Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
171.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Aynen hocam ledli olmadıktan sonra standart fanlar ne kadar sessiz ne kadar iyi hava akımı oluştursa oluştursun ilgimi çekmiyor, aslında bir çok neden var bu ülkeden nefret etmek için ama fan konusunda kısılıp kaldık ya yine nefret ettim.

İncelemeye devam ediyorum, biraz fiyatı yüksek ve görünüşü tuhaf ama alttaki fan hakkında bilgisi olan var mı?

http://www.sanalmarketim.com/urun/13560ff61c29f3733191dcb7b1f67e9e/THERMALTAKE-A2450-Cyclo-120mm-Efektli-Mavi-Ledli-Kasa-Fani

Görüntüsü güzel ama 1500 rpm de kafa bırakmıyor. 1500 rpm in altına inilince fanın üzerinde oluşturulan efektli lazer benzeri desenler oluşturulamıyor.Yazı ve logo oluşturan bu fanda aynı cinsten maalesef http://www.sanalmarketim.com/urun/1e1e0c1b5e20d6a1ef35c8222adc2914/THERMALTAKE-A2460-Cyclo-120mm-Efektli-Logolu-Kirmizi-Ledli-Kasa-Fani Birde bu var ama oda aynı halt THERMALTAKE A2449 Cyclo 120mm Efektli Kırmızı Ledli Kasa Fanı. http://www.sanalmarketim.com/urun/6336b997b0cd3d30cd634bcfa29407fd/THERMALTAKE-A2449-Cyclo-120mm-Efektli-Kirmizi-Ledli-Kasa-Fani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 12 Mart 2011; 2:18:19 >

• murat.nur o logolu olanı görmemiştim, ztn fazla bir şey kaybetmemişim iğrenç gözüküyor.

AnarcHiest silverstone iyidir biliyoruz hepimiz, hatta o fanların diğerlerine göre daha düz hava akımı verdiğinide videolarda gösteriyordu fakat maksimum hava çıkışı 36cfm diyor şimdi tutupta o para o fanlara verilir mi ki?

Baya baya bunaldım, bence hep beraber söyleyelim ; Oynatmaya az kaldı, doktorum nerde? Dandik fanlar yüzünden çıldıracağız!
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

usta şuan benim için göz dolduran extreme tek performans fanı

silverstone ap121 gerisi yalan
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/silverstone-air-penetrator-ap121-kirmizi-12cm-ultra-performansli-sessiz-fan.html
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/silverstone-air-penetrator-ap121-mavi-ledli-12cm-ultra-performansli-sessiz-fan.html
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/silverstone-air-penetrator-ap121-siyah-cerceveli-mavi-uv-kanatli-12cm-ultra-performansli-sessiz-fan.html ( en ucuzu uv duyarlı olanı ledsiz)

buda youtube video kesin bakmalısınız

http://www.youtube.com/watch?v=Cec_HlQK4IQ&feature=related

O bahsettiğin 3 fanda 1500 rpm ve biraz sesli çalışıyor. Videoyu daha önceden izlemiştim. Havayı sağa sola savurup dağıtmadan bir doğru istikametinde gönderiyor ama bunu yapabilmek için fanın arka tarafına yerleştitdikleri çok sayıdaki plastik kıvrımlı grill benzeri parçalar fanın normalden daha da sesli çalışmasına neden olacaktır. Videodada görüldüğü üzere 1050 rpm sonrası ses iyice kendini hissetirmeye başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 12 Mart 2011; 22:56:15 >

• normal fanın 36cfm sinden daha iyi oldugu kesin bu fanın yapısı cok iyi dizayn edilmiş bence diğer fanların dagınık üfleyip yaptıgından daha etkili bir sogutma yapacaktır bu kesin o yüzden

36cfm var 36cfm varyani demekten kendimi alı koyamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

murat.nur o logolu olanı görmemiştim, ztn fazla bir şey kaybetmemişim iğrenç gözüküyor.

AnarcHiest silverstone iyidir biliyoruz hepimiz, hatta o fanların diğerlerine göre daha düz hava akımı verdiğinide videolarda gösteriyordu fakat maksimum hava çıkışı 36cfm diyor şimdi tutupta o para o fanlara verilir mi ki?

