Bildirim
conexant accessrunner driver
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
kullanmadım bilmiyorum, keşke yardımcı olabilsem ... şu forumları dene ingilizceyi biliyorsun varsayıyorum
http://www.linuxquestions.org/
http://mandrakeusers.org/ -
ama usb modem yerine keşke ethernet modem alsaymışın kafan hiç ağırmazdı :( -
Bende de AccessRunner chipsetli E-Con USB modem var. Mandrake üzerine RPM olarak AccessRunner driverini kurdum. Modemin ışığı yeşil yandı (yani bağlandı). Ancak cxacru.sh (ya da benzer bi isimdi hatılmaıyorum şimdi) dosyasını çalıştırdığımda net hızını tespit ettikten sonra
FATAL: Module crc32 not found.
uyarısı aldım. Ama biraz daha uğraşarak halledilebilir. Siz nereye kadar geldiniz? Yardımlaşalım. -
ben de modemin ışığını yakmayı becerdim ama module yüklemesinde hata veriyor.öğrendiğim kadarıyla bu kernelin module destekli derlenmemesinden kaynaklanıyor.bi de rpm ile kurulmasını önermiyolar driverın.yapılacak en iyisi yeni module supported kernel derleyip driverı kaynak koddan yüklemek sanırım. -
aynı sorun bende de oldu...e-con usb var bende de...kerneli derledim,birsürü şey yaptım ama kafam çatladı iki aydır...Bakalım kibarfeyzo adlı bir arkadaş fedorada bunu çalıştırdığını yazmış bi yerde pm attım..nasıl yaptın diye..cevap verirse sizlerle paylaşırım arkadaşlar,belki mandrakede işe yaramaz ama fedorada denemeli derim ben.Saygılar -
daha önce sözünü ettiğim arkadşı galiba yanlış anlamışım.Verdiği cevapta ne yazık ki yardımcı olamadı.Gelişmeleri takip ediyorum.Saygılar -
arkadaşlar ben 2.4 çekirdekle çalıştırdım.takıldığınız yerleri söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım -
Arkadaşım bir şekilde nasıl yaptığını açıklarsan çok sevinirim.ben şahsen 2.6.x kernelde aletin ışıklarını yakabilmiş ama modülü yükleyememiştim.bir de hangi dağıtımı kullanıyorsun.yardımını acilen bekliyorum.saygılar -
Merhaba ben de 2.4 ve 2.6 kernellerde denedim, bağlantı ışığı yanıyor ama sonunda hep ppp bağlantısı kurulamadan çıkıyor. pppoe kullanıyorum, VPI, VCI doğru. Farklı dağıtımlar denedim ama hepsinde aynı yerde pppd bağlantısı sırasında çıkıyor. Örnek çıktılar...
[root@localhost root]# cxstart.sh
>>> Inits Conexant AccessRunner <<<
>>> Loading USB controller...
>>> Loading firmware...
Conexant AccessRunner microcode upload program. 6/9/2003
Josep Comas <jcomas@gna.es>
See credits in documentation
I found ADSL modem with VendorID = 0572 & ProductID = cb00
Loading and sending /usr/sbin/cxfirm4.bin...
Firmware is sent!
Setting configuration...
Waiting ADSL line is up (until 90 seconds)...
............
ADSL line is up (Downstream 256 Kbits/s, Upstream 64 Kbits/s)
>>> Loading driver...
Launching driver in normal mode...
/usr/sbin/cxload.sh successful
Setting PPP over Ethernet...
>>> Setting PPPoE <<<
>>> Loading br2684 kernel module...
>>> Loading ppp_generic...
>>> Loading br2684ctl...
Conexant AccessRunner ioctl call. 6/9/2003
Josep Comas <jcomas@gna.es>
See credits in documentation
I found ADSL modem with VendorID = 0572 & ProductID = cb00
RFC1483/2684 bridge: Interface "nas0" created sucessfully
RFC1483/2684 bridge: Communicating over ATM 0.0.33, encapsulation: LLC
RFC1483/2684 bridge: Interface configured
>>> Activating interface...
