gibi derslerde öne geçti.) ve haberleşme okumuyor olsam yedirecekler he. Biz de enayiyiz ya.

Üstelik ben Turizm işindeyim. Şu internet olmayan zamanda çok iş ve para kaybettim.

Önceden hiç girmiyordu dava açıcam diyince telefonu çıkarınca bağlanmaya başladı. Bir kere daha arasam ve hatta dava etsem eminim hiç sorun kalmayacak. Tamamen namussuz ve haysiyetsiz bir firmadır. Lübnan telekom. Türk kelimesini bu şirkete asla veremem. Önceden de TT diyordum. Ama Terbiyesiz telekom olarak.

Artık bu firmanın nesini savunuyorsuznuz. Diyorum ki hattımda sorun yok, b,r gün önce hiç bir sorun yok. Bir günde hat gitti. Dava açacağım diyince sorun kalmadı.

Evet buna ne diyeceksiniz. Beni eminim ki telefonu çıkarmadan da buı hizmeti verebilecekler. Çnüki ben hizmeti alıyordum.

• @M@dM@n23,acaba sorun çözüldümü yoksa dava ile tehdit et.Dava açarsanda hattın daha önceden stabil çalıştığı için kanıtlarsın.

4 sayfayı üşenmeden okudum insanlarımızın TT yi neden savunmaya çalıştığını anlamıyorum.
    Çok kısa olarak,
    -Sınırsız olarak tabir edilen hizmeti ben satın alıyorum kimse karışamaz.(Aslında sınırlı sayılır 1 mbit için 100 kb sabit dl hızı ile ayda 250 GB lık veri transfer hakkını satın aldım.)
    -TT sözleşmede belirtilmeyen ya da yasada tanımlanmayan(-ki onun için mahkeme kararı lazımdır.) nedenlerden ötürü hız düşüremez.Böyle bir beyanda bulunmuş olması mahkemede çok işinize yarar :D
    -Tüketicinin mağdur edilmesi ile ilgili bir konuya korsan,illegal(yargı kararı olmadan karışamaz) ve fair usage policy (daha çok sınırsız bant genişliğinin olmadığı uydu üzerinden bağlantılarda var) gibi şeyleri karıştırmayalım.
    -TT devletin bir kuruluşu değildir.Ülkenin ekonomik gücü veya teknolojik gelişmelerden etkilenmez.Özel ve alanında TEKEL olmuş bir kurumdur.Kullanıcılarını imzalattığı sözleşme olmasınada karşın internet erişiminin eksiksiz sağlanmasından sorumludur.(Aksi halde devletle olan sözleşmesi fesh edilip kamulaştırılması gerekir-siyasi bir mesaj değil konu sapmasın-.)Eğer müşterilerinin kendilerine ayrılan bant genişliğini tam verimle kullanması bir performans sorunu yaşatıyorsa bundan sorumlu olan ve önlem alması gereken TT dir.

Aslında bilinçli arkadaşlarda çok güzel yazmış ama benim başımada hattı paylaştığımla ilgili ağrıdığı için yazdım.(Gerçi ben haklı çıktım.)

Bunlara rağmen TT yi savunacaksanız savunabilirsiniz.Burası özgür ülkenin özgür bir formu istediğiniz gibi yazın ya da post kasın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

GPRS kullanımı gibi kademeli ücretlendirmeyi öneren arkadaşların sınırlayıcı Türk zihnine hayran oldum. Sevgili arkadaşlar, geniş banttan bahsediyoruz. Geniş bantın özelliği zaten sınırsızca bilgiye erişimin hızlıca sağlanmasını sağlamaktır. Bir Telekomünikasyon şirketinin, ki tekel konumunda bir şirket bu, yukarıda bir arkadaşımızın b elirttiği üzre 1'e 10 kazanmasına rağmen zerre yatırım yapmaması çok acıdır. Bu ülkede denetim mekanizmasının ne kadar çalıştığının, vatandaşın ne kadar düşünüldüğünün göstergesidir. Türk Telekom'un özelleşmiş kısmı (%55) bunu yapmıyorsa devlet kolunun bunu yapmak için bastırması sağlanabilir en kötü ihtimalle. Ki yönetim kurulundaki ağırlığı da az değil devletin. Tam %45 hissesi hala devlete ait Türk Telekom'un.

