Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
171.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LEON-X

Firebal'da var kardeşim, 7v devir düşürücü;

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=900100112

700rpm'lik fanı 450-500rpm'e çekersen soğutma fiilan yalan olur o zaman mesele bu, hava soğutmada ya sesten ya da soğutmadan ödün vermek lazım bu genel birşey bana göre ama ,şuan ki kasamın ses ve soğutma performansından daha kötüsü olursa yazık olur yani, bunu netleştirmek lazım...

sağol hocam bende bir tane vardı da onu 700rpm dönene taktım 560rpm de döndürdü
    performans çok değişmedi
    ses de çok değişmedi belki diğer fanlara da uygularsak o zaman ses de gider denemek lazım
    kasadan biraz uğultu sesi geliyo o kadar
    onu da tam olarak gidermek zor hocam
    biraz düşürebiliriz bu 7v larla
    içeride fazla fan olunca voltaj düşürücünün de pek anlamı olmuyo neredeyse aynı sesi alıcaz büyük ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 11 Mart 2011; 20:23:15 >

• murat.nur tavsiye için teşekkürler, fan kontrolcü göstergeli bir şey olması benim içinde iyi bir şey olacaktır yoksa aksi halde uzun süredir o zalman ürünü aklımdaydı zaten. Bu arada söylediğiniz CM fanların modellerini hatırlıyor musunuz? Sessiz ve iyi hava akımı olan 12/14cm fanlardan bulmam lazım, tabi kırmızı ledli olma zorunluluğuda var.
  • Arkadaşlar kasayla ilgili değerlendirmelerini aktaranlara çok teşekkür ediyorum. Benim gibi ses takıntısı olan bu kasayı kullanan birilerinin yorumları benim için önemlydi. Özellikle @murat.nur hocam çok teşekkürler. Bende cooler master ın 14 cm lik fanı ile xigmatek in 14 cm lik fanı konusunda bahsettiklerine katılıyorum. Cooler master neredeyse sıfır sesle çalışıyor ama xigmatek te brushless motor yazdığı halde 1000 rpm de dönerken motor sesi var. Daha önce 12 cm lik 1500 rpm xigmatek de kullanmıştım hava üfleme sesi dışında motor gürültüsü fazlaydı tabi bana göre.

Birde arkadaşlar belki bakmışsınızdır ama Sunbeam rheobus extreme fan kontrolcüye de bakın derim göstergeleri falan yok ama fan kanalı başına 30 watt desteklemesi ,fanları durdurabilmesi ve dayanıklılık iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 11 Mart 2011; 21:46:23 >

• @-erna-

Kardeşim şuan sadece arka egzosta direnç takmayı düşünüyorum dediğim gibi düşük devirde de fandan pek hayır gelmez inşallah verdiğimiz paraya değer...

@OVERCLOCKM@NI@

Kardeşim aynen Xigmatek 14'lük var bende direk 3 pin takınca motor sesi fena derece de var, kontrolcüye bağladım gerçekten de dandik fanlar hayatta almam önermem de kimseye
  • Fan konusunda Thermalright ty-14 daha ideal gözüküyor pwm özelliği sayesinde fiyatıda makul sayılır teknobiyotik de yalnız kutunun içinden vida çıkmıyordu en son öyle mesaj atmışlardı yinede alırken sormak lazım
  • quote:

@-erna-

Kardeşim şuan sadece arka egzosta direnç takmayı düşünüyorum dediğim gibi düşük devirde de fandan pek hayır gelmez inşallah verdiğimiz paraya değer...

@OVERCLOCKM@NI@

Kardeşim aynen Xigmatek 14'lük var bende direk 3 pin takınca motor sesi fena derece de var, kontrolcüye bağladım gerçekten de dandik fanlar hayatta almam önermem de kimseye

değer hocam merak etme
    ben hiç voltaj düşürücü kullanamadan devam ediyorum
    ben de de ses takıntısı var ama ses seviyesi yüksek değil yani şüphen olmasın

• Yorumlar yapıldıkça iyice kafam karışmaya başladı, hele hele xigmatek fanları almayı aklımdan çıkarttım desem yalan olmaz. E o zaman 12/14cm fanlardan hangisini alacağız? Bir şekilde mavi yada kırmızı ledli fanlar ile modlama yapmayı düşünüyorum fakat hava akımı ve sessizliği ön planda olan fanlarda olmalı, bu durumda seçenekler yok denecek kadar azalıyor sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Yorumlar yapıldıkça iyice kafam karışmaya başladı, hele hele xigmatek fanları almayı aklımdan çıkarttım desem yalan olmaz. E o zaman 12/14cm fanlardan hangisini alacağız? Bir şekilde mavi yada kırmızı ledli fanlar ile modlama yapmayı düşünüyorum fakat hava akımı ve sessizliği ön planda olan fanlarda olmalı, bu durumda seçenekler yok denecek kadar azalıyor sanırım?

