Şimdi Ara

Command & Conquer: Red Alert 3 (2008) / Uprising (2009) [ANA KONU] (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.255
Cevap
2
Favori
149.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ahmetçim grafikler bir bütündür. Water effect basıp atın bilmem neresine kelebek konmuş gibi kaplamaları rezil tutarsan eleştirilirsin. Grafikler hiç başka strateki oyunu oynamamış birisne müthiş güzel gelebilir ama biraz Company of Heroes, Warhammer ve World in conflict oynayan birisine göre bu grafikler vasatın altında bile değil bence. Hele ki yeni çıkacak olan Warhammer 2 ve Starcraft gibi oyunlar tarafından tamamen ezilir. Zaten grafik motoru da Generals motorunun geliştirilmiş halinden başka birşey değil. Nasrettin hoca fıkrası gibi " Tavuğun suyunun suyunun suyunun suyu" misali...

Gerçi burada çoğu insanın hoşuna gitmeyen grafiklerden ziyade birimlerin odunumsu animasyonları. Generals oyunu varsa bir scud launcher' a bir de bu oyunda ki V4' a bakmanı isterim.

Ünitelerin kullandığı silahlarda o kadar iğrenç ki insanı yaşamdan soğutabiliyorlar. Allied askerlerinin ana silahı pompalı. Ne bileyim mesela köpekler ayıları yiyebiliyorlar. Buna benzer saçmalıklar bir sürü var.

Ha bence de birşeyi beğenmez olduk buna katılıyorum amma velakin oyun firmalarının herkesi memnun edeceğim zihniyetiyle yaptıkları oyunlar kimseyi memnun edemiyor.

• @Cehennemmarşı
    oyunu 15-20 dk oynadım ve açılıştaki videoyu seyrettim.ra ruhuna uygun bir video vardı karşımda..daha sonra skirmish açtım 10 dk bakındım.üniteleri dolaştım.anlatılan berbat grafikleri göremedim.daha detayları akşam ve yarın bakıcam ama abartılan kötü grafikler yok oyunda.
    Yok red alert 2 nin grafikleri daha iyimiş. Bebeklere göre hazırlanmış , allahım yarabbim bu kadarda abartılamaz.Oyun bir kere tiberium wars motorunu kullanılarak yapıldı.Generals motoru falan değil.
    Ha sana bu güne kadar oynadığım strateji oyunlarını söyleyim :
    Red Alert 1 ( çok az )
    Tiberian Sun
    Red alert 2
    Command Conquer generals
    Command Conquer generals Zero hour
    Tiberum Wars

ayrıca company of heroeste oynadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

@Cehennemmarşı
    oyunu 15-20 dk oynadım ve açılıştaki videoyu seyrettim.ra ruhuna uygun bir video vardı karşımda..daha sonra skirmish açtım 10 dk bakındım.üniteleri dolaştım.anlatılan berbat grafikleri göremedim.daha detayları akşam ve yarın bakıcam ama abartılan kötü grafikler yok oyunda.
    Yok red alert 2 nin grafikleri daha iyimiş. Bebeklere göre hazırlanmış , allahım yarabbim bu kadarda abartılamaz.Oyun bir kere tiberium wars motorunu kullanılarak yapıldı.Generals motoru falan değil.
    Red Alert 1 ( çok az )
    Tiberian Sun
    Red alert 2
    Command Conquer generals
    Tiberum Wars

Pardon Tiberium wars hani oyun motorunu kullanıyordu? Ben sana söyleyeyim Generals' in grafik motoru...

Tabi şimdi burada teşbih-i beliğ yapan arkadaşlar fazla. Onlar oyunu beklediği gibi çıkmadığı için abartarak, bu abartıları süsleyerek eleştirmeyi tercih ediyorlar. Mecazi anlamları gerçeklerinden ayırt edebilecek birisine benziyorsun. Bu eleştirileri böyle değerlendirmeni dilerim.

Oynadığın oyunların hepsini bende oynadım. Tiberium Wars hariç olmak üzere hepsini beğenerek oynadığımı söyleyebilirim. Tiberum Wars'ta da bu oyunda olan klişelerin hemen hemen hepsi mevcut idi ama o zamanlar C&C' ye aç olduğumuz için mazur gördük. Starcraft çakmalığına gitmesine göz yumduk.

