Selamlar.. Şimdiye kadar yazılanların hepsini okudum ve şaşırdım. Ülkemde bazıları ilerisini gerisini düşünmeden iş yapacak ve bazıları da az kullanalım download yapmayalım falan filan. Adsl hatları kişilerin kendi kullanımlarına ayrılan hattır. İstediği gibi kullanır. Yurtdışı çıkışları düşük diye kullanıcılara az kullanın diye tavsiye vermek abesle iştigalden başka bir şey değildir.
Bu sabah Türk Telekom a Ulaş (m@d) arkadaşımla beraber gittik. öncellikle benim mart ayında iptal ettirdiğim ama ondan sonra iki ay daha fatura kesilen adsl hattımın borcunu ödedim. (traji komik)
Sonra 4mbit ten 2mbit e düşme olayını, neden kaynaklandığını, nasıl düzelteceğimizi sorduk. Bizi arka tarafta bi odaya aldılar :D Yaşlı bir amca sırf biz bundan 2-3 hafta önce arıza kaydı bıraktık diye hızımınız düşürüldüğünü söyledi! Durumu anlattık, fazla dosya indirdiğimiz için düşürüldüğünün bize söylendiğini belirttik. Sonradan farkına vardık telefonda konuştuğumuz şahıstı kendisi. Ve telefondaki o bizi s*klemeyen adamın yerine (kusura bakmayın ama aynen öle) herşeyi alttan alan, çay ikram eden bi adam geldi! Şiddetle karşı çıktı kaç tane dosya indirirseniz indirin dedi ve ekledi hızdan memnunsanız 4mbit e geri döndericem!
Bunlar konuşulduktan sonra bize gösterdi önündeki evrakları. Üzülerek söylüyorum aynı işlem uygulancak bi yığın kullanıcı var! üsküdar bölgesindeyseniz hızınızı kontrol etmekte fayda var!
ayrica turk telekomdakiler bizim yerimize hiz dusurme dilekcesi verip ilk basta dilekceyi bizim verdigimizi iddaa ettiler sonra konusuldu edildi dilekceyi onlarin verdigi ortaya cikti yani o kadar sacmaki adamlar bizim yerimize dilekce verip yalan soluyolar ondan sonra arkada bi yerde odaya gecirip kusura bakmayin falan filan demeye basliyolar...adamin dedigi sinirsizsa istedigini yapabilirsin buna bizim karisma yetkimiz yok cagri merkezinin dedigi ayri... cagri merkezi sebep birakilmamis buraya diyor kendisi sebep soluyor sonra topu telekom subesine atiyor telekom subeside sikayet edelim diye topu cagri merkezine atiyor...ondan sonra yalanlar serisi devam ediyor...4 mbitten tam verim aldigim anlatiliyor adam o zaman 4 mbit e cikariyoruz diyor 2 taraf 2 ayri yalan soleniyor sonra cikaririz deniliyor ama hala bisey yok ve bole bir cok kullanicinin magdur oldugu anlatiliyor birde 8 mbit e cikarcaz demiyolar mi sen ilk bi 4 mbit hizmeti ver adam akilli sonra 8 mbit i dusun...artik ne diyim subede bizim dilekce verdigimizi iddaa eden adamindan subedeki hic bi ariza olmadan sizin baglantiniz arizali kayitlariniz bidi bidi diyen adamami yoksa cagri sube merkezindeki dl cok yapmissiniz indirdik bole bole diyen bayana mi? su isi durustce birisi anlatsa ne zaman eski hizima kavuscagini fln solese uzerinde fazla durmam ama adamlar resmen yalanci kendi cikarlarindan baska dusundukleri bisey olmadigi icin hizim eski haline gelmezse yarin turk telekoma gene gidicem arka odaya baska turlu...
