Şimdi Ara

Commandos Serisi [ANA KONU] (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.499
Cevap
18
Favori
129.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tüm comandos'culara meraba 3 oyununu oynadım ama 2 sini hatırlıyorum 2sini bitirmiştim zaten enemy line de galiba bide beyond ... la başlayan bi isimdi
  • Beyond the Enemy lines mı, hayvanat bahçeli olan o muydu..acayip zordu o oyun ama zevkliydi....
  • evt 2. bölüm hayvanat bahcesinde geçiodu bi tutsağı kurtarıodun onu oyunu bide önceki oyununu bitirmiştim beyonda fazla bölüm yoktu öncekinde bayaga fazla vardı ama beyond dada acayip zaman harcadım her bölümü geçmek için
    quote:

Orijinalden alıntı: caneker

Beyond the Enemy lines mı, hayvanat bahçeli olan o muydu..acayip zordu o oyun ama zevkliydi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jansay

quote:

Orijinalden alıntı: PANZERGENERAL

Yani bizmi yapabiliriz demek istiyorsun

Neden olmasın? Senin istediğin şey için oradaki bilgiler yeterli olur mu bilemiyorum ama.

Moddb sitesinde elemanlar var onlarla irtibata geçilip bişey yapılabilirmi

• hey gibi ilk strateji oyunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkayer62

evt 2. bölüm hayvanat bahcesinde geçiodu bi tutsağı kurtarıodun onu oyunu bide önceki oyununu bitirmiştim beyonda fazla bölüm yoktu öncekinde bayaga fazla vardı ama beyond dada acayip zaman harcadım her bölümü geçmek için
    quote:

Beyond the Enemy lines mı, hayvanat bahçeli olan o muydu..acayip zordu o oyun ama zevkliydi....

2. bölümü hayvanat bahçesi olan oyun: "Beyond the Call of Duty". Serinin ikinci oyunu.

@PANZERGENERAL olabilir kardeş. Benim o konularda hiç bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım. Ama ingilizcem iyidir; iletişim konusunda yardımım dokunabilir.

• Hmm çok güzel
  • he o zmaan ilk oyunuda enemy line olmalı diye hatırlıyorum
    quote:

Orijinalden alıntı: Jansay

quote:

Orijinalden alıntı: erkayer62

evt 2. bölüm hayvanat bahcesinde geçiodu bi tutsağı kurtarıodun onu oyunu bide önceki oyununu bitirmiştim beyonda fazla bölüm yoktu öncekinde bayaga fazla vardı ama beyond dada acayip zaman harcadım her bölümü geçmek için
    quote:

2. bölümü hayvanat bahçesi olan oyun: "Beyond the Call of Duty". Serinin ikinci oyunu.

@PANZERGENERAL olabilir kardeş. Benim o konularda hiç bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım. Ama ingilizcem iyidir; iletişim konusunda yardımım dokunabilir.

• Evet ilk oyun da "Behind Enemy Lines".
  • 1-2-3-4 hepsini bitirdim güzel oyundur...

Benide ekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piskopatzencefil

1-2-3-4 hepsini bitirdim güzel oyundur...

Benide ekle

Hoşgeldin ekledim.
  • beni de ekle dostum ilk bilgisayarımı aldığımda nasıl oynamıştım commandos 1 i. bir ara 3 ü yükledim ama zaman ayıramadım. şimdi bu konuyu gördüm ve bir solukta okudum. acayip gaza geldim şu anda hepsini indiriyorum 2-3-1 sırasıyla oynamayı düşünüyorum. tüm commandos dostlarına selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bur0X

beni de ekle dostum ilk bilgisayarımı aldığımda nasıl oynamıştım commandos 1 i. bir ara 3 ü yükledim ama zaman ayıramadım. şimdi bu konuyu gördüm ve bir solukta okudum. acayip gaza geldim şu anda hepsini indiriyorum 2-3-1 sırasıyla oynamayı düşünüyorum. tüm commandos dostlarına selamlar

Zevkle ekliyorum hoşgeldin arkadaşım. Sana da selamlar...

