merhabalar. Birçok parçasını forumda ikinci el bölümünden aldığım sistemimi büyük bir hevesle topladım.Ancak sistem başlamadı ve bir türlü görüntü alamadım. Öncelikle sistem parçalarını yazayım sonra neler yaptım neden olması sorusuna umarım cevap bulabilirim tabi sizin fikirleriniz doğrultusunda. Anakart : asus p5b mavi bilgisayardan dün sıfır aldım Cpu: conroe E6300 forumdan soğutucu: termalrıght 120-sı+ 120cm termaltake fan forumdan termal macun: arctıc silver5 fireball hdd: samsung sata1 8o gb eski sistemde vardı ve halihazırda xp pro tr yüklü ekran kartı: saphıre x1800gto forumdan kasa: enemax cs 721 forumdan power: enermax noise taker 485 watt forumdan ram: twinmos 512 mb ddr2 667 mavi bilgisayar anakartla beraber aldımBütün parçaları yazdım ki herhangi bir uyum sorunu var mı o konu hakkında kullanan bile arkadaşlar varsa diye. Neticede bir güzel topladım bastım power düğmesine anakarta güç geldi vga de dahil olmak üzere tüm fanlar falan çalıştı ancak görüntü yok.Görüntüden önce ilk seferde klavyenin yanması gerekan ışıkları yanmadı. Sistem harıl harıl çalışıyor gibi gözüküyor ama ben biosa falan hiç giremiyorum. tekrar tekrar bağlantılara baktım onlarda da bir yanlışlık yok. sonuçta ben tıkandım. Aklıma gelen ilk cevap anakartın problemli olabileceği. ikincisi ise ram uyuşmazlığı. elimde başka ram olmadığı için deneme şansım da yok. Gündüz işe gitmeden mavinin teknik servisini aradım getirin sistemi komple bir bakalım dediler.Ama sistem neredeyse 30 kilo çeker. Acaba bu sorun hakkında sizin fikirleriniz neler? teşekkürler
ram den olabilir power dan olabilir acıkcası 2 ci el parcalarından olabilir uyusmuyo olabilir. ben anlamam ama sen yinede elinde bi power dene bi de ram deiş ole dene ikisinden biridir buyuk ihtimal le...
yarın elime bir tane ram geçecek hı level marka önce onu denemek istiyorum umarım sadece ram sorunudur. power aldığım arkadaş mali sebeplerden dolayı satmıştı.Yoksa kim satmak ister ki öyle bir powerı yani benik aklıma sonra gelen parçalardan biri power ama yine de onu da değiştirip deneyim. yoksa sırtlanıp götüreceğim sistemi.
şu an kullandığın klavye yerine başka bir klavye kullan bu bir şaka değil
denedim ama sonuç aynı
arkadasım senin sorunun aynısı benim basımda vardı senin suan neler yasadıgını tahmin etmek hiçte zor degil hiç ugrasma direk al götür mavi bilgisayara onlar sana calıstırıp versinler yoksa cok ugrasırsın benim sana tavsiyem bu yoksa suan yasadıgım problemleri nasıl astıgımı uzun uzun anlatmaya gerek yok bende en sonunda aldıgım yere yollamıstım tabi bi iki hafta gectikten sonra:) alttaki linkten tajkip edebilirsin