Şimdi Ara

Colt 'ta karar kıldım, ama seçemiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dizel 2006 Grande Punto mu satıp 2004 üzeri bir Colt almaya karar verdim. 18000 lirayı çok geçmemek istiyorum. Colt 'un epeyce farklı versiyonları var, AMT-MT 1.1-1.3-1.5 gibi farklı seçenekler var. Aralarında bazı donanım farkılıkları da var. (mesela 2005 lerde ön sis farı var diğerlerinde göremedim.) Bütçem dahilinde, bunlardan hangisine öncelik vermeliyim bilemedim. Tecrübelilerle istişare etmek istedim. Kriterlerim şöyle:

1. Ekonomik olarak canımı yakmayacaksa otomatik tercihimdir. (Hem yakıt hem bakım olarak)
    2. Donanım seviyelerindeki farklılıklar çok önemli görünmüyor. (Alaşımlı cantı olmayanlar dandik görünüyor bana ama)
    3. Arabanın bakımları konusunda hassasım. (Satmayı düşündüğüm arabanın bile tüm bakımları tam ve en ufak sıkıntısı yok.) Benim gibi tam bakımlı arabayı satanı bulması zor ama bütün bakımları bana patlayacak arabayı da almak istemiyorum.
    4. En büyük endişem son sahibi olmak veya satmak istediğimde fazla sinir stres yaşatacak arabalardan uzak durmak istiyorum. (En fazla bir ayda satabilmeliyim.)

Aklıma gelenler bunlar. Yeni kasa Colt ile deneme sürüşü de yaptım. Sertliği ve gürültüsü dışında oldukça beğendim. (G.Punto dan çok da fazla değildi.) Eski kasanın da aynı şase üzerine aynı motor ile üretildiğini biliyorum. Yılda 15 bin kilometre civarı yol yapıyorum. Alacağım araca 2 yıl kadar binebilmeyi umuyorum. Kilometresi ne kadar düşük, modeli de ne kadar yüksek olsa o kadar iyi tabii ki ama bakımlı olması ikisinden de önemli.

Fikirlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.

• quote:

Merhabalar,

Dizel 2006 Grande Punto mu satıp 2004 üzeri bir Colt almaya karar verdim. 18000 lirayı çok geçmemek istiyorum. Colt 'un epeyce farklı versiyonları var, AMT-MT 1.1-1.3-1.5 gibi farklı seçenekler var. Aralarında bazı donanım farkılıkları da var. (mesela 2005 lerde ön sis farı var diğerlerinde göremedim.) Bütçem dahilinde, bunlardan hangisine öncelik vermeliyim bilemedim. Tecrübelilerle istişare etmek istedim. Kriterlerim şöyle:

1. Ekonomik olarak canımı yakmayacaksa otomatik tercihimdir. (Hem yakıt hem bakım olarak)
    2. Donanım seviyelerindeki farklılıklar çok önemli görünmüyor. (Alaşımlı cantı olmayanlar dandik görünüyor bana ama)
    3. Arabanın bakımları konusunda hassasım. (Satmayı düşündüğüm arabanın bile tüm bakımları tam ve en ufak sıkıntısı yok.) Benim gibi tam bakımlı arabayı satanı bulması zor ama bütün bakımları bana patlayacak arabayı da almak istemiyorum.
    4. En büyük endişem son sahibi olmak veya satmak istediğimde fazla sinir stres yaşatacak arabalardan uzak durmak istiyorum. (En fazla bir ayda satabilmeliyim.)

Aklıma gelenler bunlar. Yeni kasa Colt ile deneme sürüşü de yaptım. Sertliği ve gürültüsü dışında oldukça beğendim. (G.Punto dan çok da fazla değildi.) Eski kasanın da aynı şase üzerine aynı motor ile üretildiğini biliyorum. Yılda 15 bin kilometre civarı yol yapıyorum. Alacağım araca 2 yıl kadar binebilmeyi umuyorum. Kilometresi ne kadar düşük, modeli de ne kadar yüksek olsa o kadar iyi tabii ki ama bakımlı olması ikisinden de önemli.

Merhaba,

1- Colt alınacaksa AMT versiyonu yani triptronik vitesli versiyonu tercih edilmelidir. Yakıtta kesinliklle üzmez. Şanzuman hem sorunsuz hem sağlam hem de 6 ileri olduğuundan ekonomiktir.
    2- Fabrika çıkışı alaşımlı jantlara sahiptir.
    3- Bu size kalmış birşey. Colt bakımdan bakıma masraf çıkarır. 15 binde birdir bakımları.
    4- Bu nasip işi ben aracımı ilana çıkkıldıktan sonraki gün aldım. 2 aya satamayanda olabilir. 2. eli çok hızlı değildir. Ama mutlaka satılır. Bu aracı bilen alır. Binilecek araçtır.

Inform boş modelidir, invite orta karar, instyle full dür.

1.3 AMT invite 2005 ve üzeri tavsiye ederim (95 beygir + 4 hava yastığı+ yol bilgisayarı + abs+ klima+ eps vs.....)
    1.5 AMT instyle 2005 üzeri şiddetle tavsiye ederim. Piyasada az bulunur. (110 beygir + 6 hava yastığı (GP)+ yol bilgisayarı + abs+ eps vs.....)