Oyna tabi.

• Benim iki bilgisayarım vardır.Biri laptop.Diğeri masaüstü.Masaüstünde her zaman Windows Millenium kullanırım eğlence bazlı bir sistemdir.Ama laptopta ise en güncel sistemi kullanırım.Benim için bir tutku olan commandos oyunlarını da laptopumdan mahrum etmek istemiyorum.
    Commandos Behind Enemy Lines(Commandos 1) ve Commandos Beyond the Call of Duty(Commandos 1.5) oyunlarını 64 bit işletim sistemlerinde nasıl sorunsuz çalıştırabileceğimizi çözdüm arkadaşlar.
    Hatta öyle olduki eskisinden daha konforlu çalışıyor oyunlar.Bütün videolar oynar halde , full içerikli , ve ikisinde de cd istemeden (BCD de "Cansel" bile demeden) sorunsuz çalışıyor.BCD deki save-load problemi de gitti.Ayrıca bütün bunları herhangi bir uyumluluk ayarı yapmadan çözdüm.Oyunların motorlarını(exe) farenin sağ tuşu ile özellikler -> windows XP modu,win98 modu ayarlarını yapmadım.(HERHANGI BÖYLE BIR AYAR YAPMAYACAĞIZ)
    Aşşağıda 5 numaraya kadar anlattığım yönergeler oyunların bu sistemlerde artık cdden kurulamamasından kaynaklanıyor."Sisteminiz 64 bittir bu oyun sisteminizde çalışmaz" uyarısı verir yüklemeye kalkarsanız cd den.
    VE EN ÖNEMLISI DE Behind Enemy Lines'in hız problemini tam anlamıyla çözen (işlemcinin hızını azaltmıyoruz)bir yöntem buldum(programcık yaptım diyelim ).
    DIKKAT BU YÖNTEM SADECE 64 Bit sistemler için geçerlidir !(32 bit sistemler için de yakında bir çözüm üretirim inşallah)
    Benim kullandığım sistem Windows 7 Ultimate 64 bit ver. son yayınlanan resmi sürümdür ;herşey denendi problemsiz istediğim şekilde çalışıyor !
    Vista 64 bit versiyonlarında da işe yaradı denendi.(Arkadaşlarımda vista 64 bit ultimate ve home premium var)
    Xp 64 bitte denenmedi fakat yüzde doksan sorun çıkarmayacaktır.
    1-)Başlamadan önce eğer önceden bu oyunlar hakkında bir yükleme yaptıysanız veya yükleme denemesi yaptıysanız ilk önce onları tamamen kaldırmalısınız.Ayrıca Kayıt defterinde bu oyunlar hakkında ne var ne yok silmelisiniz.(Kayıt defterinde neyi sileceğinizi bilmiyorsanız "ccleaner" sizin için yapar)
    2-)Ilk yapmamız gereken şey klasörleri oluşturmak !
    Commandos BEL için --> "C:\Program Files (x86)\Eidos Interactive\Pyro\Commandos" klasörünü oluşturunuz."Program Files (x86)" klasörüne dikkat ediniz.P. F. x86 klasörüne kadar windowsta herşey kendiliğinden var zaten ,ondan sonra Eidos. I,Pyro ve comm. klasörlerini oluşturacaksınız mousun sağ tuşuyla "Yeni Klasör" diyerek.
    Commandos BCD için --> "C:\Program Files (x86)\Eidos Interactive\Pyro\Commandos, Beyond the Call of Duty" klasörü olacak.Bu sefer "Pyro" altında sadece "Commandos, Beyond the Call of Duty" klasörünü yaratacaksınız.
    3-)Sıra geldi klasörleri doldurmaya.Elimizdeki Commandos BEL veya Commandos BCD cdlerini(orjinal veya kopya farketmez)
    bilgisayara takıyoruz**.Karşımıza gelen bütün "autorun" yani kendinliğinden açılan otomatik pencere ve setup uyarılarını iptal ediyoruz yada kapatıyoruz.Cdlerin içine giriyoruz.
    Commandos BEL için cdnin içindeki "COMANDOS" klasörünün içindeki bütün klasör ve dosyaları 2. adımda hddnizde yarattığınız "C:\Program Files (x86)\Eidos Interactive\Pyro\Commandos" klasörünün içine kopyalıyoruz.Bütün cdyi veya COMANDOS klasörünü demiyorum COMANDOS klasörünün içeriğini diyorum ! buraya dikkat lütfen.Başka hiçbir şey kopyalamıyoruz cdden !Kopyalama işlemi bittikten sonra hddnizdeki "C:\Program Files (x86)\Eidos Interactive\Pyro\Commandos" klasörünü içeriği böyle olmalıdır;

