Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
171.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anaksunamon

evet ki zaten bahsedilmeli.Öyle abartmaya mahal yok kasayı.Ben de kullanıcısıyım hatta buradaki yorumları ve kullandığım işlemci soğutucusunun aynısının fotoğrafını görerek kasayı almaya karar vermiştim.Evet özellik yönünden çok ama çok iyi bir kasa hatta belki de fiyatına göre üzerine yok ama hakkını yemeyelim çok da kalitesiz teneke gibi bir kasa.İlk aldığımda yaptığım yorumlarda da bunu belirtmiştim dün tekeri kırılınca doğru söylemiş olduğumu kanıtladım...
    Bunun gibi geniş bir kasa bulup hot swap özellikli bir aparat bulup bir kaç da toz filtresi eklerseniz size daha uyguna gelecektir diye düşünüyorum.Hatta teneke kesip de yapabilirsiniz kasayı içini dışını siyaha boya al sana haf x 942...

iç malzeme kalitesinin düşüklüğü bilinen bir gerçek ama o kadarda abartmaya gerek yok yani :) sonuçta şu an çoğu tripple-quad ekran kartı testleri dahil yapılan bir performans kasası.sizin bence kasanın tekeri kırıldı diye birazda sinir basmış olabilirmi :) hani bana olsa nedenim o olurdu biliyorum kendimi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fiadonanimhaber

ASUS TA-231 - HAF-X ve 70 Lik Rakı :)

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu

1 tane daha 70 lik rakı alsaydın keşke, ikisini içince her kasa haf x olur. tam bir f/p ürün olur.

• merhaba ExECaLiBuR. benide listeye ekler misin ? günler önce arkadaşlar hangi kasa 3 gündür uyuyamadım konusunu başlatan bendim sende ilgi göstermiştin sağolasın.bugün öğlen itibariyle kasayı almış bulunmaktayım.bu arada size önemli bi not kasayı tr bilgisayardan 350 tlye aldım bonus karta 6 taksit imkanı ile bilginiz olsun kasa için bi yorum yapamam hala sevinçten bişey diyemiyorum süper gerçekten 3 oda bi salon gibi kasa :) panelimdeki sistem içinde huzur bulacaktır tr bilgisayar istanbul fatihte bu arada alanlara duyurulur google da aratırsanız bulursunuz memnun edici bi alışverişti

• 5 yıllık h600b aopene elvada devim half x e merhaba dedim......
    çok güçlü bir sistem yok..bilindik e8500. 4850. combinasyonu...
    ama bunun için almadım...
    beni 3 5 sene daha götürecek söküp takma konusunda ter attırmayacak bir kasa araştırmanda gidip bizzate yerinde inceledim..
    midi ler de istedigim genişligi bulumayınca bunda karar kıldım....
    ........kurması 2 saatimi aldı..
    powerin ana kartta güç kablosu yetişmemiyor plastik soketlerinden geçirince bende en tepedeki aralık dan geçirdim zor olda oldu ama kablo ip gibi gergin su an....do sesi verir saz teli gibi...gepgergin..
    ......kasanın sogutması iyi.. zaten 4 fanı hangi kasaya taksan iyi sogutur böyle düşünüyorum..
    ben iyi oldugunu sırtımın donmasından anlıyorum öndeki fan pifür püfür...rüzgarı duvardan sekip falso alıp tam sırtıma vuruyor bu
    iyiye işaret.cd rom takma yerindeki basınca acılan tusları anlamadım yayları fırladı ama kırılmadı zaten ora cd rom girdi oldu bitti..
    hdd soket koyma yeriyle cdrom bölgesi arasında ki elektronik devereyi çözemedim oraya güç vermek gerekli powerden ama ne için..
    neyse kasa güzel taş gibi al beni..

