Şimdi Ara

Cok Yukleme yapiyorum diye hizimi indirdiler komedi... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
7.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Hami10

çok download yaptıgı için düşürdüklerini düşünmem çünkü böyle bişey olamaz ..

Ne düşüneceğinizi merak ettim. Ne düşünmeyeceğinizi değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: FREEEE61

quote:

Orjinalden alıntı: Sanal Bellek

Bence çok doğru bir uygulama. Yurtdışında kota aşım ücreti yok zaten. Kotayı aştın mı hızın düşüyor. Bize de gelse razıyım belli bir kullanımdan sonra hızımın düşürülmesine. Sizin gibi sömürücüler yüzünden yurtdışındaki sitelere giremiyoruz. Gmailden maillerime bakamıyorum kimi zaman 2 gün boyunca.

kesinlikle katılıyorum. sırf sömürü olsun die bu işi yapanlar var ihtiyaçtan değil. beleşçilikte hiç kotalı olmadık hep sınırsızız. neo telekomdan intikammı alıyorsunuz. bu düşünce yapısını şiddetle kınıyorum.

-veremeyeceği hizmeti başlatmasın efenim?

efenim senin gibi binlercesinin 7/24 sömüreceğini bilse başlatmazdı.

-efenim altyapısı yoksa girişmesin?

efenim senin gibi binlercesinin altyapıyı bukadar zorlayacağını bilse gişmezdi.

-efenim parasını veriyoruz?

efenim parasını veriyosun diye suyunu çıkarmanın bi anlamı yok.

otobüste koltuğa para veriyosun diye aynı koltuğa ust uste 8 kişi binmen gibi bişey.
    parasını veriyoruz kardeşimmmm mi diyeceksin.

paranın diğer yüzünde de hadi diyelim telekom alt yapısı yetmemesine rağmen bole bi uygulamaya girişmiş tarifelerde hızlarda değişiklik olmuş sende yüksek hızınla sömürüye başlamışsın buraya kadar güzel. pekii hızı düşük olanlar yada aynı şebekeden hizmet alanlar senin sömürün yüzünden hizmetten tam anlamıyla faydalanamıyor? parasını veriyorum kardeşim mi diyeceksin. sanki biz armut veriyoruz.

(zannediyorum ki internet kullanımı doyuma ulaşıncaya kadar bu şekil sıkıntılar yaşanacaktır. kullanıcılar henüz bu hıza alışmamış ve heran hızın düşeceği korkusu var. enteresan)

konu hakkındaki şahsi düşüncelerim bu şekildedir. bu düşünceler ihtiyaç haricinde sebekelere yüklenenler için geçerlidir.

BU zihniyete de kocaman x1907

Arkadaşım sen evine tv alıyor musun? Tv aldığında sana 2 yıl 3 yıl garanti diyor di mi? Sen tv yi kullanırken bozuluyor kendi kendine. Götürüyorsun diyorlarki çok tv izlemişsin bu kadar izlememeliydin garanti kapsamı dışı. BİZ SİZİN BU KADAR ÇOK KULLANACAĞINIZI BİLMİYORDUK. İşte sizin söylediğinizin mantığı bunun gibi

• senin apartmanda 4mbit i paylaşıp dağıttığını düşünmüşlerdir.Bu işin peşine düşersen istediğini alırsın.
  • Herkese Selamlar.

Oncelikle konuyu hortlatmis gibi oldugum icin uzgunum ama cezali oldugum icin cok istememe ragmen cevap yazamadim.

teasers arkadasimizin bahsettigi "fair usage policy" agzi yanan arkadas benim. Kendisinin daha once bu konu hakkinda actigi topige basima geleni yazmistim, birde burdaki arkadaslar icin daha detayli anlatayim.