Şimdi sana tavsiyem Warhammer 40k soulstorm oynaman. Zaten ikincisi de yoldayken bir strateji oyunun neleri içerisinde barındırması, 3d grafik motorunun nasıl olması, çevreyle etkileşimin ve yapay zekanın nasıl olması gerektiğini daha iyi anlayabilirsin. Tabi World in Conflict' in grafiklerine de bir göz atmanı temenni ederim.

• grafiklerin kötü olması değil sorun, grafikler garip. Mesela su efektleri gerçekten harika olmuş ama uniteler, boyut problemleri... Güzel de gelebilir pek çok insana, ama gözünüzü seveyim, savaş-strateji oyununa yakışan renkler değil, modellemeler böyle olmamalı. Dediğim gibi gözlerinizi kapayın ve allaşkına red alert 1'i aftermath'i falan getirin, bilmem kaç mb'lık oyundu grafiğe önem versek bunları söylemezdik zaten, ama grafiklerin kötü olması göze batıp oyununuzu etkiliyorsa sorun var demektir. Senaryo gereği ünitelerin değiştiğini falan söyleyen arkadaşım, tabii ki senaryoyu anladık, ama einstein yok diye kimse bana oyunda zırhlı yüzebilen ayılar, ve onları yiyebilen köpeklerin varlığının kabul edilebilir olduğunu söylemesin. Einstein olmasaydı böcek modülü sovyet tankları mı olurdu yani bu mudur ? Bu oyun seriye sürülen bir lekedir benim gözümde. Hayatımda en sevdiğim oyunlar listesinin belki de başını çeker ra 1 ve 2, bana kimse ra'cı değilsin demesin.

Ayrıca oyun berbat değil buna bi kesinlik kazandırılması gerek. Biz berbat demiyoruz beğenmeyenler olarak, çoğu stratejiden güzel. 100 üzerinden de 70-75 alır benim gözümde ama anlamadığınız yer, bu oyun 75 olmaması gereken, efsane bir seriye ait olan adı taşıyor. O yüzden ki bize bu 75 çok koyuyor. Biz beklerdik ki gözümüzde rahat 90 alabilsin, Ra budur diyelim ama maalesef beklentilerin ne kadar yüksek olacağını ea anlamamış olacak ki standart bir oyun çıkartmış karşımıza. Geçmiş olsun bizlere ne diyelim.

• quote:

Orjinalden alıntı: darthnihilus

grafiklerin kötü olması değil sorun, grafikler garip. Mesela su efektleri gerçekten harika olmuş ama uniteler, boyut problemleri... Güzel de gelebilir pek çok insana, ama gözünüzü seveyim, savaş-strateji oyununa yakışan renkler değil, modellemeler böyle olmamalı. Dediğim gibi gözlerinizi kapayın ve allaşkına red alert 1'i aftermath'i falan getirin, bilmem kaç mb'lık oyundu grafiğe önem versek bunları söylemezdik zaten, ama grafiklerin kötü olması göze batıp oyununuzu etkiliyorsa sorun var demektir. Senaryo gereği ünitelerin değiştiğini falan söyleyen arkadaşım, tabii ki senaryoyu anladık, ama einstein yok diye kimse bana oyunda zırhlı yüzebilen ayılar, ve onları yiyebilen köpeklerin varlığının kabul edilebilir olduğunu söylemesin. Einstein olmasaydı böcek modülü sovyet tankları mı olurdu yani bu mudur ? Bu oyun seriye sürülen bir lekedir benim gözümde. Hayatımda en sevdiğim oyunlar listesinin belki de başını çeker ra 1 ve 2, bana kimse ra'cı değilsin demesin.

Ayrıca oyun berbat değil buna bi kesinlik kazandırılması gerek. Biz berbat demiyoruz beğenmeyenler olarak, çoğu stratejiden güzel. 100 üzerinden de 70-75 alır benim gözümde ama anlamadığınız yer, bu oyun 75 olmaması gereken, efsane bir seriye ait olan adı taşıyor. O yüzden ki bize bu 75 çok koyuyor. Biz beklerdik ki gözümüzde rahat 90 alabilsin, Ra budur diyelim ama maalesef beklentilerin ne kadar yüksek olacağını ea anlamamış olacak ki standart bir oyun çıkartmış karşımıza. Geçmiş olsun bizlere ne diyelim.