Datos,
    mplayer
    output
    video
    comandos.exe
    mpserver.exe
    MSS16.dll
    MSS32.dll
    mssb16.tsk
    WARGAME

Commandos BCD için cdnin içindeki "coman_mp" klasörünün içindeki bütün klasör ve dosyaları 2. adımda hddnizde yarattığınız "C:\Program Files (x86)\Eidos Interactive\Pyro\Commandos, Beyond the Call of Duty" klasörünün içine kopyalıyoruz.Bütün cdyi veya coman_mp klasörünü kasdetmiyorum coman_mp klasörünün içeriğini diyorum ! buraya dikkat lütfen.Başka hiçbir şey kopyalamıyoruz cdden !Kopyalama işlemi bittikten sonra hddnizdeki "C:\Program Files (x86)\Eidos Interactive\Pyro\Commandos, Beyond the Call of Duty" klasörünü içeriği aşşağıdaki gibi olmalıdır;
    Datos,
    mplayer
    output
    video
    coman_mp.exe
    mpserver.exe
    MSS16.dll
    MSS32.dll
    mssb16.tsk
    tutorial.exe
    WAR_MP

Artık cdleri çıkartın onlara ihtiyaç yok !
    **Önemli NOT: Eğer elinizde cdler yok ve siz de internetten edineceğiniz 50-70 mb arası değişen "hemen yükle ve oyna" korsan setuplarından yararlanacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz.O paketlerde oyunların bütün videoları ve ses dosyaları mahrum edilmiş durumda.Ayrıca oyun motorları(exe) da hacklenmiş durumda olduğundan çalışma garantisi veremem.Cd ler yoksa en iyisi iso'larını çekin netten ve sonra da cd'ye yazın.
    4-)Şimdi ise bu oyunlar için önemli bir kayıt defteri dosyası yaratacağız.Masaüstünde yada herhangi bir klasör içinde farenin sağ tuşuyla "yeni metin belgesi" seçiyoruz.Karşımıza soyadı txt olan "Yeni Metin Belgesi.txt" gelecek.(Eğer sonundaki ".txt" yi görmüyorsanız denetim masası -> klasör seçenekleri -> Görünüm -> "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" ayarını değiştiriyoruz.) Belgeyi açıyoruz ve içine aynen aşşağıdakileri kopyala-yapıştır yapıyoruz ;

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Pyro]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Pyro\Commandos]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Pyro\Commandos\1.0]
    "DirCd"="C:\\Program Files (x86)\\Eidos Interactive\\Pyro\\Commandos"
    "DirIns"="C:\\Program Files (x86)\\Eidos Interactive\\Pyro\\Commandos"
    "Type"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Pyro\Commandos\1.0MP]
    "DirCd"="C:\\Program Files (x86)\\Eidos Interactive\\Pyro\\Commandos, Beyond the Call of Duty"
    "DirIns"="C:\\Program Files (x86)\\Eidos Interactive\\Pyro\\Commandos, Beyond the Call of Duty"
    "Type"=dword:00000003