Yasim 26. 2003 senesinden beri Amerika'da yasiyorum. Optimum online abonesiyim (Verizon Fiber'den sonraki en saglam ISP'dir Dogu yakasinda). Ortalam olarak 1.5 mb/sec ile download ve 200 kb/sec upload yapabiliyorum. Tahminimce bu hiz ortalama 12 mbit baglantiya tekabul ediyor (yanlisim olabilir). Bu baglanti ucretine aylik $29.99 oduyorum.

Basima gelen olayi anlatmadan once size burdaki musteri haklari hakkinda bir ornek vereyim (konunun anlasimasi acisindan). Ben elimde fatura oldugu surece ve faturanin uzerinde belirtilen iade suresini asmadigim surece aldigim herseyi iade edeblirim ustelik sorgusuz sualsiz. Yakin bir gecmiste ayiptir lcd televizyon aldim $1199.99'a. Televizyon gayt guzeldi herhangi bir sorun felan yoktu ama 3 gun sonra ayni televizyonu baska bir yerde daha ucuza buldum ve aldigim bu televizyonu iade ettim hic bir sorunla karsilasmadan. Bu meseleyi anlatmamim sebebi burda musteri hizmeti un ust seviyede. Herhangi bir maldan yada servisten memnun kalmadiginz zaman ilgili dukkan yada servisi aldiginz sirketler size en ust seviyede yardimci oluyorlar.

Bu durumu butun sirketler icin ayni zannediyordum taki internet ile ilgili kisitlama sorunum olana kadar.

Simdi gelelim esas meseleye. Private bir torrent sitesine uyeyim. Bircogunuz bildigi gibi private sitelerde upload da yapmak zorundasiniz yoksa sizi siteden atiyorlar. Bende sahip oldugum baglantidan dolayi yalasik 2 hafta boyunca neredeyse araliksiz download ve upload yaptim. Gene normal birgun ve isten eve gelip downloadlarimin durumunu kontrol etmek icin Utorrent programini actim. Baktim download hizim 10 kb i gecmiyor ve upload neredeyse 0 kb seviyesinde. Hatlarda bir sorun olacagini dusunup 2-3 gun ustune gitmedim meselenin. Hala bir degisme olmayinca Optimum'un musteri hizmetlerini aradim ve telefondaki bayan bana hattimin kisitlandigini soyledi. Tabi ben feryat figan cunku daha once mukemmel denilecek seviyede hizmet aldim bir musteri olarak. Dedim para veriyorum bu baglantiya boyle birseye hakkiniz yok (isin ilginc yani telefon acarak optimum'a abone oldum, herhangi bir sozlesme imzalamadim). Neyse telefondaki bayan beni daha ust duzeyde bir yetkiliye bagladi ve adam bana hatlara asiri yuklenmemden dolayi baglantimi kisitladiklarini soylediler. Ben sadece download yaptigi soyledim ve telefondaki adam bana neleri download yaptigimi sordu bu kadar uzun sure, tabi ben boyle bir soru karsisinda afalladim (program yada oyun indiriyorum diyemezdim). Eger istersem aboneligimi iptal edebilecegimi ama benim bu sekilde kullanmama izin veriyeceklerini soylediler. Dondum kaldim resmen. Amerika burasi arkadaslar burda musteri her zaman haklidir, sirketler musterisini kaybetmemek icin uzerlerine titrerler ama gel gor ki durum bu sefer farkli. Neyse bende boyle bir durumun bir daha olmiyacagini garanti ederek eski baglanti hizima kavustum. Simdi haftada sadece 1-2 gun download'a abanyorum.

