Şimdi Ara

Cooper/116,118/a3/golf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese hayırlı günler. Forumda benzeri çok konu var ancak güncel konu bulamadım yakın zamanda 1.1 m para ile araç alacağım. Araba kullanmaktan çok keyif alıyorum ancak motorları motor kodları neyin ne kroniği vardır bilmiyorum. 1 serisinin sürüş keyfi arkadan çekiş olması gibi özellikleri cezbediyor ve tabiki şanzıman avantajı ancak düşük km temiz hasarsızları genelde boş paketlerde aslında böyle daha mantıklı geliyor M paketleri genelde hırpalanmış oluyor. golfte ve a3 te şanzıman konusu mide bulandırıyor ve işin doğrusu her sokakta rastlamak. Mini cooper ise görüntü olarak gördüğümde bile heyecanlandıran araç. Kesinlikle s istemiyorum performans beklentim yok sadece görüntüye önem veriyorum ancak 1.5 ve 1.5 d olarak ikiye ayrılıyor. Dizel araç sevmiyorum ancak sorunsuzluk konusunda 1.5 d daha sorunsuzsa tercih edebilirim.1 serisinde ise 116d ve 118i olarak baktığımda sanırım 4 silindir psa motoru ve 3 silindir bmw motoru gibi ayrımlar varmış sanırım. Bu noktada bana tavsiyeniz ne olur. Dediğim gibi cooper çok fazlasıyla beğendiğim bir araç 24 yaşındayım ve işin doğrusu biraz dikkat çeksin istiyorum bana önerileriniz nedir özellikle güncel dönemde cooper kullanan abilerim kardeşlerim yardımcı olabilirse çok sevinirim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casıff13 -- 12 Kasım 2024; 3:7:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle BMW

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt

cooperlar hakkında bilginiz var mı ve bmw tercihinizin sebebi nedir teşekkür ederim

• Motorlar thp, n13 deki ve ikisi de b38 den bile sorunlu motorlar. Ayrıca arkadan çekiş her zaman eğlenceli. Sürüş keyifli. Bakımlı bir 116i ya da daha yeni 118i 3 silindir alırdım.
    Daha önce 520d ve 118i 3 silindir kullandım. 3 silindir için turbosuma dikkat ettikten sonra motor sağlam baya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • casıff13 C kullanıcısına yanıt

Hem görüntüsü güzel olsun hem altyapısı sorunsuz olsun derseniz giuluetta 1.6d OTM alınabilir

Sürüş keyfi olarak da efsane bir araç

• en1gma kullanıcısına yanıt

Evet o da güzel bir alternatif ikinci el piyasasını çok düşünmediğimden mantıklı tercih olabilir bakıldığında mini cooperdan da yakışıklı araç. Peki mini cooperlar hakkında bilgi sahibi misiniz bakımlı bir araç olsa üzer mi az çok kullanıcı kesimi de belli tabiri caizse elit bir kesim tarafından kullanılıyor servis bakımlı genelde. Cevaplarınız için teşekkürler

Cooper hakkında pek bilgim yok fakat yürütme maliyetleri ucuz olmayacaktır ve o araçları da yetkili servis dışında başka yere göstermek çok mantıklı değil

Bir tarafta 1.6 Multijet oteki tarafta üretimi bitmiş dizeller benzinliler

Yetkili servis de fiyatları ile aleme nam salmış Borusan bildiğiniz gibi

• B37 dizel motorlu 116d bakımlı ve temiz araç bulursanız tadından yenmez. Mini cooper da alsanız yine bu dizel makineyi tavsiye ederim. Düşük yakıt tüketimi olan sorunsuz ünite.
    Giulietta 1.6 dizel kullandım, manueldi gerçekten güzel arabaydı yol tutuşu sürüşü hissettirdikleri… ama satmak istediğimde zorlandım. Birkaç kez ilan verip çektim. Sonrasında biraz da rastlantı eseri sattım. Yalnız bu aracın otomatiğine girmek istemezdim. Çift kavrama nerede ne yapacağı bilinmez, sorun çıkarmaya başladığında sürüş keyfi vs yalan olur.
    Diğer seçenekler de kaliteli piyasada sevilen tutulan araçlar gerek a3 gerekse golf. Fakat f20 lci veya giulietta kullandıktan sonra diğer iki seçenek oyuncak hissi veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EKE58 kullanıcısına yanıt

Aynı motor dediğiniz 1.5 d diye geçen mi 1.5 136 çık olan mıdır. Aslında cooperda takılı kalmamın sebebi görüntü olarak mükemmel geliyor dikkat çeken bir araç . 2015 2016 temiz bir miniye 1 milyon üstü para vermek saçma gelse de biraz hem araç piyasası hem de ikonik bir araç olduğundan alıp keyifle binmek istiyorum. 1 serisi hakkında araç arka diz mesafesi hariç herkes özellikle sürüş keyfi konusunda aşırı olumlu yorumlar yapmış ama ona benzer bi keyfi miniden de alacağımı düşünüyorum