Bunları da hesaba kattığımızda emeklediği söylenen Türk Telekom'un artık okula başlamış olması gerektiğini hepimiz rahatlıkla görebiliriz. Bir arkadaşımız yine bir yenilik getirileceği zaman yapılması gerekenlerin hikayesinden bahsetmiş yukarıda. Harika özetlemiş. Bunların birinin bile yapılmadığından eminim. Zira verilen hizmet kalitesi ortada. Bunca sene Türk Telekom'un başında ben olsaydım her şey çok farklı olurdu. Ne de olsa benim paraları Lübnan'a kaçırma gibi bir derdim yok...

Uzun lafın kısası; internet denilen olgu kişiden kişiye farklı algılanabilir. Kademeli ücretlendirme de bir seçenektir, ancak bunun herkese uygulanabailirliği saçmalıktan öteye geçmez. Ücretlendirmenin de GB başına baz alınması yersiz. Dünyada bunun örneği yok çünkü. Yurtdışında kademeli ücretlendirme de sadece GPRS, EDGE ve 3G'de var. Türkiye'de de bu böyle. Hatta Turkcell bile kota satmaya başladı artık kademeliden yavaş yavaş çıkılıyor.

İnternet sınırsız olmalıdır ve parası verilen hat istenildiği gibi kullanılabilmelidir.

Eğer mesajlarımı okumuş olsaydınız böyle bir cevap yazmazdınız. Bunu da okumayacağınızı bildiğim için cevap yazmayı düşünmüyordum dayanamıyorum. Şartlanmışlıklar, önyargılar bizi öylesine sarmış ki hür düşünemiyoruz. Niye aylık sabit ücret ödeyelim? Kullandığımız kadar ödeyelim istiyorum. Ama sizin imkanınız var veriyorsunuz 89 YTL yi kolayca.

Elalem 100 Mbit/s iken biz 1MBit/s ile girmeye çalışıyoruz o da doğru dürüst giremiyoruz. Giremiyoruz internete kardeşim giremiyoruz. Sizde buna sınırsız diyorsunuz.

Artık yeter sınırsız kelimesini duymak istemiyorum. 1Mbit/s komik olmayın. Telekom un sınırsız tarifesi yok kendimizi kandırmayalım ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzengin -- 1 Eylül 2007; 11:52:49 >

• alternatif olsa millet başka adsl şirketlerine kaymaya başlasa yapamazlar .
  • Ya arkadaşlar, şöyle bir okudum da, benim söylemeye çalıştığım "indirmeyin! etmeyin! bu ne rezillik!" ten ziyade, "Telekom'dan sınırsız bağlantı beklemeyin, çünkü daha çok beklersiniz, bu tüm dünyada bu şekilde" idi..

Evet, bu kadar indirmeye tepki gösterdim, fakat bu: "Hiçbir zaman indirmeyin" değil.. Şu an görülüyor ki bir sıkıntı var, abanmanın ne manası var anlamında.. Yoksa, benim de bağlantım 4Mbit sınırsız...

Şİmdi, sonuçta burada ortak bir platformda bilgi paylaşımında bulunuyoruz, benim de "ille benim dediğim doğru, bu olay budur" diye bir dayatmam yok. Sonuçta konuşuyoruz. Benim gibi düşünen toplam 4 kişiye "gerizekalı" diyen arkadaşın da canı sağolsun.. Ne gerek varsa?