Sadede gelelim

teasers arkadasimizin yanlis anlasildigi kanisndayim. Muhakkak herkes parasini verdigi hizmeti sonuna kadar kullanmak ister ama ne yazik ki isler dusundugumuz gibi yurumuyor. Benim burda basima boyle bir olay gelip herhangi birsey yapamiyorsam ne yazik ki hemde Turkiye'de durumun cok farkli olacagini zannetmiyorum. Baglanti hizlariniz yukseliyor, Avrupa standartlarina erisiyorunuz ve ne yazik ki bununla beraber beraberinde "yasa disi download" olayina da bir engelleme gelecektir siz istesenizde istemesenizde. Siz odediginiz aylik 100 ytl civari ucretle ttnet'in baglantisini sonuna kadar somureceginizi dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz

Utorrent kullanicilari ozellik baglanti ayarlari bolumunde dikkat ederlerse "baglantiyi sifreleme" secenegi mevcut ve yaninda da aciklama olarak bazi isplerin utorrent'e engelledigi ve bu engeli asmak icin bu secenegi kullanmaniz tavsiye ediliyor. Bu onemli ve bence isp'lerin izledigi politikalara en guzel ornektir.

Gonul ister ki limitsiz, sansursuz diledigimiz kadar kullanabilelim interneti ama bu su anda pek mumkun gozukmuyor.

Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 4 Eylül 2007; 19:05:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: FREEEE61

quote:

Orjinalden alıntı: Sanal Bellek

Bence çok doğru bir uygulama. Yurtdışında kota aşım ücreti yok zaten. Kotayı aştın mı hızın düşüyor. Bize de gelse razıyım belli bir kullanımdan sonra hızımın düşürülmesine. Sizin gibi sömürücüler yüzünden yurtdışındaki sitelere giremiyoruz. Gmailden maillerime bakamıyorum kimi zaman 2 gün boyunca.

kesinlikle katılıyorum. sırf sömürü olsun die bu işi yapanlar var ihtiyaçtan değil. beleşçilikte hiç kotalı olmadık hep sınırsızız. neo telekomdan intikammı alıyorsunuz. bu düşünce yapısını şiddetle kınıyorum.

-veremeyeceği hizmeti başlatmasın efenim?

efenim senin gibi binlercesinin 7/24 sömüreceğini bilse başlatmazdı.

-efenim altyapısı yoksa girişmesin?

efenim senin gibi binlercesinin altyapıyı bukadar zorlayacağını bilse gişmezdi.

-efenim parasını veriyoruz?

efenim parasını veriyosun diye suyunu çıkarmanın bi anlamı yok.

otobüste koltuğa para veriyosun diye aynı koltuğa ust uste 8 kişi binmen gibi bişey.
    parasını veriyoruz kardeşimmmm mi diyeceksin.

paranın diğer yüzünde de hadi diyelim telekom alt yapısı yetmemesine rağmen bole bi uygulamaya girişmiş tarifelerde hızlarda değişiklik olmuş sende yüksek hızınla sömürüye başlamışsın buraya kadar güzel. pekii hızı düşük olanlar yada aynı şebekeden hizmet alanlar senin sömürün yüzünden hizmetten tam anlamıyla faydalanamıyor? parasını veriyorum kardeşim mi diyeceksin. sanki biz armut veriyoruz.

(zannediyorum ki internet kullanımı doyuma ulaşıncaya kadar bu şekil sıkıntılar yaşanacaktır. kullanıcılar henüz bu hıza alışmamış ve heran hızın düşeceği korkusu var. enteresan)

konu hakkındaki şahsi düşüncelerim bu şekildedir. bu düşünceler ihtiyaç haricinde sebekelere yüklenenler için geçerlidir.

İyi hoş söylüyorsun da zaten o adam sadece mailine bakacak olsa sınırsız 4mbiti nie alsın ??Dimi alıor cekecek.Elin japonyasında adamlar 100mbit ile bağlanıolar.Kore'de yanlış hatırlamıosam hız rekoru kırdılar hatta hollywood bunn sunulmasını istemior neden? Çünkü 1 DVD filmi tam 6sn'de indiriosun.TT de yapsın anca cukka anca cukka verdiğim her kuruş haram zıkkım olsun boğazına teker teker düğmlensin inşallah.He biz TT nin aç gözlülüğü,eşekliği die bu adamlar bu kadar yapı biz de tasarruf mu edelim diyeceğiz.Siz de haklısınız ama 89ytl verip ayda sadece maile bakmak mı isterdiniz siz de nette bu kadar güzel şeyler varken elin adamı sn de 1mb download hızı görürken o da standartı biz burada 400 kb görünce halay çekioz?? Lütfen ya biraz dişli olun da adam gibi net yapın die bağırın TT ye download yapan adama diil. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aderanc -- 5 Eylül 2007; 2:25:23 >

