Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim linkini verdiğim modelde x1600 var ve fiyatı 999$+KDV

Ancak 5112wlmi'nin bir x1300 lü olan modeli var. onda ram 512kb. ve fiyatı 899$+ KDV

Bunlar Bimeks te aslında sırasıyla 1199$+ KDV ve 1099$+ KDV ler. Ancak 200$ hediye çeki verdikleri için siteye bile direk indirilmiş fiyatlardan koymuşlar. Bimeks in dizüstü bölümünde ilk sayfada alt alta verilmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: motdecle

benim linkini verdiğim modelde x1600 var ve fiyatı 999$+KDV

Ancak 5112wlmi'nin bir x1300 lü olan modeli var. onda ram 512kb. ve fiyatı 899$+ KDV

Bunlar Bimeks te aslında sırasıyla 1199$+ KDV ve 1099$+ KDV ler. Ancak 200$ hediye çeki verdikleri için siteye bile direk indirilmiş fiyatlardan koymuşlar. Bimeks in dizüstü bölümünde ilk sayfada alt alta verilmiş.

Evet şimdi bende gördüm. 999$

Acer Aspire 5112WLMi TL50/1024/120GB

İşlemci: AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobil TL-50, 1,6GHz, (512KB L2 Cache, 31W TDP)
    Sistem Belleği: 1024 MB
    Sabit Disk: 120 GB SATA
    Grafik Kartı: ATi Radeon X1600 mit 128MB RAM, bis zu 512MB HM
    Ekran: 15,4'' WXGA TFT Crystal Brite High-Brightness (200 nits), 16ms
    Optik Sürücü: Multi DVD +-R/RW Brenner mit Double Layer
    Ethernet Kartı: Entegre 10/100
    Modem: Entegre 56K
    Ses: Onboard
    Klavye-: Q Türkçe
    İşletim Sistemi -: Microsoft Windows XP Home Edition (Türkçe)
    Ağırlık -: 2.92 Kg
    Sürücü Yuvası: 5in1 Cardreader (SD, MSPRO, MS, MMC, XD), Bluetooth 2.0, Acer OrbiCam WebCam
    Diğer Özellikler: Wireless 802,11b/g, /1,3 mp bütünleşik kamera

işlemci biraz dusuk sayılır ama TL-50 de fena değildir. Ram zaten 1024 tahminen 533 dür. HDD 120 GB Sata,
    buraya kadar hersey fena değil. Ekran kartı Ati X1600 128 MB ve HM ile 512 Mk kadar destekliyor. Ekrana gelince bundan iyisi pek olmaz sanırım parlak ve 16 ms li. card okuyucu, webcam ve Bluetooth 2.0 ile tam neredeyse.

Bu laptopun 3Dmark skorlarını merak etmeye başladım acıkcası... Bir de pili kaç olduğu belli değil ama en kötü ihtimalle 6 cell pildir sanırım. Vista yuklu gelse 999$+ kdv fena bi laptop değil. Hem oyuncuları rahatlıkla 1 sene götürür hemde genel kulanım için yeterli gibi...

Bu topikdeki COMPAQ PRESARIO F505EA laptop ise gercekden fiyatına gore cok güzel gorunuyor. Oyun oynamam desem alirdim o fiyata ama işte işin içine arada oyunda oynarım diyince başka modellere yonelmem gerekiyor...

• Evet arkadaşlar. Bu gün 7 saat boyunca dolaştım. Carrefour-Real-Metro-3 Teknosa:)-Bimeks turu attım. Tur attıkçada bu makinanın ne kadar ucuz ve ne kadar iyi bir makina olduğunu daha iyi anladım. Son kararımıda verdim. Bu hafta için gidip alıyorum. Ekran kartı çok iyi değil malesef ama onada şükür. 200$ daha verecek durumum yok onun için alıyorum. Oyunları Full detay oynamasamda olur. Şu andaki ekran kartımın FX 5200 olduğunuda göz önünde bulundurursam benim için yine iyidir. Bence bu fiyata alınabilecek en iyi notebooktur. Kaçımamanızı tavsiye ediyorum. Zaten gözümlede gördüm sürekli sipariş veriyorlar. İnşallah bende sipariş verecem...
  • yaw ... teknosa hariç herşey süper ... bide bunun üstünde dahili kart okuyucu var mı ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

yaw ... teknosa hariç herşey süper ... bide bunun üstünde dahili kart okuyucu var mı ????