1- Ben diğer mesajda Verizon'dan tutun dünyanın en büyük ISS'lerinde kısıtlama var diye hepsinin sözleşmelerinden copy-paste yaptım mi? Hepsinde bu var mı? Var...
    2- Bir önceki sayfada bir arkadaş: "Yanlış biliyorsunuz, ADSL hatları shared hattır, herkes paylaşır, hızın garantisi yoktur, hız garantisi istiyorsan parayı bastırıp Metro gibi hat alacaksın dedi mi? Dedi..
    3- Ben 10 sene boyunca internette "sınırsız" diye bir şeyin olmadığını, başımdan geçen tecrübelerle tek tek anlattım mı? Anlattım..
    4- Her şeyden önemlisi, Telekom, anlaşma yaparken, hatta şu an sayfasına girin, "Belirtilen hızlar garanti edilen hızlar olmayıp, maksimum hızlardır" diyor mu? Diyor..

Yani, ben sanki uzaydan geldim, hiçbirşey bilmiyorum, tutup Telekom'u savunuyorum.. Ben sadece diyorum ki:

"Hem cam kenarı, hem 5 kuruş olmaz.. Cam kenarı 25 kuruş"...

Diyorsunuz ki, elin Fransız'ı mis gibi seyrediyormuş maçı, cam gibi. E kardeşim, nasıl seyrediyor, işte Fair Usage Policy var...

Özetle: Çokm kullanıyor diye arkadaşın paketini kendi kendilerine bir alt pakete düşürmeleri yanlııışşş.. Hem de çok yanlış... Telekom'un hızları arttırmadan önce hat kapasitesini yükseltmesi gerekmez miydi? Hem de öyle bir gerekiyordu ki.. Burada da çok yanlışlar... Hat kapasitelerinin acilen, hem de öyle 68'den 75'e falan değil, en az 2 katına çıkartılması gerekiyor (tahmini söylüyorum).. Ben sonuçta Telekom'u niye savunayım? Sadece ev telefonunda indirim başlangıç saatlerini 20:00'den 23:00'e çektiler diye dava açmayı düşünen, bu konuda araştırma yapan biriyim.. Ama diyorum ki, bu konuda fazla bir şey beklemeyin.. Bu iş:

1- Ya fair usage policy ile kısıtlama getirilerek olacak,
    2- Ya da ADSL ortamı shared ortam olduğu için aha işte böyle biz burada yazdıkçaaaa, yazacağız.. Hatlar niye böyle diye...

Başka bir konuda adam yazdı işte: "Ben Amerika'dayım, çok P2P kullanıyorum diye hızımı düşürdüler" diye... Bu böyle işte, bu kadar basit..

Son olarak, Telekom sözleşmesinde hızı düşürürüm dememiş.. Tamam, ama o da nereden vuruyor bu sefer? "O belirtilen hızlar maksimum ulaşılabilir hız demiştim, sen 4 Mbit misin, al aha işte şu an 2 kullanıyorsun, ama ben zaten sana bunun garantisini vermemiştim".

Paket düşürmesi? Yanlış.. İşte o hakka sahip değil bence de.. Ama özetle şunu söylüyorum: Kardeşim, benim bağlantım 4 Mbit mi? bunu dibine kadar kullanırım, Telekom da bunu bana sağlamak zorunda... İşte o yok.. Keşke olsa.. Daha doğrusu, dünyaya baktığımızda bunu görüyoruz. Bütün firmalar ila ki bir üçkağıdını bulmuş bu işin. Ben deli miyim ya, böyle bir şeyi istemeyeyim? Herkesten fazla ben isterim arkadaşlar, her gün 18 saat bilgisayar başındayım.. Keşke herkese 4Mbit'i %100 kullanma hakkı verse, kimsenin hızı hiç düşmese.. Ama işte o, dedicated hatta giriyor..

