Şimdi Ara

Cok Yukleme yapiyorum diye hizimi indirdiler komedi... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
7.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşım sen o hızları rüyanda gördün herhalde 125 kps hiç bir zaman görülmez arkadaşın dediği gibi ancak 140 gb olur yani seninki sadece hayal ürünü.Biz 256 ya 49 ytl öderken sen niye bu haksızlık demedin de şimdi diyorsun.Ayrıca diğer tüm kotalı kullacılar iki kere üst tarifeye yükseltilerken biz senelerce beklerken niye sesin çıkmadı bu da haksızlık değil mi.Biz sınırsız kullacılar olarak kotalıları mı suçladık sizin hızınız yükseldi biz download yapamıyoruz nete giremiyoruz yada sizin hızınız niye yükseldi bizimki sabit kaldı diye.Yada sizin hızınızdan biraz bize verin diye.Yıllar sonra yapılması gereken yapıldı ve adalet yerini buldu bizim de hızlarımız yükseldi.Ona bakarsanız ticarette tek bir ürün alınca farklı bir fiyat yine aynı üründen birden fazla alırsanız farklı fiyat ödersiniz bu da ticaretin gereğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diciotto -- 31 Ağustos 2007; 14:35:23 >
  • ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 17:55:23 >
  • Hesapta şu tarz bir hata var.1mbitte 125i kim gorebiliyorki?O vırtını zırtını cıkarınca hızın zaten max olabilecegi 880 civarına geliyor.Torrentte max 105 falan bilemedin 110 olsun flashgetle hani o da zor.Ben bu ay ciddi download yaptım hani ay başından 5 gün yoktu sayalım ki download yapmadım.128 gb cıvarı hani 25 gb da koysan ilk 5 gün için max bir kişi 150-160gb download yapabilir.Buna göre de 30ykr ediyor.Tamam bakınca sizinkine göre haksızlık elbette ama adamlar düşürecekler fiyatı.İsyanınız haklı zira bizde kotalılar hız artırıp birde fiyatları dusunce cok isyan ettik ama eminim durumunuzu düzeltecekler mecburlar kısaca.Ama adamların da sınırsızı satmak için de bir şekilde cazip kılmaları gerekiyor.Burada sınırsız alıp 10gb download da yapabilirsin 150gb da sana kalmış.Kısaca 20 milyon fazla ver gb başına ne odeyeceğine sen karar ver diyor.Satış politikası bu.O yüzden ben 5 gb download yapıyorum ona göre bu hatta yapılacak maximum download a göre gb kaç kuruşa geliyorsa benim tarifem de ona göre olsun deme hakkın olmaz.Bu bir nevi 5kg deterjan alırsın bakkaldan 2milyona ama 10kgluk olanı 3 milyondur.Satış politikaları bu o yüzden o dediğin gibi hesaplamaları imkansız bence.

• 600gb'mı kardes ne yaptın sen ya ne indiriyorsun ne yapıyorsun hakatten ohaa dedirtecek bir performans
  • quote:

Orjinalden alıntı: star74

OMG 2tb tez dosyası??? ne okudugunu cok merak ettim. 2tb ne olabilir? 2tb a herhalde 1milyar tane kitap sığar
    quote:

Orjinalden alıntı: thausael

quote:

Ayrıca bu dl a abanan arkadaslar forumlardan bunları satın alsalar , genelde goruyorum dvd basina 1.5ytl, daha ucuz ve dertsiz, 1 kez bakıp atacaklari filmlere sahip olurlar, ve biz wow oynamaya devam ederiz :D
    saygılar

peki satın alınamayan envanteri ne yapacağız? oynadığım yıllarda 100mb wow patch ini indirmeye üşenip arkadaşından cd ye çektiren biri olarak yaklaşık 2tb dosya çekmek durumdayım.(yukarıda bir yerlerde sebebi yazıyor) bu konuda yalnız değilim.birçok arkadaşım da tez olayına aynı durumda (28 kişi tez alıyoruz ve bu sadece bir bölümün tez öğrencileri ve herkes bu downloadu yapacak tek farkı herkesin konusu farklı ve farklı kaynakları kullanacak.) aslında bu tez internetin kullanım alanlarından birisini görmemde bana yardım etti.bağlantı kurduğum şirket ve üniler her yıl binlerce öğrenciye bu hizmeti sağlıyorlarmış ve bu dosyaları sadece internet üzerinden dağıtıyorlarmış.(alternatif olarak amerikaya gidip eyalet eyalet dolaşarak elden de alabilirim tabi,ancak gerçekçi olmak gerek.)alın size 'hatta yüklenmenin' mecburi olduğu bir alan.
    şimdi bana yeteri (günümüz için) 1024k dır.fakat şu an için ihtiyacım olan 4096k.eee peki o zaman gidip üniversiteye,tt indirmeme izin vermiyor bu tezi vermeyin bana mı diyeyim? onlar bana kaynak verirken tek hedef 'internet'i gösterdiler.peki ben burada kime kızayım.
    tamam ben biliyorum tt nin durumunu,yıllardan beri böyle bu iş,ancak interneti 40 yılın başında amacına uygun (ki eski bağlantımla tek yaptığım wow oynamaktı.hatta o amaçla bağlandım nete zamanında.) kullanıyoruz,ona da çomak sokarsa tt hiç uygun olmaz.zaten gerekli makamlarda görüşürüz onlarla.

keşke kitap olsa,bulur buluşturur alırız. iletişim okuyorum,yan dal olarak sinema,iletişim tezimi geçen sene hırvatistanda verdim,sinema tezi kaldı.yaklaşık 2tb dosya da ne yazıkki sayısını benim bile hesaplayamadığım kadar çok video demek.daha ben bu videoları seyredip,düzenleyip üzerine max 3,5 saatlik bir belgesel çekeceğim. artık o kadar videoyu 3,5 saate nasıl kırpacağım bende bilmiyorum.

• Ya çok atıp tutan arkadaş var burada. Kardeşim boşuna konuşmanın hiç alemi yok. "Sözleşme" diye bişey var. Telekom sana bu hizmeti bir sözleşme karşılığında veriyor. Sen hizmeti aldığın anda o sözleşmeyi kabul etmiş sayılıyorsun (imza atmayanlar için söylüyorum). Orada ne yazıyorsa, olay odur, ötesi yoktur. Tabi "şunu bunu değiştirme hakkını saklı tutmak" gibi hukuki "sıvışma" yöntemleri her zaman mevcut. Ama açın bakın bakalım sözleşmede "kullanıcının interneti zorlaması halinde hızı düşürülebilir (komik değil mi ?) " diye bir şey yazıyor mu ? Ha yazıyorsa, o zaman ben başka bi şey demiyorum. Bir de bana komik gelen, bazı arkadaşların internetin ne olduğunu hala anlamamış olmaları.
  • Kardeş hanginize nasıl cevap vereyim. Herkes haklı ama şöyle bir yanlış var. Sınırsızları suçlamıyorum. Sözlerim yanlış anlaşılmış olabilir. Telekomun tarifeleri yanlış.

Gerçekler :
    1.Telekom yatırım yapmıyor. Gerek yok diyor.
    2.Mevcut altyapı bu hızları kaldırmıyor.
    3.GByte başı veri herkese farklı fiyattan satılıyor.

Ben bir öneri sundum. Sizce çözüm nedir?