telekomu batırcan abi sende :D full abandın demekki :D hihihi adamlar çareyi seni düşürmekte bulmuş :D
Ahhh telekom ahhh gene koptum gene koptum hade bakalım :)
tüketici hakem heyeti ve mahkemesine başvur bence sözleşmede olmayan bir uygulama yapılamaz.
quote:
Orjinalden alıntı: M@dM@n23
ayrica turk telekomdakiler bizim yerimize hiz dusurme dilekcesi verip ilk basta dilekceyi bizim verdigimizi iddaa ettiler sonra konusuldu edildi dilekceyi onlarin verdigi ortaya cikti yani o kadar sacmaki adamlar bizim yerimize dilekce verip yalan soluyolar ondan sonra arkada bi yerde odaya gecirip kusura bakmayin falan filan demeye basliyolar...adamin dedigi sinirsizsa istedigini yapabilirsin buna bizim karisma yetkimiz yok cagri merkezinin dedigi ayri... cagri merkezi sebep birakilmamis buraya diyor kendisi sebep soluyor sonra topu telekom subesine atiyor telekom subeside sikayet edelim diye topu cagri merkezine atiyor...ondan sonra yalanlar serisi devam ediyor...4 mbitten tam verim aldigim anlatiliyor adam o zaman 4 mbit e cikariyoruz diyor 2 taraf 2 ayri yalan soleniyor sonra cikaririz deniliyor ama hala bisey yok ve bole bir cok kullanicinin magdur oldugu anlatiliyor birde 8 mbit e cikarcaz demiyolar mi sen ilk bi 4 mbit hizmeti ver adam akilli sonra 8 mbit i dusun...artik ne diyim subede bizim dilekce verdigimizi iddaa eden adamindan subedeki hic bi ariza olmadan sizin baglantiniz arizali kayitlariniz bidi bidi diyen adamami yoksa cagri sube merkezindeki dl cok yapmissiniz indirdik bole bole diyen bayana mi? su isi durustce birisi anlatsa ne zaman eski hizima kavuscagini fln solese uzerinde fazla durmam ama adamlar resmen yalanci kendi cikarlarindan baska dusundukleri bisey olmadigi icin hizim eski haline gelmezse yarin turk telekoma gene gidicem arka odaya baska turlu...
Sorunun çözümü çok basit. Tarifeler Türk insanının kullanım tarzına göre düzenlenmeli. Buradan hem kullanıcı hem telekom hem de Türk Devleti kazanacak şöyle:
1. Kotalı tarife kaldırılacak. Bütün tarifeler sınırsız olacak. Ancak 2. Kullanım ücreti dl edilen data ile hesaplanacak : Hız 1Mbit lik ise 1GB veriyi 2 YTL Hız 2Mbit lik ise 1GB veriyi 2.50 YTL Hız 4Mbit lik ise 1GB veriyi 3 YTL den hesaplayarak ücret hesaplanacak. Ve her 10 GB tan sonra GB başı fiyatlara 50 şer kuruş eklenerek hesap yapılacak.
Yani ben her indirdiğim 1GB ın bana en az 2 YTL ye mal olacağını bilirsem sorumsuzca film indiremem. Şu anda 4Mbit sınırsız kullanan bir kişi rahatlıkla yüzlerce film indiriyor ve bunları seyrettikten sonra siliyor. Bu yüzden hatlar karşılamıyor.
Sorun Telekomun tarifelerinin Türk insanının kullanım davranışlarına uyumlu olmamasıdır.
Bu sistem aynı zamanda interneti paylaşımlı kullanıma da bir son vermiş adaleti sağlanmış olacaktır.
