Şimdi Ara

VW Golf 7 mi ? Yoksa Mercedes A serisimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
3.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 6.7.2024)
Giriş
  • Son günlerin tartışma konusu olan konuyu kimse konu haline getirmedi. Biraz irdeleyelim bakalım bu konuda kim ne düşünüyor. Konuyu premium kıyası olarak düşünmeyelim amacından sapmasın.

Fiyatlar : A serisi 72-112 bin TL arası .... Golf : 46-75 bin TL arası. Sonuç Dizel manuel başlangıç paketli A yerine dizel otm dop dolu bir golf alınabiliyor. Keza benzinli modelde de aynı şekilde. Golf aynı rakama daha fazla donanım sunuyor. Mercedes ise ismini.

Her ne kadar (kompakt sınıfta) fiyatını aşırı bulsak bile bu kıyasta golf bana göre önde.

Dış görünüm : Boş versiyon ikiside çok sade ve gösterişsiz. Paketleri eklediğinizde golf bu konuda baya geride kalıyor. Dış görünüm A serisi diyorum.

İç görüntü ve malzeme kalitesi. A serisi mercedese yakışmayacak materyal kullanarak bence prestijini sarsmış oldu. Hem görüntü hem kalite hemde kullanışlılık olarak golf önde.

İç hacim de yine golf bariz bir şekilde önde. A serisinin özellikle arkası çok dar ve basık.

Motorlar: Hem dizelde hemde benzinlide A serisi daha başarılı. 90 bg lik dci yi yok farz ediyorum tabiki.

otm-Şanzıman : Dayanıklılık mercedese kullanım keyfi golfe diyorum.

Versiyon üstünlüğü : Kesinlikle golf. Bol seçenekli bir liste var.

Prestij: Mercedes olduğu için A serisi.

Sonuca gelecek olursak. A serisi ile Golf aynı kitleye pek hitap etmiyor benim gözümde. Çocuklu bir ailenin kolay kolay A serisi alacağını tahmin etmiyorum.

Sadede gelecek olursak evimde bir araç olacaksa golf alırım. (ama bu fiyatlara değil) ikinci bir aracı keyif için alacaksam AMG Paket benzinli bir A serisi alırım.

Yani ülkemizdeki fiyat-pazar politikası ve araçların sundukları beni bu kıyasta golfe yönlendiriyor.

Yönetici arkadaşlarda anket eklerse otomobil geneldeki arkadaşların tercihini, mümkünse nedenleri ile öğrenmiş oluruz.

Keyifli forumlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Beyler sanırım kendimi ateşe atıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan
    Sonuca gelecek olursak. A serisi ile Golf aynı kitleye pek hitap etmiyor benim gözümde.

selam.
    Bugüne kadar hep bu yukarda konuşulanın aynısını söyledim.
    Alt kompakt sınıf: uygun fiyat,aile gereksinimleri,ulaşılabilirlik,bol seçenek.
    Üst kompakt sınıf: dinamizm,imaj,prestij,tasarım,güç,sportiflik,marka algısı.
    Sonuç;
    Premium kompakt sınıf araba alt kompakt sınıf arabanın yanına parkettiği an fişini çeker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 13 Eylül 2013; 23:52:22 >
  • Cesaretinden dolayı kutluyorum şirvan:)
    Ben hem dış görünüş hem iç dizayn hemde prestij için a serisi diyorum.özellikle amg paket a serisi bence 1 numara.üstelik dizel benzin kazığı golfe göre alt seviyede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Sonuca gelecek olursak. A serisi ile Golf aynı kitleye pek hitap etmiyor benim gözümde.

selam.
    Sonuç;
    Premium kompakt sınıf araba alt kompakt sınıf arabanın yanına parkettiği an fişini çeker.
    Ben kendi adıma konuşucak olursam; 1.4 Tsi comfortline golf 7 alır keyfime göre opsiyonları ekler paşa paşa binerdim.İki aracıda kesinlikle dizel almazdım.Zaten benzinle mazot arasında uçurum yok.

Mercedes A serisi bana mercedes gibi gelmiyor açıkcası.Benim için mercedes C serisinden başlar.A serisi AMG paketiyle sınıfında dış görünüm açısından en iyi araçların başında gelir.Gel gelelim içi için aynı şeyi söyleyemem.Sonra takma gibi duran ekran,arka siz mesafesi,malzeme kalitesi hiç iyi değil.

