pc kapalıyken ve açıkken dahi olsa sesi açıp kapadığım hoparlorden çok kısık sesle rusça yayın yapan bir radyo çalıyor. sesi sonuna kadar açsamda ses çok kısık bazen kesik kesik geliyo kulağimı hoparlore yanaştırdığımda sesi ancak algılıyorum. böyle bişey mümkünmü çok şaşkınım bi anlam veremedim buna.
banada eskiden buna benzer şeyler oluyodu şaka gibi aynı durup dururken insan sesleri geliyodu birileri muhabbet eder gidi acaba komşulardan filanmı geliyo diyodum :) ayrıca internetim filanda yoktu o zamanlar
Nefesi kuvvetli bir hocaya okutun evi :D
teknik olarak mümkünmü acaba müzik sisteminin radyo sinyalini algılaması
hahah ciddenmi her seferinde anı şeymi çalıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: lord_day_walker
hahah ciddenmi her seferinde anı şeymi çalıyor.
tabiki hayır bazen müzik bazende vj in konuşma sesleri geliyor özellikle gece ses çok gürleşiyor.
valla bende çok şaşkınım uzman bir elektronikçiye gidip konuşacam. bunun teknik bir açıklaması olması lazım. özellikle geceleri çok net istem dışı rus radyosu dinliyorum. artvine yakın yerde oturuyorum. normal radyo cihazları rus radyolarını rahatlıkla çekiyor. çok güçlü sinyalleri var rus radyolarının.
Arkadaşım bendede logitech X-240 2+1 ses sistemi var en kısıkta bende senin gibi radyo dinliyorum.Evimin yakınlarında radyo sinyal vericilerinin sayısı çok fazla.önceleri sebebini anlayamadım ama büyük ihtimalle bununla alakalı birşey.1 kez garantiye yolladım adamlar bişiy bulamadı.kuzenimdede aynı ses sisteminden var ama benzer bi sorun onda yok. Logitechlerde bu sorun çok yaşanıyor.bide cızırtıda çok fazla bende...
İlginç
saati kaçaymış (yazmadan edemedim)
havalimanında çalışırken logitech olmayan hatta şu ilk 2+1 hoparlör sistemi vardı ondan da kulenin uçaklarla olan telsiz görüşmeleri duyuluyordu... yani aslında ben pek şaşırmadım radyo duyduğunuza...
2002ye kadar 8 sene kullandigim oem speakerlar, yeni tasindigim mekanda sizin de belirttiginiz sekilde dusuk de olsa radyo sinyallerini aliyordu. simdi sizin konuyu gorunce hatirladim.... sorun bir cok sitede konusulmus iyi bilinen bir sorunmus:
http://www.computerhope.com/issues/ch000411.htm de bazi cozumler onerilmis. - bilgisayar kasarinin acik kapaklarini kapatmak - bilgisayar ve speakerlarin yerini degistirmek - speakerlari degistirmek :) - aluminyum folyo ile once speakerlari , duzelmezse kasayi kaplamak ( bu da benden)
Yıllar önce Dicovery'de bir belgesel izlemiştim.Bu belgeselde, adam evde sürekli sesler duyuyor ve çözemiyor. Bu durumu doğa üstü olaylara bağlayıp bu konuda (sözümona) uzman birilerini çağırıyor. Onlar da evde doğa üstü birşeyler olduğunu iddia ediyor vs. Sonunda bir şekilde farkediliyor ki; ses çaydanlıktan geliyor. Evin yakınında bir radyo vericisi olduğu için doğal gaz boruları anten görevi görerek ocağa kadar iletiyor ve çaydanlıktan zor da olsa anlaşılabilir sesler çıkıyor. Bu olayı düşündüğümde sizinki sıradan bir olay herhalde.
Tırstım la gece gece
demekki bizim düdüklü tencerenin mac zamanları kendi kedine ötmesi bundan
quote:
Orijinalden alıntı: vitex
Yıllar önce Dicovery'de bir belgesel izlemiştim.Bu belgeselde, adam evde sürekli sesler duyuyor ve çözemiyor. Bu durumu doğa üstü olaylara bağlayıp bu konuda (sözümona) uzman birilerini çağırıyor. Onlar da evde doğa üstü birşeyler olduğunu iddia ediyor vs. Sonunda bir şekilde farkediliyor ki; ses çaydanlıktan geliyor. Evin yakınında bir radyo vericisi olduğu için doğal gaz boruları anten görevi görerek ocağa kadar iletiyor ve çaydanlıktan zor da olsa anlaşılabilir sesler çıkıyor. Bu olayı düşündüğümde sizinki sıradan bir olay herhalde.
çaydanlıktan ses geliyor.. bizde olsa kafayı yerdk sanrm
oha ya çaydaklık hikayesi yalandır.
pc yi bağladığın pirizin topraklaması yetersiz. sistemini topraklaması iyi olan bir pirizde dene durum düzelecektir.
bende ses sistemini ilk açtığımda fısırtılar geliyor sonra kayıp oluyor.