Bakın yanlış olabilirim, illa da bu %100 böyledir demiyorum, sadece özellikle yurt dışında ne gördüm, yabancı şirketler nasıl çalışıyor, onu yazıyorum. Yoksa, hadi ben de bağırayım şimdi: "Olur mu öyle şey? 4Mbit dediyse 3,5 Milyon abonenin hepsi ayna anda yüklense dahi kaldıracak o altyapıyı kuracak tabi" diye. Aha ne değişti? Ya da.. Bir şey değişir mi sizce?

IPTV konusu ayrı.. IPTV izleyen 7/24 izlemeyecek, bunu kurtaracak bant genişliğini de sağlamak zorunda. Zaten geç kalınmış bir şey.. Ama P2P yapan bir açıyor, 7/24 bitmiyor.. Ben bir tek bu konuya takık vaziyetteyim. Ayrıldığımız nokta bu.. Siz, "onu da istediği gibi kullanır" diyorsunuz. Ben demiyorum ki kullanmasın. Ama o şekilde kullanıldığında aha herkesin bağlantısı böyle oluyor. Bana kimse internet başında 7/24 TV izletemez, ama 7/24 download için 2 tuşa bas tamam.. Başında da durmana gerek yok.. Yani, ben dahil herkes hat kapasitelerinin arttırılması gerektiğini söylüyor ya, benim korkum, hat kapasiteleri arttırılsa dahi P2P'nin hat kapasitelerini zorlayan en büyük düşman olacağı yönünde..

• Bu aralar ttnet ten çok daha fazla nefret etmeye başladım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kzengin

quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

GPRS kullanımı gibi kademeli ücretlendirmeyi öneren arkadaşların sınırlayıcı Türk zihnine hayran oldum. Sevgili arkadaşlar, geniş banttan bahsediyoruz. Geniş bantın özelliği zaten sınırsızca bilgiye erişimin hızlıca sağlanmasını sağlamaktır. Bir Telekomünikasyon şirketinin, ki tekel konumunda bir şirket bu, yukarıda bir arkadaşımızın b elirttiği üzre 1'e 10 kazanmasına rağmen zerre yatırım yapmaması çok acıdır. Bu ülkede denetim mekanizmasının ne kadar çalıştığının, vatandaşın ne kadar düşünüldüğünün göstergesidir. Türk Telekom'un özelleşmiş kısmı (%55) bunu yapmıyorsa devlet kolunun bunu yapmak için bastırması sağlanabilir en kötü ihtimalle. Ki yönetim kurulundaki ağırlığı da az değil devletin. Tam %45 hissesi hala devlete ait Türk Telekom'un.

Eğer mesajlarımı okumuş olsaydınız böyle bir cevap yazmazdınız. Bunu da okumayacağınızı bildiğim için cevap yazmayı düşünmüyordum dayanamıyorum. Şartlanmışlıklar, önyargılar bizi öylesine sarmış ki hür düşünemiyoruz. Niye aylık sabit ücret ödeyelim? Kullandığımız kadar ödeyelim istiyorum. Ama sizin imkanınız var veriyorsunuz 89 YTL yi kolayca.

Elalem 100 Mbit/s iken biz 1MBit/s ile girmeye çalışıyoruz o da doğru dürüst giremiyoruz. Giremiyoruz internete kardeşim giremiyoruz. Sizde buna sınırsız diyorsunuz.

Artık yeter sınırsız kelimesini duymak istemiyorum. 1Mbit/s komik olmayın. Telekom un sınırsız tarifesi yok kendimizi kandırmayalım ya.

Değerli arkadaşım. Kavram kargaşasını bir kenara bırakalım. Broadband'da dediğiniz gibi bir tarife uygulanamaz. Dediğiniz bağlantı türüne benzer limitli tarifeler mecvut zaten. Kaldı ki sabit ücretsiz bir hat tahsisi yatırım gerektiren bir erişimde mümkün değildir. Dolayısıyla hayalden ziyade olabilrleri konuşmak mantıklıdır. Önceki mesajlarınızı okudum. Ben mesaj okumadan cevap yazmam. Sanırım siz benim eski mesajlarımı okumaımışsınız...