• Eski zamanlardan bir hikaye :
    Büyük bir Pc dergisi editörü tüm abonelikleri alır(piyasada satılan dial-up abonelikleri), Hepsini değerlendirir önce bağlantı kalitesi, aboneliğin başlama hızı vs. vs. Tabiiki sırada müşteri hizmetleri kalitesi vardır. Sıra ttnet e gelir. Telefon açar bir sorunu olduğu konusunda. Karşı tarafta bir bayan sesi, hayır sorununuz yok biz burdan baktık der. (Belkide tam böyle değildi bu kısım hatırlamıyorum). Sorun olmadığında ısrar edince sürekli aramaya başlar editör bakalım ısrarcı bir müşteri konusunda tutum ne olacaktır. Önce hep bayanın açtığı telefona bir erkek cevap verir kızarak eşini üzmemesini söyler yoksa internetini kapatırım görürsün der. Acaba olabilirmi bu?
    Evet olur bi kaç hafta editör bey internete bağlanamaz.
    Şimdi özelleştirmden önce çalışan bu insanların nerdeyse %80 i hala çalışmaktadır aynı yerde. Ve o zaman telefona bakanlar şimdi şef veya müdür olmuşlardır.

İnsanlar download yapmayacaklarsa 4mbiti neden alsınlar?
    Aile büyüklerinden dayak yemenin normal karşılandığı, erkeklerin kadınları rahatça dövdüğü bi toplumda yetişen fertlerden hizmet sektörü konusunda sağduyu beklemek ne kadar gerçekçidir?
    O yüzden yuh size sınırsız internet aboneleri haklarınızı sonuna kadar kullanmak ne ayıp . Telekom ise kazanılmış (para vererek) haklarınızı elinizden alarak ne süper bir uygulama yapmıştır. Hadi alkışlayın.

• Tırtım bende ya.Geçen gün rapidden premium account aldım diye 2 günde 25 gb download yapmıştım.Benimkini de kaparlar mı acaba?
  • İNDİRMEYİN DEMİYORUZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!

7/24 SÖMÜRMEYİN DİYORUZZZZZZZZZZ!

PC başında olmayacağınız zaman kapatın pcyi. Hepimizin işi veya okulu vardır . Evinizde pc açıkken ne kadar indirirseniz indirin. Ama gündüzleri işteyken/okuldayken lütfen pcleri kapatınız.

Bir de e-posta ile ilgili örnek verdik diye internetle tüm işimiz e-posta değil tabii. Açıköğretim sınav dönemleri haricinde her ay 3.9 gb (kota artmadan önce 2.9 gb idi) download yapan biriyimdir.

E-posta ile ilgili örnek verdim çünkü e-posta iş amaçlı da kullanılan ciddi bir konudur.
  • Hızlar yükseldikçe böle sorunlar daha da çoğalacaktır bu zamana kadar duymadık böle bişi çünkü max hız 2 mbitti ve çoğunluk 256 k da idi.ama hızlar arttıkça 7/24 download edenlerden böle haberler duyabiliriz demek ki.Bende biraz bakındım da hakikaten yurtdışında bu sistemi uyguluyolar demek ki sınırsız arkadaşlar fazla abartmıcak
  • Anlamadığım bir durum var. Arkadaş 600gb download yapmış.Yapabilir. Dİlediği gibi kullanabilir internetini. Mesela ben 4 mb hattım var evde. Geçen ay toplam kullanımım 9 gb mı ne. İnterneti benim gibi kullanan ve 4mb hatta sahip olan yaklaşık 10 kişi sayabilirim size. Arkadaşlarım. Aylık 10 gb ı gecmezler. Çalışan insanlar...Ha şimdi ben ve diğer 10 arkadaşımızın hattını toplayın ve download etmediğimiz verileri 600 gb indiren arkadaşa transfer edin. Kaynadı gitti değil mi arada.