OMG 2tb tez dosyası??? ne okudugunu cok merak ettim. 2tb ne olabilir? 2tb a herhalde 1milyar tane kitap sığar
quote:
Orjinalden alıntı: thausael
quote:
Ayrıca bu dl a abanan arkadaslar forumlardan bunları satın alsalar , genelde goruyorum dvd basina 1.5ytl, daha ucuz ve dertsiz, 1 kez bakıp atacaklari filmlere sahip olurlar, ve biz wow oynamaya devam ederiz :D saygılar
peki satın alınamayan envanteri ne yapacağız? oynadığım yıllarda 100mb wow patch ini indirmeye üşenip arkadaşından cd ye çektiren biri olarak yaklaşık 2tb dosya çekmek durumdayım.(yukarıda bir yerlerde sebebi yazıyor) bu konuda yalnız değilim.birçok arkadaşım da tez olayına aynı durumda (28 kişi tez alıyoruz ve bu sadece bir bölümün tez öğrencileri ve herkes bu downloadu yapacak tek farkı herkesin konusu farklı ve farklı kaynakları kullanacak.) aslında bu tez internetin kullanım alanlarından birisini görmemde bana yardım etti.bağlantı kurduğum şirket ve üniler her yıl binlerce öğrenciye bu hizmeti sağlıyorlarmış ve bu dosyaları sadece internet üzerinden dağıtıyorlarmış.(alternatif olarak amerikaya gidip eyalet eyalet dolaşarak elden de alabilirim tabi,ancak gerçekçi olmak gerek.)alın size 'hatta yüklenmenin' mecburi olduğu bir alan. şimdi bana yeteri (günümüz için) 1024k dır.fakat şu an için ihtiyacım olan 4096k.eee peki o zaman gidip üniversiteye,tt indirmeme izin vermiyor bu tezi vermeyin bana mı diyeyim? onlar bana kaynak verirken tek hedef 'internet'i gösterdiler.peki ben burada kime kızayım. tamam ben biliyorum tt nin durumunu,yıllardan beri böyle bu iş,ancak interneti 40 yılın başında amacına uygun (ki eski bağlantımla tek yaptığım wow oynamaktı.hatta o amaçla bağlandım nete zamanında.) kullanıyoruz,ona da çomak sokarsa tt hiç uygun olmaz.zaten gerekli makamlarda görüşürüz onlarla.
sende ne indiriyodun be kardeşim o kadar. adamları bıktırmışın
quote:
Orjinalden alıntı: CarpeNoctem
quote:
Orjinalden alıntı: karakizil
sanırım herkesin biraz bu indirme durumlarını ağırdan alması gerekiyor bazıları 7 gün 24 saat indirme yapıyorlar herkes bunun hakkı olduğunu savunuyor bi açıdan hakkı ama bi açıdanda haksızlık yapıyor yani bunu su gibi düşünmek lazım su için tasarruf yapmamız gerekiyorsa bunun içinde bu indirime işlemini biraz azaltmamız gerekiyor belkide artık hakikaten girilmez durumlara geliyor çünki bi zaman gelecek internetimiz öyle bi çökecekki bu 7/24 gün indiren arkadaşlarda internete giremiyecekler
Size söylediğiniz gerçekleşirse olacakları söyleyeyim. Hadi herkes özveride bulundu ve downloadlarını azalttı. İnternet tüm kullanılara yeter şekilde idare eder düzeye geldi. Geçmiş tecrübelerimizden de yola çıakrsak Telekom bu durumda ne yapar biliyor musunuz. İnternet nasıl olsa yetiyor, yeni hat almaya gerek yok diye düşünür. Atla deve değil, sadece var olan hatlarının kapasitelerini genişletecekler. Ne yeni fiber döşenmesine gerek var ne de başka bir şeye. Sadece masaya oturup şu hatta şu akdar para, bu kadar para pazarlığı yapacaklar, ki çoktan yapmış olmaları gerekirdi.
Kısaca internet su gibi tükenen bir doğal kaynak değil. Dolayısıyla tasarruflu kullanmazsanız biter mantığı internet için geçerli değil.
İddia ediyorum, tv'lere verdikleri reklam paralarının onda birini yeni kapasite arttırımı için harcamış olsalardı şu anda sıkıntı çekilmezdi. Ama bizde işler böyle yürüyor. Öncelikle internet tıkanma noktasına gelecek ki yurt dışı kapasitelerini arttırmak için birileri niyetlenebilsin.