Büyük ihtimalle yok ama olabilme ihtimali var açıkcası. Bana öyle gleiyor. HP Pavilionlarla kasası aynı. HP'nin sitesindede kart okuyucu var olarak gözüküyor. Tanıtımlardada var. Olmasada olur çok önemli bir eksik değil.
  • ekran kartı konusunda acer 5101( normal ) mi iyi yoksa compaq ekran kartı mı iyi çözemedim gitti ikisininde ekran k. intel den çok daha iyi ama hangisi ağır basar..
  • 6150 ile x1600 karşılaştırılmaz bile. x1600 alır o 6150yi 100le çarpar karekökünü alır 1000e böler sonra bidaha çarpar falan yani :) ama 200 dolar wermeye değermi derseniz onu bilemem sizin kararınız. birde bu laptop compaq tan gelme. compaq makinalar sağlam olur genelde ve sorunsuz. bende de hp compaq nx9105 var ve 2buçuk yılı geçti alalı. o kadarda hor kullanmama rağmen daha bir kez bile sorun çıkarmadı bana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: omer1990

quote:

yaw ... teknosa hariç herşey süper ... bide bunun üstünde dahili kart okuyucu var mı ????

Büyük ihtimalle yok ama olabilme ihtimali var açıkcası. Bana öyle gleiyor. HP Pavilionlarla kasası aynı. HP'nin sitesindede kart okuyucu var olarak gözüküyor. Tanıtımlardada var. Olmasada olur çok önemli bir eksik değil.

arkadaşlar kasanın bildiğimiz pavilionlarla alakası olmadığını söyleyeyim. kasa ve tuşlar tamamen siyah (yani şu meşhur 6000 serisi kasalardan tamamen farklı). ayrıca dahili webcam olmamasıda dezavantaj. üstelik gözünüzle görmediğiniz, denenmemiş, incelenmemiş bir ürünü almak ne kadar doğru sizce? bunlara rağmen özellik ve fiyatlar iyi gibi duruyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: elysion

6150 ile x1600 karşılaştırılmaz bile. x1600 alır o 6150yi 100le çarpar karekökünü alır 1000e böler sonra bidaha çarpar falan yani :) ama 200 dolar wermeye değermi derseniz onu bilemem sizin kararınız. birde bu laptop compaq tan gelme. compaq makinalar sağlam olur genelde ve sorunsuz. bende de hp compaq nx9105 var ve 2buçuk yılı geçti alalı. o kadarda hor kullanmama rağmen daha bir kez bile sorun çıkarmadı bana.

Oh be biraz rahatladım. Bende bir çok Compaq kullanana sordum Compaq'lar çok iyidir dediler. Öğretmenimde uzun zamandır kullanıyor ve çok memnun. Ben son kararımı verdim. Bunu alacağım. Malesef 200$ daha verecek durumum yok

• quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

quote:

quote:

arkadaşlar kasanın bildiğimiz pavilionlarla alakası olmadığını söyleyeyim. kasa ve tuşlar tamamen siyah (yani şu meşhur 6000 serisi kasalardan tamamen farklı). ayrıca dahili webcam olmamasıda dezavantaj. üstelik gözünüzle görmediğiniz, denenmemiş, incelenmemiş bir ürünü almak ne kadar doğru sizce? bunlara rağmen özellik ve fiyatlar iyi gibi duruyor.

Ben çok paktım Pavilion'larla kasası aynı. Bir çok resmi inceledim ve Bimeks'tede Pavilion'ları inceledim kasalar aynı. Şunu söyleyebilirim tamamen aynı! Tüm girişler, ses çıkışları, CD-ROM yeri, wireless açma kapama, elektrik girişi... Hepsi aynı. Ama yeni çıkan Pavilion'larla! Desenli olanlar. Compaq'ta aynı şekilde desenli...

• Kafam çok karıştı şimdi bu laptopu almak mantıklımı amd x2 teknolojisi intelin core 2 duo su kadar performanslımı? Bu laptop catia gibi ağır çizim programlarını kaldırabilirmi? Need for Speed Most wanted gibi orta dereceli oyunları kaldırır mı? Walla yabancı sitelerde bulabildiğiniz incelemeleri falan varsa koyarmısınız? ben aradım ama bulamadım:(
  • http://www.trustedreviews.com/notebooks/review/2006/09/29/HP-Compaq-Presario-V6000/p1

Arkadaslar yukarıda vermiş zaten, burada ayrıntılı 3-5 sayfa incelemesi var ama turkce değil. Yinede resimleri ve bazı değerleri anlayabilirsin. Kolay gelsin...

Edit: Web sayfası duzeltme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 19 Mart 2007; 14:45:51 >
  • Şİmdi ekran kartlarına yine baktım Acer 5101 deki galiba ATI Radeon Xpress 1100 di ve 123 Punkte almış.
    Bundaki NVIDIA GeForce Go 6100 / 6150 ve 225 Punkte almış. Bu 5101 dekiekran kartından iyimi yani ??

Gerci iyi olsa ne farkeder bilemiyorum ya en azından bi alternatif. x1600 gibi kartların performansını görünce bunları almak istemiyor insan. Ama para meselesi bunun özelliklerine gore fiyatını gorunce dayanamiyor insan. İlerde sorun cıkacağini, önemli bir eksiğinin olduğunu alınca öğrenmeyeceğimi bilsem bu fiyata kacırmak istemezdim. Ne yapsam acaba,

Oyunu masa üstündede oynarız aslında bunla ufak tefek oyun yine oynanır. Kararsız kaldım. Biraz daha inceleyelim su aleti.