• quote:

Orijinalden alıntı: mzarafet

5 yıllık h600b aopene elvada devim half x e merhaba dedim......
    çok güçlü bir sistem yok..bilindik e8500. 4850. combinasyonu...
    ama bunun için almadım...
    beni 3 5 sene daha götürecek söküp takma konusunda ter attırmayacak bir kasa araştırmanda gidip bizzate yerinde inceledim..
    midi ler de istedigim genişligi bulumayınca bunda karar kıldım....
    ........kurması 2 saatimi aldı..
    powerin ana kartta güç kablosu yetişmemiyor plastik soketlerinden geçirince bende en tepedeki aralık dan geçirdim zor olda oldu ama kablo ip gibi gergin su an....do sesi verir saz teli gibi...gepgergin..
    ......kasanın sogutması iyi.. zaten 4 fanı hangi kasaya taksan iyi sogutur böyle düşünüyorum..
    ben iyi oldugunu sırtımın donmasından anlıyorum öndeki fan pifür püfür...rüzgarı duvardan sekip falso alıp tam sırtıma vuruyor bu
    iyiye işaret.cd rom takma yerindeki basınca acılan tusları anlamadım yayları fırladı ama kırılmadı zaten ora cd rom girdi oldu bitti..
    hdd soket koyma yeriyle cdrom bölgesi arasında ki elektronik devereyi çözemedim oraya güç vermek gerekli powerden ama ne için..
    neyse kasa güzel taş gibi al beni..

Soruyu yanlış anlamadıysam; Hot Swap yuvasının girişleri: İyi bakarsanız güç girişinin yanında 2 tane de SATA yuvası var... En alttaki 2 tane 5.25" yuvasının kapaklarını yana içeri doğru bastırıp, çekerseniz; çekmeceleri görürsünüz:
    http://www.overclockersclub.com/reviews/cooler_master_haf_x/2.htm

• en üstte 2.5 hdd ve ssd için yuva var .onu atlayarak 2 ve 3 kabine hdd koydum..
    dvd rom a ait bölgesinde 6 tane yuva var en üste dvd rom koydum ben..ordan aşagı dogru en altan 2 tane yuvayı önden açabiliyormuyuz..çekmece gibi resimde boş luk görünüyor..
    o tam ortadaki yuva sanırım dışardan seyyar hdd baglamak için dogrumu....
    su an 3 fan fan faliyette. üste bir fan yoktu...
    öndeki arkadaki ve üste arkadaki fan çalışıyor öndekinin ledi yanıyor led fan dügmesi ile üstekinde bir ışık yok...
    2 fanı birbirine baglayıp powerden gelen 2 li güç. kablosunun birini dvd roma ötekisini o 2 fana verdim..
    yan kapak fanını takmadım su an bosta ...fanın biri anakarttan alıyor gücü..
    power fanını en alta bakacak şekilde monte edince kablo kısa kaldı mecbur fan ana karta bakıyor kablo yetişmesi için hem ana karta güç kablosu hemde çok pinli yetişmiyordu öyle fan hava koruma kapagı da üstüne koydum
    kasayı güzel her şey elimin altında eskiye kısayla önde her şey mevcut surekli arkaya usb için git kalk derdi ortadan kalktı...
    ilerde belki ışıklı neon takarmıyım bilmiyorum. ..bu şekilde doyurucu ..
    öndeki kapakları boşa alınca kırınca geri dönüşü yok galiba
    şimdilik tek dvd rom için açtım oda yeterli dolu düz hatlara sahib su an
    https://store.donanimhaber.com/43/43/ec/4343eccdfdd2439a07251e69191ce168.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 20 Şubat 2011; 12:28:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mzarafet

en üstte 2.5 hdd ve ssd için yuva var .onu atlayarak 2 ve 3 kabine hdd koydum..
    dvd rom a ait bölgesinde 6 tane yuva var en üste dvd rom koydum ben..ordan aşagı dogru en altan 2 tane yuvayı önden açabiliyormuyuz..çekmece gibi resimde boş luk görünüyor..
    o tam ortadaki yuva sanırım dışardan seyyar hdd baglamak için dogrumu....

