Şimdi Ara

Cooper mi BMW 1.16i mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oncelikle belirtmem gereken noktalar var.ben yabanci uyrukluyum tek vatandas.yani T.C Vatandasligim yok cifte falan degilm.ve 6 senedir turkiyede ikamet etmekteyim.calismiyorum ogrenciyim.ikamet tezkeresi ile ikamet etmekteyim.arastirdigima gore ve kosifler ile konustuguma gore yabanci uyruklulara ozel satislari soz konusu.KDV ve OTV den muaf arac alabiliyorum.

simdi asil sorum 0 Mini Cooper 14.130 , 0 BMW 1.16i comfort 15.000 Euro fiyatlari denk geliyor.

sizce hangisini almaliyim? ilk aracim olucak ve cok kilometre yapmiycagim.oyuzden benzin veya dizel olmasi fark etmiyor pek.

Kullanan veya bilenler siz olsaydiniz Mini Cooper mi alirdiniz yoksa 1.16i mi ?

Cevaplar icin simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZAGROSs -- 11 Mayıs 2011; 18:07:17 >

• 1.16 nın yüzü eskidi mini cooper tercih etmek daha iyi olur . ben olsam 3.20d alırdım o fiyat civarı çıkar hesaplatsanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man From The Cold Water

1.16 nın yüzü eskidi mini cooper tercih etmek daha iyi olur . ben olsam 3.20d alırdım o fiyat civarı çıkar hesaplatsanız

aslinda bende oyle dusuniyorum ama 116 nin da konforu daha iyi diye dusuniyorum.cooper disi iyi bmw nin ici :)

bu arada 3.20d 21 bin euro civari

http://www.kosifler.com/kosifler_oto_satis_fiyat_listesi.asp?b=BMW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZAGROSs -- 11 Mayıs 2011; 18:34:37 >
  • benim anlamadığım olay yabancı uyruklusunuz diye KDV ve ÖTV alınmıyor ama bizden alınıyor buna birşey dediğim yok inş. daha ucuza bile alabilirsiniz yanlış anlaşılma olmasın gözüm yok ama anlayamadığım kısım bu sizde kosiflerden gidip alsanız bende siz 21bin euroya alırken ben 45bin euroya alıyorum (rakamları kafadan attım) sonuç olarak bu araç kosiflere gelirken aynı gümrük kapısından geçiyor ve aynı vergiler verilmek zorunda nasıl siz daha ucuza alıyorsunuz yurt dışından getirseniz anlarımda bu durum ilginç geldi bana.

edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çoksakatvar -- 11 Mayıs 2011; 18:51:15 >
  • Kosifler aracı devletten satın almıyor ki, satılması durumunda ötv mtv kdv ödüyorlar. Yabancıya satılınca da durumu bildirip, o satılan aracın vergisini devlete ödemiyorlar. Yani biz parayı verdikten sonra ödeniyor diye biliyorum vergiler. Ya da toptan falan ödeniyordur. Öyle birşey olması lazım. Tam emin değilim yine de.

320d'ye 21bin verene kadar 19bin'e JCW alırım. Ve ya başka bir markaya bakardım. Audi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 11 Mayıs 2011; 20:01:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AykutEsk
    benim anlamadığım olay yabancı uyruklusunuz diye KDV ve ÖTV alınmıyor ama bizden alınıyor buna birşey dediğim yok inş. daha ucuza bile alabilirsiniz yanlış anlaşılma olmasın gözüm yok ama anlayamadığım kısım bu sizde kosiflerden gidip alsanız bende siz 21bin euroya alırken ben 45bin euroya alıyorum (rakamları kafadan attım) sonuç olarak bu araç kosiflere gelirken aynı gümrük kapısından geçiyor ve aynı vergiler verilmek zorunda nasıl siz daha ucuza alıyorsunuz yurt dışından getirseniz anlarımda bu durum ilginç geldi bana.

edit:ekleme

Aslinda ona bakarsaniz bizlerden de sizin kadar aliniyor.banka teminati diye bisey var turing aliyor arabanin yasina ve motor gucune bakarak.biz araci alirken mesela ornek cooper alirken 20 bin tl bankaya yatiriliyor ve elleme sansimiz yok ta ki araci satana kadar.araci sattiktan sonra parayi geri alabiliyoruz.ama gel gorki yabancidan yabanciya piyasasi yok denecek kadar kotu yani araci alirsin ama satamazsin.sonuc olarak assagi yukari ayni oluyor.