Scorpion arkadaşa not: Sınırlı kullanıcıların hızının artması iyi bişeymiydi sanıyorsunuz bunu bi ayrıcalık olarak görmek yanlış. Bu sadece kotanın kısa sürede aşılmasını sağlayacak bir tuzaktı. Ve işe yaradı. Kotalar çok çabuk aşıldı. Kotalıyken hızın artması neye yarıyor anlamadım. Sayfanın çabuk açılmasını sağlamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ordeniz

4 mbit sınırsız internet kullanıcısıyım.ayda 89 ytl. ödüyorum.Net'imi kimseyle paylaşmıyorum.
    Sınırsız kelimesinin anlamını bilmeyenler,mağdur arkadaşa "karşı fikir" belirtmesin.
    Ya hizmeti bu şekilde sunmayacaksın,ya da kimsenin dl.una karışmayacaksın.
    Her kim ki çok fazla indiriyorsun,benim bandwith'imi kullanıyorsun diyorsa,gitsin şikayetini telekom'a bildirsin.
    Çünkü bir hizmet vereceğin zaman en üst değerleri baz alman lazım.
    Yani bütün kullanıcıları 4 mbit hızla 7/24 dl. yapacakmış gibi hesaplayıp,bant genişliğini ona göre ayarlayacaksın ki sorun çıkmasın.
    Ha buna gücün yetmiyorsa,Turbo adsl diye ötmeyeceksin.
    Kimin ne indirdiği kendini bağlar,kimseyi ırgalamaz.
    Kimse kendini "Ya,ben çok indirdim ama ödevdi o" şeklinde savunmak zorunda değil.
    Sınırsız kullanıcıysanız 7/24 istediğiniz herşeyi istediğiniz kadar indirmekte özgürsünüz arkadaşım.
    Benim bandwith'imi kullanıyorsun diyen arkadaşlar bir empati kursun bakiim.
    Ya sizin 4 mbit bağlantı sınırsız hakkınız olsaydı ve yaptığınız dl. miktarından dolayı bu hakkınız elinizden alınsaydı?
    Zaten bu zihniyetler yüzünden bu insanlar bu kadar rahat haksızlık yapabiliyorlar.
    Bu sözleri söyleyen arkadaşlar da onlardan farksızdır benim gözümde.

Sanane benim ne indirdiğimden,ne kadar indirdiğimden.Sanki sende 4mbit sınırsız olsa diyeceksin ki: ya şimdi arkadaşlara haksızlık yapmayayım da şu bilmemneyi gelcek ay indireyim.
    Hakettiğinden fazla para ödüyorsan internet'e,bu parayı bana ya da o mağdur arkadaşa ödemiyorsun.Devlet'in yıllık geliri fiyatına sattığı telekom'a ödüyorsun.
    Otobüs hikayesine gelince:
    Mersin'den Ankara'ya tek kişilik bir bilet alıyorum.Ve kimsenin hakkını yemeden "tek kişilik" yerimde oturuyor ve uyuyorum.Sonra yolun ortasında Aksaray'da muavin geliyor diyor ki:
    "Beyfendi "tek kişilik" koltuğunuzda fazla rahat oturuyorsunuz(yandaki yolcuya rahatsızlık vermediğim halde-ki siz yandaki yolcu olup sırf benim gibi yolda rahatça uykuya dalamadığınız için sinir harbindesiniz-) diyerekten beni dürtüyor ve uyandırıyor.

Kimsenin özgürlüğünü kısıtlamadığınız yere kadar özgürsünüz.Ve sınırlı kullanıcıların özgürlüğünü kısıtlayanlar onlar gibi aynı hizmetten yararlanan sınırsız kullanıcılar değil,o hizmeti HAKKIYLA YERİNE GETİREMEYENLERDİR.

sayın ördeniz arkadaşımı yaşadığımız mağduriyeti ve bu mağduriyeti anlamak istemeyen kişilerin tavırlarını bu kadar güzel anlatabildiği için söylemi adına kutlarım.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korozyon -- 31 Ağustos 2007; 15:21:07 >

• kotalıların hız artırımı hiç bir şekilde kazanc değildir.
    bu sadece manavdan alacağın sınırlı bir kilo dometesin eve daha cobuk gelmesidir eninde sonunda yine bir kilo dometesdi. ha nolur sen o dometasi daha cabuk tükettiğin için tekrar sipariş vermek zorunda kalırsın ve kotanı aşarsın.daha fazla ödersin.telekom hızları artıracağına fiyatları düşürmeliydi. 512 4 gb kotal tarifeyi 10 ytl yapsalar daha iyi olurdu 4 mb sınırsız olacağına 1 mb sınırsızı 20 ytl yapsınlar yeter . tabi şimdilik ilerde altyapı sağlamlaştırıldığında artırırsın hızlar bence şu an içintarifler

1024 / 256 sınırsız 20 ytl
    512 / 128 sınırlı 10 ytl

olursa türk halkı için daha iyi olur

bu arada benim tarifen 1024 sınırlı ama malesef şu ana kadarki download ım 60 gb seviyesinde yani ben bu dometes olayını baya bir abarttım artık kamyonla geliyor eve

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerfa -- 31 Ağustos 2007; 15:23:41 >

• Arkadaş,

Eğer telekomun sözleşmesinde bunu yapabileceğine dair bir madde varsa, çok da haklı değilsin. İmzalaman onu kabul etmen demektir. Adamların bunu kafalarına göre yapmaları güç (imkansız değil). Adam hizmeti veremiyor değil de; ben imzaladığım akte (daha doğrusu sonucuna) uymuyorum (uymak istemiyorum) demek daha doğru olur o zaman.
  • Kimsenin özgürlüğünü kıstlamıyorum. Çok dl yaptı diye hızın yarıya indirilmesine zaten kimse doğru diyemez. Kotalı tarife olmasın diyorum. Telekomun tarifeleri yanlıştır diyorum. Otobüs hikayesi çok yanlış anlaşılmış benzetme doğru olmamış. Ben ne dedim ne anlamışılmış. Ben adaletten bahsediyorum siz özgürlük diyorsunuz. Kısacası önemli değil arkadaşın başına gelenler için üzgünüm diyorum. Bir yerde adaletsizlik varsa özgürlük olurmu acaba? İkisi beraber olmalıdır.
  • O zaman dünyanın ticaret anlayışı değişmeli yine tekrarlıyorum siz bir üründen bir adet alıyorsunuz 10 ytl veriyorsunuz başka bir kişi geliyor o üründen 1000 adet alıyor o zamanda aynı fiyata mı verilecek.Bu ticarettir hangi süpermakrkete giderseniz gidin daha büyük boy ürünler küçük boylara göre daha ucuza gelir.Örneğin bir arkdaşın verdiği deterjan, 2 kg deterjan ile 10 kilosunun birim fiyatı aynı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diciotto -- 31 Ağustos 2007; 15:46:55 >
  • sınırsız die bişi yok yurt dışında ama adamların limiti onlara yetiyor . cd dvd mp3 kitap film program her şey alınabilir seviyede bizim bi sanatcı bi cd çıkarıyor 15 20 ytl satıyor kaset payı 1 milyon dolar alıyor köşeyi dönuyor. cd nin maliyeti 200 bin lira dahi deil ha emek harcanıyor derseniz dogrudur emeğinide koysun ama millet enayi bas cd yi ver 20 ytl ye yaparsan kimse almaz sen bir cdyi 3 ytl ye alma imkanın olsa emuleyle surunurmusun yok efendim amerikada 25 dolarmış dvd be kardesim amerikalının milli geliri 40 bin dolar sen tr yi onla birmi tutuyosun. bu fiyatlarla ne korsanın ne de p2p nin önune gecebilirsin ben bi cd ye 20 lira veremiceme göre mp3 indircem. artık millet hıyar bas cd yi ver 100 katına mantığı bitmesse yakında kimse cd çıkaramayacak. asla p2p yi engelleyemezler öle cezalarla fln olmaz o iş. öle oluncada telekomun bandı yetmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

O zaman dünyanın ticaret anlayışı değişmeli yine tekrarlıyorum siz bir üründen bir adet alıyorsunuz 10 ytl veriyorsunuz başka bir kişi geliyor o üründen 1000 adet alıyor o zamanda aynı fiyata mı verilecek.Bu ticarettir hangi süpermakrkete giderseniz gidin daha büyük boy ürünler küçük boylara göre daha ucuza gelir.Örneğin bir arkdaşın verdiği deterjan, 2 kg deterjan ile 10 kilosunun birim fiyatı aynı mı?

diciotto kardeş ne demek istediğini anlamıyorum. Bu dediğiniz benim için mi? Ben 4 GB için 29 YTL veriyorum. GB başı 7.5 YTL.
    4GBit sınırsız almış birisi de GB başı 7.5 Kuruş. Arada 100 kat fark var. Ne deterjanı ne domatesi. Anlamıyorum.