• EKE58 kullanıcısına yanıt

Tct şanzıman sorun çıkarmaya başlamıyor,klasik çift kavramalar gibi baskı balata gibi masrafları var o bilgi yanlış olmuş

• Bende 2020 Cooper var benzinli, merak ettiğini sorabilirsin

• SayınOzi kullanıcısına yanıt

Tam aradığım modeller aslında aklımda olan birkaç mevzuyu size sormak istiyorum. Soruda belirttiğim gibi golf a3 gibi alışagelmiş modeller dışında ve özellikle turuncu olan modeline bayılıyorum çocukken o renk kumandalı arabam vardı :) bu modelde 1.5 dizel mi benzinli mi tercih edilmeli km olarak genelde düşük km ve hatasız araçlara bakıyorum çünkü zaten piyasası canlı olan bir araç değil en azından acil bi durumda rahat satılması için. 2015 modelleri de 1 1.1 M civarlarında 2019 2020 model olup boş modelleri de o civarda. Fiyat performans açısından ne düşünüyorsunuz normal bi aracın bakımı 1 se bu aracın 2 olması normal bi araç 1 yakarken bu 2 yakıyorsa da çok problem yok sonuçta beğendiğim araç diğerlerine göre biraz farkı olabilir Performans beklentim de yok yani öyle gaza dokundu mu yaslasın top sprey şu bu olsun diye derdim yok

Mini’den tam olarak aynı keyfi almanız mümkün değil çünkü önden çekişli. Ben şahsen dizelini tavsiye ederim, benzinli sorunsuz olsa benzinliyi tavsiye ederdim ama ciddi riskler var. F20 lci aynen dediğiniz gibi arka diz mesafesi olarak çok cömert değil, b segmenti gibi arka yaşam alanı. Ortalama 1.75 insanlar önlü arkalı oturabilir. 1.85 iki insan önlü arkalı oturmaya çalışırsa arkadakinin dizleri değer. Bagajı da ne öldürür ne güldürür.
    2017 ve üzerinde iç trimler daha şık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bmw'nin F20 1 serisi temelinde aslında 3 serisi.. malzeme kalitesi, yalıtım, bir kaç teknik detay kısılıp, Hb formuna çevrilmiş bir 3 serisidir F20. yani bu segmentte böyle pahalı bir altyapı yok. doğal olarak otomobilin sürüş özellikleri sınıfındaki tipik kompakt altyapılı tüm araçlardan ayrılıyor.

Ama aracın bu potansiyelini ne kadar açarsınız, sürüş rotanız Bmw 1'in keyfini çıkarmaya uygun mu veya sürüş keyfini nasıl yorumlarsınız bilemem. keyifli olduğu söyleniyor diye herkese gelecek bir araç değil F20. arabacı adamın makinası böyle araçlar. standart bir kompakt müşterisi için bir sürü eksiği kusuru bulunur.

Mını için biraz subjektif ama, eski ilk kasa Cooper S'lerin o eğlenceli erkek aracı imajı yok bence artık. çok feminen modeller bence.

Diğer araçlar da keyifsiz mi tatsız tutsuz mu tabiki böyle bir şey yok. ben olsam 1.4Tb Giulietta'da bakardım mesela.

Golf ve A3 klasik çok yönlü başarılı aile hatchbackleri.

• Eğer konu sürüş zevki ise hepsini kullanmış ve şu an A3 sahibi olan biri olarak BMW tavsiye ederim. Şu an kullandığım arabaya F20 1.16i den geçiş yapmıştım. Hatta F20 varken aynı zamanda MX5 sahibiydim, sürüş konusunda BMW nin daha iyi olduğu konular bile mevcuttu.

Ancak F20 1.16 ya da 1.18 alacak olursanız ekspertizde mutlaka kaçak conta testi yaptırmanızı öneririm. Diğer kroniklere de bakmanız gerekiyor.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Dediğinizde haklısınız yani otomobil hissiyatı olmayan biri için hepsinin direksiyonuna geçmek az çok aynı hissiyatı verecektir

• Beetle Juice kullanıcısına yanıt

Cooper hakkında çok olumlu yorumlar yok hayal de olsa vazgeçebilirim 116d konusunda herkes çok olumlu

• mini ve 1 serisi artık kolay ulaşılabilen araçlar. dikkat çeksin istiyorsun da her köşebaşında rastlanabilecek bir araç nasıl dikkat çeksin? genç arabasıysa derdin, tamam 1 serisi ve mini genç, daha doğrusu bayan arabası. herkesin zevki tabii ,1 serisi çocuk mezarı gibi daracık ben tercih etmezdim. bütçen ucu ucuna denkse bir arıza durumunda her ikisinin de üzme potansiyeli var. golf ve a3 bu konuda daha güvenli taraf gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 13 Kasım 2024; 22:56:1 >
  • SayınOzi kullanıcısına yanıt

Abi size özelden yazamadım gsm olayı konusunda sorun yaşıyorum

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Vallahi 1 serisine yine birşey diyemem ama miniye denk gelme olasılığı golf a3 te 10 sa minide 1 bile değildir her köşede nasıl mini görüyorsunuz anlamadım :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.