Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
171.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CiNDeRMooN_35

Hayırlı olsun hocam.İyi günlerde kullanman dileğiyle...

sağolasın hocam
    kasa sayesinde pc yi çok rahat bir şekilde kurdum
    içi çok geniş ve bütün kabloları da diğer taraftaki kablo saklama bölümüne bağladım
    gerçekten beklediğimden iyi bir işçilik varmış kasada
  • @-erna-

Hayırlı uğurlu olsun. Bol FPS'li günler dilerim.

@fiadonanimhaber

Sistemi, özellikle ekran kartı O/C yapmadıktan sonra rahat bir şekilde yeterli olur o PSU. Ancak ileri de upgrade vb. donanım ekleyip yükseltmeye çalışırsan sıkıntı çıkartır.

Kasayla ilgili nasıl bir sorun yaşamayı bekliyorsun? Bunu izah edersen sevinirim. Tek sıkıntın PSU'un ileri de kısıtlar. Başka bir sorunun olmaz.

Güç tüketimi konusuna gelirsek, herhangi bir yazılımla bunu öğrenmem mümkün değil. Bunun için donanımsal desteğe ihtiyacın var.

İki çözüm olarak:

1- Anlık çekilen voltaj gerilimini ve akımını gösteren priz, ups vb. kullanmalısın.
    2- Ya da Zalman MFC serisinden bir fan kontrolcü temin edeceksin. Kutudan çıkan aparatları kullanarak sistemin güç tüketimini fan kontrolcü üzerinde görebilirsin. (0 - 800 W arası)

• ExECaLiBuR teşekkürler.
    Kasayla ilgili sorun yaşamak değil de, eksik olduğunu düşündüğünüz bişeyler var midir onu merak ettim. Ekstra fan olabilir tahliye fanı olabilir bunun gibi ek donanim ister mi ?
  • Sonunda bende inat ettim geçiyorum HAF X - 942 kasaya. Toplayacağım sistemde belli az çok:

Anakart: Asus Rampage III FORMULA/DDR3 2200 S+GL+2*16X 1366
    CPU: Intel Core i7 950 3.06GHz 8MB TURBO
    Ram: 3x4 Corsair vengeance 1600Mhz CL9
    Kasa: HAF X - 942 Black Edition
    PSU: Thermaltake 1200W 80+
    GPU: Nvidia GTX 580 AMP
    Primary HDD: WD Cavier Black 1TB Sata III 64MB

Bakalım nasıl olacak =) Bir kıpırtı var içimde =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slyly

Sonunda bende inat ettim geçiyorum HAF X - 942 kasaya. Toplayacağım sistemde belli az çok:

Anakart: Asus Rampage III FORMULA/DDR3 2200 S+GL+2*16X 1366
    CPU: Intel Core i7 950 3.06GHz 8MB TURBO
    Ram: 3x4 Corsair vengeance 1600Mhz CL9
    Kasa: HAF X - 942 Black Edition
    PSU: Thermaltake 1200W 80+
    GPU: Nvidia GTX 580 AMP
    Primary HDD: WD Cavier Black 1TB Sata III 64MB

Bakalım nasıl olacak =) Bir kıpırtı var içimde =)

Berbat bir sistem olmuş kusuruma bakma.

Bu kadar para saçıp SSD almamak, cpu cooler almamak çok kötü.

- ASUS Sabertooth X58 anakart kafidir o.c yapsanız da yeterlidir yeni ürün zaten.
    - Cpu için ise THERMALRIGHT Silver Arrow öneririm.
    - 120GB OCZ Vertex II SSD harddisk. (Diğer 1TB olanı da Sata 2 alıp "Samsung F3/F1 serisi 110 TL" ucuza getirip depo diski yapabilirsiniz)
    - Bellekleri TEAM EXT. Dark serisi ya da G.Skill öneririm, CL7/8 zamanlı olması da iyi olur.
    - AMP vers. kartlara da boşuna fiyat farkı ödemeyin.

• Bugun HAF-X elime ulasti.

