Bildirim
Cooler Master'dan yeni kasa fanı: Excalibur
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Kaç CFM acaba? -
quote:
Orijinalden alıntı: ArdilesS
Kaç CFM acaba?
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6634 -
Bu konuda Avusturya'lı Noctua'nın üstüne tanımam -
hava akımı 26 - 85 cfm gürültü düzeyi de 16 - 30 db. -
quote:
Orijinalden alıntı: TSForever
quote:
Orijinalden alıntı: ArdilesS
Kaç CFM acaba?
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6634
Eyvallah hocam Aklıma gelmedi
-
su soğutma sistemleri ucuzlasada artık millet ffanlardan kurtulsa... -
quote:
Orijinalden alıntı: syler23
su soğutma sistemleri ucuzlasada artık millet ffanlardan kurtulsa...
Peki su soğutma kullanırken radyatörü nasıl soğutacaksın? Mecburen fan kullanman gerekiyor. -
üfleme değerini 26-85CFM olarak gösteriyor===> buna kıyasla ses oranı 13-30 burdan ben hız arttıkça sesin aynı oranda artmadığını anlıyorum
yane fan yüksek devirde çalıştırmaya elverişli demek mi oluyor? -
-
nanometrik küçülme artmadıkça fanlardan kutulmamız zordur fanın ortadan kalkacağı tarih en erken 2020 dir bu tarih intelin 1 yada 3 nanometreyi duyuracağı tarihtir 11 nanometreyi 2015 de 7 nanometreyi 2017 de duyurmayı planlıyor bu tarihler intelin takviminde yer almaktadır. tabi öte yandan 2020 yılına kadar daha farklı soğutma çözümlerininde bulunması olasıdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 30 Kasım 2009; 22:37:59 > -
quote:
Orijinalden alıntı: alito
nanometrik küçülme artmadıkça fanlardan kutulmamız zordur fanın ortadan kalkacağı tarih en erken 2020 dir bu tarih intelin 1 yada 3 nanometreyi duyuracağı tarihtir 11 nanometreyi 2015 de 7 nanometreyi 2017 de duyurmayı planlıyor bu tarihler intelin takviminde yer almaktadır. tabi öte yandan 2020 yılına kadar daha farklı soğutma çözümlerininde bulunması olasıdır
Performans ve trazistör sayısı da artacak.
Yani pek bir şey değişmeyeceği gibi fanlara daha fazla ihtiyacımız da olabilir.
Yani sadece nanometrik küçülme ile olacak iş değil bunlar. Trazistmr üretimi için farklı elementler ya da alaşımlar veya bileşikler araştırılıp bulunmalı. Mimaride geliştirme yapılmalı her transistörden en yüksek verimle faydalanılmalı. Yazılım konusuda ise yazılımlar HDD lerden sonra en yavaş gelişen alan oldu. Ki SSD leri de eklersek yazılımlar çok yavaş gelişiyor.
64bit sürücüler hala oturmuş değil mesela.
-
cok sekil birsey performansida iyidir gelirse kasayi bu fanlarla doldurucam tesekkurler haber icin Fx57 -
cfm olarak 26.4 - 85.6 arası güzel bir değer,aynı firmanın fm 120 ve 121 modelleri ise 110 cfm hava üfelyebiliyordu (tabi sesini çekebilirseniz) .
Bu yeni ürün özellikle yüksek hızlarda az ses çıkarması sebebi ile su soğutma kullananlar içinde manuel olarak kasa havalandırması yapmak isteyenler içinde çok güzel alternatif olacakdır.
Bu fanın ilgi göreceğini düşünüyorum zira coolermaster gibi bir firma fan konusunda cidden çok iyi bir firma.. -
dizaynı dışından ben pekde fazla yenilik göremiyoum arkadaşlar.
ayrıca 2000 devide 30dBA az sayılmaz bence, aynı üreticinin bu konuda daha başarılı ürünleri var... -
quote:
Orijinalden alıntı: sahafiec
dizaynı dışından ben pekde fazla yenilik göremiyoum arkadaşlar.
ayrıca 2000 devide 30dBA az sayılmaz bence, aynı üreticinin bu konuda daha başarılı ürünleri var...
-
Çerçevenin delikli olması kasanın içindeki havanın dışarıya atılırken birazının da içeriye tepmesine yol açmazmı? Yada tam tersi dışardan soğuk hava alırken de kayıp yaşanmaz mı? Ben mi yanlış düşünüyorum -
Bence tam tersi, çerçevedeki deilklerden de hava emilip dışarı atılır. -
Hava akışı, pervane kanatları doğrultusunda olduğu için, o deliklerden hava ne girer ne çıkar.. -
güzel değil bence. hatta tipsizlikte akasa apache ile bile yarışır.
Benzer içerikler
- termal macun yerine ne kullanılır
- overclock nasıl yapılır
- sıvı metal macun
- undervolt nedir
- termal macun önerisi
- laptop soğutucu öneri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X