Acizliğe bakın arkadaşlar...Ayda 600 gb gibi devasa oranlarda 7/24 download yapan kaç kişi vardır Türkiye'de? Max 100? 200? hadi 1000 olsun...Ama benim gibi kullanan çok daha fazla insan var. Telekom o kadar acizki, hatları dibine kadar doldurmuş en ufak bir abartıyı anında yok ediyor. Çünkü hatlar yetmiyor. Güya 4mb sınırsız hattım var. Youtube den gece 12 den önce hiçbirşey izlenmiyor. Sevmişim! ben bu 4m hattı!

Para delisi .......

• bahsettiğiniz uygulama Türkiye'ye mahsus birşey değil forumun biryerlerinde amerika'dan yazan bir arkadaş vardı, benim de bildiğim bir ISS'i kullanıyormuş ve upload yüzünden hızına kısıtlama getirmişler.
  • yahu p*rno indirmeyi nası takip ediliyolar anlamadım ? ben rapidden rar çeksem bunun p*rno oldugunu anlayabileceklermi?

2.si 600gb valla abartmısın gibi :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bethrezen

Herkese Selamlar.

Oncelikle konuyu hortlatmis gibi oldugum icin uzgunum ama cezali oldugum icin cok istememe ragmen cevap yazamadim.

teasers arkadasimizin bahsettigi "fair usage policy" agzi yanan arkadas benim. Kendisinin daha once bu konu hakkinda actigi topige basima geleni yazmistim, birde burdaki arkadaslar icin daha detayli anlatayim.

Yasim 26. 2003 senesinden beri Amerika'da yasiyorum. Optimum online abonesiyim (Verizon Fiber'den sonraki en saglam ISP'dir Dogu yakasinda). Ortalam olarak 1.5 mb/sec ile download ve 200 kb/sec upload yapabiliyorum. Tahminimce bu hiz ortalama 12 mbit baglantiya tekabul ediyor (yanlisim olabilir). Bu baglanti ucretine aylik $29.99 oduyorum.

Basima gelen olayi anlatmadan once size burdaki musteri haklari hakkinda bir ornek vereyim (konunun anlasimasi acisindan). Ben elimde fatura oldugu surece ve faturanin uzerinde belirtilen iade suresini asmadigim surece aldigim herseyi iade edeblirim ustelik sorgusuz sualsiz. Yakin bir gecmiste ayiptir lcd televizyon aldim $1199.99'a. Televizyon gayt guzeldi herhangi bir sorun felan yoktu ama 3 gun sonra ayni televizyonu baska bir yerde daha ucuza buldum ve aldigim bu televizyonu iade ettim hic bir sorunla karsilasmadan. Bu meseleyi anlatmamim sebebi burda musteri hizmeti un ust seviyede. Herhangi bir maldan yada servisten memnun kalmadiginz zaman ilgili dukkan yada servisi aldiginz sirketler size en ust seviyede yardimci oluyorlar.

Bu durumu butun sirketler icin ayni zannediyordum taki internet ile ilgili kisitlama sorunum olana kadar.

