Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
171.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -erna-

evet beyler vatandaki %25 indirimi kullanarak 343tl ye haf-x i almış bulunuyorum
    resimleri ekleyeceğim bu hafta

Hayırlıs olsun o zaman
    İyi günlerde kullanman dileğiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: CiNDeRMooN_35

quote:

evet beyler vatandaki %25 indirimi kullanarak 343tl ye haf-x i almış bulunuyorum
    resimleri ekleyeceğim bu hafta

Hayırlıs olsun o zaman
    İyi günlerde kullanman dileğiyle

sağolasın
    kasa beklediğimden güzel çıktı
    malzeme kalitesi gerçekten iyi

• bir de kasa içinde psu yu fanının bulunduğu kısım kasanın altına gelicek şekilde konulmuş
    acaba bunu kasanın içine doğru yapsak daha iyi olmaz mı?
    böylece vga dan gelen sıcak havayı da dışarı atmış olmaz mı?
  • quote:

bir de kasa içinde psu yu fanının bulunduğu kısım kasanın altına gelicek şekilde konulmuş
    acaba bunu kasanın içine doğru yapsak daha iyi olmaz mı?
    böylece vga dan gelen sıcak havayı da dışarı atmış olmaz mı?

ayno konuda bende kararsızım önce yukaru bakıyordu şimdi aşağı uzun süre kullanımda yukarı bakması daha iyi gibiydi sanki
  • İşte HAF X'im

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu

Neonlar burda gözüktüğünden daha güzel bi görüntü veriyor.Flaştan dolayı biraz kötü çıkmış

• İyi günler arkadaşlar pc değiştirme kararım ile az-çok danınımlarımı belirledim sıra geldi alma işlemime yalnız sistemi kurarken sıvı soğutma ile kurmak istiyorum.
    Anlayacağınız kasam haf x kısmetse bu ayın 18i siparişi geçicem. Yalnız su soğutma konusunda kasa henüz elimde olmadığından dolayı birkaç sorum olacak.
    Kasa içerisine 480lik radyatör konumlandıra bilir miyiz ?
    Pompa, Rezaervuar vb. donanımları takabileceğim yerler vida delikleri mevcutmu yardım edebilirseniz cidden sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: merttunax

İyi günler arkadaşlar pc değiştirme kararım ile az-çok danınımlarımı belirledim sıra geldi alma işlemime yalnız sistemi kurarken sıvı soğutma ile kurmak istiyorum.
    Anlayacağınız kasam haf x kısmetse bu ayın 18i siparişi geçicem. Yalnız su soğutma konusunda kasa henüz elimde olmadığından dolayı birkaç sorum olacak.
    Kasa içerisine 480lik radyatör konumlandıra bilir miyiz ?
    Pompa, Rezaervuar vb. donanımları takabileceğim yerler vida delikleri mevcutmu yardım edebilirseniz cidden sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim....

Dostum Pc nin içi bu ;

Anakart takılmış halide bu

Belki bu fotolar karar vermende yardımcı olur

• Teşekkür ederim fotoları görmüştüm zaten neyse 1-2 hafta sonra kasam elimde olur kısmetse o zaman evde oturur deliğine inciğine boncuğuna tek tek bakar ölçer biçerim :)
    Sıvı soğutma içinde ondan sonra sipariş ederiz parçaları ne yapalım geç olsun da güç olmasın :)
  • Hocam nası bi sisteminiz var yada nası bi sistem kurucaksınız.Bu kasada sıvı soğutma pek gitmez gibi(kendi görüşüm) 4 tane büyük fan var + 1 opsiyon = 5 fan var.
    Bu kasa içinde soğutamıyacağınız bişey olmaz sanırım . Ekran kartım eski kasamda 85 90 ı görmüştüm.Bu kasamda daha çok kasmama rağmen 70 daha görmedim.
    İşlemci olarakda sağlam soğutucu alın arkanıza daha bakmassınız
  • Şu an için amd nin bulldozer işlemcileri çıkacak ve çok yakın tarihler gibi durması sebebiyle sistemi ağırdan alıyorum.
    Anakart ve cpu olarak şimdilik beklemedeyim. Ram'de tabiki anakarta göre karar vermeyi düşünüyorum.
    Şimdilik high power 1200w rock ve solid'i aldım ve haf-x kesin tercihlerim içerisinde. Hdd olarak WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm
    ekran kartlarımı satmayı düşünmüyorum connect 3d 4870 serisi o.c'lu crossfire durumundalar şu an :) (firebalda satılıyordu çokda memnunum)
    SSD konusunu düşünmekteyim o kadar az belleğe o kadar para verir miyim? düşünüyorum açıkçası kararsızım birazda. :S
    Ama sıvı soğutmayı içimde uktedir kurmak istiyorum :) Anakart cpu ve gpu'lar için düşünüyorum bakalım kısmet Fransa'dan yazın getirtebilirim
    birkaç parça ama bi yandan da 1-2-3 bişiler toparlamak istiyorum hepsini birden almaya kalkarsam işin içinden çıkamam sanırım :)

• @intikam91 ve @-erna-

PSU fanı altta kalacak arkadaşlar. PSU'nun ısınan havası böylece kasanın içine değil direkt dışarı çıkmış olacak. Biraz düşününce ne demek istediğimi anlarsınız.