• Of, valla ben de bıktım ya.. Yaz yaz.. Artık bu konuya yazmayacağım valla
    Yanlışsam da yanlışım, ne yapayım... Konu bitmiyor çünkü.. Baksanıza..

Neyse, amacım %20 7/24 P2P kullanımına çemkirmek idiyse, %80 sizlerin hayal kırıklığına uğramanızı engellemekti. Şimdi bakınca bir tek bu konuda eksik veya yanlış anlaşılmış olabilirim diye düşündüm. Bunu da belirteyim istedim.. Dünyada sorunsuz bağlantı varsa fair usage policy var, hem sorunsuz bağlantı hizmeti verip hem P2P'den kısmayan, fair usage policy uygulamayan varsa da bu da dünyada belki %5'tir. Bundan bile emin değilim. Herkese saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teasers -- 1 Eylül 2007; 13:31:25 >
  • Fair usage policy uygulayan isp'ler vardır...

Örneğin ingiltere'de bt...

http://www.productsandservices.bt.com/consumerProducts/displayTopic.do?topicId=15764
    Şuradaki hizmetleri verir... (Bakın bakalım kıyas götürüyor mu)

Aynı zamanda da buradadır o ünlü policy...
    http://www.btyahoo.com/broadbandusage_holding

Ne diyorlar... Çok çekersen 8 mbit hattını 4'e indiririm mi? Hayır... Çok fazla download yapıyorsanız (Örneğin diyorlar ayda 600GB) biz sizin hattınızı sadece peak saatlerde kısmen indirebiliriz... Hat doluluk kapasitesi yetiyorsa bunu yapmayız, ancak peak time olarak anılan akşam saatlerinde zorlanma yaşanırsa bir kaç saatliğine hızınızı indirebiliriz... Ancak diğer zamanlarda 8 Mbit kapasite ile kullanmayı sürdürebilirsiniz...

""8 Mbit"" + "250 dakika wifi hizmeti" +"Ücretsiz telefon konuşmaları" VE +'lar alıp başına gidiyor... Ve bakıyorsunuz fiyata bizim 1 Mbit fiyatı civarında...

Vallahi telekom bana ,bırak 19 sterline bu hizmetleri sunmayı, 30 sterline (hani emekliyor ya) bu hizmetlerin tamamını sunsun, 600 GB download etmemden sonra akşam saatlerinde hızımın kısmen düşürülme ihtimalini göze alırım...

Fair usage policy uygulayan isp'ler bile gördüğünüz gibi Lübnanlılar kadar insafsız değiller...

Neyse Telekom peak time'larda zaten hepimizin hızını düşürdüğü için hepimiz fair usage policy mağduruyuz mübarek...

• bu işin kesin çözümü Rapidshare in Turkiyeye server kurmasi, herkes atsin biraz para kuralım
  • teasers hocam eski günler aklıma geldi, 1-2 saat odtü ye baglanmak icin binlerce kez enter tuşuna basardik. gece uyurken bile dial up modemin sesi beynimde yankılanırdı (sesi kapatsaydın demeyin mesgul sesini erken duymak icin kapatmamak lazım) .
    Pizza ve Ankara su örneğine bayıldım
  • demekki neymiş turktelekom yatırım yapmaliymiş yurt dışı çıkışlarını düzenlemeliymiş. Eger sınırsız diye belirirtmişse ve ayrıca bi bilgi vermemişse sınırsızı verecekmiş.Milletini hızını kısmayacakmiş o 600gb kime göre neye göre çok? (bizim alt yapıya göremi? )
    Neyse şikayet edelim arkadaşlar yazalım buralara sorunu olan hemen arasın ki bunlarında aklı başına gelsin baş edemicez diyip yatırımlarını hızlandırsınlar şu anda ettikleri karın haddi hesabi yok bu yüzden herkezde hakkını isticektir.Turkiyenin sonuç olarak bir kotası yoktur 600gb indirince digerlerine bişey olmucak bant genişligi sorunu oldugu için herşey boka saracak sadece
    çok uzattım
    bişeler yapmaya çalişyor turktelekom yapmiyor degil ama daha çok çalişması lazım saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CarpeNoctem

Fair usage policy uygulayan isp'ler vardır...