UPS Kargo calisanlarina 10/10 veriyorum. Sabah UPS i aradim, kargonun dagitima ciktigini soylediler. Tahmini ne zaman ulasir diye sordum. Biraz bekleteyim sizi sorayım hemen dedi.
    Su an telefonu cekmeyen bi yerde sanirim ulamasamadim dedi. (O an kıllandım!)
    Siz bana bir numara verin, ben sizi arayip bilgi vereyim dedi bayan (Hayatta aramaz dedim iyice kıllandım!) Cep numarami verdim.
    2 Dakika gecmedi ve telefonum caldi, hatun dedi ki kargonuz 45 dk icinde teslim edilecek.
    Ve 35 dk icinde kargo teslim edildi.
    2 UPS Gorevlisi ancak beraber yuklenerek cikarmislar kasayi :) (ellerine saglik)

ASUS TA-231 kasada ekran kartı bostayken 65 derece iken su an 33 derecede, tahmin ettigimden daha soguk ve daha iri bir kasaymis HAF X.

ASUS TA-231 - HAF-X ve 70 Lik Rakı :)

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu

Arkadaşlar artik yeni sistem alanlar an itibariyla X58 değil, Sandy Bridge P67 sistem seçmelidir.
    i7 950 yerine i7 2600K veya i5 2500K almalidir. Yeni işlemcilerde 4 haneli olan 2400 - 2500 - 2600 kodlarının başındaki 2 rakamı 2(400) 2. nesil olduğunu ifade ediyor.

• bakalım verdiğimiz paraya değecek mi gelir 2 güne :)
  • Nereden aldınız? Ve kaç para.

quote:

Orijinalden alıntı: oLgan

bakalım verdiğimiz paraya değecek mi gelir 2 güne :)
  • Son kullanıcı fiyatları oldukça yüksek, toptancılarla görüşmek lazım, bilgi için teşekkürler.
    quote:

Orijinalden alıntı: oLgan

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-haf-x-942-full-tower-extreme-gamer-siyah-kasa-rc942.html

Tek Çekim %4 indirim 376,44 TL (KDV Dahil)
  • Valla ne yapalım yüksek müksek aldık bi kere
    siparişi gece verdiydim direk kargoya verilmiş biraz önce geldi kasa teknobiyotik'e helal olsun diyorum çok memnun kaldım
    şimdi şu kasayı açıp inceleyeyim akşama da montajlarım

edit büdüt: oha bu kadar kocaman, ağır banka kasası gibi birşey geleceğini tahmin etmiyordum tüylerim ürperdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 10 Şubat 2011; 15:32:59 >

• kasayı kurdum gerçekten kaliteli ve harika bir kasa ancak nasıl bağlarsam bağlayayım reset tuşu işlevini yapmıyor :/ çözümünü bilen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.gokmen

quote:

Orijinalden alıntı: fenderen

Arkadaşlar merhaba,

Asus P8P67 Deluxe Anakart almak istiyorum.

Bu anakart yanında ön panele takılabilen 3,5" ebatında 3.0 USB port geliyor.

Benim sorum, bu 3,5" ebatındaki portu, kasanın önüne takabilir miyim? Gördüğüm kadarıyla tüm kapaklar 5,25" için uygun!

Arkadaşında belirtiği gibi bu aparatı bağlayabilen warmı bizde bağlayamadk bunu

APARAT Büyük Hali Linkihttp://img408.imageshack.us/f/p8p67dlx3dx.jpg/

Haf X Club'üne benide kaydedersnz sevinirim bugun işyerindeym yarın resimlerimleri paylaşırım.

Haf X külübündeki canım arkadaşlarım bu aparati takabilen arkadaş yokmu aranizda..?

• aparatı takamadık derken 5.25 lik yuvaya 3.5 luklar elbette olmaz ama ben eski thermaltake den kalan 5.25-3.5 dönüştürücü aparatını kullanarak sorunu çözdüm.Tabi ben bu yuvayı kart okuyucu için kullanıyorum orası da ayrı.Akasanın ürünü vardı galiba bir yerlerde,sizin için biçilmiş kaftan...
    quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fenderen

Arkadaşlar merhaba,

Asus P8P67 Deluxe Anakart almak istiyorum.

Bu anakart yanında ön panele takılabilen 3,5" ebatında 3.0 USB port geliyor.

Benim sorum, bu 3,5" ebatındaki portu, kasanın önüne takabilir miyim? Gördüğüm kadarıyla tüm kapaklar 5,25" için uygun!

Arkadaşında belirtiği gibi bu aparatı bağlayabilen warmı bizde bağlayamadk bunu

APARAT Büyük Hali Linkihttp://img408.imageshack.us/f/p8p67dlx3dx.jpg/

Haf X Club'üne benide kaydedersnz sevinirim bugun işyerindeym yarın resimlerimleri paylaşırım.