Hislerime tercüman olmuşsunuz.

Ben de oyunu kötü bulmuyorum sadece popülaritesi yüksek tutulmuş ve ticari açlık ön planda tutulmuş. Eğer devamı gelirse bence daha da toplanır. Tabi EA'nın eleştirilere ne kadar kulak astığına bağlı bu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemmarşı

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

@Cehennemmarşı
    Red Alert 1 ( çok az )
    Tiberian Sun
    Red alert 2
    Command Conquer generals
    Tiberum Wars

Pardon Tiberium wars hani oyun motorunu kullanıyordu? Ben sana söyleyeyim Generals' in grafik motoru...

Tabi şimdi burada teşbih-i beliğ yapan arkadaşlar fazla. Onlar oyunu beklediği gibi çıkmadığı için abartarak, bu abartıları süsleyerek eleştirmeyi tercih ediyorlar. Mecazi anlamları gerçeklerinden ayırt edebilecek birisine benziyorsun. Bu eleştirileri böyle değerlendirmeni dilerim.

Oynadığın oyunların hepsini bende oynadım. Tiberium Wars hariç olmak üzere hepsini beğenerek oynadığımı söyleyebilirim. Tiberum Wars'ta da bu oyunda olan klişelerin hemen hemen hepsi mevcut idi ama o zamanlar C&C' ye aç olduğumuz için mazur gördük. Starcraft çakmalığına gitmesine göz yumduk.

Şimdi sana tavsiyem Warhammer 40k soulstorm oynaman. Zaten ikincisi de yoldayken bir strateji oyunun neleri içerisinde barındırması, 3d grafik motorunun nasıl olması, çevreyle etkileşimin ve yapay zekanın nasıl olması gerektiğini daha iyi anlayabilirsin. Tabi World in Conflict' in grafiklerine de bir göz atmanı temenni ederim.

tiberium wars generals motorunun gelişmiş bir versiyonunu kullanıyordu diyelim.ra2 de tiberium da kullanılanın gelişmişi.
    teşbih-i beliğ demişsin.Oyunu kurmadan önceki son 3 gündeki yorumların tamamını okudum.Kesinlikle mecazi bir anlamda söylenmediği açık ve net.ya iyimişte daha iyi olabilirdi anlamı bile yok.ra2 nin grafikleri daha iyidi diyenlerden tutunda rezlet fiyasko gibi kelimelerden başka bişey yok.Tekrar gözden geçir istersen.
    Ben bu tarz bir yorumu sadece konuyu başlatan yönetici arkadaşta okudum.Diğerlerinde iftira hatsafhada.
    Bir arkadaşımızda koyduğum ss leri gördükten sonra hmm ultra higta görüntü iyimiş dedi.Bu oyunu yapan kişinin suçu değilki.Alacaksın ekran kartı full detay istiyosan.Adam mediumla high arasına görüntü farkı koymazsa ozamanda illa yüksek model bir ekran kartı aldırtacaklar diye sitem ederler.
    -Starateji oyunlarında her oyunun atmosferi farklıdır.Bir COH ile veya starcraft ile karşılaştıramazsınız.
    Köpek Ayıyı yiyorsa evet orada eksi puan verilebilir.Mantık sınırlarını pek aşmamak gerek.
    --Ben oyun grafiklerine 100 üzerinden 90 veriyorum.Oynanabilirlik ,ra atmosferi için puanlamayı şu an veremem .daha üzerine düşmedim.
    World in Conflict hiç oynamadım.Bir kaç yerde daha duydum adını.Ona kesin bakıcam.

• ben öle böle bu oyunu alıp oynucam yukarda gördüğüm capden anladığım savaşcı renkler yok bizim yaşımızdakiler için ciddi değil renkler modellemer havayı kacırmış pembe mor olucak şey değil stradeji dendiği zaman daha başka şeyler canlandırır insan gözünde benim yeğenin oyuncaklarına benzio üniteler:)
  • Ben daha bu başlığa girmem, oyunu cidden oynamak isteyen insanlara da girmemelerini tavsiye ediyorum. Tamam bir kaç oyunu bilen arkadaş beğenmemiş, yorumlarını yapmış ama arada oyunu bile oynadığından şüphe ettiğim, şahsen Crysis gençliği dediğim, bir grup insan sürekli oyunu kötülüyor. Yukarda o kadar yazdık ama anlatamadık. Fallout başlığına gir, Farcry başlığına gir, Red Alert başlığına gir hep aynı insanlar oyunları anlamadam etmeden kötülüyor.