Servisi varmı compaq in ??? varsa daha once neleryaşandı acab ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: virtue28

Şİmdi ekran kartlarına yine baktım Acer 5101 deki galiba ATI Radeon Xpress 1100 di ve 123 Punkte almış.
    Bundaki NVIDIA GeForce Go 6100 / 6150 ve 225 Punkte almış. Bu 5101 dekiekran kartından iyimi yani ??

Gerci iyi olsa ne farkeder bilemiyorum ya en azından bi alternatif. x1600 gibi kartların performansını görünce bunları almak istemiyor insan. Ama para meselesi bunun özelliklerine gore fiyatını gorunce dayanamiyor insan. İlerde sorun cıkacağini, önemli bir eksiğinin olduğunu alınca öğrenmeyeceğimi bilsem bu fiyata kacırmak istemezdim. Ne yapsam acaba,

Oyunu masa üstündede oynarız aslında bunla ufak tefek oyun yine oynanır. Kararsız kaldım. Biraz daha inceleyelim su aleti.

Servisi varmı compaq in ??? varsa daha once neleryaşandı acab ???

Walla bende sen gibi kararsız kaldım fiyatı çok uygun değerlendirmelerde 8/10 almış.Walla orta dereceli oyunları ve silkroad warcraft gibi internetten oynanan oyunları açsın birde catia solidworks autocad gibi programlarıda açarsa problem yok eğer açamıosa ben Toshiba A100-599 alacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theturk1987 -- 19 Mart 2007; 16:14:06 >

• Toshiba A100-599 arasında 1000$ a yakın farkı var. Bunu Toshiba gibi bilgisayarla fiyar acısından karşılaştırmak gülünç olur. Ben bir bilgisayara 1000$ dan fazla vermek istemem. Gerci 2000 yılında Acer aspire 6400 masa üstü bilgisayara 1350$ + kdv ve vade farkıyla birlikde 1700$ vermiştik.

Ne gunler di be P3 500 sistem 128 ram, 8 mb ekran kartı, 8.4 Hdd ...

Şimdi bunları beğenmiyoruz, ayip bize hehehe...

Bu COMPAQ acaba başımıza iş acarmı ? Gerci parasıda fazla değil ama ne bilim yinede servis aramak, geldi gitti diye beklemek can sıkıcı olur.

• Arkadaşlar korkmayın her oyunu oynayabilirsiniz. Ama oyunları full detay oynayacam derseniz hevesiniz kursağınızda kalır. Ama orta derecede oynarsınız. War craft, Knight Online kesin oynanır. Ben zaten FIFA-NBA-NFS serisinden başka oyun oynamıyorum. Bu ekran kartıda bu oyunlar için yeter. Carbon'uda orta detayda oynarım nolcak ki? HP'nin sitesinde oyunlar için 3 üzerinden 2 yıldız almış. Bence tereddüt etmenize gerek yok! Ne yapacağınızı zaten biliyorsunuz. Aslında karar verdinizde sizin haberiniz yok ama kararınızı çok tan verdiniz. Alıyorsunuz!
  • Ya bu laptop cati programını çalıştırırmı kasmadan çalıştırırısa hiç bi problem yok gerekirse 1 gb ram ekleriz ozamanda kasarsa bu laptopu çöpe atarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: theturk1987

Ya bu laptop cati programını çalıştırırmı kasmadan çalıştırırısa hiç bi problem yok gerekirse 1 gb ram ekleriz ozamanda kasarsa bu laptopu çöpe atarım

Ya arkadaşlar böyle sorulara gerek bile yok. Performans çizelgesine bir daha bakın yukarda yazdım.
    ------->8/10
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

quote:

quote:

Ben çok paktım Pavilion'larla kasası aynı. Bir çok resmi inceledim ve Bimeks'tede Pavilion'ları inceledim kasalar aynı. Şunu söyleyebilirim tamamen aynı! Tüm girişler, ses çıkışları, CD-ROM yeri, wireless açma kapama, elektrik girişi... Hepsi aynı. Ama yeni çıkan Pavilion'larla! Desenli olanlar. Compaq'ta aynı şekilde desenli...

teknosanın orjinal kataloğundaki resme baktın mı? ben kataloktaki resmi iyice inceledim ve kasa daha çok datronların kasasına benziyor. tuş takımının etrafı metalik olan ve benimde en beğendiğim kasa tasarımlarından olan pavilion kasalarıyla alakası yok

• arkadaşlar bende en fazla 900 dolara laptop almak istiyorum bana önerilen : Acer Aspire 5101 Plus
    ama bu laptopu görünce birden duraksadım ..

şimdi ben oyun hastası felan deilim.
    sadece net+müzik+photoshop, dreamweaver çalıştırsın yeter ..
    Şimdi bu aleti almak için acele etmeyeceğim ..
    araştırmalarım devam ediyor .

buraya bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim .
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.