Yeni kasalarda invite donanımı 2009 da var yanılmıyorsam. Daha sonra elegance modeli geldi bu model 2 hava yastığına sahiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzoorroo -- 1 Kasım 2012; 16:32:10 >

• İlginize teşekkürler. Yazdıklarınız ve araştırmaların doğrultusunda, 1.5 i fazla buluyorum (mevcut aracım her ne kadar turbo dizel de olsa 75hp, alışığız yani ekstra yakıta gerek yok), 1.3 AMT de karar kıldım sanıyorum, instyle ını bulsak ne ala ama, çok az temizinden invite bulursam iyidir. Fakat aracın oturmuş bir piyasası yok, kullanıcısının azlığından sanıyorum. Sahibindenden her gün bakıyorum. Sirkülasyonu zayıf ve fiyatları dengeli değil. Önümüzdeki hafta itibariyle mevcut G.Punto yla da vedalaşmak üzere ilanını vereceğim zannedersem. Sonra gözüme kestirdiklerimin kapısını çalmaya başlarım. Coltçuların fanatizmi beni değişime ikna etti artık. Forumda varsa satıcısı (hatta mümkünse beni uğraştırmadan takas edecek) ben 1.3 AMT invite Coltlara talibim.
  • Arkadaşlar Colt un 2008 modeli dizel ve mercedes motoru var cok ekonomik diyorlar bu modeli kullanan varsa artısını eksisini paylaşabilir mi.
    ayrıca colt lar cok sesli deniyor cok mu rahatszlık veriyor bu
  • her b segmenti olduğu kadar sesli. yada sessiz diyebiliriz :) dizel motor baya güçlü 95hp ve hızlanması 9.9sn olması lazım. rutin bakımları dışında pek bir sorunu yok hor kullanılanlarında her turbolu araç gibi turbo problemiyle karşılaşılabilir tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzoorroo

quote:

Merhabalar,

Merhaba,

1- Colt alınacaksa AMT versiyonu yani triptronik vitesli versiyonu tercih edilmelidir. Yakıtta kesinliklle üzmez. Şanzuman hem sorunsuz hem sağlam hem de 6 ileri olduğuundan ekonomiktir.
    2- Fabrika çıkışı alaşımlı jantlara sahiptir.
    3- Bu size kalmış birşey. Colt bakımdan bakıma masraf çıkarır. 15 binde birdir bakımları.
    4- Bu nasip işi ben aracımı ilana çıkkıldıktan sonraki gün aldım. 2 aya satamayanda olabilir. 2. eli çok hızlı değildir. Ama mutlaka satılır. Bu aracı bilen alır. Binilecek araçtır.

Inform boş modelidir, invite orta karar, instyle full dür.

1.3 AMT invite 2005 ve üzeri tavsiye ederim (95 beygir + 4 hava yastığı+ yol bilgisayarı + abs+ klima+ eps vs.....)
    1.5 AMT instyle 2005 üzeri şiddetle tavsiye ederim. Piyasada az bulunur. (110 beygir + 6 hava yastığı (GP)+ yol bilgisayarı + abs+ eps vs.....)

Yeni kasalarda invite donanımı 2009 da var yanılmıyorsam. Daha sonra elegance modeli geldi bu model 2 hava yastığına sahiptir.

selamlar hocam.. forumdaki colt tavsiyeleri beni de colta yöneltti. (kafamdaki diger seçenekler jazz yaris)
    bir araç var takibimde buradaki coltculara sorayım alınır mı?
    kaza boya değişen yok. 50bin kmde 1,3 invite 21bin tl alınır mı

• kaç model ? amt mi ? LPG var mı?
  • quote:

kaç model ? amt mi ? LPG var mı?

amt yi bilmiyorum ama 1,3 invite model 2008. lpg yok.

ne dersiniz.
  • yani otomatik vites mi ? Bu önemli. Arasında aşağı yukarı 3.000 tl oynar.

manuelse 19500-20000
    otomatikse 22500-23000

Bana göre.
  • quote:

yani otomatik vites mi ? Bu önemli. Arasında aşağı yukarı 3.000 tl oynar.

manuelse 19500-20000
    otomatikse 22500-23000

Bana göre.

2008 model demiş arkadaş, 2008 modele göre biraz yüksek fiyatlar söylemişsiniz bence. zira 25-26 ya 2010-2011 model yeni kasa amt ler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersahin

quote:

manuelse 19500-20000
    otomatikse 22500-23000

Bana göre.

2008 model demiş arkadaş, 2008 modele göre biraz yüksek fiyatlar söylemişsiniz bence. zira 25-26 ya 2010-2011 model yeni kasa amt ler var.

baya oldu giremedim nete kusura bakmayın cevaplayamadım.
    evet yarı otomatik ve 2008 1.3 invite arkadaşlar.
    21000 tl uygun bir fiyatmıdır.

ayrıca jazz yaris ve punto ile kıyaslayabilir misiniz size zahmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersahin

quote:

manuelse 19500-20000
    otomatikse 22500-23000

Bana göre.

baya oldu giremedim nete kusura bakmayın cevaplayamadım.
    evet yarı otomatik ve 2008 1.3 invite arkadaşlar.
    21000 tl uygun bir fiyatmıdır.

ayrıca jazz yaris ve punto ile kıyaslayabilir misiniz size zahmet.
  • coltcular.... yok mu bana bi yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.