Şimdi Ara

[color=#0033FF]çok zor durumdayım lütfen yardım edin...!!![/color]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm , bende 98 model megane 1 araç var , yagmur yagdıgında araç su alıyor ve nerden aldığını halaa bulabilmiş değilim. aracı yıkadığımda tavan lambasının ordan su alıyor bunu tespit ettim ve su alınca tavan lambası sönmüyor orası kuruyana kadar(en fazla yarım saat yandıktan sonra sönüyordu). bende böyle idare ederim dedim. ancak bu araç komple boyalı ve ön cam lastiği ters takıldığını düşünüyorum. ondan kaçırıyor olabilir. dun yagmur yagdı (bıraz fazla yagdı sanırım) aracın kapıları açılmıyor ve on sağ camı kendi kendine açılıyor , aracın gögusun sol alt taraftaki sigorta kutusunun oradan rölelerin temas edip etmemesi gibi sesler geliyor, bunun sudan kaynaklı oldugunu düşündüm ve elimi attıgımda kablolar ıslaktı. bundan bu sorunu çıkardığını düşündüm. en önemlisi immobilezer kumandadan açlmadığı için arabayı çalıştıramıyorum. biraz eletrik ve elektronik bilgim var ve bende aracın elektriğini kestim akü kutup başını sökerek ve öylece duruyor. arada bir deniyorum ve halaa çalışmıyor. röle temassızlık sesleri geliyor. ne yapmam gerekiyor bana bilgi verirseniz sevinirim çok zor durumdayım lütfen yardım edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adembas -- 13 Ekim 2008; 14:13:51 >

• öncelikle suyun geldiği yer bulunmalı yoksa hiç birşey yapamazsınız sgorta tablosu felan kuruması lazım ıslanan metal kısımlar pas yapıp temassız lığa neden olacaktır
  • benim korkum sigorta kutusun orda elektronik devrenin olup olmadığı, zarar gelmesinden korkuyorum, bi zarar açmaması butum temennim
  • araç iyice kuruyana kadar hiç dokunmayın...
    sigorta kutusunun kapağını açın daha rahat kurusun....
  • Aracınız komple boyalıymış zaten.Sanayi köşelerinde ne araçlar tamir edildiğini gördüm,taban sacı ayağınızla bastırdığınızla esniyordu.
    Bitişik olması gereken kaporta parçaları arasında parmak girecek kadar yerler vardı.Çoğunun da kapıları doğru düzgün yerine oturmuyordu.
    Bu araçların çoğu da tamir edilip başka illere satıldılar.
    Aracınız ikinci else sizden önceki sahibinin araca neler yaptığını,yaptırdığını bir öğrenin bence bu birinci aşama.
    İknicisi zaten su alan ilk yeri tespit etmişsiniz.Ancak araç elektrik aksamının bulunduğu önemli bir noktadan su alıyor.
    Yarın bigün allah korusun bir kısa devre ihtimalinin olmayacağı garantisini kimse veremez.
    Özellikle su sigorta kutusuna kadar gelebiliyorsa ki gayet muhafazalı bir yerdeler, ben sizin yerinizde olsam her yağmurlu havada akü kutup başı bağlantılarını ayırırdım.
    Ancak siz soruna kısa vadede bir çözüm arıyorsanız kuvvetli silikonlar var.Su alan kısımları söküp birleşim noktalarını iyice silikonlayın.Ön cam fitilleri de dahil her yerde kullanabilirsiniz bunu.
    Diğer bir husus,ön panelin arkasında,gaz;fren pedallarının üzerinde motora fren mekanizmasına ait westinghouse parçasının bulunduğu yerde paslanma sonucunda oluşmuş delik vs var mı bunu bir araştırın.
    Aracı liftle kaldırıp altını en ufak köşelerine kadar inceleyin,tamir gören kısımlar varsa,kaynaklı birleştirmeyi iyi yapamamış bir usta suyun rahatlıkla girebileceği buşluklar bırakmış olabilir buralarda.
    Ayrıca aracın bütün fitillerini iyice bir kontrol edin.
    Aracın su giren kısımlarını bulmak zor iştir,canınızı sıkabilir.
    Nihayetinde benim tavsiyem aracı satmanızdır.
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helisel -- 13 Ekim 2008; 14:57:08 >

• can sıkıcı bir durum...
  • onerileriniz içinteşekkur ederim. su kaçıran yeri buldum. ön cam fitiliyle sac arasından kaçırdığını buldum. paslanma olmuş ve boyanın altından paslanmaya başlamış, iç taraftan cama baskı yaptıgımda arası açılıyordu kı burdan su geçme olur dıye duşundum ve orayı silikonlattırdım. bugun kurudu ve arabaya su dokup yıkadım ve suyu içeriye almadıgını gordum. kısa vadede çözüm bu olsa gerek. ustaya goturdugumde camın çıkarılıp tavanın komple boyanıp yeni fitil takılması gerektıgını bana soyledı ve 500 ytl fıyat çıkardı. su alan yeri kuruttum immobilezer çalışması normale bındı şimdi KAPILAR AÇILIYOR FAKAT KAPANMIYOR. KUMANDADAN VEYA KOKPITTEKİ DUGMEDEN. AÇILMASI NORMAL KAPATMAYA GELINCE ''TIK'' DIYOR BUTUN KAPILARDA FAKAT KAPANMIYOR. bu neden olabılır. yardımınızı beklıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.