Örneğin ingiltere'de bt...

http://www.productsandservices.bt.com/consumerProducts/displayTopic.do?topicId=15764
    Şuradaki hizmetleri verir... (Bakın bakalım kıyas götürüyor mu)

Aynı zamanda da buradadır o ünlü policy...
    http://www.btyahoo.com/broadbandusage_holding

Ne diyorlar... Çok çekersen 8 mbit hattını 4'e indiririm mi? Hayır... Çok fazla download yapıyorsanız (Örneğin diyorlar ayda 600GB) biz sizin hattınızı sadece peak saatlerde kısmen indirebiliriz... Hat doluluk kapasitesi yetiyorsa bunu yapmayız, ancak peak time olarak anılan akşam saatlerinde zorlanma yaşanırsa bir kaç saatliğine hızınızı indirebiliriz... Ancak diğer zamanlarda 8 Mbit kapasite ile kullanmayı sürdürebilirsiniz...

""8 Mbit"" + "250 dakika wifi hizmeti" +"Ücretsiz telefon konuşmaları" VE +'lar alıp başına gidiyor... Ve bakıyorsunuz fiyata bizim 1 Mbit fiyatı civarında...

Vallahi telekom bana ,bırak 19 sterline bu hizmetleri sunmayı, 30 sterline (hani emekliyor ya) bu hizmetlerin tamamını sunsun, 600 GB download etmemden sonra akşam saatlerinde hızımın kısmen düşürülme ihtimalini göze alırım...

Fair usage policy uygulayan isp'ler bile gördüğünüz gibi Lübnanlılar kadar insafsız değiller...

Neyse Telekom peak time'larda zaten hepimizin hızını düşürdüğü için hepimiz fair usage policy mağduruyuz mübarek...

Kesinlikle haklısın değerli arkadaşım. FUP ile Türk Telekom'u haklı görebilen, download yapan aboneler yüzünden hatların kalabalıklaştığını ve bu yüzden download yapanların suçlu olduklarını iddia eden arkadaşlara şaşkınlıkla bakıyorum... :)

• Ya hadi onu geçtik adamın hızını düşürmüyorlar direkt tarifeyi değiştiriyorlar yani adam sonsuza karışıyor.

Bakın 4Mbir parası alınıp 1Mbit hizmeti verilenler de var.

Bakın benim gibi para verip 1 haftadır internete giremeyenler de var.

Hem de adam hakkı olanın %10 unu kullanmış (ne biliyorsunuz belki arkadaşımız o günden sonra sadece msn e girecekti. Bunun dışında korsana da ceza verilecek ise devler ve yasaları verir.)
  • çok download yaptıgın için düşürdüklerini nasıl anladın saçmalık..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hami10

çok download yaptıgın için düşürdüklerini nasıl anladın saçmalık..

Hat kapasitesi 4 megabiti destekliyorsa ve buna rağmen düşürüyorlarsa; bunun için hiçbir bilgi de verilmiyorsa ne düşünürsünüz?
  • çok download yaptıgı için düşürdüklerini düşünmem çünkü böyle bişey olamaz ..
  • Kısacası TTNET'e hizmet açısından
    Turksatada Kampanya açısından
    Allahtan kablonette böyle sorunlar yaşamıyorum ama kampanya kıtlıgı var kablodada :)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.