17 Ekimden bu yana bu şekilde ve herhangi bir ısı veya sıcaklık sorunu yok. Sistem O/C 'li; İşlemci boşta 48°C Ekran kartı boşta 27°C. Yükte iken 10-12°C farkediyor.

Önceki sayfalarda SS yayımlamıştım.

Ses konusuna gelirsek, fanlar büyük olduğu için sıradan kasalardaki gibi yoğun bir gürültü söz konusu değil. Fanın sesi neredeyse yok gibi.

Sadece hava sirkülasyonundan oluşan ses duyuluyor. Bu da çok dikkat verilmedikçe rahat edecek değil. Klima gibi bir sesi var diyebilirim.

Yeni alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Bol O/C'li günler dilerim.

@egemenism ve @-erna-arkadaşlar, sizleri de listeye ekledim.

Darısı kasayı yeni alacak olan arkadaşlara.

• quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

@intikam91 ve @-erna-

PSU fanı altta kalacak arkadaşlar. PSU'nun ısınan havası böylece kasanın içine değil direkt dışarı çıkmış olacak. Biraz düşününce ne demek istediğimi anlarsınız.

17 Ekimden bu yana bu şekilde ve herhangi bir ısı veya sıcaklık sorunu yok. Sistem O/C 'li; İşlemci boşta 48°C Ekran kartı boşta 27°C. Yükte iken 10-12°C farkediyor.

Önceki sayfalarda SS yayımlamıştım.

Ses konusuna gelirsek, fanlar büyük olduğu için sıradan kasalardaki gibi yoğun bir gürültü söz konusu değil. Fanın sesi neredeyse yok gibi.

Sadece hava sirkülasyonundan oluşan ses duyuluyor. Bu da çok dikkat verilmedikçe rahat edecek değil. Klima gibi bir sesi var diyebilirim.

Yeni alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Bol O/C'li günler dilerim.

@egemenism ve @-erna-arkadaşlar, sizleri de listeye ekledim.

Darısı kasayı yeni alacak olan arkadaşlara.

sağol hocam
    ama sorun şu ki eğer psu yu fanı kasa içine bakacak şekilde takarsak psu nun fanı zaten kasanın içindeki havayı alıp dışarı atıcak
    ama aşağıda olunca altında neredeyse hiç boşluk yok benim kasanın fanının olduğu yerde
    böyle olunca nasıl havayı alabilir dışarıdan?
    sizin dediğiniz gibi bağladım ama diğer türlü daha iyi gibi geldi bana her ne kadar kasanın içindeki sıcak hava psu ya gelicek olsa da

• @-erna-

Rica ederim.

PSU, soğutma tasarımı olarak soğuk havayı kasanın arka kısmındaki delikler vasıtası ile fanıyla akım yaparak çekmektedir. Hal böyle olunca fanı içeriden dışarı püskürtmesi gerekecektir. Bundan dolayı fan dışarıya soğuk değil sıcak hava üflemiş olur. (Bazı fanların yapısı azda olsa farklılık gösterebilir.)

Kasayı, eğer ayakları ile kullanıyorsanız (ki tavsiyem o yönde) yerden yaklaşık 3 cm bir yüksekliği olacaktır. Bu aralık PSU'nun sıcak havayı rahat bir şekilde atmasına yardımcı olacaktır.

Tabi kasanın durduğu ve kullanıldığı alanda bunu etkileyebilir. Öndeki 23 cm lik fan ile içeri çekilen hava, harddisklerin olduğu bölümden süzülerek egzoz fanı ile dışarı rahat bir şekilde atılıyor.

Ekran kartı ve diğer bileşenlerde yandaki 20 cm lik fandan gelen hava ile serinleyip, ısınan hava üsteki 20 cm lik fan sayesinde dışarı atılıyor.

PSU'da kendi fanı ve kendi ısısını diğer bileşenleri etkilemeyecek şekilde soğutmuş oluyor.

Zaten kasa içindeki hava dolaşımı da bu şekilde oluyor. Eğer diğer türlü daha iyi oluyor diyorsanız siz bilirsiniz. Benim düşüncem de bu yönde.