2 kilo deterjan 10 milyonsa 10 klio deterjan 5 kuruş mu eder? Nasıl bir hesap kafam karıştı.

Ben kendimi anlatamadığıma ikna oldum. Pes ediyorum.

• Anlatmak istediğim hesap şudur.1 adet mal aldın 10lira 2 tane aldın 18 lira.3 tane aldın 24 lira olur misal.Buna sürümden kazanç diyorlar.Şimdi sen o kadar tamam olur ama burada çok fazla fark var düşüncesine takılmışsın.Bak o zaman mesela şu anda 4gb ve 6 gb kotalı var.Adamda sınırsız var 7gb indiriyor.Onun için de 1gb maliyeti 7liraya gelir.Burada anlatmak istediğim adam sana diyor şu kadar hız istediğin gibi kullan.İster 10 ister 100.Sen bilirsin.Burada senin 100gb veya 10 gb indirmen arasında adamlar için bir fark yok ceplerine giren para aynı.Ne olur net biraz yavaşlar ama bu onların umrunda mı hayır.Bunları tekrar düşün.Yani burada senin gb başı bu kadar indirmişim gb a bu kadar ödemişim demek sadece kişinin kendi tatminatıyla ilgili.Sonuçta cebinden çıkan para değişmiyor.Tabiki burada verilen somut bir mal değil deterjanda 1kg 10 milyonsa 2 kg 18 eder tamam sonuçta ticareti yapılan alınan satılan bir somut kg başı maliyeti olan bir mal var o yüzden 2 milyon fark eder az ödersin.Fakat ttnet doğal olarak bunun normal somut bir mal üzerinden ticaret olmadığı için sanki kg başına mal alır gibi değil denizden su çeker gibi davranıyorlar.Ama burada adamlar zaten hazır sistem üzerinden her ay ödedikleri aynı miktar harcamalar üzerinden hizmeti veriyor o yüzden burada 1 kg 10 milyonsa 2 kg 11 milyon olma şansı var.Türkiyede hiçkimse neti kullanmasa da herkes asılsa da ttnetin 1 aylık harcaması aynı.Umuyorum anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labrodorit -- 31 Ağustos 2007; 16:29:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: FREEEE61

dünyanın hiçbir yerinde sınırsız sizin anladığınız anlamda sınırsız değildir. herşeyin bi sınırı var. akşam -a- restorantında eğlence var eğlence sınırsız,yemek sınırsız. sınırsız eğlenceyi bünyen sınırsız yemeği miden kaldırmaz amaa varki göz doymaz çatlayana kadar yersin. örnekleri ister beğenin ister beğenmeyin beni,m düşündüğümü sizin anlayacağınız şekilde ifade etmeye çalıştım pek başarılı olamadım sorun değil kimseyi ikna etmek zorunda değilim.

telekomun adamı- felan diyosunuz telekomun rezil hizmet verdiğini sizden daha iyi biliyorum. kötü hizmet veriyor diye sınırlarını zorlayalım çöktürelim mahvedelim parasınıda alıyornasılsa.

haricinde türkiyeyi başka ülkelerle kıyaslayan arkadaşlar size üzülüyorum neleri kriter aldığınızı merak ediyorum.ekonomisi bu seviyede olan bi ülkeden kapasitesi belli olan bi servis sağlayıcıdan, yaptığı yatırımların sürecinden haberi olmayan insanlar size sesleniyorum.

yukarıda zatın biri demişki
    quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

İnterneti maillerine girip, online gazete okumaktan ibaret sayan insanlarım benim. :)

bu ne pehriz bu ne lahana turşusu. en kısa zamanda aramıza bekleriz.

quote:

Daha iyisini , daha kalitesini isteyeceklerine /talep edeceklerine az download yapın, yavaş bağlanın demek...
    Anladınız siz onu

senin bahsettiğin talep böyle olmaz eldeki imkanları en etkili şekilde kullanalım diyorum. telekomun yaptığı hata olabilir bu hatayı herkes eşit şekilde paylaşsın ki paylaşmak zorunda. paylaşmassan musluğunu kısarlar zaten telekom gerekene gereken cevabı veriyor. işine geliyorsa 3-5 kuruş para vereceksin sana özel hat isteyeceksin yok böyle bişiy. türkiyede adsl bağlantısını bi inceleyin senelere göre gelişimi bi inceleyin yatırımlara bi bakın cirosuna bi bakın katettiği yola bi bakın. önceki senelerde çevirmeli bağlantıda kimsenin gıkı çıkmıyordu şimidi ne oldu dünyayımı gördünüz.

iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü herkes biliyor internet trafiğinin sekteye uğrayacagını herkes biliyor kaldıki türkiyenin adsl de yaşı kaç? birikimi ne? teknolojisi ne? persoleni ne?

haricinde sınırsızların bağlantısı değişti fiyatları ucuzladı buna rağmen (ki eski hızlar devam etse kimsenin seni çıkmazdı) sorunsuz hizmet bekleniyor. herkes eski hızını hayli hayli alıyor. biraz durumdan anlayın bunun böyle sürmeyeceği aşikar telekom elindeki imkanlarla bişiler yapmaya çalışıyor az sabır.

fikir ayrılıklarına saygı duyun herkes düşündüğünü söylemekte özgür. aşağılamak hiçbir zaman sizi yüceltmez haklıda çıkarmaz. malkul çerçeveler içerisinde eleştirilerinizi yapın. düşünceleri doğru bulmayabilirsiniz bunu daha kibar kelimelerle ifade ederseniz birbirimize daha faydalı olabiliriz.

telekom daha bebek emekliyor bazen ayaga kalkıyor dengesini tutamıyor. -efenim ayağa kalkıyorsa yürümek zorunda.

buyrun burdan yakın.

iyi forumlar...

Arkadaşım hala anlayamıyorsun değil mi? O yurt dışında sınırsız ibaresine getirilecek sınır belirtilir. Ben smile ın ve TTnet in sözleşmesini son satırına kadar okudum. Hiç bir yerde böyle bir yavaşlatmadan bahsediliyor.

Bana bu kadar para ver sana şu hizmeti vereceğim deniliyor. Ben parasını verdim ve istediğim kadarını kullanırım. İstersem hiç kullanmam istersem son limitine kadar kullanırım. Evet gerçek anlamda sınırsınz değil mesela ADSL de de bağlantı hızı nedeniyle haftada 300GB indirebiliriz en fazla. Yani sınır bu anlatabildim mi. Arkadaş 160GB kullandı diye hızı indirilemez. Kusura bakma ama ya TTnet çalışanısın, ya ülkemizin en acıklı hakkını bilmeme vakasısın ya da bir şey söyledin ve kişisel egonu tatmin etmek için haklı çıkmaya çalışıyorsun. Ya kardeşim bir anlaşma var. Adamın ibdireceği en fazla 300GB dır bir haftada. Sen hesabını buna göre yaparsın.