Bunlari gecelimde onerilerinizi alalim :) 3.20d olmiycak. Cooper veya 116i ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZAGROSs -- 12 Mayıs 2011; 0:03:33 >

• 1.16 çünkü bmw bmw dir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw 1 mi Audi A3 mü?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 ay once Sifir Bmw 116i satin aldim araci teslim almaya gittigimde avcilar borusan otoya kapidan arac teslimat yerine satis temsilcisi beni mini cooper ile goturdu ilk defa miniye bindim bana cok kalitesiz ve konforsuz hatta gereksiz bir araba gibi geldi ondan sonra Bmw ye bince aradaki farki iyice anliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 12 Mayıs 2011; 0:23:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

3 ay once Sifir Bmw 116i satin aldim araci teslim almaya gittigimde avcilar borusan otoya kapidan arac teslimat yerine satis temsilcisi beni mini cooper ile goturdu ilk defa miniye bindim bana cok kalitesiz ve konforsuz hatta gereksiz bir araba gibi geldi ondan sonra Bmw ye bince aradaki farki iyice anliyorsunuz.

alıcağım 116i comfort olucak yanı gırıs sevıyesı sanırım en bos paket.yinede deger dersenız tercıhımı ona gore yapacagım hocam.
  • Hocam bence iyi düşünün taşının, yabancıdan yabancıya satmak gerçekten zor. Yani hem bi yabancı bulacaksın, hem de senin sattığın arabayla da ilgilenecek. Benim tavsiyem, ikinci eli daha kuvvetli modellere yönelmen. Yani bmw yerine yine bmw kadar güzel başka araçlar alman olacaktır.

Ne kadar daha buradasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

Hocam bence iyi düşünün taşının, yabancıdan yabancıya satmak gerçekten zor. Yani hem bi yabancı bulacaksın, hem de senin sattığın arabayla da ilgilenecek. Benim tavsiyem, ikinci eli daha kuvvetli modellere yönelmen. Yani bmw yerine yine bmw kadar güzel başka araçlar alman olacaktır.

Ne kadar daha buradasın?

aslinda bu yabanci dan yabanciya satisinda kdv ve otv almadan yapan neredeyse yok.BMW var birtek.

daha 5 6 sene kalicagim turkiyede allahin izniyle.cooper almam herhalde cok bos geliyor bana o araba.sanirim tercihimi 1.16i den yana yapacagim
  • mini 1 serisi kadar kıvrak ve sağlam değildir . Bmwnin girdiği virajları kenardan izler . Ilk arabansa rahat manevra yapabileceğin bmwyi al
  • 1 serisi fena değildir. Peki ya ikinci el yabancıdan yabancıya araçlardan alsan? değer kaybetmesi çok yaşamazsın?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-jetta-yabancidan-yabanciya-mavi-plakali-2008-jetta-2-0tdi-32185497/detay/? şöyle bir araç mesela.

ya da şöyle

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-yabancidan-yabanciya-bmw-3-20d-automatic-carlinecars-40623401/detay/?

Bi de şu bmw ilanın altındaki yazıya gözüm takıldı sen de bir bak istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 12 Mayıs 2011; 21:41:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

1 serisi fena değildir. Peki ya ikinci el yabancıdan yabancıya araçlardan alsan? değer kaybetmesi çok yaşamazsın?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-jetta-yabancidan-yabanciya-mavi-plakali-2008-jetta-2-0tdi-32185497/detay/? şöyle bir araç mesela.

ya da şöyle

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-yabancidan-yabanciya-bmw-3-20d-automatic-carlinecars-40623401/detay/?

Bi de şu bmw ilanın altındaki yazıya gözüm takıldı sen de bir bak istersen.

aslinda 3.20d dusunulebilir fakat benim soyle bir huyum var 2.el araclari pek icim rahat bakamiyorum.belkide alakasi yok ama oyle

altindaki yazanlari okudum ve daha once bu firma ile gorustugumu hatirladim.kendilerinden sorunsuz arac alabilicegimi soylemislerdi

bakalm hayirlisi neyse o olsun

• Hazır konusu geçmişken şöyle birşey sormak istiyorum...Mesela araba alsanız sonra benim üstüme geçirseniz bu durumda ne olur? Yani yabancı alsın arabayı türke satsın yoksa araba yabancıdan yabancıya limitli mi oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

Hazır konusu geçmişken şöyle birşey sormak istiyorum...Mesela araba alsanız sonra benim üstüme geçirseniz bu durumda ne olur? Yani yabancı alsın arabayı türke satsın yoksa araba yabancıdan yabancıya limitli mi oluyor?

mesela ben kosiflerden 1.16i yi alirsam 'sadece' yabanci uyruklulara satabiliyorum.cifte vatandas olanlar bile alamaz.sadece tek vatandaslik yabanci olucak oda ya okuyucak yada calisicak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZAGROSs

quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

3 ay once Sifir Bmw 116i satin aldim araci teslim almaya gittigimde avcilar borusan otoya kapidan arac teslimat yerine satis temsilcisi beni mini cooper ile goturdu ilk defa miniye bindim bana cok kalitesiz ve konforsuz hatta gereksiz bir araba gibi geldi ondan sonra Bmw ye bince aradaki farki iyice anliyorsunuz.

alıcağım 116i comfort olucak yanı gırıs sevıyesı sanırım en bos paket.yinede deger dersenız tercıhımı ona gore yapacagım hocam.

Her turlu Bmw almaya deger.
  • Sürüş keyfi, bir kült marka olması , atakligi ile cooper derim. Miniyide BMW üretiyor. BMW 3.20 den baslar.
  • bmw 1,16 derım
  • kaşıda cooper gibi tipsiz tuğla gibi bir araba varsa her türlü diğer seçenek derim ben

diğeride BMW ise hiç düşünme bile mini yi

bazı bayanlarlar var mini hastası , o bayanlardan isen bizi dinlemez mini alırsın zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.