Şu anda herkes yeni hızlara adaptasyon süreci yaşadığı için normal kullanımlarına oranla daha fazla kapasite işgal ediyor. Kabul. Ancak bu durumda geçici veya kalıcı kapasite arttırımı yapması gereken ve vadettiği hizmeti sunması gereken bir şirket var ortada.
4Mbit alan adam 4 Mbit'i web sayfası gezmek için almıyor. Az veya çok download yapacağı aşikar. Yoksa neden 4 Mbit alsın. Eğer downloada karşı duran bir telekom varsa o zaman fix menü yapsın, 4 Mbit hızda internet hizmeti sunduğunu iddia etmesin.
Ayrıca ben hattımı çok az kullandığımda telekom plaket vermiyor. Veya sen parasını ödüyorsun ama hiç kullanmıyorsun, hızını iki katına çıkarayım demiyor. Ki hattını oldukça az kullanan bir çok abone var. Elbette bazı aboneler de hattını aşırı kullanacak. Bu işletmenin doğasında var. Her iletişim noktasını aynı standartta değerlendiremezsin. Sen telekom gibi bir şirketi yönetiyorsan genel havuzun durumunu sorgularsın, apartman yöneticisi gibi kapı deliğinden milletin ne kadar download yaptığını inceleyemezsin.
Buna Katılmamak elde değil
quote:
Orjinalden alıntı: kzengin
quote:
Sorunun çözümü çok basit. Tarifeler Türk insanının kullanım tarzına göre düzenlenmeli. Buradan hem kullanıcı hem telekom hem de Türk Devleti kazanacak şöyle:
1. Kotalı tarife kaldırılacak. Bütün tarifeler sınırsız olacak. Ancak 2. Kullanım ücreti dl edilen data ile hesaplanacak : Hız 1Mbit lik ise 1GB veriyi 2 YTL Hız 2Mbit lik ise 1GB veriyi 2.50 YTL Hız 4Mbit lik ise 1GB veriyi 3 YTL den hesaplayarak ücret hesaplanacak. Ve her 10 GB tan sonra GB başı fiyatlara 50 şer kuruş eklenerek hesap yapılacak.
Yani ben her indirdiğim 1GB ın bana en az 2 YTL ye mal olacağını bilirsem sorumsuzca film indiremem. Şu anda 4Mbit sınırsız kullanan bir kişi rahatlıkla yüzlerce film indiriyor ve bunları seyrettikten sonra siliyor. Bu yüzden hatlar karşılamıyor.
Sorun Telekomun tarifelerinin Türk insanının kullanım davranışlarına uyumlu olmamasıdır.
Bu sistem aynı zamanda interneti paylaşımlı kullanıma da bir son vermiş adaleti sağlanmış olacaktır.
Ne kadar saçma bir düşünce siz birşey download etmiyorsunuz diye bizde birşey indirmiyelim yani.256 hızında yıllardır sürünürken kimse bu konuya eğilmezken şimdi işin ucu diğer kullanıcılara dokundu diye feryat etmek bencillikten başka bir şey değildir.Ayrıca yine tekarlıyorum hatlardaki zaafiyet telekomun hatasıdır kaldıramayacağı hizmeti vermesin.
Ne uzun yazılı konumuş bu ya oku oku bitmedi.
arkadaşlar destan gibi yazmış okunmuyo ki kardeşim arkadaşın durumu komik sadece türkiyede olur
quote:
Orjinalden alıntı: kzengin
quote:
telekom personelimisin sen her nete bağlanmada da 1 YTL werelim de tam olsn o zmn yukarıdaki bir arkadaş gibi tez hazırlamak için 600Gb indiren napıcak senin dediğine göre her ay telekoma 310 YTL mi vericek.. Ama o dediğin tarifeler kotalılara yapılsa olur en azından kullandıkları kadar ödemiş olurlar..