Haf X külübündeki canım arkadaşlarım bu aparati takabilen arkadaş yokmu aranizda..?

• Birazcık modifiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdarkekik -- 11 Şubat 2011; 18:19:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

@intikam91 ve @-erna-

PSU fanı altta kalacak arkadaşlar. PSU'nun ısınan havası böylece kasanın içine değil direkt dışarı çıkmış olacak. Biraz düşününce ne demek istediğimi anlarsınız.

17 Ekimden bu yana bu şekilde ve herhangi bir ısı veya sıcaklık sorunu yok. Sistem O/C 'li; İşlemci boşta 48°C Ekran kartı boşta 27°C. Yükte iken 10-12°C farkediyor.

Önceki sayfalarda SS yayımlamıştım.

@ExECaLiBuR ,size bir sorum olacak:
    Aslında HAF 932 almayı düşünüyordum , fakat toz filtrelerinin olmaması dolayısıyla HAF-X almaya karar verdim.
    Yalnız power supply'ın fanı ile ilgili benim de tereddütlerim var.İzlediğim bazı tanıtım videolarında ve ürünle ilgili bilgilerde ,kasanın daha rahat taşınabilmesi için kasanın altına monte edilen tekerlekli ayaklıklardan
    bahsediliyor ve eğer kasanın tamamen sabit kalması için bu tekerlekleri kullanmaya bilirsiniz deniyor.

Eğer bu şekilde kullanırsak(tabanında bir yükselti kullanmadan) , güç kaynağının fanını üste gelecek şekilde montajını yapmamız gerekmiyor mu?Ayrıca bu şekilde kullanırsak tozlanma ve ses düzeyi açısından daha olumlu olmaz mı?

Dediğinizin aksine , güç kaynağı fanı üste bakacak şekilde montajını yaparsak acaba diğer parçaların ısınması yönünden bir problem olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 16 Şubat 2011; 22:05:55 >

• valla arkadaşlar ben onu bunu bilmiyorum ama gerçekten çok kalitesiz malzemeden üretilmiş bir kasa.Az önce hiçbir sürtünme olmadığı halde sağ arka tekerlek kırıldı ve ortadan ikiye ayrıldı.4sene thermaltake kullandım sırf işlemci soğutucu için bu kasayı aldım,böyle adi bir kasa daha görmedim.Evet kullanışlı ama teneke gibi bir kasa.İtiraz eden var mı arkadaşlar buna???
    320 millyon para say kasanın durduk yere tekerleği kırılsın olacak iş mi bu!!!
  • Kullanıcılar arasına beni de yazarsanız sevinirim.

1 aydır kullanıyorum, sessizlik ve soğutma açısından oldukça başarılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anaksunamon

valla arkadaşlar ben onu bunu bilmiyorum ama gerçekten çok kalitesiz malzemeden üretilmiş bir kasa.Az önce hiçbir sürtünme olmadığı halde sağ arka tekerlek kırıldı ve ortadan ikiye ayrıldı.4sene thermaltake kullandım sırf işlemci soğutucu için bu kasayı aldım,böyle adi bir kasa daha görmedim.Evet kullanışlı ama teneke gibi bir kasa.İtiraz eden var mı arkadaşlar buna???
    320 millyon para say kasanın durduk yere tekerleği kırılsın olacak iş mi bu!!!

bu konudan bahseden çok
  • evet ki zaten bahsedilmeli.Öyle abartmaya mahal yok kasayı.Ben de kullanıcısıyım hatta buradaki yorumları ve kullandığım işlemci soğutucusunun aynısının fotoğrafını görerek kasayı almaya karar vermiştim.Evet özellik yönünden çok ama çok iyi bir kasa hatta belki de fiyatına göre üzerine yok ama hakkını yemeyelim çok da kalitesiz teneke gibi bir kasa.İlk aldığımda yaptığım yorumlarda da bunu belirtmiştim dün tekeri kırılınca doğru söylemiş olduğumu kanıtladım...
    Bunun gibi geniş bir kasa bulup hot swap özellikli bir aparat bulup bir kaç da toz filtresi eklerseniz size daha uyguna gelecektir diye düşünüyorum.Hatta teneke kesip de yapabilirsiniz kasayı içini dışını siyaha boya al sana haf x 942...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.