dün aradım yılbaşı tatili dolayısıyla birkaç gün gecikebilir dediler daha abone olmadan darlamaya gerek yok adamları bekliyoruz şimdilik @thelordof inşallah hocam bekliyorum bakalım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DexterFringe -- 2 Ocak 2021; 19:59:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Comnet (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI (15. sayfa)
-
-
hocam ben türknet'ten geçiş yaptım. başvurumun ertesi günü geçişim sağlandı. pazartesi-salı gibi işleminiz tamamlanır diye düşünüyorum.
-
VDSL mi Fiber mi kullanıyorsunuz ? Eğer VDSL ise ping değerleriniz ne durumda ?
-
muhtemelen öyle olacaktır, aslında pazartesi günü aradılar çok yoğundum siz bugün evrakları gönderin geçiş işlemleri içinde yılbaşından sonra hafta içi müsait bir günde arayın hallederiz dedim, dünde karantina da evde tıkılıp kalınca aradan çıksın diye gönderdim evrakları, normalde araya haftasonu girmese 2 gün sürmez demişti ilk konuştuğumuz arkadaş ama yapacak bir şey yok, geç olsun güç olmasın diye bekleyeceğiz birkaç gün daha.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DexterFringe -- 2 Ocak 2021; 21:31:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam henüz oyun içi test edemedim lakin cmd lol ping testinde 26-27 arasında gözüküyor. Yalan olmasın ama turknette 30-40 arası ping alıyordum diye hatırlıyorum. ayrıca yukarıda detaylı bir mesajım vardı okuyabilirsiniz.
hız testi sonuçlarım da bu şekilde
-
Umarım en kısa sürede geçer ve sorunsuz kullanırsınız. Hayırlı olsun.
-
sağolun hocam, taahhütle 54 lira ödediğimiz 24 mbitten 35 mbite geçtik, 24 mbite 2 sene kontrat 105 TL tarife ücreti + 6 TL modem kirasıyla en düşük 111 lira teklif eden çakal telekom yüzünden maceralara atılıyoruz bizde, Allah'tan artık alternatifler varda elimiz kolumuz bağlı beklemiyoruz, hayırlısıyla açılır ve sorunsuzca uzunca süre kullanırız inşallah.
Hocam merhaba, ben Milenicom kullanıcısıyım ve 50 mbit hız alıyorum fakat hattımın desteklediği değer 70 mbit. Comnete geçip 100 mbitlik paketini almayı düşünüyorum. Saha dolabına uzaklığım 176 metre. Sizce hattımın desteklediği 70 mbiti alabilir miyim?
-
modem içi hat değerlerinizi atarsanız yorumlayabiliriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddi0 -- 2 Ocak 2021; 21:59:53 > -
quote:
Orijinalden alıntı: WoodieLordHocam merhaba, ben Milenicom kullanıcısıyım ve 50 mbit hız alıyorum fakat hattımın desteklediği değer 70 mbit. Comnete geçip 100 mbitlik paketini almayı düşünüyorum. Saha dolabına uzaklığım 176 metre. Sizce hattımın desteklediği 70 mbiti alabilir miyim?
Saha dolabına uzaklığınız gayet iyi lakin altyapılar malum muhtemelen en en iyi şekilde 65-70 arası bir hız alırsınız. Millenicomda iken tesisatınızdan dolayı bir sorun yaşamayıp stabil bir şekilde kullanıyorsanız tabi ki denenebilir lakin 50 mbitten geçmeye değer mi orası pek bilemedim açıkçası.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ciddi0modem içi hat değerlerinizi atarsanız yorumlayabiliriz
Ona nerden bakabilirim hocam işin pek teknik kısımlarını bilmiyorum :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: ImpuissantSaha dolabına uzaklığınız gayet iyi lakin altyapılar malum muhtemelen en en iyi şekilde 65-70 arası bir hız alırsınız. Millenicomda iken tesisatınızdan dolayı bir sorun yaşamayıp stabil bir şekilde kullanıyorsanız tabi ki denenebilir lakin 50 mbitten geçmeye değer mi orası pek bilemedim açıkçası.
Alıntıları GösterUzun zamandır IP sorunu yaşıyorum modem falan da değiştirdim her aradığımda ''Hat değerleriniz gayet iyi. Modem açın kapatın'' çözümünden ileri gidemedik.