o zaman hocam
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2588
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=1996
    bu ikisi efsane fanlardır
    silverstone fm 121 1-2 sene sonra ses yapmaya başladı bunlarda tık yok

• @damn2u

http://www.xigmatek.com/product.php?productid=57&type=specification

Bendeki fan bu hocam başı boş kullanırsan oldukça gürültülü ve 1000rpm'in üzerinde çalışıyor.

Bulabilirsen eğer C.Master'ın 14'lükleri daha sessiz hocam.

@-erna-

İnş. kardeşim bende aşırı sesli olupta rahatsız olacağımı sanmıyorum ama belli de olmaz bu tabi, arka egzostun devirini düşüreceğim ilk etapta kafadan şart bu...
  • quote:

murat.nur tavsiye için teşekkürler, fan kontrolcü göstergeli bir şey olması benim içinde iyi bir şey olacaktır yoksa aksi halde uzun süredir o zalman ürünü aklımdaydı zaten. Bu arada söylediğiniz CM fanların modellerini hatırlıyor musunuz? Sessiz ve iyi hava akımı olan 12/14cm fanlardan bulmam lazım, tabi kırmızı ledli olma zorunluluğuda var.

Bahsettiğim 14cm fan bu "COOLER MASTER R4-S4S-10AK-GP 140MM SILENT FAN ( 1000 rpm - 16 dBa - 60,9 cfm )". Bu fan zaten haf x kasanın üzerinde egzos fanı olarak geliyor, ayrıca almak isteyenler şu anda Vatan Bilgisayardan temin edebilir. Kullanmış olduğum diğer Cooler Master fanı 12cm lik yeşil ledli şu fan idi "COOLER MASTER TLF-S12 120MM LED SILENT FAN - YEŞİL " . Bu fanı fan kontrolcüme taktığımda Maksimum 1410 rpm e çıktı , sesli bir fandı. Devir ayarını 1000 rpm e düşürünce sessizleşti. Bu fanın aynı değerlere sahip kırmızı , mavi ve yeşil olanları halen Vatan Bilgisayarda bulunmakta. Bu fanın devir ayarını 1000 rpm e çektiğimde bile fanın ledlerindeki canlılık az bir miktar azaldı ama hala çok canlı seviyedeydi. 14cm mavi ledli cooler master fan yurtdışından temin edilebilmekte. 14cm olarak Xigmatekin clf-f1452 kırmızı renkli, 1000 rpm fanı var ama daha önce dediğim gibi bu fan ancak 720 rpm e düşürülünce sessizleşiyor. Yalnız xigmatekin clf serisi fanlarının ledleri biraz cılız olduğundan, rpm i düşürülünce ledleri iyice sönükleşecektir. Birde Akasa nın 12cm AK-274CR-4RDS kırmızı ledli fanı var. Bu fan 1200 rpm - 17,5 dBa - 38,4 dBa değerlerine sahip sessiz sayılabilecek bir fanı var. Bu fanın ledleri daha canlı , ayrıca rpm düşürülmeden idare edecek ses seviyesi veya 1050 - 1100 rpm de sessiz bir halde kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 12 Mart 2011; 3:05:21 >

• quote:

@damn2u

Bendeki fan bu hocam başı boş kullanırsan oldukça gürültülü ve 1000rpm'in üzerinde çalışıyor.

@-erna-

İnş. kardeşim bende aşırı sesli olupta rahatsız olacağımı sanmıyorum ama belli de olmaz bu tabi, arka egzostun devirini düşüreceğim ilk etapta kafadan şart bu...

140mm lik egzoz fan hiç ses yapmıyor
    200mm lik üst ve yan ile 230mm lik öndeki fanlarda az ses var hocam
    aman dikkat

• quote:

@damn2u

@-erna-

xigmatek denince geldim hemen bendeki xigmatek te bu

http://www.xigmatek.com/product.php?productid=83 açıkçası ses namına bişey yok diyebilirim. yanında da thermalright ın 14 lük fanı var. trueblack üzerinde 2 adet xigmatek 1253 var pull olan ses yapmaya başladı ki sürekli çalışmıyor ama push pozisyonundaki sürekli çalıştığı halde ses konusunda bana mısın demedi .

• quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

quote:

@damn2u

@-erna-

xigmatek denince geldim hemen bendeki xigmatek te bu

http://www.xigmatek.com/product.php?productid=83 açıkçası ses namına bişey yok diyebilirim. yanında da thermalright ın 14 lük fanı var. trueblack üzerinde 2 adet xigmatek 1253 var pull olan ses yapmaya başladı ki sürekli çalışmıyor ama push pozisyonundaki sürekli çalıştığı halde ses konusunda bana mısın demedi .

Bu fanın devir hızı maksimum 1000 rpm ama sessiz bir pc de sesi çokça hissediliyor. Bende http://www.xigmatek.com/product.php?productid=81 bu var. Senin bahsettiğin fanla aynı değerleri paylaşıyor. 720 rpm den sonra sesli çalışmaya başlıyor. Anladığım kadarıyla senin sistem biraz sesli çalıştığından veya kasanın bulunduğu yer çok sesli bir mekan olduğundan veya o fanın çıkardığı maksimum ses seni rahatsız etmediğinden , o fanın çıkardığı sesi hissedemiyorsun.

• @-erna-

Biz bu işin içindne çıkamıyacağız bu gidişle

@saintroyo

Hocam aynı özellikte bu iki ürün ama bendeki bariz sesli, anakarta 3 pin bağlladığımda da 1000rpm'in üstü devir ölçtüm, yani ya bu seride sorun var ya da ses kavramı herkese göre değişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 12 Mart 2011; 0:12:08 >
  • LEON-X hocam bendede aynısının 2 adet kırmızısı var çok sesli değil fakat illaki ses var kasada, tam tepemde klima çalıştığından çok belli olmuyor fakat her anda klima çalışmaz yani illaki ses geliyor bir derece rahatsızlık veriyor, özellikle kasayı geceleri açık bıraktığımda en büyük rahatsızlığım. murat.nur CM fanı inceledim fakat ben ledli mod düşünüyorum hocam, birde 12cm ledli olanları var fakat hem hava üfleme kapasitesi düşük hemde biraz sesli çalışıyor sanırım. Ara tara artık kafam allak pullak oldu, hani neyse parası verelim 16 vereceğimize 25-30 verelim iyisi olsun diyoruz ama seçenekte sınırlı, ne yapacağımı şaşırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat.nur

Bu fanın devir hızı maksimum 1000 rpm ama sessiz bir pc de sesi çokça hissediliyor. Bende http://www.xigmatek.com/product.php?productid=81 bu var. Senin bahsettiğin fanla aynı değerleri paylaşıyor. 720 rpm den sonra sesli çalışmaya başlıyor. Anladığım kadarıyla senin sistem biraz sesli çalıştığından veya kasanın bulunduğu yer çok sesli bir mekan olduğundan veya o fanın çıkardığı maksimum ses seni rahatsız etmediğinden , o fanın çıkardığı sesi hissedemiyorsun.

oda sessiz ama ve şu an kasada 14 lük xigmatek 12 lik xigmatek ve de 14 lük thermalright çalışıyor. sesi sorarsan üfleme sesi var. ama dediğiniz gibi uçak havalanamsı falan yok. onu demek istedim ben. egsoz fanı açayım o zaman türbinler açılıyor bir de yan kapaktaki akasa amber ları.

ses kavramı herkese göre farklı olabiliyor ne yapalım.

quote:

Hocam aynı özellikte bu iki ürün ama bendeki bariz sesli, anakarta 3 pin bağlladığımda da 1000rpm'in üstü devir ölçtüm, yani ya bu seride sorun var ya da ses kavramı herkese göre değişiyor

evet aynen öyle çünkü dediğim gibi trueblack soğutucuda 2 adet 1253 fan var xigmatek in biri sessiz diğeri ise sesli çalışıyor. elbette kulak farkını da unutmamak lazım

• @damn2u

Hocam uzun senelerdir bu ses olayına takık biri olarak kasa içinde yapmadığım denemediğim şey kalmadı, burada en önemli faktör sanırım, fanın bilya yatakları hava sesinden ziyade hırıltı vb. motor sesi işi bozuyor