Dosyayı "kaydet" diyerek kapatıyoruz ve ardından adını "Pyro.reg" yapıyoruz.Klasör seçenekleri ayarını doğru yaptıysanız bu yeniden adlandırmadan sonra dosyanın simgesi değişecektir.(Dosyanın adı Pyro.reg.txt olmayacak veya Pyro.txt !)Şimdi bu dosyayı çift tıklayarak açıyoruz ve "Kayıt defteri başarıyla değiştirildi veya oluşturuldu blabla" yazısını alınca bu işi de halletmiş oluyoruz.
    Şu anda Commandos BEL "comandos.exe" ye tıklarsanız çalışır.Cd istemez,bütün videoları oynatır fakat çok acayip hızlı çalışır ve çıkarken çözünürlüğünüzü kaydetmez her seferinde tekrar çözünürlük ayarı yaparsınız.Bu halde oyunu bitirebilirsiniz.BEL'in geri kalan çözümleri sayfanın en altında anlattım.
    Commandos BCD ise "coman_mp.exe" ye tıklarsanız çalışır.Sürekli kara ekran görüntüsü problemini vermez.Ilk videoyu oynatır ama bölüm yüklemeye kalkarsanız cd ister.Tutorial ise sorunsuz çalışır.Bu arada BCD'de açılıştaki sonsuz kara ekran görüntüsüne de değinmem gerekir diye düşünüyorum.Bu sorunun sebebi aslında oyun değil arkadaşlar.Bu sorun XP'den kaynaklanıyor.Microsoft XP SP1 ile beraber Indeo codeclerini mahkemelik bir uyuşmazlıktan sisteminden çıkarttı.Onları ayrıyetten kurmanız gerekiyor.Indeo video codeclerinin hepsinin xp de doğru yüklendiğinden emin olun ve bu indeo codecli video dosyalarını açan varsayılan yürütücünün de windows media player olduğundan emin olun.Microsoft vista ve win 7'de Indeo video codeclerini tekrar dahil etti başlangıç olarak.Sorun Commandos BCD nin indeo codecli videolarını açılışta oynatmak istemesinden kaynaklanıyor.
    5-)Şimdi ise Commandos BCD'nin cd isteme sorununu çözelim.
    Bunun için;
    http://support.eidosinteractive.com/index.php?_m=downloads&_a=viewdownload&downloaditemid=219&nav=0,255,192 adresine gidip "download" a tıklıyorsunuz.Indirdiğiniz "coman_mp.zip" arşivinin içindeki "coman_mp.exe" dosyasını "C:\Program Files (x86)\Eidos Interactive\Pyro\Commandos, Beyond the Call of Duty" klasörüne çıkartıyorsunuz eskisiyle değiştiriyorsunuz.Bakınız bu bir crack değildir sakın yanlış anlaşılmasın.Bu eidos tarafından derlenmiş resmi BCD patch'idir.Verdiğim adres edios'un orjinal destek sayfasıdır.Artık oyun sizden cd istemeyecek.Bütün videolar,sesler var.Save load sorunu yok.Quick save quick load sorunu yok.Full,sorunsuz 10 yıllık oyun win 7 64bit ultimate altında çalışıyor artık.Artık tek yapmanız gereken "coman_mp.exe" dosyasının masaüstüne kısayolunu göndermektir.IYI EĞLENCELER !
    6-)Eveet şimdi gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere .Commandos BEL'in hız problemi.Arkadaş bu oyun çok eski bir oyundur.Üreticileri bilgisayarların günümüzdeki hızına geleceğini pek düşünmemişlerki oyuna fps kontrolörü koymamışlar.O yüzden işlemciniz ne kadar hızlıysa oyun da o kadar hızlı çalışıyor.Bu da tabiiki büyük sıkıntı veriyor insana oyun oynarken.Az buz değil 12 yıl olmuş çıkalı.
    Ama ilk önce Commandos BEL'in oyundan çıkarken çözünürlük ayarlarını saklmasını sağlayan resmi edios patch'ini yüklememiz lazım.
    http://r a p i d s h a r e.com/files/301583686/Comandos_Bel_Update.rar (boşlukları silin)
    Bu dosyayı yükledikten sonra "C:\Program Files (x86)\Eidos Interactive\Pyro\Commandos" çıkarınız ve eskisiyle değiştiriniz.Artık sadece hız problemi olan bir Behind Enemy Lines'ınız var.
    Ben bilgisayar mühendisiym.Az çok c++ biliyorum.Naçizane bir "Commandos BEL loader" geliştirdim.Yaptığı tek şey oyuna fps kabiliyeti kazandırması.Ayrıca deneysel bir "opengl" seçeneği de ekledim.Sanki biraz daha görüntüyü güzelleştiriyor gibi ama dediğim gibi daha çok başlarında.Tavsiyem pencerede çalıştırmayın.Full screen yapın.Orjinal olarak bu oyunun ideal hızı 25 fps.O yüzden default 25 fps yaptım isterseniz oyuna girmeden istediğiniz rakamı girebilirsiniz.Benim gözüme 26 fps daha iyi geliyor.Bakınız bu programcık işlemciyi yavaşlatmıyor tam tersine oyunu yavaşlatıyor.Bunu diğer programlardan ayıran değer de bu zaten.Öbür programlar deneyininiz bilir genelde windows'u çökertir.Programdan her çıkışınızda windows donar falan.Bu program çok farklı.Deneyince daha iyi anlayacaksınız.Adına Mysoft koydum hehe