Baya baya bunaldım, bence hep beraber söyleyelim ; Oynatmaya az kaldı, doktorum nerde? Dandik fanlar yüzünden çıldıracağız!

bu fan efsane benim gözümde
    ultra low ve low diye ikiye ayrılmış voltaj düşürücüleri var içinde geliyor
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=1996
    bazı şeylerin en iyisinin alınması gerekiyor
    yoksa pek verim alamıyorsunuz
    fanlarda bunlar arasında
    ucuza alırsınız ya iyi hava verir ses yapar ya da kötü hava akışı sağlayıp ses yapmaz
    ama noctou fanlar 2 sinin birleşimi benim için
    silverstone almayın fm 121 kullandım 2.senede ses yapmaya başladı
    ve kablolar falan çok sıkıntı oluyor fan kontrolcusu olduğu için
    airpenetator ları bilmiyorum kullanmadım ama inş güzel fanlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 12 Mart 2011; 1:36:06 >

• 35cfm ve 22dba airpenetrator dan uzak durun derim
    fanın teknolojisi yeni olabilir ama ses 22dba ki 19dba lık coolermasterın fanlarının ses yaptığını konuşuyoruz hatırlatırım
    59cfm 18 dba noctou nf-s12b varken alınmaz
    ah ah noctua nın 20cm ve 23cm lik fanları olacak paraya kıymam alırım ama yok üretilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 12 Mart 2011; 1:43:01 >
  • hocam şimdi şöyle bi durumda var

4 adet yan kapak 3 adet üst kısıma + 1 adet tabana 8 adet 1200devir fantaksan yine gürtüden duramazsın benim kasa haf932 ama bizim konu ilerlemiyor buralarda kaynıyorum
    kesinlikle fan kontrolcü şart sistemle işin olmadıktan sonra 1200 devir 1500 devir 2200 devirlere ne diye ihtiyac duyacaksın
    adam cıldırır yahu ben şu 2 adet buyuk fann yaptıgı sese bile dayanamıyorum cogu zaman bide hava ufleseler gam yemiycem öylesine donuyorlar 700 devirde
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

quote:

Orijinalden alıntı: murat.nur

Pm atmakta sıkıntı yaşadım kusura bakma. Evet megaflow. Yan tarafa tıpatıp uydu. Şimdi sen tepeyede 2 tane alsan ses ve toz artımı sorunlarıyla karşılaşacaksın. Fan fontrolcüyle sesi düşürsen bile toz işiyle uğraşman lazım. Benim kasadaki bütün toz filtrelerini söktüm. Ondan öyle ledleri janjanlı görünüyor. toz filtreleri takılı bırakınca filtre gözenekleri hemen doluyor ve ledli fan ile ledsiz fan arasında fark kalmıyor. Biriken tozdan dolayı fanların eskisi gibi soğutamamasıda cabası. Toz filtresiz kullanımda 3 ayda bir kasa içi temizlik yeter. Fotoğraftada göründüğü üzere toz filtresi nimetmi, başa belamı ? Kasanın tepesindeki toz filrelerini yıkamak veya temtemizlemek istediğinde yaşayacağın sıkıntı bile 3aylık temizlemeden bile fazla. Kasanın geri kalan kısımlarındaki tozlu filtreleride hediye.

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu

kasanın belkide en güzel yanını çıkarmışsın ve bence olmamış hocam
    o toz filtrelerini temizlemen 5dk nı alır ama fanların hepsini temizlemeye kalkarsan 1-2 sa uğraşırsın(psu nun fanı da dahil)
    hava akışı tabii artar ama 1-2 derece için değmez bence hocam
    bir kaç dh üyesinin sırf haf932 de toz filtresi yok diye satıp haf-x e geçtiğini hatırlıyorum

Güzellik anlayışımızın çok farklı olduğu aşikar. Beni mutlu etmekten uzak hatta sıkıntı veren bir şeyin bir başkası tarafından beğenilmesi ve en güzel bulunması mümkün. Tersi dahi böyledir. Kişiyi mutlu ve içini ferah tutan şey neyse onu güzel olarak görmesi ona talip olması şaşılacak bir şey değil. Herkes kendi fıtratına yakın olana doğru meyleder ve onu arar. Benim yaptığım da bundan öte bir şey değil. Sırf haf 932 de toz filtresi yok diye satıp haf-x e geçtiğini belirttiğin dh üyesi sakinlerine gelince ; sakın bunlar Haf x in cazibesine kapılmaktan kendini alamayanlar olmasın , kendisi filtreyi satın alarak veya kadın naylon çorabından kasaya ve fana göre filtre uydurmak yerine bi toz filtresine 225$ - 250$ paramı verdiklerini mi ima ediyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 12 Mart 2011; 22:46:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