Ben sadece sağ duyulu olmaya çağırıyorum. Önerdiğim fikir hem kullanıcıya hem telekom a hemde devletimize faydalıdır. Kullanıcıya faydalıdır çünkü sadece maillerime bakmak için sadece gazete okumak günlük işlerimi yapmak için gereksiz yere 29 YTL ödemiceğiz. Öğrenci araştırmasını yapacak gelişmelerden faydalanacak. Bu sistem devlete yararlıdır çünkü gereksiz yere p2p yi açıp izlemiceği filmi indirenler yada bunu ticaretini yapanlar yüzünden internet için yurtdışana dolarlarımız gitmeyecek. Telekoma yaralıdır çünkü internet herkesin kullanabileceği bir hal alacak.
Ayrıca ben telekomun tarifeleri yanlıştır diyorum. Kimseye kızmıyorum. Doğru dürüst internete girebilmek istiyorum. Herkes için uygun bir yol öneriyorum. En önemlisi haksızlığı adaletsizliği önleyecek öneriyi sunuyorum. Lütfen elinizi vicdanınıza koyunuz. Ben kotalı 29 YTL ödüyorum 4 GB veri için. Şİmdi bende mi sınırsıza geçip internete abanıyım interneti paylaştırıyım evimi kablo salatalığına dönderiyim. 1 MBit hızla 30 gün 24 saat 250 300 GB korsan film indiriyim. Sadece şikayet etmek kolay o zman telekom bana sırf emaillerime bakabilmek için aylık 1 YTL ye 5 GB kotalı internet versin. Çünkü siz GB tını 20 kuruşa almış oluyorsunuz. Bense 4 GB için 29 YTL veriyorum. Bu ne büyük bir adaletsizlik.
Birde şu anlayış yanlıştır. Otobüste bir bilet aldığınız zaman o otobüsü satın almış olmassınız. Sizin aldığınız üç kuruşluk bilet otobüs ise trilyonlarca liradır. Fikirlerimi yanlış buluyosanız sadece yanlıştır deyiniz zehir zemberek açıklamalar hiç hoş olmaz.
bende zaten kotalılara senin dediğin yapılırsa iyi olur dedim.. ama sınırsıza da gb başı para alınmaya başlarsa internet ülkede iyice lüks haline gelir.. neden sadece film indirenleri düşünerek söylüyorsunuz ki.. mesleği gereği sürekli veri alışverişi yapmak zorunda olanlar var..
Şİmdi bende mi sınırsıza geçip internete abanıyım interneti paylaştırıyım evimi kablo salatalığına dönderiyim. 1 MBit hızla 30 gün 24 saat 250 300 GB korsan film indiriyim
Bu ne demek sınırsız kullanıcılar kaçak şekilde netlerini paylaşımamı açıyorlar.Türkiyede birçok kullanıcısı olan sınırsız erişime sahip kullanıcılara çamur atıyorsunuz ayıp.Biz yıllardır 256 bağnatıya 49 ytl ödedik o zaman niye bizim haklarımızı savunmadınız ben de size bunu soruyorum.Lütfen suçu kullanıcılara atmak yerine hzimeti vereni kendisini geliştirmesi konusunda eleştiriniz.Bağlantınız sınırsız olsa da zaten genede bir sınır var 24 saat de açık kalsa belli bir miktar download edebiliyorsunuz.
quote:
Orjinalden alıntı: diciotto
Şİmdi bende mi sınırsıza geçip internete abanıyım interneti paylaştırıyım evimi kablo salatalığına dönderiyim. 1 MBit hızla 30 gün 24 saat 250 300 GB korsan film indiriyim
Bu ne demek sınırsız kullanıcılar kaçak şekilde netlerini paylaşımamı açıyorlar.Türkiyede birçok kullanıcısı olan sınırsız erişime sahip kullanıcılara çamur atıyorsunuz ayıp.Biz yıllardır 256 bağnatıya 49 ytl ödedik o zaman niye bizim haklarımızı savunmadınız ben de size bunu soruyorum.Lütfen suçu kullanıcılara atmak yerine hzimeti vereni kendisini geliştirmesi konusunda eleştiriniz.Bağlantınız sınırsız olsa da zaten genede bir sınır var 24 saat de açık kalsa belli bir miktar download edebiliyorsunuz.
