Şimdi Ara

Samsung Smart TV İnternet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 gün önce eve yeni bir televizyon aldım. Smart tv özelliğini denemek için 0,5 m. lik bir ethernet kablosu ile bağlandığımda internete giriyor ve gayet akıcı çalışıyor. Ancak modemin yerini değiştirmek zorunda olduğum için 3 m. lik S-Link SLX-292 3M ethernet kablosu aldım. Bu kablo ile internete bağlanmayı denediğimde internete girmediğini gördüm. Kabloda sorun olabileceğini düşündüğüm için gidip kabloyu değiştirdim ama malesef sonuç yine değişmedi.

0,5m lik kablo ise modem yanında çıkan sarı renkli markasını bilmediğim bir şey.

Bu sorunun neden kaynakladığını bir türlü bulamadım.

TV Model: Samsung Smart TV UE40ES5500
    Modem: TP-Link TD-8961ND (4 portlu modem)
    Ethernet Kablosu: S-Link SLX-292 3M
    İnternet: 8mbit TTne
    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Konu doğru yerde mi emin değilim. Yanlış ise mod. arkadaşlar uygun yere taşınırsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyhan111

İyi günler

3 gün önce eve yeni bir televizyon aldım. Smart tv özelliğini denemek için 0,5 m. lik bir ethernet kablosu ile bağlandığımda internete giriyor ve gayet akıcı çalışıyor. Ancak modemin yerini değiştirmek zorunda olduğum için 3 m. lik S-Link SLX-292 3M ethernet kablosu aldım. Bu kablo ile internete bağlanmayı denediğimde internete girmediğini gördüm. Kabloda sorun olabileceğini düşündüğüm için gidip kabloyu değiştirdim ama malesef sonuç yine değişmedi.

0,5m lik kablo ise modem yanında çıkan sarı renkli markasını bilmediğim bir şey.

Bu sorunun neden kaynakladığını bir türlü bulamadım.

TV Model: Samsung Smart TV UE40ES5500
    Modem: TP-Link TD-8961ND (4 portlu modem)
    Ethernet Kablosu: S-Link SLX-292 3M
    İnternet: 8mbit TTne
    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Konu doğru yerde mi emin değilim. Yanlış ise mod. arkadaşlar uygun yere taşınırsa sevinirim.

Kullanılan kablo ozel bir kablo degil standart bir kablo ile calısır belkide sorun kablo ile alakalı degil.

tv yi 220 fişden kapat tekrar ac sonra kumanda dan menu ye sonra ag secin ag durumundaki bilgileri kontrol edin

ip alıyormu ag gecidi dns sunucusu varmı bakın..

veya ag ayarlarından yeniden yapılandırmayı deneyin.

ag ayarlarına girdiginizde ekranda RC45 fis resmi gormenız lazım gormuyorsanız kablo veya modem de hata var demektir.

siz detaylı bilgi verin yardımcı olurum.

• Dediğininiz gibi televizyonu ilk olarak fişten çektim. Biraz bekledikten sonra tekrar takıp çalıştırdım.

Ağ menüsüne girdim. Ağ Ayarları kısmına giriş yaptığımda ilk önce " Ağ kablosu yada Samsung Wireless Adaptör takın" diye bir ibare çıkıyor. 2-3 saniye sonra Ağ kablosu algılandı diyor. Ağ yapılandırmasına başla dediğimde beni menüden atıp " Ağ kablosu bağlantısı kesildi" diye bir ibare çıkarıyor.

Ağ Durumu menüsüne geldiğimde IP ve DNS ayarları otomatikte duruyor. Mac adresi dışında diğer tüm ağ değerleri "0.0.0.0" şeklinde gösteriyor.

Kabloyu 3 ayrı bilgisayara bağladım gayet stabil şekilde internete giriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyhan111

Dediğininiz gibi televizyonu ilk olarak fişten çektim. Biraz bekledikten sonra tekrar takıp çalıştırdım.

Ağ menüsüne girdim. Ağ Ayarları kısmına giriş yaptığımda ilk önce " Ağ kablosu yada Samsung Wireless Adaptör takın" diye bir ibare çıkıyor. 2-3 saniye sonra Ağ kablosu algılandı diyor. Ağ yapılandırmasına başla dediğimde beni menüden atıp " Ağ kablosu bağlantısı kesildi" diye bir ibare çıkarıyor.

Ağ Durumu menüsüne geldiğimde IP ve DNS ayarları otomatikte duruyor. Mac adresi dışında diğer tüm ağ değerleri "0.0.0.0" şeklinde gösteriyor.

Kabloyu 3 ayrı bilgisayara bağladım gayet stabil şekilde internete giriyor.

aynı kablonun ucunu baska bir pc ye baglayıp ınternete baglandınsa kabloya modeme bakmamıza gerek yok ama modemide fişden cekip 10 sanıye bekleyıp tekrar tak. gene ip alamassa birde elle ip girelim .. modemin dagittigi ip sınıfını baska bir pc den ogren de elle girelim tv ye..

• Evet bu dediğinizi dün akşam denemiştim. Yine IP almamıştı. 192.168.1.100 den başlıyor IP vermeye. Ama benim anlam veremediğim kısım. 0,5m lik kablo ile sorunsuz internete giren televizyon bu 3m kablo ile neden giremiyor.
  • slm arkadaşlar samsunf s 6340 smart tv aldım wıfı ıle nete baglanıyorum ılm veya youtubdan vıdeo ızlıyorum 15 dakıka sonra yetersız bellek dıyor sorun nerde acaba bılen arkadaşların yardımlarını beklıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.