• Benim de bir sorum var. Ben 1 ay olmadı HAF 932 kasa aldım. HAF X 942 Black Edition alacaktım fakat 932'de 4 fan olması ve fanların daha büyük olması 942'nin SATA docklarının yan kapağı sökülmeden çıkarılabilmesinden daha mantıklı gibi geldi. Arada tek fark USB 3.0 portlarının HAF X 942 Black Edition'da standart olması ki onları da değiştirmek kolay. Fakat şimdi Bulldozer AMD gelince sistemi değiştirmeyi planlıyorum. Esasında kasamı saklayacaktım fakat aceba sistemi kasa ile satsam ve 942 Black Edition mı alsam diye düşünmeye başladım şimdi. Sizce değer mi? 932'den farklı başka neleri vardır?

Saygılarımla
  • @Slyly

HAF932'de ve HAF-X'te aynı sayıda yani 4 adet fan bulunmakta. 932'de büyük olan fanların hepsi 23 cm iken HAF-X'de sadece öndeki 23 cm. Yan ve üsteki 20 cm.

Fanların performansında pek bir fark olacağını sanmıyorum. % 3-4 belki etkiler.

HAF-X'de 2 adet hot-swap destekli yuva bulunmakta. Diğer yuvalar bildiğimiz türden. Kasayı yeni almışsınız, bence tekrar masraf yapmaya gerek yok gibi. Kasanın özelliklerini önceki sayfalarda birçok kez dile getirdim. İncelemenizde fayda var.
  • @ ExECaLiBuR

Cevabın için teşekkür ederim. 932 almamdaki tek sebep Vatan bilgisayarda Fan olarak 3 adet yazmasıydı HAF-X için

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rc-942-kkn1-gp-haf-x-942-black-edition-full-tower--pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=51398

Sende gerek yok demişsin zaten. Belki kasayı da satacak birisini bulursam geçerim o zaman.
  • @Slyly

Vatan'ın web sitesini beğenmiyorum. Özellik kısmı hiç kullanışlı değil. Ayrıca gerekli bilgileri tam ve doğru bir şekilde yazmıyorlar. En doğrusu ürünün kendi sitesinden bakmak olacaktır.

Uygun fiyata elinizden çıkarabilirseniz o zaman almak daha mantıklı olacaktır.
  • Arkadaşlar Vatan Bilgisayardan C.tesi günü KDV bizden + 300 TL üzeri 20 TL indirim çekinden yararlanarak, world kart a 6 taksitli 367 TL ye aldim.
    Bugun kargoya verilmiş yarın elimde olucak tahmin ediyorum.
    Haf X kullananlara sorum; yapmam gereken öncelikli birşeyler varmidir acaba kasa için ?

Sistem

Intel i5 2500K (Sandy Bridge 2nd Generation) Win 7 Puanı - 7.5
    Asus P8P67 EVO
    ZOTAC 470 GTX Win 7 Puanı - 7.8 - 7.8
    WD 1TB BLACK SATA 3 Win 7 Puanı - 5.9
    8 GB (4 X 2) HYPERX 1600 MHZ RAM Win 7 Puanı - 7.7
    LG W2486L 24" LED MONITOR
    THERMALTAKE TR-2 500 WATT

**** Zotac 470GTX Minimum 550 Watt öneriyor, fakat 500 Watt ile herhangi bir sorun yaşamadım, yaşayanlar varsa burada belirtirse sevinirim.

**** 2006 yilinda MSI in o dönemki en güçlü ekran kartını almiştim ve driverini kurduktan sonra YOUR VIDEO CARD HAS BEEN "UNDERCLOCKED" uyarisi almistim ekranda ve cok canım sıkılmıştı bu duruma.

**** HAF X ile sorun yaşarmıyım diye merak ediyorum. Power Sup. ın anlık olarak ne kadar güçte olduğunu öğrenebileceğim güzel bir yazılım bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIA -- 7 Şubat 2011; 17:06:41 >

• sonunda resimleri upload edebildim
    cpu soğutucusu thermalright ultra extreme 120 dir
    fanların 2 si de noctua nun NF S12B FLX modelidir

donma sorununum vardı "güç kaynağı sorunu" başlığı altında da belirtmiştim onu ramlerin üstüne fan tutarak çözdüm gibi
    o fanı da ekran kartı aparatı sayesinde öyle koyabildim
    lcd 15'' miş gibi gözüküyo haf-x in yanında ama 22'' dir kendisi
    pc miz medusa 5.1 kulaklığıyla logitech rumblepad 2 si ile ve logitech g9+thunder 9 mouse pad ile oyun oynamaya hazır bir durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 7 Şubat 2011; 17:27:36 >

• Hayırlı olsun hocam.İyi günlerde kullanman dileğiyle...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.