+1
niye sınırlılar bu kadar sorun yaptı hızımızın yükseltilmesini anlamadım.. 3 yıl boyunca sizin hızınız 4 kat artarken biz aynı bağlantıyı kullanmaya devam ettik..
ayrıca şunu da merak ediyorum yandaki komşunuz 4mbit alıp da gelin 4 kişi kullanalım dese ona hayır ben başkasının hakkını yemem sınırlı kullanmaya devam edicem mi diceksiniz..
Adamlar tarifeyi belirlemişler sende kullanıyorsun.Bence zaten en az boyle gazete okumak vs için de en az 2-3 gb harcarsın zaten bir ayda.Senin burada şikayet etmen gereken interneti çok kullananlar değil bu kadar sınırlı bir interneti bu kadar pahalıya veren ttnet.Sınırsız bu kadar ucuzlayınca doğal olarak sınırlılar yanında çok pahalı oldu ki zaten düşecektir.Sınırsızların hızını artırmadan once de hep sınırlıları kayırdılar biz bekledik.Yani yakın zamanda zaten 1mbit 4gb kota cok daha cüzi bir seviyeye inecektir diye tahmin ediyorum.1mbit ile bir ayda çekilen max 140 gb oluyor gbı da 40 ykr a tekabul ediyor.Yurtdışına para gitmesin demişsiniz.Yurtdışına her yerden o kadar çok para harcıyoruz ki zaten bu devede kulak kalır.İletişim sektörü en masumu yine.Bir şu anda bu yazıyı yazdığımız bilgisayarlara bakın üstüne türkiyeye ait burada üretilmiş bir parça varmı?Şahsen benimkinde yok o yüzden mecburen bağlıyız ekonomik özgürlüğümüz yok.Ama burada kendisine sınırsız diye verilen bir internetin hakkını veriyor diye diğer insanlara da karışma sansınız yok.Bu ttnetin sorunu parasını ödeyip hakkını almak isteyen kişinin değil.Dediğin fiyatlardan net kullansak belarustaki internetten fazla para öderiz.Ancak interneti 40 yılın başı açıp kullananlara yarar.Yani sen burada sırf kendine yönelik bir tarife hazırlamışsın.Buna göre bari tamam hiç asılmayalım da adamlar da hiç yatırım yapmasınlar.Nasıl olsa onlar da bunu ister
quote:
Orjinalden alıntı: >sCoRPion<
bende zaten kotalılara senin dediğin yapılırsa iyi olur dedim.. ama sınırsıza da gb başı para alınmaya başlarsa internet ülkede iyice lüks haline gelir.. neden sadece film indirenleri düşünerek söylüyorsunuz ki.. mesleği gereği sürekli veri alışverişi yapmak zorunda olanlar var..
Evet tamam bu konuda anlaştık öyleyse şöyle açıklayayım.
1 Mbit/s lik hız ile 30 gün çeken bir ay boyunca teorik olarak (1000000/8 =125 Kbyte bir saniyede) x60x60x24x30= 324 GB veri indirelebilir.) Ama bu pratikte bu rakamı görebilmiş varmıdır bilemiyorum. Dolayısı ile 324 GB için 49 YTL ödüyorsunuz. Bu da 1 GB=15 kuruş ediyor. Yani siz 1GB için 15 kuruş ödüyorsunuz. Yani zaten GB başı para ödüyorsunuz. Yani zaten GB başı para alınıyor ama kiminden GB başına 7.5 YTL alınırken kiminden sadece 15 kuruş alınıyor.