Artık şu manasız düşünceni değiş, söylediklerinde en ufak mantık yok. Adamlar her şeyin hesabını yapar en kötü ihtimal üstünden. Mesela pizza hut denildi. Onda da bu sınırsız kampanyası belirli saatler içerisindedir. Hesap etmişlerdir ki bir insan hiç durmadan yese şu kadar pizza/saat hızla yer o zaman süreyi böyle yapalım. Ayrıca bir insan bunlardan en fazla 4 tanesine kola içmeden dayanabilir der ki öyledir içeceksiz gitmez melet. Sonra da size koladan geçirirler masrafı 3 katına satıp.

Yani şu söylediğin laf zaten özeti veriyor. "Nereden bilsinler sizin o sınırı sonuna kadar kullanacağınızı" Ya bu ne demek ya ömrümde bu kadar saçma bir şey görmedim. Ya diyorum ki sana adam istediğini indirir kimse de karışamaz. Alla alla yaaaa. Bu kadar da olmaz.

Neymiş sizin yüzünüzden ben indiremiyorum. İyi de bunda onun en ufak suçu yok. O ne bilsin TTnet in berbat alt yapısını. İki kullnıcının internet kullanım yoğunluğu server dışında birbirini etkilemez. Eğer etkiliyor ise bu alt yapı soruınudur ve tamamiyle TTnet suçludur. Çünki veremeyeceği hizmeti Turbo internet diyte bas bas bağırarak afişe ediyor. Bir de geçmiş çok indiridiniz alın size 2Mbit. Yok yaaaa, Peki ben 1GB kota kullanınca ertesi ay niye ah canııııım yazık bak geçen ay sebat etmiş. Al bakalım bu ay kotan 9GB niye demiyorlar. Ya da ben arasam desem geçen ay 1GB kullandım bu ay 9 yapsanız desem ne derler, olmaz sözleşme böyle. İşte öyleyse böyle kardeşim. Bir sözleşme iki taraflıdır.

TTnet sana sattığı internetin fiyatını 5 katına çıkarabilir ya da yarıya indirebilir, ama o 4mbit i indiremez.

Bana gelince ben internete bağlanamıyorum. TTnet e göre evimdeki tesisat sorunluymuş. Ba ba ba ba ba ben bir gün önce 1Mbit sınırlıda 120KB ile indirme yapabiliyordum. 115 in altına inmiyordu hiç hızım. Şimdi bilgisayar aynı, modem aynı, ev aynı, tesisat aynı, kullanan kişi aynı. Eeeee nasıl oluyor da oluyor.

Ayrıca bir de ben yeni hattı açtırdım, pazartesi çalışıyordu, salı günü gitti hat. Salı akşamı da bana TTnet çalışma yapıyormuş dediler. Ulan allahtan lisayi elektrik bölümünden bitirmişim (ve üçüncülük ile ki bu üçüncülüğün nedeni de tarih dersimin zayıf olmasıdır. ) ve şu an da haberleşme okuyorum marmara üniversitesinde. Şimdi hat kopuk olsa hiç bağlantı olmaz, e hat zamanla aşındı desen bunun belirtileri olur bir anda gitmez. Çalışma yaparken içine ettik demiyorlar da sizin tesisat sorunlu diyorlar. (Aynısı halamların da başına gemişti. 3. aramadan sonra kayır aldılar. Her neyse dediler şimdi var mı şimdi varmı derken üçüncüde internet geldi. Bir şey biliyorum da söylüyorum.)

quote:

Orjinalden alıntı: maxx126

Yorum yapmak istemiyordum ama dayanamadım.

Arkadaş yaptığı transfer miktarını yazmadan önce, böyle bir uygulamaya maruz kaldığından dolayı abartılı bir transfer miktarı yazmasını bekliyordum ama bu kadar yüksek bir rakam aklımın ucundan bile geçmedi açıkcası. Yaptığı şey çok dosya indirmekten öte birşey, 3 haftada 600GB çekmenin hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Belli ki bu arkadaş ne bulmuşsa çekmiş sırf para veriyorum diye. Böyle bir tavıra karşılık da yapılan uygulama bence gayet uygun.

Hemen herkes atıp tutmuş bu nasıl sınırsız, yok çok dosya çekeni hapse atsınlar vs. diye. Sınırsız da bir yere kadar, teasers arkadaşımızın söylediklerine de tamamen katılıyorum, bahsettiği gibi "fair use policy" denen birşey var altyapısı sınırlı yerlerde kimse böyle hattını 24/7 full kapasite kullanamaz aksi takdirde öteki kullanıcıların hakkını yemiş olur. İki de bir de birileri gidip Japonya örneği vermesin, Japonya ile kıyaslanacak bir ülke değiliz biz.

Arkadaşım esefle kınıyorum. Haftada 160GB ki bu 4Mbit in haftalık kapasitesinin %50 sidir. Ne bulduysa indirir sen buna karışamazsın. Adam sana 4Mbitr satıyor kardeşim alt yapısı izin vermiyor ise satmayacak! Bu kadar ne saçmaladığının farkında mısın?

Olaya sınırsız olarak bakmayın, 4mbit te bant genişliği/zaman ile hesap ederseniz aslında 4Mbit 1,2TB lık bir bant genişliği satın aldığınızı. 1200GB lık kontör satın aldığınızı düşünün. Şimdi firma sana bunu sattı. Sonra gelip sana diyor ki yoooook olmaz ben senin 1200GB kontörlerinin 600GB ını alıyorum diyor. Şimdi yapılanı görebiliyor musunuz. Bu kadar kör olmayınız? Bu olay aşağıda vereceğim örnek ile tamamen özedeşecektir.

Siz 1200 kontör alıyorsunuz. 1 günde 600kontörü harcıyorsunuz. (Ama nete girip sakıncalı içerik indirmişsinizdir, ama MMS çekmişsiniz ama konuşma yapmışsınızdır.) Sonra hoop bir mesaj geliyor çok kontöçr harcadınız biraz da bize harcayın kontörlerinizin yarısı silinmiştir.

Bunun dışında diğer ülkeler ile çok rahat karşılaştırırım. TTnet gibi bir firma yurt dışında olsa TTnet in ADSL hizmeti verdiği zamandan bu yana çoktan 32Mbit bağlantıya geçmişti. Hem de şu anki 2Mbit bağlantı fiyatına.

TTnet in abone ve karındaki artışa bak. 14YTL lik paket veriyor. Bunun içinde Modem veriyor. İki yılda 15YTL eder 360YTL. Bunun 50YTL si modem desek düz hesap 300YTL para geçer eline ve bundan da hiç yoktan %30 karı vardır. Bir deeeeee 29YTL yi hesab edelim. 29*24=696YTL Bakın gördünüz mü %100 den fazla kar var ortada. Bu firma hala yatırım yapamıyor ise Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Diğer ülkelerde firmaların karları daha az ve rekabet var. Bizde milyonlarca kullanıcı ve tek şirket var ama yapılana bakın. Heeee unutmadan TTnet smile gibi şirketlere hizmet satıyor. Smile 29YTL lik (ttnet 29 a satıyor) paketi 19YTL ye satıyor. Bundan 8-9YTL lik karı olur yoksa zaten maliyeti kurtarmaz. Geriye hadi 13YTL kaldı diyelim. Bundan ttnet te kar ediyor oldu mu sana 9-10YTL. Bize 10 liralık paket %300 kar ile 30YTL ye satılıyor.

