Şimdi Ara

Cooper/116,118/a3/golf (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadan çekişli 50/50 ağırlık dağılımı olan bir araç f20, Cooper ufak olduğu için bir miktar carting havası yaratıyor ancak f20 nin oturuş pozisyonu bile muazzam. Ben açıkçası arada bir bakıyorum şöyle 1.20i düşürsem diye, hala tadı damağımda. 1.16d açıkçası 1.16i ye göre çok daha sorunsuz motor anlamında ancak benim tercihim benzinliden yana olurdu.

• ha bu arada, konu ilgi çekmek ve sürüş deneyimi ise 1.2 milyona 2016-2017 model mx5 te bakılabilir, ben de 2021 model 100.yıl mx5 vardı 0 km almıştım. İnanılmaz keyifli bir araç. 3 yıl kadar kullanıp sattım, satarken gözlerim dolmuştu.

• casıff13 C kullanıcısına yanıt

istanbul'dayım. sokak başı abartı tabii ki ama kimsenin heyecanlanmayacağı kadar bolca var.

• Beetle Juice kullanıcısına yanıt

temizleri bütçemi aşıyor işin doğrusu. Rcz scirocco beetle gibi araçlar da var aslında ama çok da cazip gelmiyorlar açıkçası kullanıcı kesimi etkili olabilir özellikle scirocco ve rczde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2018 model 3.18i f30 var, b38 motor, 1.18i ile aynı. Turbo ve intercoolerlarına iyi baktır, aliminyum intercoolerda 100.000 km civarında antifiriz kaçağı yapabiliyor, buna iyi baktır kaynak vs. varsa almamak lazım. ben turbo ve intercoolerı 110.000 kmde (set olarak satılıyor) değiştirdim.

onun dışında 1 kasa için 1.18i motor yeterli olacaktır, karakteristiği ve sesi güzeldir. n13 motor gibi çok fazla kroniği yoktur. aracın şase tepkileri çok iyi ancak direksiyon bir miktar hissizdir ancak zamanla alışıyorsun. bir de en boş olanlarından alırsan ses sistemi kötüdür, minimum hifi ses sistemi olan bir araç bulursan memnun edecektir. luxury paketlerine bakarsan deri koltuk ve bazılarında hifi olabiliyor, ayrıca m paketler gibi yorulmuş olmayacaktır.

• disparity kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim öneriniz için sanırım bmw ile mini arasında tercih yavaş yavaş bmwye kayıyor

• evet Mini kullanıcıları ve f20 kullanıcıları yorumları var mı teşekkür ederim

• Var mı yardımcı olabilecek mini cooper konusunda özellikle yardım istiyorum

• O fiyat bandında F56 kasa B38 motorlu temiz bir Mini Cooper alınır.

• powermoon kullanıcısına yanıt

etrafımda çok mini cooper sahibine denk gelmedim araç konusunda çok önyargı var ama kullanmayan kesim yani ikinci el korkusu var biraz ve parça maliyeti gibisinden. Dizel motorları 116d,benzinli motorları 118i nin 136 lık versiyonu mu? Hangisi daha mantıklı ve cam tavan konusu önemli mi çünkü 2015 cam paketli olanlarla 2018 2019 boş paketleri aynı bantta

• Yaklaşık 14 ay boyunca Mini Cooper 1.5 dizel kullandım, aracı kullandığım süre boyunca gayet memnundum. Yılda yaklaşık 30-40 bin km yapıyorum, aracın ekonomisi ve performansı bana her zaman yeterli geldi. Ayrıca 2017 5.20i kullanıcısı olarak aracın yolda gidişinden, virajlarda verdiği güvenden oldukça memnundum. 5 serisiyle gözümün yemediği yerlere bu araçla gazla giriyordum. Tabii ki bu bir hissiyat meselesi, 5 serisinden iyi demiyorum yanlış anlaşılmasın.