O zaman benim önerimdeki GB başı fiyatı 15 kuruş yaparsak sizle benim aramdaki adaletsizlik ortadan kalkar. Ben buna tabiki razı olurum ama buna razı olacak iss ı nasıl bulacağız sorun orada. O yüzden böyle bir öneri ile yola çıktım.
@kzengin
İyi niyetli ancak bazı noktaları gözden kaçıran bir yaklaşımınız var. Sınırsız internet bağlantısı halen yurt dışından çok pahalı durumda iken bunu da kotalarla sıkıştırmak, kısacası en pahalı internetin sınırsızlık özelliğini yok etmek bana doğru gelmiyor.
Örneğin dün maçları direct 8 diye bir fransız internet sitesi verdi. Ayna gibi net görüntünün kbps'si 800 civarındaydı... Ancak 1024 olanlar dahi bunu izleyemedi... Düşük kalitede olan yayın 480 kbps idi... Bunu bile bir çok kullanıcı izleyemedi... Öte yandan yurt dışından bazı kullanıcılar, siz neden izleyemiyorsunuz diye şaşkınlıklarını ifade etti... Ardından anlaşıldı ki bizim verdiğimiz paranın çok daha azına 16 Mbit kullananlar elbette ki sorunsuzca izliyorlardı...
2 saatlik maç yayını izlediklerinde de, hooop birader, sen napıyorsun ya demiyorlardı, bilakis bu ülkede böyle bir site herkese bir çok maçı bu şekilde izleme olanağı veriyordu ve aynı anda kimbilir kaç kullanıcı maçları o şekilde izledi.
Dediğiniz tarife düzeni kablo internetin kotalı tarifeleri ile benzeşmekte. 10 YTL'ye internet sloganı ile satılan kotalı paketleri incelemenizi tavsiye ederim.
Ancak sınırsızların sınırlandırılması fikri abesle iştigaldir. Arkadaşın çektiği veri miktarı çok abartı değil, ancak alışık olmadığımız için bize abartılı geliyor. Nasıl anlatayım, iptv teknolojisinden bahsediyorlar... Yakında hizmete gireceğini belirtiyorlar... Peki ben iptv izlediğimde günde 10 lira bandwidth parası mı vereceğim? Kimi kullanıcı ne vereceğini önceden bilmek ister, bilgisayarın başına oturduğunda eli titremesin ister...
Kimin neyi download yaptığını, bunun sorumsuzluk olduğunu vs söyleyen arkadaşlara da açık ve net bvir ifade ile şunu söylemek istiyorum. Siz internetin felsefesini anlamamışsınız. Kimsenin interneti nasıl kullandığı kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca ortada bir suç varsa cezası vardır, ki bu cezayı türk telekom değil mahkemeler keser. yani korsan yazılım&film konusuna sıkışıp kalmak mantıklı değildir.
Şu aki yavaşlığın sebebi asla download yapanlar değildir. Onlar zaten 256k ile de download yapıyorlardı, şu anda da yapıyorlar. Tek fark türk telekom'un hızları 4'e katlarken çıkış arttırımına gitmemesidir. Ki hatların ne yaparsan yap dayanmayacağını 4 işlem bilen ilkokul öğrencisi bile anlar.
Anlıyorum... Bazı arkadaşlar herkesin kendileri gibi olduğunu düşünüyor. İnternet alışkanlıklarının farklı olabileceğini düşünemiyorlar... kimisi yüksek bandwidth yiyen oyun oynar, kimisi film izler, kimisi tv'leri internetten izlemeyis ever, kimisi uyku harici internet başındadır ve sürekli veri trafiği yaratır... Ve hiç kimse bir diğerine benzemez... Bu nedenle kendinize benzemeyeni hor görmek yerine empati kurmayı denemenizi öneririm...