Yeni abonelere 15YTL ye internet ve modem verebiliyor, peki eski abonelere nasıl oluyorda sadece interneti 15YTL ye onu geçtik 20YTL ye veremiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: FREEEE61

quote:

Orjinalden alıntı: micro77

ayrıca rapıd share nın bıle bantgenıslıgı turktelekomun bılmem kac katı .
    telekom hala yerlerde surunuyor
    ban lara kızan arkadaslara ınat

rapid ile telekomu kıyaslamışsın seni ayakta alkışlıyorum.

saygı bizden...

iyi forumlar...

Tabi canım rapiiiiiiiid gibi dünya devi kim, bizim TT kim. Biz de sanki koskaca potansiyel bir kaz nüfusa sahip (kimse alınmasın bu hizmeti almaya mecburuz ve tt bizi yoluyor. Her şey açık. Ama ben bu fiyatın çok olduğunu biliyorum ve mecburityetten alıyorum. Ki şu an ADSL hattım da çalışmıyor. Sağolasın TT. ) bir ülkede sanki rapid değil de TTnet miş gibi konuşmuş arkadaş çooook haklısın çoook.
    quote:

Orjinalden alıntı: karakizil

quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Ben Turkcell'den 7 Ay olmak üzere "Her Ay 1 Gün" Sınırsız Konuşma Hakkı Kazandım ve Dibine kadar kullanıyorum son 1 ay'ım daha kaldı.

Turkcell hiç beni arayıp HOOOP SANA BEDAVA VERDİK AMA CILKINI ÇIKARDIN demedi.

Al sana bu örnek sınırsız konuşma ile sınırsız internet'in ne farkı var ?

bu örnekle internetin ne alakası var acaba biz ne diyoruz fazla yüklenmeden dolayı internet durma noktasına geliyor diyoruz anlamıyomusunuz arakdaşlaaaaaaar,kim size internetden bişey indirmeyin diyo ???? 7/24 indirirseniz sırf sömürü olsun diye internetnet yavaşlar hatta kopmalar yaşanırki zaten bundan şikayetçiyiz çoğumuz bu sömürüyü telekomdan değil birbirimizden yapıyoruz,bunun acısını neden birbirimizden çıkarıyoruz yapmayın böyle.
    (kotalı değilim kotalı olmakla ne lakası varsa)

Arkadaşım iyi de burada gelip konuşanlar TTnet haklı hızını indirir diyor. Bunun neresi haklı hala haktan hukuktan bir haber konuşuyorlar. Birinin 7/24 interneti tam kapasitesite kullanması komşusunu etkilemez. Etkilerse de bu alt yapı sorunudur ve TTnet 4Mbit veremiyor demektir o zaman da 4Mbit diye hiç kimseye satamaz, satarsa da sattığı kişiye böyle böyle çok indirdiniz diyip erişimini kısıtlayamaz.

Sanırım anlaşılmayan nokta da bu. Arkadaşımızın verdiği örnek çok doğru. İndiren kişi neden suçlu olsun. TTnet sana 4Mbit hızı sana vereceğini yazılı olarak söylemiş. Senin hızına ve ne kadar indirdiğine karşımaz. Karışmak isterse bunu gösteren maddeyi sözleşmede göstermek zorundadır.

Ben bak yukarıda örnek veridm. Sen 4Mbit ile 1.2TB veri indirebilirsin. Bunu 1200 kontör olarak düşün. Arkadaşımız 1200 kontör satın alıyor ama allahın salağının biri gelip duuur çok konuştun biraz da bize konuş diyip 600 kontörü bir çırpıda siliyor. Sence şu an bizim gördüğümüz ama diğerlerinin at gözlüğüyle hiç mantık kurllanmadan konuşanların göremediği ve görmek istemediği şey şimdi görünüyor mu? TTnet sana demişki bu sınırsız, ve anlık 4Mbit hızın var al istediğin gibi kullan bu da en fazla 1.2TB demek. Arkadaş bir haftada 160GB veri çekmiş ve bu haftalık kapasitenin sadece %50 si. Aylık kapasitenin ise %10 u, yani ne biliyorsunuz belki arkadaş ilk hafta indireceği her şeyi indirdi. Öbür haftalar belki indirmeyecekti. Yani arkadaşımız kapasitesinin %10 unu evet evet %10 unu kullandı diye hızını indirmişler.

Allah adı veridim yapmayın ya isteyen istediğini indirir. Allah allah ya ya şu cevaplardan sonra bu ülkenin evladı olmaktan utanacağım neredeyse yaaa. Bu kafalar yüzünden zaten ülke bu halde.

Kardeşim telefon almıştı Nokia 6280. 800 liraya almıştık. Her neyse 6 ay sonra arıza yaptı. 45 gün geçti hala hava civa oyalamak istiyorlar. Dedik biz iade istiyoruz. bir baktık sitedeki yazı bir süre sonra hooop değişim kararı çıktıya döndü.

Tabi kobaul etmedim. İşte 600YTL üstü iade yapılmıyormuş ta (dedim o zaman 2 miyara telefon satmayın. 8800 ın da garanti belgesinde 30 iş günü geçince para iadesi yapılır yazıyor yanında da 600YTL limittir yazmıyor dedim.) En son hakem heyeti kararı izi bağlamaz dediler ve benim sigortalar attı neresi varsa her yere şikayet ettim. Ertesi gün aradılar istediğiniz zaman gelip paranızı alabilirsiniz dediler. Ve ben 800 lirayı geri aldım. Ama kardeşimin şu lafıo yıktı beni ya bırak telefonu al ağlayanın malı gülene yaramaz.

Dedim olmaz ve gittim aldım. Ya Allah bile demiş önce kendi hakkınızı arayın, Allah bile siz hakkınızı aramıyorsanız ahrette sizi sorumlu tutacak. Diğer adam şunu diyebilecek ama onlar da hiç ses çıkarmadı beni sürekli teşvik ettiler alıştırdılar.

quote:

Orjinalden alıntı: Schwayxtix

parasını verdiği sürece istediği herşeyi yapar. eğer sizin dediğiniz gibi herkes az kullansın net güzel olsun politiaksına girerseniz bundan 50 sene sonra yurtdısı cıkıslarımız hala aynı kalır. ben bu tarz düşünen insanları ilk pc üretildiği zaman kim alır bunu yahu diyenlere benzetiyorum.
    neyse fazla ofansiv takılmayım sonucta demokratik ülkedeyiz :) değil miyiz yoksa ? ;)

Cem yılmazın böyle tipler için çok güzel bir espirisi var.

"İnsanlar hep yeni çıkanı eleştirirler. Adam tekerleği icad etmiş. Sonra biri çıkıp demiş aaa bu ne yoksa beni mi ima ediyosun demiş. Ama sonra maşallah araba yapılınca ilk o binmiş."

Bir de işi korsana döktüler. Artık hala mı görülmüyor yahu. Adamın yaptığı iş önemli değil. Eğer öyle ticaret yaptığını düşünüyorlar ise evini takibe alırlar mahkeme emriyle internetini de takibe alırlar sonra da baskın.

