Şimdi Ara

Comnet TV+ Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Türk.Net den comnete geçiş yaptım. Tv+ kullanıyordum fakat geçişten sonra kullanamıyorum. Siteye erişim sağlanıyor fakat giriş aşamasında “bulunduğunuz bölgede hizmet verilmemektedir” hatasını veriyor. Mobil internet ile denediğimde sorunsuz çalışıyor. İp adresini kontrol ettiğimde konumu İstanbul, Türkiye gözükmekte. Modemi yeniden başlatarak ip adresimi de değiştirdim ama çözüm olmadı. Önerileriniz nedir ? Her iki servisin de müşteri hizmetlerine ulaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu firma ile tod ve buna benzer hizmeti alamazsınız paylaşımlı internet veriyor çoğu ip bloku banli tavsiye edilmez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Comnet ilk başta ve şu an büyük oranda bir Datacenter firması. TV+ ekibi datacenter ASN'lerine yayın vermiyor. Comnet, fiber tarafında ip bloklarını ayırmış aslında ve bu yüzden kim datacenter'dan kim VAE hattından geliyor belli aslında. Ancak TV+ ekibi bunu ayırmamıştır. Sahip olduğunuz IP blokunun ASN bilgilerini TV+ ekibine iletip destek isteyebilirsiniz ancak kapı duvar olacağını düşünüyorum.

• cnSplendidNinja C kullanıcısına yanıt

Tivibu için de aynı şey geçerli mi?

• comnet datacenter olduğu için vpn gibi hareket ediyor. o yüzden tv+ buna engel koymuştur. çözüm mümkün değil bence

• Comnet vae için ayrı asn alıp, ip veri tabanları güncellendiğinde içerik servisleri çalışır hale gelecektir.

• Comnet'in ucuz internet vermesinin sebebi de bu sanırım.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum. Ancak onda da aynı hizmet vermeme durumunun olması mantıklı olurdu.

Comnet kullanan birinin ip adresi şuradaki https://ipinfo.io/AS61135 ASN'ler içindedir. Buradaki asn'lere sahip adreslerinin çoğu veri tabanında "privacy: true" görünüyor. Yani vpn sunucusu gibi. Örnek https://ipinfo.io/212.64.217.12

Bu kişiler girdiği sitelere kendini bireysel kullanıcı gibi tanitamaz, sunucu üzerinden geliyor gibi görünür. Yayıncılar da genelde "bu ayarı açık adres kesin vpn'dir, bunlar yayınımı alıp başka yerlere götürürler" varsayimiyla onlara hizmet vermek istemez.

Daha kolayı, comnet'in ip db'lerine "benim vae kullanicilarine verdiğim bu adresler sunuculara ait değil, privacy gözükmesin" deyip güncelleme yaptırması aslında. Yoksa tek tek hizmet sağlayıcı taraflarla çözülmez bu.

Öyleyse bu dediğiniz tüm ücretli yayın hizmeti veren yerler için geçerli mesela D smart go, Digitürk play gibi uygulamaları da dahil edebiliriz değil mi?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Eğer onların da benzer bir ağ güvenliği politikası olduğunu düşünüyorsak genellenebilir.

Ama mesela Comnet'liler Netflix'ten rahatlıkla hizmet alabiliyor. Neden? Çünkü onların VPN'den bile gelseler kullanıcıları engelleyecek bu tarz basit önlemler almaya ihtiyacı yok.

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ediyorum hocam.

• Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Dün sorun yaşadığımda ip adresim 188.132…. ile başlıyordu, modemi yeniden başlatıp ip adresimi değiştirdiğimde ise sıralı olacak şekilde bir sonraki ip adresi geldi ve sorun devam etti. Bugün yoğunluktan dolayı arayamadım comneti, 18den sonra da ulaşılamıyor. Uygulamadan da destek kaydına metin eklenemediği için kalmıştı. Şimdi tekrar denediğimde tv+ a giriş yapabildim. İp adresimi kontrol ettiğimde ise şuan 212.64…. ile başlıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bende comnet kullanuyorum. sabit ip li.TV+ da sorun yok ama TOD da hala canlı listede Bein Sports 1 e giremiyorum. Ama ana ekrandan maçı seçince açıyor öyle değişik birşey.

• maxmind'da hâlâ 'corporate' olarak gözüküyor vae pool ve dsl pool ip'leri.

www.maxmind.com
    GeoIP web services demo | MaxMind
    https://www.maxmind.com/en/geoip-web-services-demo
  • Static IP yim. Bende de Corporate gözüküyor.

• Tod tv açmıyor bağlanabilmenin yolu var mı acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.