Evet, aşağıdaki linklerdeki resimlerde ayrıntılı olarak görebilirsiniz...

http://www.ninjalane.com/reviews/cases/cm-hafx/page3.aspx
    http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/cooler_master_hafx/2.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evet, İsyan! -- 20 Şubat 2011; 18:59:31 >

• vatan bilgisayardan 14 şubat sevgililer günü özel kampanyası ile : 360 tl aldım .kasa 14,5 kg oldukça ağır fakat müthiş bir kasa arkadaşlar daha önceden Feel hurricane II kullanıyordum ; bukasa benzetmek gibi olmasın ama fiat 126 BIS ile chevrolet'nin mukayesesi gibi desem yeridir.saygılar
  • Merhaba arkadaşlar bende birkaç gün önce HAFX aldım yalnız bir kaç sıkıntım var

Öncelikle kasayı alırken soğutma üzerine yoğunlaştım Antalyada yaşıyor olmam soğutma konusuna eğilmeniz konusunda sizi fazlası ile dikte ediyor. Bu bölgede yaz ayına gölgede 40 dereceği geçen sıcak ve nemle birlikde daha baskın bir sıcaklık hissediliyor. ve standart soğutma açısından olukça iyi olduğunu düşünerek aldım biraz da kendim eklemeler yaparak yazın çok rahat kullanabileceğime inanıyorum.

Birincisi power kabloları ile sıkıntı yaşıyorum anakarta kablo yetişmedi power high power 500w ana kart Rampage III Formula Intel X58 Soket 1366 DDR3 nasıl çözebilirim uzatma muzatma aradım ama bulamadım farklı bir power alsam kabloların uzun olma ihtimali varmı yoksa stanart mı olur

ikinci sorum 500w bir power ile iki ekran kartı kullanabilirmiyim birisi GTX460 SE GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 diğeri ise MSI 8800 GTX 512 MB

üçüncü sorum işlemci konusuna Core i7 950 alacaktım bana bir kaç gün bekleyin 960 serisi çıkacak dedilerki vitrinede girmiş bir fark göremedim aralarında ama neden 950 nin hemen arkasınan aynı özelliklere sahip 960 ı çıkardılar kıllandım 960 kullanan varmı aranıza performans konusunda bilgi lazım yoksa irek 970 alacağım

birde haf x e Sıvı Soğutma takan oldumu bu konuda da yardıma ihtiyacım var

Saygılar.

Düzeltme: Kasa gerçkten güzel gösterişli ve kullanışlı, fazla kasa deneyimim olmadığı için pek kıyaslama ihtimalim yok ama benim istediğim keskin ve sert hatlara sahip kenisi tek yüzümü buruşturan kısım ön led fan oldu led ışıkları beklediğimen zayıf. haricinde beni üzen bir durum olmadı, tafsiye edebilirim alacak arkadaşlar için ama zevk ve renkleri de tartışmak istemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliveInGames -- 27 Şubat 2011; 8:33:34 >

• BU kalitesizlik muhabbeti nedir beyler, kasayı bir kaç güne alacam, aklımı karıştırdınız, kasayı vatan gördüm inceledim bahsettiğiniz bir kalitesizlik gözüme çarpmadı, iç yapı bildiğimiz CM kalitesinde zaten, yorumlarınızı bekliyorum, HAF X olmazsa hangi kasa alınmalı, piyasada alternatifi olmayan bir kasa bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ocean Mist

BU kalitesizlik muhabbeti nedir beyler, kasayı bir kaç güne alacam, aklımı karıştırdınız, kasayı vatan gördüm inceledim bahsettiğiniz bir kalitesizlik gözüme çarpmadı, iç yapı bildiğimiz CM kalitesinde zaten, yorumlarınızı bekliyorum, HAF X olmazsa hangi kasa alınmalı, piyasada alternatifi olmayan bir kasa bence.

vay vay vay atinin kralı meda i iftiharı burada...başkanım sen beni dinle haf x al ben öyle yaptım...ayrıntılı olarak görüşmek istersen
    0536 578 54 39
    alperaydin601@hotmail.com
    350 tl ye aldım bu arada sıfır...

bak 5850 de orada

• edit: fotoğrafı babamın teliyle çektim dandik kalite biliyorum kamera birinde emanetti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPER31

quote:

Orijinalden alıntı: Ocean Mist

BU kalitesizlik muhabbeti nedir beyler, kasayı bir kaç güne alacam, aklımı karıştırdınız, kasayı vatan gördüm inceledim bahsettiğiniz bir kalitesizlik gözüme çarpmadı, iç yapı bildiğimiz CM kalitesinde zaten, yorumlarınızı bekliyorum, HAF X olmazsa hangi kasa alınmalı, piyasada alternatifi olmayan bir kasa bence.

vay vay vay atinin kralı meda i iftiharı burada...başkanım sen beni dinle haf x al ben öyle yaptım...ayrıntılı olarak görüşmek istersen
    0536 578 54 39
    alperaydin601@hotmail.com
    350 tl ye aldım bu arada sıfır...

bak 5850 de orada

Eyvallah dostum, utandırıyorsun Çarşambaya kadar alacağım sanırım, msn'i ekliyorum, birde güç kaynağı almam gerekecek tabi, silverstone strider 1000W var listede o yüzden bana pahalıya gelcek bu meret...

• ocean mist bana sorarsan bu kasayı alma.Ben aldım pişman oldum.Eğer abartılı bir işlemci soğutucusu kullanmıyorsan bu kasaya sırf hot swap ve derinlik için para verilir.Eğer aradığın kalite ise thermaltake den gerisi hikaye.Bu kasanın neresinden tutarsan tut elinde kalacak hissi veriyor.Sürekli sök tak yapan biriysen hele fazla dayanmaz.Alıp biblo gibi tutacağım diyorsan orası başka...
  • bunun yerine 932 al ocean mist
    bana 932 de küçük görünmeye basladı yav hafx te ondan farklı değil bi kaç şekil ve içinin siyah olması haricinde ... pek evet adamlar harbi x serisinde kaptırmıslar diyeceğim bişi yok hot swap ekran kartlarına üfleyen fan .... yani kasa yaptık cıkardık misali ön panelde ufak deişikliker ekstradan 60-100 tl farkı vermeye değecek birşey göremedim

932nin modası geçmedi bile daha heryerde koli koli stokta
  • Bir resim de benden

• bi laf vardır

kurcalaya kurcaya kurdunu çıkardın aslında o kurt değilde neyse
  • Kurcaladığım yok duruyor durduğu yerde. Yazılanlar üzerine düşündüklerimi söyledim. Modcu arkadaşlar pek memnun değiller sanırım. Velhasıl kasadan şikayetim yok sonuç itibariyle. Şu anda yeni bir kasa alacak bile olsam yine beklentilerimi karşılayan tek kasa bu.

Şimdi bir iki deyim atasözü felan yazmayın bu lafımdan sonra.
  • Arkadaşlar sizden aldığım görüşler ve incelemelerim doğrultusunda bende kasayı almış bulunmaktayım yalnız içine henüz sistem kurmadım güç kaynağı mevcut bi tek :)
    Şu anki bilgisayarımı sattım ve yaza parasını alıcam o süreç içerisinde amd'nin buldozer işlemcilerinin çıkmasını ve ssd vb. üst teknolojilerin biraz olsun ucuzlamasını bekliyorum. Şu anlık elimdeki fotoğraflardan paylaşmak isterim.
    Son olarak su soğutma parçalarını da temin etmeye başlıyorum onlarıda su soğutma düşünen arkadaşlar için burada yayınlayacağım kısmetse... (o konuda da yardımı dokunan arkadaşlara teşekkür ederim.)

Size son bir sorum var arkadaşlar haf X 'in kendi üzerindeki kapak fanından nereden temin edebilirim...?
    Kapağı kestirmeyi düşünüyorum fakat heran vazda geçebilirim. Kuracağım su soğutmanın durumuna bağlı açıkçası :)
    Kendi üzerindeki fanlar gayet başarılı... (daha iyisi de olabilir şeffafi ışıklı hertür seçenek için açığım)

• Kasanın reset düğmesini hala çalıştıramadım. Çalışmıyor sırf reseti yok diye xpredator kasa almamıştım bu da bana ders oldu
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.