>>> Activating send/receive data...
>>> Loading pppd daemon...
................TIMED OUT
/usr/sbin/adsl-start: line 191: 4332 Terminated $CONNECT "$@" >/dev/null 2>&1
/var/log/messagesda da bunlar var.
Jun 18 10:45:37 localhost kernel: NET: Registered protocol family 8
Jun 18 10:45:37 localhost kernel: NET: Registered protocol family 20
Jun 18 10:45:37 localhost kernel: usbcore: registered new driver speedtch
Jun 18 10:45:41 localhost kernel: usb 1-2: usbfs: interface 0 claimed while 'cxioctl' sets config #1
Jun 18 10:45:44 localhost kernel: CSLIP: code copyright 1989 Regents of the University of California
Jun 18 10:45:44 localhost kernel: PPP generic driver version 2.4.2
Jun 18 10:45:44 localhost RFC1483/2684 bridge: Interface "nas0" created sucessfully
Jun 18 10:45:44 localhost RFC1483/2684 bridge: Communicating over ATM 0.8.35, encapsulation: LLC
Jun 18 10:45:44 localhost RFC1483/2684 bridge: Interface configured
Jun 18 10:45:44 localhost RFC1483/2684 bridge: RFC 1483/2684 bridge daemon started
Jun 18 10:45:44 localhost net.agent[3005]: add event not handled
Jun 18 10:45:50 localhost pppd[3020]: Plugin /usr/lib/pppd/2.4.2/rp-pppoe.so loaded.
Jun 18 10:45:50 localhost pppd[3020]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2
Jun 18 10:45:50 localhost pppd[3021]: pppd 2.4.2 started by root, uid 0
Jun 18 10:46:25 localhost pppd[3021]: Timeout waiting for PADO packets
Jun 18 10:46:25 localhost pppd[3021]: Unable to complete PPPoE Discovery
Jun 18 10:46:25 localhost pppd[3021]: Exit.
-
Arkadaslar ben zamanında cok ugrasmıstım ama olmamıştı. Gercekten cok karmasık ve guvenilirligi ispatlanmamış bir surucu. Ben cok ugrasmayın derim. Ama yine de siz bilirsiniz tabi... Umarım başarırsınız. -
sonra biraz daha araştırdım ve bunları buldum.
-> Project: Conexant USB ADSL Modem Linux Driver: File List
-> Conexant AccessRunner ADSL USB modems with Linux
-> ADSL-USB HOWTO / Parte 3 (İtalyanca)
ingilizce çevirisi için şu siteyi kullanın ->http://babelfish.altavista.com/
-> Connecting by Conexant USB Adsl (pppoa) using Mandrake 10 official (En güzeli yapan anlatmış)
Dediğim gibi sonuncu linkte yapan adam nasıl yaptığını en ayrıntılı biçimde anlatmış umarım size yardımcı olur
kolay gelsin
not : -> ile gösterdiğim yerler linktir.
-
[Deleted by Admins] -
mia şu sitedeki adam yaptım demiş ama çok ince ayrıntılı okumadım. zaten bak gördüğün gibi bu forumda da bunu başaran adam yok. o linkide bir tek ben buldum. şimdi sen oradakileri dene.. linux ile ilgili takıldığın yerler olursa sorarsın onları buraya. şu işi bu forumda ilk sen hallet te nasıl yaptığını anlatırsın buraya . millette şu conexant accessrunner driver illetinden kurtulur artık ;) -
[Deleted by Admins] -
-
windows sürücülerini şuraya kurdum
http://r a p i d s h a r e.com/files/214483804/usb_adsl_conexant_chipli_cx82320_accessrunner.rar
boşlukları birleştirin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 28 Mart 2009; 13:39:48 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X