Simdi gelelim esas meseleye. Private bir torrent sitesine uyeyim. Bircogunuz bildigi gibi private sitelerde upload da yapmak zorundasiniz yoksa sizi siteden atiyorlar. Bende sahip oldugum baglantidan dolayi yalasik 2 hafta boyunca neredeyse araliksiz download ve upload yaptim. Gene normal birgun ve isten eve gelip downloadlarimin durumunu kontrol etmek icin Utorrent programini actim. Baktim download hizim 10 kb i gecmiyor ve upload neredeyse 0 kb seviyesinde. Hatlarda bir sorun olacagini dusunup 2-3 gun ustune gitmedim meselenin. Hala bir degisme olmayinca Optimum'un musteri hizmetlerini aradim ve telefondaki bayan bana hattimin kisitlandigini soyledi. Tabi ben feryat figan cunku daha once mukemmel denilecek seviyede hizmet aldim bir musteri olarak. Dedim para veriyorum bu baglantiya boyle birseye hakkiniz yok (isin ilginc yani telefon acarak optimum'a abone oldum, herhangi bir sozlesme imzalamadim). Neyse telefondaki bayan beni daha ust duzeyde bir yetkiliye bagladi ve adam bana hatlara asiri yuklenmemden dolayi baglantimi kisitladiklarini soylediler. Ben sadece download yaptigi soyledim ve telefondaki adam bana neleri download yaptigimi sordu bu kadar uzun sure, tabi ben boyle bir soru karsisinda afalladim (program yada oyun indiriyorum diyemezdim). Eger istersem aboneligimi iptal edebilecegimi ama benim bu sekilde kullanmama izin veriyeceklerini soylediler. Dondum kaldim resmen. Amerika burasi arkadaslar burda musteri her zaman haklidir, sirketler musterisini kaybetmemek icin uzerlerine titrerler ama gel gor ki durum bu sefer farkli. Neyse bende boyle bir durumun bir daha olmiyacagini garanti ederek eski baglanti hizima kavustum. Simdi haftada sadece 1-2 gun download'a abanyorum.

Sadede gelelim

teasers arkadasimizin yanlis anlasildigi kanisndayim. Muhakkak herkes parasini verdigi hizmeti sonuna kadar kullanmak ister ama ne yazik ki isler dusundugumuz gibi yurumuyor. Benim burda basima boyle bir olay gelip herhangi birsey yapamiyorsam ne yazik ki hemde Turkiye'de durumun cok farkli olacagini zannetmiyorum. Baglanti hizlariniz yukseliyor, Avrupa standartlarina erisiyorunuz ve ne yazik ki bununla beraber beraberinde "yasa disi download" olayina da bir engelleme gelecektir siz istesenizde istemesenizde. Siz odediginiz aylik 100 ytl civari ucretle ttnet'in baglantisini sonuna kadar somureceginizi dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz

Utorrent kullanicilari ozellik baglanti ayarlari bolumunde dikkat ederlerse "baglantiyi sifreleme" secenegi mevcut ve yaninda da aciklama olarak bazi isplerin utorrent'e engelledigi ve bu engeli asmak icin bu secenegi kullanmaniz tavsiye ediliyor. Bu onemli ve bence isp'lerin izledigi politikalara en guzel ornektir.

Gonul ister ki limitsiz, sansursuz diledigimiz kadar kullanabilelim interneti ama bu su anda pek mumkun gozukmuyor.

Saygilarimla

Gormiyen arkadaslar icin bir daha alinti yapayim.

Saygilarimla

• mantığa bak çay demle adam demiyor ki bu ttnet reklam yapıyor turbo net diye, ama bu hizmeti bile veremiyor. o cem yılmaz a bir ton para veriyor o kadar parayı reklama yatırıyor yatırım yapmıyor.adam diyor ki sınırsız kullanıcı sen suçlusun download yapma.nasıl bir mantıktır ya anlamış değilim yıllardır sınırsızlara bir şey vermediler şimdi verdiler herkes bır bır bır ya bize niye bır bır bır konuuyorsunuz hizmeti veren biz değiliz telekoma kızın altyapsı olmadan bunları yapmsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diciotto -- 5 Eylül 2007; 16:16:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