Biz burada diyoruz ki adammın hızını hakkı olanın %10 unu kullandı diye kesmişler. Burada önemli olan arkadaşın indirdiği şey değil. Önemli olan sınırsız olarak satılan bir hizmetin sınırlandırılması. Önemli olan TTnet gibi bir kuruluşun tüketici haklarını alenen çiğnemesi.

quote:

Orjinalden alıntı: karakizil

quote:

Orjinalden alıntı: Bo$$_HoGG

@karakizil
    iyi iste dostum.bizde diyoruzki madem yetmiyor altyapın,4mbit i neden vermeye çalışıyosun.madem verdin ben DL yaptım diye benim hızımı indiremezsin.ha indircekmisin.ozaman 4mbit tarifelsini kaldırırsın.

işin içine korsan felan karıştırmayın.o hız benim hakkımsa öyle yada böyle vermek ZORUNDA.dediğim gibi yetmiyosa altyapısı yettiği zaman reklam yapsın kendini ve o tarifeleri ozaman versin.olmayan şeyi varmış gibi göstermesin.

4 mbit olmadan önce internet çok iyi durumdamıydı sanki 4 mbit oldu daha beter oldu sadece 2 mbit eskiden daha pahalıydı herkes kullanamıyordu dolayısıyla yüklenme daha azdı ama hem fiyatlar ucuzlayınca (ucuzlma değil bence normal bi indirim hala pahalı bana göre) 4 mbit imkanıda olunca böyle oldu
    heralde bu kadar yüklenme olacağını tahmin etmedilerki çok sıkıntı çekmiş bi kesim var internetde (bende dahil) hırslarını böyle alıyorlar telekomdan ama bu hırs öfke malesef hepimize yansıdı yüklenmeyen yükleyenleri suçluyor yüklenenler teleomu suçluyor her iki tarafta haklı bana göre ama yüklenenler bazı şeyleri unutuyorlar kimisi banane başka kullanıcılardan diyor işte bu mantıkla ülke hiç biyere gitmez olduğu yerde sayar hatta geriye giderki zaten gidiyoruz neyse konuyu değiştirmeyim yani bu yanlış bi düşünce birazda telekomun salaklığı

Arkadaşım bak ben 1Mbit kullanıyorum daha doğrusu kullanamıyorum. Bir kullanıcının hızı diğerini etkilemez. Etkiliyor ise bu TTnet in altyapısı izin vermediği bir şey satmasından kaynaklanıyordur. yur içinde zaten sorun yok.

Yurt dışına gelince allah aşkına Türkiyede kaç kişide 2Mbit ve üstü sınırsız var. Hadi 1Mbit i de katalım.

Ya o yurt dışındaki siteye bir tek bizim millet mi bağlanıyor sanıyorsunuz. Komik olmayın o sitelere ülkemiz dışında kalan milyarlarca nüfus bağlantı kuruyor. Peki neden onlarda yavaşlama olmuyor.

Nedenini söyleyeyim alt yapı sağlam ve geniş bant internetleri var. Bakın burada genel yavaşlıktan bahsediyoruz. 1Mbit i olan da 4Mbit i olan da tam kapasite hızlara ulaşamıyor bunun tek sebebi de yetersiz alt yapıdır bunu görün artık yaaaa.

100bin kişi fazla download etti diye internet yavaşlasaydı ohooooo dünyada internet diye bir şey kalırmıydı yaaaaa. Adamlarda bizimkinin kaç katı hızlı internet var.

Artık bazıları hala DL yapanları suçlayacak ise daha ne diyeyim. Allah akıl fikir versin. Sanki bizim yaptığımız yükleme dünya internet trafiğini felç edecek. Vayyyy bee şuna bak TTnet öyle bir turbo vermiş ki dünyadaki son teknoloji ağlart bile bu hızı kaldıramıyor peh peh pehhhh. Vallahi çok komik. Yani hiç kimse demiyor nedir bu dış bağlantının hali.

Bir de birisi rapidle karşılaştırma demişti. İyi de rapide sadece indirme yapacak olanlar bağlanır. Ama TTnet in hattına msn cisi, sörfçüsü, iş adamı, DL cisi hepsi bağlanacak. Ve bu hız Rapid in yarısı. Biri bir server diğeri ise bir ülkenin telekominikasyon alt yapısı. Vallaha ne diyeyim ki?

quote:

Orjinalden alıntı: teasers

Valla arkadaşlar, özetle şunu söyleyeyim: Çok iyi niyetlisiniz.. Burada savunduklarınız tabii ki doğru, sınırsızsa sınırsızdır, adı üstünde.. En azından öyle olmalı, ama gelin görün ki, bu "hiç bir yerde" bu şekilde değil.. Bana güvenin, çünkü bu konuda çok tecrübem var..

Benim yaşım 36, Türkiye'de bilgisayar bir tek ODTÜ'de varken benim evimde bilgisayar vardı, internetin de ilk kullanıcılarından sayılırım. 1999'dan beri de yurt dışındaki firmalardan hosting hizmeti alıyorum.. Böyle binlerce firma var "sınırsız trafik", "sınırsız hosting" diyen, ama gelin görün ki hepsi, ama hepsi de sınırlı..

- İlk hosting firmam sınırsız trafik verdiğini söylüyordu, ama neredeyse her gün 1.5 saat site ulaşılamaz durumda oluyordu.
    - 2. firma beni şak diye attı, sonradan öğrendim ki sebebi fazla trafik kullanmammış, bir uyarı dahi yok..
    - 3. firma fazla kaynak kullandığım için attı.. Bildiğiniz gibi "shared hosting" yapan sunucularda artık firmanın insafına göre 600 adet, 1000 adet site aynı sunucuda barındırılır. Forum, vs. herhangi bir sebepten dolayı geçin bakalım %2.5 - %3'ü, ne oluyor..
    - 4. firma kovmadı, ama kibarca bir mail atarak sitemin server'da %15 kaynak kullandığını (CPU'nun %15'i), artık dedicated bir server'a geçme zamanımın geldiğini söyledi. Onlar da kibarca "git" dedi yani..

Daha böyle başka örneklerim de var arada.. E bunlar da sınırsız diyordu??

Ben, geçen onca sene boyunca şunu anladım ki, internette "sınırsız" diye bir şey yoktur.. Buna istediğinizi söyleyin, "etik eksikliği" deyin, ne derseniz deyin ama bu durum ne yazık ki böyle..

Şu sitenin 300 küsur bin üyesinden ben hariç 2 kişi daha çıktı, 300 binde 3 kişi bu şekilde düşünüyoruz. Ama sizler çok mükemmeliyetçi düşünüyorsunuz. Bence de Telekom böyle bir uyarıda bulunmadığı için haksız ama ben zaten böyle bir beklenti içinde değildim ki.. Yani, aramızdaki fark, benim bu konuda yeteri kadar tecrübe yaşamış olmam. Ben şunu bilir, şunu söylerim: "İnternet dünyasında sınırsız yoktuuuuuuur".. Bu, iki kere iki dört.. Siz var diyorsunuz, hani var mı? Şurada 1 Milyon kişi çıkıp bana "yanlışsın" dese bu gerçek değişecek mi? Hayır..

Telekom'da çalışıyormuşum, ne alakası var?
    Gerçekçi olmak çok mu komik? Bana göre de siz komiksiniz, dünya üzerinde olmayan bir şeyi isteyerek 19 kişi 1,000,000 kişilik kaynak kullansa, ben, bırakın uyarı yapmayı direk sözleşmesini iptal ederim o firmada olsam. 19 kişi de mutlu olmasın efendim..

Ankara'da su sıkıntısı var, herkes susuzluktan kırılıyor, birileri çıkıp günde adam başı 500bin litre su kullanıyor.. Kibarca: "Ya, arkadaşım, hiç kullanma demiyorum tabi ama, biraz azaltsan şunu, bizlere de biraz daha fazla gelse" dediğinde:

-Parasıyla değil mi kardeşim, Gökçek de suyu getirseydi, seneler öncesinden bas bas bağırmadı mı herkes? diyor..