hocam şimdi şöyle bi durumda var

4 adet yan kapak 3 adet üst kısıma + 1 adet tabana 8 adet 1200devir fantaksan yine gürtüden duramazsın benim kasa haf932 ama bizim konu ilerlemiyor buralarda kaynıyorum
    kesinlikle fan kontrolcü şart sistemle işin olmadıktan sonra 1200 devir 1500 devir 2200 devirlere ne diye ihtiyac duyacaksın
    adam cıldırır yahu ben şu 2 adet buyuk fann yaptıgı sese bile dayanamıyorum cogu zaman bide hava ufleseler gam yemiycem öylesine donuyorlar 700 devirde

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=900100112
    şart hocam

• http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_34142_ZALMAN_MFC1_Plus__ZM-MFC1_PLUS___6_Kanal__Fan_Kontrol_Paneli.html
    her kanaldan 2fan kontrol edilir bunla

Y kablo ile bir kanala 2fanı yerleştir olsun bitsin 12adet fanı kontrol etsin

• Noctua iyi evet parasınıda hak ediyordur belki, hadi ledsiz olmasınıda bir yana koyalım ama o renkler ne öyle yahu.

Sanırım yakın zamanda istediğimiz gibi bir fan bulamayacakmışız gibi görünüyor, bu durumda fan kontrolcü + xigmatek fanlardan almak daha doğru olur sanırım, en azından dönüş hızlarını 700'lere düşürdüğümüzde hem sessizleşir hemde 40-50cfm arası hava üfler dğl mi?
  • üflemezler

ben 1500 devirden düşüştüğümde 7v ile inan kendim oturup ufelesem kasaya daha yararlı olurdu eminim

cidden cok lüzumsuz oluyor
  • arkadaşlar baya şeyler yazmışsınız maşallah bizim haf-x e takılacak 20 cm en güzel fan kanımca coolermaster megaflow...kırmızısını almayı düşünüyorum yana yenısını takıp eski yandakı fanı üstte takmayı planlıyorum..şimdilik düşüncem bu...su soğutmayı da düşündüm bir ara ama şu an stok fan ile 36 derece overclock yapmadığım için fazla ekipmana ihtiyaç duyduğumu sanmıyorum şimdilik +1 megaflow yeter bize herhalde
  • kasam geldi sonunda!! şimdilik team xtreem belleklerim, wd 2TB hard diskim ve kasam var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Gakko_

kasam geldi sonunda!! şimdilik team xtreem belleklerim, wd 2TB hard diskim ve kasam var...

hayırlı uğurlu olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

@OVERCLOCKM@NI@

Kardeşim aynen Xigmatek 14'lük var bende direk 3 pin takınca motor sesi fena derece de var, kontrolcüye bağladım gerçekten de dandik fanlar hayatta almam önermem de kimseye

Evet hocam xigmatek 2 tane 14 cm bir tanede 12 cm lik fan var bende hepsinde motor gürültüsü var. Brushless motor yazıyor üstlerine ama motor sesleri var. 14 cm lik mavi ledli cooler master var bende 1000 rpm de bile ses yok ama 2 adet xigmatek lerde motor sesi duyuluyor bizim gibi ses takıntısı olanlar mecbur xigmatek lerin devirlerini düşürerek kullanmaları lazım yada başka markalara yönelmeleri gerekir

Bu arada akşam ve gece bakamadım bu konuya güzel espiriler yapılmış gülümsettiniz beni çok sağolun arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPER31

quote:

Orijinalden alıntı: #Gakko_

kasam geldi sonunda!! şimdilik team xtreem belleklerim, wd 2TB hard diskim ve kasam var...

hayırlı uğurlu olsun

teşekkürler hocam
  • beyler bendede artık hafx var ve gerçekten haf932 daha sessizdi bakalım bir çare bulacağız fan kontrolcüm var daha tam ayarlamadım akşam 4 saatte kasa kurunca kontrolcüyle fazla uğraşmadım
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.