mantığa bak çay demle adam demiyor ki bu ttnet reklam yapıyor turbo net diye, ama bu hizmeti bile veremiyor. o cem yılmaz a bir ton para veriyor o kadar parayı reklama yatırıyor yatırım yapmıyor.adam diyor ki sınırsız kullanıcı sen suçlusun download yapma.nasıl bir mantıktır ya anlamış değilim yıllardır sınırsızlara bir şey vermediler şimdi verdiler herkes bır bır bır ya bize niye bır bır bır konuuyorsunuz hizmeti veren biz değiliz telekoma kızın altyapsı olmadan bunları yapmsaydı.

+1903 tt ye
    bu kadar adi kuruluş yok dün netim gitti 5 ten sabağa kadar 5-6 kere aradım kimse bakmıyor öncede bi kampanya hakkında bilgi için aramıştım kimse bakmıyor ulaşmak imkansız bugün 11 de de aradım 3-4 defa yine yok.
    hem ayrıca nasıl kotayı geçince para veriyorsam onlarda bana belli bir süre bağlantı vermedi 1 gün sayılır bende 28 ytl ödüyeyim o zamn.

• quote:

Orjinalden alıntı: CarpeNoctem

Fair usage policy uygulayan isp'ler vardır...

Örneğin ingiltere'de bt...

http://www.productsandservices.bt.com/consumerProducts/displayTopic.do?topicId=15764
    Şuradaki hizmetleri verir... (Bakın bakalım kıyas götürüyor mu)

Aynı zamanda da buradadır o ünlü policy...
    http://www.btyahoo.com/broadbandusage_holding

Ne diyorlar... Çok çekersen 8 mbit hattını 4'e indiririm mi? Hayır... Çok fazla download yapıyorsanız (Örneğin diyorlar ayda 600GB) biz sizin hattınızı sadece peak saatlerde kısmen indirebiliriz... Hat doluluk kapasitesi yetiyorsa bunu yapmayız, ancak peak time olarak anılan akşam saatlerinde zorlanma yaşanırsa bir kaç saatliğine hızınızı indirebiliriz... Ancak diğer zamanlarda 8 Mbit kapasite ile kullanmayı sürdürebilirsiniz...

""8 Mbit"" + "250 dakika wifi hizmeti" +"Ücretsiz telefon konuşmaları" VE +'lar alıp başına gidiyor... Ve bakıyorsunuz fiyata bizim 1 Mbit fiyatı civarında...

Vallahi telekom bana ,bırak 19 sterline bu hizmetleri sunmayı, 30 sterline (hani emekliyor ya) bu hizmetlerin tamamını sunsun, 600 GB download etmemden sonra akşam saatlerinde hızımın kısmen düşürülme ihtimalini göze alırım...

Fair usage policy uygulayan isp'ler bile gördüğünüz gibi Lübnanlılar kadar insafsız değiller...

Neyse Telekom peak time'larda zaten hepimizin hızını düşürdüğü için hepimiz fair usage policy mağduruyuz mübarek...

soyledigin sitede bu konuyla alakalı guzel bir nokta yazmıs

8. Does this mean I can’t use Peer-to-Peer (P2P) applications?

No, we are not stopping people using any P2P service. We are simply ensuring that bandwidth is shared fairly between all customers at peak times, generally in the evenings. Outside of these times P2P will have full bandwidth access. It is worth noting that P2P is not a time-sensitive application.