Benim sinirim gerçekten oynayıpta beğenmeyenlere değil, 2 SS bakıp, 15dk oyunda kalıp, anlamadan etmeden karalayanlara.

Evet başta da dediğim gibi bu tip yazılar olduğu sürece ben daha bu başlığa girmem, giren yeni arkadaşlarda yukarı yazdığım yazımı mutlaka okusun ve oyunu uzun uzun oynayıp denesinler.
  • Belkide bilgisayarları kaldırmadığından oyunlara b.k atıyorlardır.Ben oyunu henüz edinmemiş olmama rağmen soğudum. Ama görüntülere bakınca insan boyutları ile araç boyutları arasında orantısızlık olduğu açıkça görülüyor. Bu da anormal değil. Red Alert 2'yi açıp oynarsanız Rus piyadelerinin tanklarla orantısızlığını görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 1 Kasım 2008; 17:18:39 >
  • Sovyet Kampanyası bitti. Gorevler boyunca calan muzikler ve ara videolar mukemmeldi, hele son bolumunde calan muzik olayı bitirdi zaten Sıra Alied ve Japon Kampanyalarında
  • herkes takmıs grafık grafık çok prof degılım ama adı üstünde oyun crysıs degılkı oynanabılırlık ıyı olsun yeter stratejı oynuyoruz zaten
  • yeni update i kuran varmı arkadaslar. sabah kurdum oyuna giremiyorum hala. çözüm bulamadım...
  • ben crysis'i de beğenmiyorum bu arada, grafikleri uçmuş olabilir ama eğlenceli değil, senaryo dandik, atmosfer sarmıyor. Cod 4 3-5 basar crysis'e benim için. Asla da grafik düşkünü olmadım. Daha önce de dediğim gibi bu olay farklı. Bence bu oyun red alert ismiyle çıkmasa beğenen arkadaşlar yine beğenirler miydi merak ediyorum. Benim ve bir çok Ra fanının beklentileri bu yönde değildi. Oyunu sevenlerde olacaktır tabii ki çoğunluk gerek grafiksel gerekse atmosfer olarak aradığını bulamadı.
  • bakınız bana ra3 diye ne sattılar çakallar yarın soracağım hesabını
    kim yaptıysa da eline sağlık adamlar uğraşmış
    Command & Conquer: Red Alert 3 (2008) / Uprising (2009) [ANA KONU]

• Of ya şu müzikleri,ara videoları okadar özlemişim ki... Elbette eksikleri olacaktır ama oyunun verdiği zevk oof ki ne of. Efsane budur zaten. REsim koyamıyorum daldım oyuna hadi eyvallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 1 Kasım 2008; 19:09:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: -BuRAk-

bakınız bana ra3 diye ne sattılar çakallar yarın soracağım hesabını

MODDB.com da ki Generals modlarından bir tanesi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemmarşı
    MODDB.com da ki Generals modlarından bir tanesi.

evet zero hour modu, yalnız adamlar cidden çaba sarfetmişler. tüm menüler ve müzikler ra2 den. bir de Türkçeleşmiş daha ne olsun
  • ZİWRO bana sovyet save i yollayabilirmisin von esling airbase denen bölümü bitiriyorum tam videyoya geçecekken oyundan atıyo niye oluyo çözemedim.

von eslingten sonraki bölümün save i varsa yollarsan veya link verirsen çok memnun kalırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: -BuRAk-

bakınız bana ra3 diye ne sattılar çakallar yarın soracağım hesabını

Bana da satmışlardı 3 ay önce

• Arkadaşlar oyunun campign modu sardı vallahi. Şu an rus campignini oynuyorum. Bence tatmin edici. Aradaki videolar muthiş.

Ayrıcı resimdeki kızın "comrade" diyişini yirim ben.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.