Unutmayın pencere modunda 16 bit desktop'u aktifleştirmelisiniz çünkü oyunlar 16 bit renk modunda çalışıyor.
    Bence en iyi ayar durumu şöyle;
    windowed seçili değil
    noise effect seçili değil Işlevi şimdilik yok
    fps :26
    opengl : seçili değil (Size kalmış pixelleşmeyi azaltıyor + - yapınca)
    custom ve smooth seçili
    1024X768
    no filter : seçili
    fix registry'e dokunmayın ben onu bütün her şeyi otomatik yapmak için koymuştum daha işlevini tam halletmedim
    16 bit desktop : zaten program kendi ayarını yapıyor

http://r a p i d s h a r e.com/files/301580301/Commandos_BEL_FPS_control.rar
    Yukarıdaki link çalışmaz ise alttakini deneyin.
    http://r a p i d s h a r e.com/files/301582728/Commandos_BEL_FPS_control.rar
    Rar dosyasının içindekileri "C:\Program Files (x86)\Eidos Interactive\Pyro\Commandos" klasörüne çıkartınız ve oyuna "BELloader.exe" ile giriniz.
    Masaüstüne belloader.exe'nin kısayolunu göndermeyi unutmayınız. IYI EĞLENCELER !!!
    Ayrıca bu yazı bu konudaki benim ikinci yazım oluyor.Ilkine de bir göz gezdirin isterseniz.
    Off bee tam 10 dan beri yazıyormuşum.Iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 4 Kasım 2009; 3:03:06 >

• Çok yararlı olacak bir yazı olmuş.Saol
  • Evet, çok güzel bir yazı. Çok teşekkür ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 3 Kasım 2009; 18:33:35 >
  • karetta akmışşsın x)

abi şu kral oyunu da Diablo III gibi yenileyip tekrar yapsalar ya ne kral olur war ya Green Beret lwl fln alsa exp kazansak kral olur du ama nerde x(

öncelikle iiyi akşamlar diliyorum
  • benide yazarsanız çok sevinirim
  • KarettaKerata üyemizin yazısı ilk sayfaya konulmuştur.

quote:

Orijinalden alıntı: Salihyet

benide yazarsanız çok sevinirim

Ekliyorum hoşgeldin.
  • Beni de ekler misin?
    Sene 1998 vestel bilgisayar almıştık...
    64mb ekran kartı
    64mb ram
    700mhz işlemci
    8gb hard disk :)
    Nereden nereye.İlk oyunum pharaoh idi.Daha sonra cd'deki görüntüye bakıp bu oyun güzel herhalde deyip almıştım "Beyond call of duty"Bence serinin en zor oyunuydu.Serinin 2. ve 3. oyunu yaklaşık 4 günde biterken,bu oyunun sadece 1.bölümünü geçmek için 1 hafta zaman harcamıştım...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.