A minority of users (around 2%) far exceed all others in terms of bandwidth demand, some using 600 GB per month. We have taken the decision to limit bandwidth available to these users at peak times.

tamda 600gb ;)
    aslinda %90 dunya ulkelerinde sınırsız hatlar hep dusuk olur kotali hatlardan ama tt gibi dandik olmaz hatlar
    tt fizibilite yapmadan direk gecirmis insanları ki zaten bu arkadas gibi 600 gb ceken yukardaki ornekdeki gibi minor dedigimiz ufak kesim var kotali lar tabiki bagiriyor 4 gb li kotalilar bizim ozaman kac katımız oluyor 150 kotali kisi gibi dusunuyor ttnet bunlarda az sayida olursa tabiki birsey olmaz yada yapmadan once dusuneceksin bu minor kesimi sen fizibilite yapmadan apar topar gecirirsen hatlarini kuvvetlendirmeden 1024 dahi adam gibi veremezsin ben unwired kullanıyordum evimde kablosuz internet ozel modemle ve 1024/256 idihttp://www.unwired.com.au/unwired/how.php ve 500kb/s ile dosya indiriyordum bazen sasiriyorum gercekten turkiyede 4mb de bile 400 gordugum icin fizibilite yok calismak yok money back guarantee yok ben memnun kalmadigimda geri odemesi yok ttnet in yok larin herseyi yok ayrica her ne kadar kablolu gibi kullanici paylasım gibi gorunmesede ve adsl port a dayali bir sistem olsada cikislariniz sonucda ayni yerden sonucda adsl de bir bakima paylasimli hattir

• quote:

Vallahi telekom bana ,bırak 19 sterline bu hizmetleri sunmayı, 30 sterline (hani emekliyor ya) bu hizmetlerin tamamını sunsun, 600 GB download etmemden sonra akşam saatlerinde hızımın kısmen düşürülme ihtimalini göze alırım

zetn önemli olan yogunlugun fazla oldugu saatler. yoksa gece 04.00 ten sonra istererse 10 da birine düşürsünler

bu arada telekoma imzaladıgımız sözleşmeyi hatırlamak lazım. mutlaka kendi lehlerine bir madde koymuş ve bundan yararlanıyorlardır.

Ayrıca telekomun ne mal oldugu belli. Ama 24 saat download yapan arkadaşlara sesleniyorum. İndirdiginiz her dosya yasal mı? 600 gb ın 550 gb ının illegal oldugunu düşünüyorum şimdi arkadaşlar kızacak ama onun yüzünden ben mesela cok yavaş baglanıyorum. bana yapılanda haksızlık

• arkdaşlar sizi anlamıyorum niye birbirimize düşüyoruz niye sürekli sınırsız kullanıcılar şuçlanıyor sanki hız artırımları olmadan internet bağlantılarımız süperdi sanki biz 256 hızını tam olarak alabiliyorduk yada 1 mbit kullananlar tam olarak 1 mbit hizmeti alabiliyorlardı.burda yapılması gereken hizmeti veren şirketi daha iyi hizmet vermeye teşvik etmektir ama bakıyorumda bu unutuluyor sizin yüzünüzden denen cümleler kuruluyor kusura bakmasın kimse, bu da arsızlık oluyor. (Açgözlü davranan kimse).yani hep ben hep ben benim hızım sizin yüzünüzden desenizde birşey olmıyacak. önemli olan telekomun dünya standartları üstünde aldığı paraya karşın sadece standart bir hizmeti bile vermemesi.önceki sayfalarda da bir kaç arkadaş değinmişti illegal içerikli download yapılıyorsa bile o mahkemeleri ilgilendirir ahmeti mehmeti değil.bir de şu var illegal içerikli download yapılıyor diyenlerin arasından kaçı lisanslı windows kullanıyor eğri oturup doğru konuşun ve mantıklı olun.

• http://consumeraffairs.com/news04/2007/08/comcast_ban.html?imw=Y

buldum galiba amerika örneğinden bir tane daha.
  • Eğer istense çok rahat 600 gb ayda legal data bulunur.Arkadaşım hd 1080p dogum günü videomu upload etti belki ? tek başına 50-100 ordan gider 4-5 saatlik.Yurtdışında bağlantı el verdiği için insanlar böyle güsel şeylerde yapabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.