Hadi gündüz çok farketmese de geceleri resmen pc'yi kaaptınca oh be diyorsun yani bunun olmaması lazım işte, std. kullanıcı olsak zaten tınlamaz fan var mı yok mu takmayız, ama sürekli oynuyoruz sistemlerle otomatikman da bize az da sesli gelse sanki fabrika çalışıyor gibi oluyor, bende öyle oluyor, mesela şuan çok sessiz kasa ama aynı kasa aynı çalışma standartlarında bazen çok sesli geliyor, işin pisikolojik boyutu da var diye düşünüyorum

Keşke NEXUS marka fanlar olsaydı 1000rpm'lik egzost fan almıştı arkadşaım Evrenshop'tan müthiş, ne motor sesi ne hava sesi cidden çok sessiz, bir de ledli fan yapsa Artic Cooling'in fanları çok sessiz (Cpu'da 4 pin PWM fanı var kullanıyorum, normalde 400-500rpm'de dönüyor, o.c vs. yapınca 1300rpm'e de çıkıyor, zira tek başına da sesi duyulmuyor) ama bize uymuyor işte

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 12 Mart 2011; 0:40:21 >

• xigmatek ve xslincemi nedir bunlarmı bu markalarmı buna benzer markalarmı

bidaha alırsam kasamın tüm fanları yansın

thermalright silverstone noctau gibi kaliteli markalar almak varken cok olsun ucuz olsun diye böyle markalar alıp zarara girmeye hiç gerek yok
  • Aynen hocam ledli olmadıktan sonra standart fanlar ne kadar sessiz ne kadar iyi hava akımı oluştursa oluştursun ilgimi çekmiyor, aslında bir çok neden var bu ülkeden nefret etmek için ama fan konusunda kısılıp kaldık ya yine nefret ettim.

İncelemeye devam ediyorum, biraz fiyatı yüksek ve görünüşü tuhaf ama alttaki fan hakkında bilgisi olan var mı?

http://www.sanalmarketim.com/urun/13560ff61c29f3733191dcb7b1f67e9e/THERMALTAKE-A2450-Cyclo-120mm-Efektli-Mavi-Ledli-Kasa-Fani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 12 Mart 2011; 0:52:17 >

• quote:

LEON-X hocam bendede aynısının 2 adet kırmızısı var çok sesli değil fakat illaki ses var kasada, tam tepemde klima çalıştığından çok belli olmuyor fakat her anda klima çalışmaz yani illaki ses geliyor bir derece rahatsızlık veriyor, özellikle kasayı geceleri açık bıraktığımda en büyük rahatsızlığım. murat.nur CM fanı inceledim fakat ben ledli mod düşünüyorum hocam, birde 12cm ledli olanları var fakat hem hava üfleme kapasitesi düşük hemde biraz sesli çalışıyor sanırım. Ara tara artık kafam allak pullak oldu, hani neyse parası verelim 16 vereceğimize 25-30 verelim iyisi olsun diyoruz ama seçenekte sınırlı, ne yapacağımı şaşırdım.

Cooler Master 14cm ledli ve 1000 rpm olarak (sadece mavi ledli) 1 fanı var ama onuda maalesef yurtdışından temin etmen gerek. http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4395 Hem hava akımı yüksek hemde sessiz bir fan bulmak çok zor. Noctua fanlar sessiz ama hava akımıda sessizliği nispetinde azalıyor.Noctualarda led de yok. Çirkinliği ve renk seçimindeki zevksizliği ise takdire şayan. Fandaki rpm düşürüldükçe ledlerin sönükleşmemesi için ACRYAN Blackfire4 UV Led Fanlardaki gibi fanın güç aldığı 3 pin kablosundan hariç ledler içinde ikinci bir 3 pin güç kablosu fanda bulunması gerek. Böyle yapmayıpta bilindik üzere tek bir 3 pin güç kablosu kullanılırsa , fan devri düşürüldükçe ister istemez fanın ledlerine giden güçte azaldığından ledlerde sönükleşmeye başlıyor. Enermax Apolish 120 MM kırmızı Ledli Kasa Fanınıda deneme imkanım oldu. Bu fanın devir aralığı 700 - 1700 rpm , cfm oranı 28,98 - 71,76 cfm . Fanı kontrolcü ile 1000 rpm civarına kadar çekmeden sessizleşmedi. 1000 rpm deki ledlerinin durumu ise berbattı diyebilirim. O üzerindeki 15 parlak led iyice cılızlaştı. Modding için alınabilir ama ledlerinin canlı kalabilmesi için kafa ütüleyici sesine razı olmak şartıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 18 Haziran 2011; 0:07:33 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.