Aracı kullandığım süre boyunca bana bir kere mazot basınç müşüründen dolayı büyük bir arıza çıkarttı. Kronik olarak bu dizellerde müşürün patlayıp motorun bir çok noktasına mazot akıtması mümkün. Bildiğimiz kadarıyla da bu kronik sorunu önceden engelleme şansı vs. yok. 6-7 ay önce bana maliyeti 40 bin tl civarında oldu. Onun dışında hiçbir sorun yaşamadım.

Aracımı 2 ay önce sattım. Aracın ikinci eli çok kolay değil, piyasanın en yavaş olduğu dönemde ilana çıkarttığım için biraz uzun sürdü satılması. Bundan önce bir dönem 2010 model One kullanmıştım. İlerde farklı bir ihtiyacım olursa mutlaka yine Mini bakarım. Şuanda da piyasada ilgimi çeken tek sıfır araç Countryman Elektrikli.

Niye sattın diye soracak olursanız da yıllık km miktarımla aracı 1 yıl daha kullandığımda iyice satışının zorlaşacak olması diyebilirim.

Daha farklı sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Edit: 2015 modeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_kaan -- 3 Aralık 2024; 8:51:14 >

Türkiye paketlerinde donanım eksik onları tavsiye etmem. Chili veya Pepper'lar daha dolu. Daha sonra Iconic olarak adlandırıldı fulleri. Cam tavansız Mini'yi satarken zorlanırsınız. Kullanırken de ayrı keyifli.

Motorlar evet, BMW ile ortak. Dizel önermem, hantal kalıyor. B38 136 PS 2014-17 arası F56'lar en keyiflisi. 14-17 arası tam otomatik tork konvertörlü şanzımanla araç hem daha güzel yürüyor hem de vites düşürmeler çok daha keyifli. 2017 sonrası çift kavramaya geçti, bunu vites kolundan ayırt edebilirsiniz. Çift kavramaya geçince 0-100 bile 7.8'den 8.2'ye çıktı.

• ksk_kaan kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı olmuş. Dizel motor hiç kullanmadım doğrusu sesi beni rahatsız ediyor dizele ısınamadım ama benzinli de yakıt olarak biraz üzer gibi sanırım

Hocam sesi çok duymazsınız bence, araba zaten genel olarak sert. Lastik stepne olmadığı için runflat kullanacaksınız, yine yol sesi de alacaksınız. Yani birazcık konfor kısmını kenara bırakmanız gerekiyor bu araçta. Süspansiyondan direksiyona her şey sert, keyifli hale getiren de bu. Yıllık kullanım miktarınıza göre düşünebilirsiniz.

• powermoon kullanıcısına yanıt

Sorunsuzluk açısından peki benzinli motor daha mı iyidir yakıt olarak biraz üzebilir ama sorunsuzluk daha önemli benim için

Tabiki bu tip bir araç alıp konfor beklemek saçma olur. İkonik bir araç bence dikkat çekici keyifli bir araç

Hocam kusura bakmayın bir soru daha sorayım mini cooper ikinci el olarak yavaş bir araç evet bir golf audi değil ama araç piyasasında değişim olduğunda bir golfe göre çok fazla mı zarar ettirir yoksa az çok aynı doğrultuda da mini değerini korur mu? Biliyorum mini cooper düşünen birisi için biraz saçma bi soru prim gibi bi niyetim yok al satışı değilim en azından araç değerini korur mu çünkü mini öyle bir araç ki piyasasını büyük ölçüde kendin belirliyor gibi izlenimlerimin onu gösterdi teşekkür ederim powermaan hocam sizin de yorumunuzu bekliyorum malum tr şartlarında mecburen bunları da düşünmek zorundayım

Benim aldığım dönem hızlı yükselişin olduğu ve sattığım dönem yavaş olduğu dönemdi. Değerini korudu gibi varsayabiliriz ama Golf, A3 daha değerli satılırdı büyük ihtimalle.

Cooper premium her yerde olmayan araba diye tutturdun geldiğin noktaya bak abicim

Zarar eder miyim golf mu alayım:)

Premium markalara yaklaşma sana tavsiyem,A3 dahil

Golf Civic Corolla bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 9 Aralık 2024; 8:30:34 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.