Ben sanki başka birşey söylüyorum. Tabii ki getirecekti suyu, getirmedi, önlemler gecikti ama, ben diyorum ki: "Su, Aralık ayında gelecek, o zamana kadar biraz idareli olsan olmaz mı? Ondan sonra kullan gene günde 500,000 litre istiyorsan"... Yok, benim hakkım, parasını ödedim, kullanacağım..

E kullan.... Olmayan şeyi nasıl kullanıyorsan...

Arkadaşım hala su örneği vermeyelim internet bitecek bir kaynak değildir. komik olmayalım bu ilkiydi.

İkincisi sınırsız diyenler serverdır ve bunlar sahtekardır. Ayrıca anlaşmada da belirtilmiştir. Verdiğin örnek gene son derece mantıksız ve yanlış. Biri kıçı kırık bir server.

Diğeri ise koskaca bir ülkenin iletişim sorumlusu olan firma. Biz de diyoruz ki zaten sınırsız diye bir şey yok. Adam toplam kapasitesinin %10 unu kullanmış ve demişki hızını indirdik. Sen hala diyorsun sınırsız yoktur. Ya zaten sınırsız değil. Bunu veremeyeceksen satma kardeşim.

Yanlış tecrübeler ve yanlış düşünceler diyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: CarpeNoctem

Şimdi size bir masal anlatayım...

Varsayalım ki Türk Telekom işini ciddiye alan bir kurum... (Masal işte) Ve hızları arttırma yönünde karar alma arefesinde. Bu durumu strateji departmanına bildiriyor. Strateji departmanı da çalıştırdığı istatistikçilerle fizibilite çalışması yapıyor. 3 Milyon abonenin genel kullanıcı eğilimlerini inceliyor... Hangi kullanıcıların 7/24 download yaptığı, hangi kullancıılarının hatlarını ne düzeyde kullandığı farklı % aralıklarında belirleniyor... Geçmiş aylarda kullanıcıların eğilimlerindeki değişimleri hesaplayaak standart sapmaları ve hata paylarını çıkarıyor... Daha ileri incelemeler için farklı ağırlıkta kullanıcılar üzerinde analizler yapılıyor, tüm bunlara internetin gelişme ivmesi ve olası bir kaos ortamında ani yüklenme ve arıza durumlarında kullanılabilecek yedek oranlarını çıkartıyor... Hatta ki kareler bilmemneler gibi bir sürü istatistiki formülle değişik sonuçlara ulaşıyor ve raporlarını hazırlıyor...

Bu rapor yönetim kuruluna ulaşıyor... Orada belirtiliyor ki, kullanıcı eğilimleri göz önüne alındığında 4 kat hızlı interneti sorunsuz vermemiz için şu kapasitede hatlara ihtiyacımız var... Aynı zamanda da geçmiş hız yükseltme verilerinin değerlendirilmesi ile de, kısa vadede bir dar boğaz yaşayacağımız sonucuna ulaştık ve bu nedenle de geçici olarak ekstra hatlar kullanmak durumundayız.

Yönetim kurulu bu raporları mali departmana yolalyarak onlardan da kar zarar grafiklerini, maliyet hesaplarını çıakrtmalarını istiyorlar...

Sonuçta büyük gün geliyor... İhtiyaç duyulan hatlar bilimsel parametrelerle belirlendiği için hatlar kiralanıyor ve hemen ardından kampanya yapılıyor... İnsanlar 4 kat hızlı internete geçiyor ve en ufak bir sorun yaşanmıyor. Çünkü ön çalışması yeterli düzeyde yapılmış...

Aksilik bu ya, geminin biri çapasıyla fiberlerden birini tam da o gün kopartıyor... Ancak telekom ciddi bir kurum... Önceden bu gibi olasılıkları hesapladığı için derhal yedek hatları devreye sokuyor... Ayrıca yeni bri arıza oluşma durumuna karşı derhal uydu firmaları ile iletişime geçerek yedekte de bir hava köprüsü bulundurma kararı alıyor... Müşteriyi mağdur etmemesi gerektiğini çok iyi biliyor...

Yok yok bu kadarı masala bile fazla geldi... Hiç birimiz Türk Telekom'u bu yazdıklarımla bağdaştıramadık. Oysa ki bilmem kaç milyar dolarlık bir şirketin bu masalı yazandan çok daha ayrıntılı düşünmesi gerekirdi... Oysa bilemem kaç milyar dolarlık şirket cadı avına çıkar misali downloadçıların kellesini istiyor... Çünkü onlardan kar edemiyor...

Kar demişken... Süpermarketlerin tv'ye verdikleri reklamlar oluyor... Örneğin zıttırı marka zeytinyağı 5 kiloluk 13ytl... Bu işe zıttırı firması da şaşırıyor... Çünkü süpermarkete o yağı daha pahalıya vermişler... Peki bu süpermarket ne yapıyor? Bir ürünü ucuzlatarak zarar mı ediyor? Hayır zıttırı almaya gelenler bıgılı da alıyor ve bıgılı karları zıttırı zaarını geçiyor... Sadece zıttırıdan zarar ediyor ama genel tabloda ciddi bir karı var... Ayrıca müşteri de zıttırıyı ucuza aldığı için bu süpermarketin en iyisi olduğunu düşünüyor... HEr kalemde kar etmeyi düşünmek günümüz iktisadi bilimine aykırıdır... Türk telekom ise geneli değil bireyleri düşünerek, herkesden kar etmeye çalışarak bu yanılgıya düşüyor... Hayır Türk Telekom, bazı kullancılar zaman zaman sizi zorlayabilir, ancak siz yine de Türkiye'nin en çok kar eden kurumu konumundasınız... Ve siz zarar ettiğiniz aboneleri böyle üzerseniz Türkiye'nin en çok akr eden kurumu olmayı, tekelin tam anlamıyla kalkmasının ardından yitirirsiniz... Uyarmadı demeyin... Sonra nerede hata yaptık diye düşünmeyin..

Hay gözünü sevdiğim bilinçli kullanıcısı. Neyse ülkemizde de böyle kişilerin hala yaşamını sürdürdüğüne sevindim. Ohhh rahatladım vallahi.

quote:

Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel

Arkadaşlar boş yere o kadar yazıp duruyorsunuz. Altyapısı olmayan bir interneti pazarlama
    stratejisiyle reklama koyarlarsa olan budur. Zaten bir arkadaş demiş yapamıyorlarsa satsınlar
    türktelekomu , zaten satıldı ki. Hırs edinmişcesine download yapan arkadaşlara bu lafım, 20 cm çaplı
    bir kablodan kaç amper akım geçer?

Voltaj mı çarpar? Akım mı çarpar?

Mantıklı olun. Parasını verdim diye Türkiye ortamındaki eksik altyapılı interneti sömürmeyin.

Ya kardeşim basmıyor mu? Bu iş öyle çocuk oyuncağı değil. Bir ön araştırma yapılır ve ihtiyaçlar kapasite belirlenir arkadaş açıklamış zaten.

Ne sömürmeinden bahsediyorsun. Madem altyapı yetmeyecekti neden 4Mbit satıyorlar.

Devamı da gelecek tabi TTnet ahlaksızları evdeki internetimin sorununu gidersiyse.

