Şimdi Ara

Cooler master H500 vs H500P ARGB veya Lian-li ? Son mesaja bakın :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba, başlıkta belirttiğim gibi iki kasa arasında kaldım. Şuan Cooler master 690 II siyah kasa kullanıyorum. Şuan kasanın yan panelini açık şekilde kullanıyorum artık kasa fanları vs eskidi. Bu linkteki iki kasa arasında kaldım. Çalışma masam beyaz renkte, anakartım x570 Pro beyaz ve siyah ağırlıklı. Ryzen işlemcili ve corsair vengeance rgb li ram mevcut.

İlerisi için dikey ekran kartı takmak istiyorum bu nedenle dikey ekran kartı takılan kasalardan almak istiyorum. Yalnız H500 siyah olanda dikey ekran kartı için metal oturtma aparat gerekli sanırım. H500P modelinde direk bağlantı aparatıyla birlikte takılabiliyor, ancak h500p de üst kısmı sevemedim. Üst kısımdaki mıknatıslı filtre olsaydı daha iyi olurdu düşüncesindeyim. Kararsız kaldım. Sizce beklemeli miyim yoksa iki kasa arasından hangisini tercih etmeliyim ?

Corsair x465 beyaz ve corsair 680x rgb beyaz kasalarada bakmıştım ancak h500 ler daha kaliteli sanırım. Karar vermemde yardımcı olur musunuz hangisi daha iyi sizce ?

Cooler master H500 ARGB MESH ÖN PANEL 1078 tl
    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER MASTERCASE H500 MESH ÖN PANEL 2X200mm ARGB FANLI MidT ATX KASA - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-masterbox-h500-mesh-on-panel-2x200mm-argb-fanli-midt-atx-kasa.html

Cooler master H500P Mesh beyaz renkli kasa 1543 tl
    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER MASTERCASE H500 BEYAZ MESH ÖN PANEL 2x200mm ARGB FANLI MidT KASA - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-mastercase-h500-beyaz-mesh-on-panel-2x200mm-argb-fanli-midt-kasa.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 22 Haziran 2022; 20:41:28 >

• H500 ARGB yeterli, fazladan 400 lira verme bence. Ben de bir kaç ay önce bakıyordum H500 ARGB'ye sonra ICUE 465X aldım.
  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Tasarimi cok guzel ebatlar guzel ama dikey ekran karti takmasi mevcut degil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    H500p de direk tutucu olmadan dikey ekran karti takilabiliyor . Tutucusu 400 tl . Ondan dolayi h500p mi alsam diye dusunuyorum . H500p nin ustu h500 gibi olsayfdi kesin alirdim. H500p nin ust kismi hosuma gitmedi. Kendi 690 II kasamda ust kismi cok zor aciliyor skintili yani. Miknatisli filtre yapsalarmis keske o kismi normal h500 deki gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 6 Haziran 2020; 16:10:18 >
  • Konunuzu işgal etmiş gibi olmayayım ama ben de dün mb511 argb aldım. Egzoz fanı olmadığı için bir de egzoz fanı aldım. 730+70= 800 liraya geldi. Konuyu görünce acaba 280 lira fark verip bunu mu alsaydim diye düşündüm. Çok fark eder mi sizce?

Ayrıca bu h500 kasanın o kadar çok varyasyonu var ki kafası karışıyor insanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcest kullanıcısına yanıt
    düz h500 siyah olanda tercih edilebilirmiş evet. Stok fanı koymamalarıda çok saçma hadi rgb li koyamadın bari düz siyah fandan koy.

h500 ile h500p arasında gidip geliyorum. P olan model biraz daha ucuz olsaydı alırdım hemende. 1500 tl.

düz h500 olanda da tutucu almak şart yoksa takılamıyor anladığım kadarıyla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu iki modeli zamanında çok araştırdım h500m alabiliyorsaniz onu alın derim bu seviyelere çıkabiliyorsanız asus gt601 var o baya iyi ben kendime onu alıcam uyarsa bir bakın derim

Edit: anakart da asusmuş kasa da asus olursa güzel bir uyum olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdmaniac -- 6 Haziran 2020; 19:8:42 >
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    Asus gt601 i bulamadim. Cm h500m 2000 tl civarinda oda beni aşar.

H500p pahali olacak ama işimide o goruyor. Mesh olan modelinde akrilik ön panelde cikiyor mu acaba ? Yoksa sadece h500 de mi var o

1543 tl yerine 1200 tl civarinda olsaydi almistim kesin.

Duz h500 olanda guzel ama dikey tutucu almak hoş değil .

Anakartin asus olmasi onemli degil ileride guncelleyince asus anakart almayabilirim. Cm corsair kasalari guzel. 2.sistemide kuray8m istiyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 7 Haziran 2020; 21:46:54 >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    www.depopark.com
    ASUS POWERSIZ ROG STRIX HELIOS GX601 4X 14CM RGB FANLI GAMING E-ATX KASA SİYAH
    https://www.depopark.com/ASUS-POWERSIZ-ROG-STRIX-HELIOS-GX601-4X-14CM-RGB-FANLI-GAMING-E-ATX-KASA-SIYAH-purn-40455

• Ben bu kasayı alıcam

• MB511 Mesh alın geçin hocam bana kalırsa. Aradaki farkı da diğer parçalarda kullanın. Soğutması gayet yeterli.
    Mağlesef hoşuma gitmedi. :)

• mob411 kullanıcısına yanıt
    https://www.itopya.com/cooler-master-mastercase-h500m-2x200mm-adreslenebilir-rgb-led-fanli-midtower-kasa/

O zaman bi de buna bakın

Bu kasa da guzel gercekten ama fiyati fazla.

H500P WHITE ile h500p black-gray ve H500 black arasinda gidip geliyorum.

• H500p de güzel ama insanın aklı buna gidiyor 😅

Aynı kasayı bende almayı düşünüyorum memnun musunuz? Soğutması iyi mi?

• AhYalanDünya A kullanıcısına yanıt
    Memnunum. Soğutması iyi. Boşta 18-20 derece civarı geziyor. Yalnız egzoz fansız geliyor ve LL120 fanın tanesi 250 lira. Sıvı soğutma yoksa üste de 2 fan takmak istersen 500 daha. Veya düz fan takılabilir o kadar para vermek istemezsen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Biliyorum.

• Konudaki başka tavsiyelere pek takılmayın, Bu iyi bir kasa. Ama iyi olmasının 2 nedeni var, birincisi mesh ön panel olması, ikincisi iki adet 200mm fan a sahip olması.

Aralarında benim bildigim esas fark iç hacim, serinin en ufağı H500. ama gayet büyük ve yeterli bir kasa.

Dikey ekran kartı montajına gelirsek, ordaki iki kriter önemli, birincisi Cam a yakın monte edilmemesi, mümkünse en uzak slota takılacak. ikincisi ekran kartı dikey takılıyken yanına üfleyen bir fan sırası iyi olur, buda kasa altına fan takılarak mümkün olur. Bu kasa seriside buna müsait değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.