Şimdi Ara

çok zor soru hiç anlamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • x3-3x2+7x+1(xküp eksi üç xkare +7x+1) fonksiyonunun simetri merkezinin ordinatı nedir soru asimptotlar konusunda

• quote:

Orijinalden alıntı: yggs

x3-3x2+7x+1(xküp eksi üç xkare +7x+1) fonksiyonunun simetri merkezinin ordinatı nedir soru asimptotlar konusunda

hocam tam emin olmamakla birlikte sanırım tam küp yapacaksın,yani x3 3x2 3x +1 +4x olarak ayıracaksın,o da x +1 in küpü +4x oluyor,parantez içini sıfır yapan düşey asimptot oluyor,yani -1 düşey oluyor sonra -1 i koyuyorsun x lerin yerine o da yatay asimptot oluyor ,yani sanırım böyleydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfghjk45 -- 30 Temmuz 2013; 3:03:02 >
  • 3. dereceden fonksiyonlarda simetri merkezi, büküm noktasıdır diye hatırlıyorum. (yani 2. türevi al 0 a eşitle. çıkan x i ilk denklemde yerine yaz. ordinat o işte.)

Yine yanlış hatırlamıyorsam, düşey asimptot bir a değeri için fonksiyon a ya soldan ve sağdan yaklaşırken, yani lim x->a sonucu sonsuzu veriyorsa, a değeri düşey asimptottur.
    Yatay asimptot ise, lim x->sonsuz durumunda fonksiyonun verdiği değerdir.
    Simetri merkezi diye düşey ve yatay asimptotların kesişim noktasına da diyebiliyorlar.
    eğik ve eğri ye girmek istemedim şu an :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKepo -- 30 Temmuz 2013; 3:14:19 >
  • quote:

x3-3x2+7x+1(xküp eksi üç xkare +7x+1) fonksiyonunun simetri merkezinin ordinatı nedir soru asimptotlar konusunda

cevap 6 mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.l.k_7

quote:

cevap 6 mı??

evet cevap 6 nasıl yaptın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MKepo

3. dereceden fonksiyonlarda simetri merkezi, büküm noktasıdır diye hatırlıyorum. (yani 2. türevi al 0 a eşitle. çıkan x i ilk denklemde yerine yaz. ordinat o işte.)

Yine yanlış hatırlamıyorsam, düşey asimptot bir a değeri için fonksiyon a ya soldan ve sağdan yaklaşırken, yani lim x->a sonucu sonsuzu veriyorsa, a değeri düşey asimptottur.
    Yatay asimptot ise, lim x->sonsuz durumunda fonksiyonun verdiği değerdir.
    Simetri merkezi diye düşey ve yatay asimptotların kesişim noktasına da diyebiliyorlar.
    eğik ve eğri ye girmek istemedim şu an :D

senin dediğini yaptım cevap 6 çıktı doğru cevap da o teşekkür ederim :)
  • asimptot dedin de sınavdaki asimptot sorusu aklıma geldi, görür görmez boş bırakmıştım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xlood

asimptot dedin de sınavdaki asimptot sorusu aklıma geldi, görür görmez boş bırakmıştım

çok zordu ama hele sınav anında nasıl zor gelmiştir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.