• @DigitalWorld

BBS'lerden bugünlere geldik. Türk Telekom'un hatalarını senelerdir yazıyoruz. Ancak ilk kez bu kurumu bu şekilde savunan insanlarla karşılaştım. Şaşırmadım desem yalan olur. Ancak bir noktada da anlıyorum. Odtü'nün 9600 bps'lik 12 modem ile verdiği dial up hizmeti zamanlarını biliyorum. Üniversite labaratuvarı haricinde internete aynı anda girebilen 12 kişi olabiliyorduk. Sonra Superonline çıktı. 100 dolar civarı bir fiyata aylık dial up şifresi satıyordu yanılmıyorsam. Odtü sonra 9600bps kapasitesini 14.400'e çıkardı diye bayram etmiştik hem de aynı anda 50 kişi bağlanabilecekti. Ancak dez avantajı şehir içi telefon ücreti ayzıyordu. Hoş internette de fazla bir şey yoktu. Ardından raksnet şu bu derken dial up kullanıcıları hızla arttı... O yıllarda da internet kullanıcısı bilinçliydi... Tamamen ülkeden bağımsız bir portre çiziyordu. İnternete giren insan düşünebilen, ilerlemeci ve akıllı olurdu...

Oysa günümüze bakıyorum da Türkiye'de milyonlarca internet kullanıcısı var... Ortak kullanımları da düşünürsek belki de ülkenin yarısı ve genç nüfusun neredeyse tamamı internet kullanıcısı... Ancak nerede çokluk orada **kluk değişine uyar şekilde eski tadı alamaz olduk...

Türkiye'nin tüm yurt dışı bağlantısı kesildiği zaman ortalığı ayağa kaldırmıştık...

Bir makalem turk.internet.com'da yayınlanmıştı. Türk Telekom'un hosting işine girmesinin tekel durumunu kötüye kullanma olduğunu iddia etmiştim... Küçük hosting firmalarını batıracağını belirtmiştim... Tabi bunlardan bir çok kişinin haberi yok... Varsa yoksa email sayfalarının hızlıa çılıp açılmadığının derdine düşüyorlar.

Şimdi buradaki arkadaşlara bir soru sormak istiyorum... Ben acemi bir kullanıcı olsam ve kendime güvenmediğim için kotalı yerine sınırsız alsam... Ardından acemiliğim nedeniyle bilgisayarıma trojanlar virüsler bulaştırsam ve bandwidth'imi bu trojanlar virüsler nedeniyle farkında olmasan aşırı kullanıyor olsam... Ve Türk Telekom dese ki, sen çok kullanıyorsun sana internet falan yok... Yine benim suçlu olduğumu mu düşünürsünüz?

Türk Telekom'un yurt dışı hatları kaldırmıyor ve yeni yatırım yapılması gerekiyor sözüne de bir notka koymak istiyorum...

Türk Telekom'un şu anki fiber alt yapısı şu anki çıkışların 100 katını dahil kaldırabilecek durumdadır. Türk Telekom'un sadece bandwidth sınırını arttırması yani birazcık daha fazla para ödemeye razı olması gerekir ki bu zannettiğiniz gibi büyük bir olay değildir. İnanın 3 günlük faks trafiği ile çözülür ve ülkenin çıkışları rahatlar.

Ben TTNET'i sevmiyorum... Babasını da sevmezdim... (Turnet) Ancak bana kendini sevdirmek için hiç birşey yapmadılar... Ve halen antipatik kararlar alıyorlar... Ancak ne tuhaf ki kendilerine destek olanlar bile başlamış... Demek ki yakında bize beğenmiyorsan git başka ülke vatandaşı ol diyecekler!!

Konudan konuya atlıyoruma ncak artık yeter... Benim de sabrım taştı... Bir kurum 1'e 10 kar ediyorsa ve halen bize 10'da 1 hizmet veriyorsa ve bunu verirken de örneğimizde olduğu gibi hizmeti kısmak için bahane arıyorsa kusura bakmayın ama savunulacak yeri yok...

Türk Telekom özel bir şirkettir... ADSL'den 1'e 10 kar etmektedir... Buna rağmen yatırım yapmamaktadır... Sizlerin internetinin yavaşlığının tek sorumlusu cebini dolduran Lübnanlınındır!!! Ancak siz böyle davranırsanız 1'e 20 de kar eder 1'e 50'de ve sizi taş devri internetine mahkum etmeye devam eder... Bizim gibi çıban başlarına hizmet vermeyi kestiğinde olur biter...

• sanal bellek kardeşim bende arkadaş gibi çok download yapıyorum dediğine dikkat et karışamazsın kimin ne kadar indirdiğine sen kendi işine bak bu arada hızı düşürülen arkadaşa çok üzüldüm sözleşme fotokopisi falan varsa download hızı çıktısıyla müracaat ederse iyi olur
  • quote:

Ben TTNET'i sevmiyorum... Babasını da sevmezdim... (Turnet) Ancak bana kendini sevdirmek için hiç birşey yapmadılar... Ve halen antipatik kararlar alıyorlar... Ancak ne tuhaf ki kendilerine destek olanlar bile başlamış... Demek ki yakında bize beğenmiyorsan git başka ülke vatandaşı ol diyecekler!!

Konudan konuya atlıyoruma ncak artık yeter... Benim de sabrım taştı... Bir kurum 1'e 10 kar ediyorsa ve halen bize 10'da 1 hizmet veriyorsa ve bunu verirken de örneğimizde olduğu gibi hizmeti kısmak için bahane arıyorsa kusura bakmayın ama savunulacak yeri yok...

Türk Telekom özel bir şirkettir... ADSL'den 1'e 10 kar etmektedir... Buna rağmen yatırım yapmamaktadır... Sizlerin internetinin yavaşlığının tek sorumlusu cebini dolduran Lübnanlınındır!!! Ancak siz böyle davranırsanız 1'e 20 de kar eder 1'e 50'de ve sizi taş devri internetine mahkum etmeye devam eder... Bizim gibi çıban başlarına hizmet vermeyi kestiğinde olur biter...

Burada telekomu savunanlar ve çok indirmeyin diyenler kısaca GERİZEKALI oluyor. Bence onları adam yerine koyup uzun uzun cevaplar yazmanız iyi birşey değil. Kendini iyice birşey sanıyor o zaman Aptalca düşüncelerinin yankı uyandırdığını sanıyorlar.

• quote:

Özelleşeceğini duyunca ilk zamanlar çok iyi olacağını düşünmüştük her açıdan (düşünmüştük derken kendi ailemden söz ediyorum) sonra özelleşti telefonda oyunlar oldu sonra internetde,telefon öyle bi hale geldiki annanem tek başına yaşar yıllardır ve telefonla nerdeyse hiç görüşmez hatırladığım miktar 7 tl dir sürekli 7 tl gelir annaneme ama bi ara 30 tl gelmeye başladı sorduk telefonla kiminle konuştun bu kadar diye hiç telefon açmadımki dedi düşüne biliyomusunuz 30 küsür tl nasıl oldu neden oldu bilmiyoruz sonra 27 olarak gelmeye devam etti sonra 16 ya düştü rakam artık en son bakmadım ne kadar geldiğine sinir den duvarları yumrukluyorum çünki bu kadar göz göre göre kazıklanmaya dayanamıyorum evde sürekli bu telefon yüzünden kavga ediyoruz ne zaman biri telefonu eline alsa hemen bi gerginlik oluşuyor yani kısacası artık telefonla konuşamıyoruz bütün özgürlüklerimiz elimizden alında
    ----- CarpeNoctem adsl den 1 e 10 kar ediyorsa telefondan da 1 e 100 kar ediyordur heralde okadar çok değişiyorki fiyatlar ucuzlama yaptık diyorlar sonra işin içinden başka bi hinlik çıkıyor
    en azından internetde ne kadar vereceğimizi biliyoruz fiyatlar sürekli değişmiyor ama telefon çok farklı şeytanın bile aklı karışır bu telekomla başa çıkamaz
    yani bu telekomu özelleştireninde....................koıhpgpghhn

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.