-
Hangi modemi kullanıyorsunuz şuan
-
Bahsettiğiniz bu mu hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoodieLord -- 2 Ocak 2021; 23:24:34 > -
Hocam merhaba.
Yeni eve ciktim ve mevcut bir internet aboneliğim yok. Comnetin ön ödemeli sistem oldugunu öğrenip gecmeye karar verdim. (Surekli ayni adreste bulunmayacagim).
On odemeli sistemin ne oldugunu bilen biri anlatabilir mi? Ön ödeme yapmadigim ay internet kullanima kapatiliyor mu , sonra istedigim zaman ödeyip kullanima devam edebiliyor muyuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hektone -- 3 Ocak 2021; 2:52:12 >
2 paket mevcut ödeme yaoar hizmeti kullanırsınız ama internet dondurma hakkınız yılda 2 defa
60 gün geçmemesi şartıyla dondurma hakkınız var 10 tl karşılığında geri kalan sürelerde ödeme yapmanız gerekiyor.
Önden faturalı sistem normalde yani düşündüğünüz gibi öde kullan değil Turknet ile aynı tamamen kısaca ödemediğinizde hattınızı kapatırlar yeniden öderim kullanmaya devam ederim diye bir şey yok.. tekrar üye olmanız gerekiyor tekrar port tahsis edilecek sanki yeni abone olmuşsunuz gibi. Bu arada portunuzu başkası da alabilir tamamen internetsizde kalabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: naklov2129acayip bi meseleleri var. maximum mtu comnet'te 1480 imiş.
internet çıkışı tünel üzerinden geçiyor heralde... mednautilus'un hem komşu hemde müşterisiymiş bunlar
birde en iyi sonucu almak için PPPoE ayarlarında mtu'yu 1462 yapmak gerekiyor nedense...
Path-MTU ile bakıldığında aradaki bir routerın MTU'sunun 1462 olduğunu gösteriyor...
Alıntı
metni:E:\Program>mtupath.exe 1.1.1.1 MTU path scan to 1.1.1.1, ttl=64, limit=48 # 16 processing - best MSS 1434 (estimated MTU 1462) [pPPPPpPppPPppPPp] # 08 nearest minimum MTU on 46.31.76.13 (4 hops away) #1 MSS IN RANGE 1 <== 1433 ==> 1434 #2 MSS EXCEEDED 1435 <== 14949 ==> 16384 1492 mtu istedim destek talebimde, gelen cevap şöyle;
Alıntı
metni:Merhaba; Talep ettiğiniz işlem uygun bulunmadığından gerçekleştirilememektedir. Saygılarımızla. Optimizer ile bakarken farkettim ben de, 1462 ye ayarladım. Lakin neden böyle birşey yaptıklarını anlamadım.
Bu arada otomatik dns cloudflare mi? yoksa daha önce ayarlayıp otomatiğe çektiğim için modemde bug mı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 3 Ocak 2021; 13:43:30 >
-
evet cloudflare'ye gönderiyorlar DNS trafiğini.. kendi DNS serverlarını veya türk telekomunkini kullanmıyorlar...
1462 mtu olayını bizde anlamadık. bütün ISS'lerde 1492'dir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 4 Ocak 2021; 16:19:34 > -
Son olarak şunu ekleyim 2.Haftadayım hala problem yaşamadım comnete.
Pandemiden dolayı yavaşlama filan bir şey olmadı, müşteri hizmetleri de iyi desteğe 1 gün geçmeden bakıyorlar.
Daha bu millet ne istiyor anlamıyorum, büyük firmalara para vermeye devam edebilirsin.
İstanbul da veya istanbula yakın yerlerde oturuyorsanız daha çok oyun oynuyorsanız firma tam size göre ve vdsl-fiber kullanıyorsanız.
Adsl TT kullanmak daha mantıklı çünkü arza çok oluyor biliyorsunuz :)
Hala D-smart kullanan görüyorum veya kotalı internet. İnsanların göz göre eziyet çekmesi iyi bir alt yapıya rağmen paraları ile rezil olması bana dokunuyor keşke şu firmalar daha fazla tanıtılsa.
Daha önce netspeed kullanıyordum ping testleri yaptım videosunu çekip youtubeye attım bakabilirsiniz zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X