Bu iki araç arasında kalsam Golf 7 tercihim olurdu.

• quote:

quote:

selam.
    Sonuç;
    Hocam ben de Golf'ü seçerdim. Tabi 1.4 TSI ile
    Bence A serisi o paraları hak etmiyor.
    Premium kompakt araç alacak olsam ilk tercihim Jülyet olurdu.
    Dolu bir Mercedes A'ya o kadar para verene kadar 2012 model 0'a yakın bir C 180 CGI AMG tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MaxPayne_ -- 14 Eylül 2013; 0:08:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

Cesaretinden dolayı kutluyorum şirvan:)
    Ben hem dış görünüş hem iç dizayn hemde prestij için a serisi diyorum.özellikle amg paket a serisi bence 1 numara.üstelik dizel benzin kazığı golfe göre alt seviyede.

Birinin bu konuyu başlatması gerekiyordu ama.

Amg paket olmayan pek sade. Bu arada ticari taksi var bizon burda a serisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Premiumlaşma çabası boşuna çünkü kişiye bir şey katmaz. Farklı veya özel de kılmıyor zira mahallenin bebe beliği porche, ferrari ile şu saat itibariyle zibidilik yapıyor. Bu araçları kullanmak prestij ölçütü olmadığı gibi ne alırsanız alın muhakkak biri yanınıza park edip fişinizi çekecektir. Lükste son ve sınır yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Dolu bir Mercedes A'ya o kadar para verene kadar 2012 model 0'a yakın bir C 180 CGI AMG tercih ederdim.

Tamamen aynı fikirdeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: In absentia

Premiumlaşma çabası boşuna çünkü kişiye bir şey katmaz. Farklı veya özel de kılmıyor zira mahallenin bebe beliği porche, ferrari ile şu saat itibariyle zibidilik yapıyor. Bu araçları kullanmak prestij ölçütü olmadığı gibi ne alırsanız alın muhakkak biri yanınıza park edip fişinizi çekecektir. Lükste son ve sınır yok.
    Kapının önünden geçenler logoya baksın diyorsanız, gittiğiniz her mekanda itinayla anahtar/telefon/cüzdan 3'lüsünü çıkarıp masaya diziyorsanız, kızlar sizi değil arabanızı beğensin istiyorsanız A serisi alın çünkü ben bu aracın başka bir avantajını göremiyorum. Ne malzeme kalitesi iyi, ne kullanışlı, ne iç mekanı ferah, ne az yakıyor, ne alış fiyatı iyi ne de servis ücretleri ucuz, ne parçası bulunuyor, ne garantisi uzun... Biri çıkıp söylesin lütfen şu aracın tipi dışında neyi var? (Marka demeyin yoksa )

Golf'ü de savunmuyorum onun da çok eksiği var ama şu aracı da savunanları ben çözemiyorum. Türk milleti neden bir şey pahalı olduğu için daha iyi olduğunu düşünür bunu hala çözemiyorum gerçekten?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Tamamen aynı fikirdeyim.

Alıntıları Göster
    Sorunu oraya endekslemek doğru değil işte.
    A serisi o paraları hak etmiyor,iyi de arkadaşım o para işte.
    Ne diyor umut kardesim yukarda?
    Musteri kitleleri farkli
    Basit düşünmek lazım.Bunu alabilen adam golfe Allah'ın selamını verir mi yahu

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    doğru yaklaşım, hedef kitle farklı. mercedes A serisi ile golfün, C serisi ile passatın arasında kalınmaz. Adamın parası varsa ihtiyacı da C sınıfı hb bir araba ise dönüp golfe bakmaz. Premium segment işin içinde olduğunda fiyat/performans konuşulmamalı.
  • quote:

Beyler sanırım kendimi ateşe atıyorum.

Hocam sıkıntı yok, senin bu forumda bence iyi bir kredin var ve samimiyetine ben inanıyorum. Geçende a3/leon kıyası için dediğimin benzerini söyleyeceğim. Marka değeri olarak mercedes açık ara önde. Zorlanmadan 100.000 bandına yaklaşabiliyorsam ve ihtiyacım hb C sınıfı bir araç ise golfü hiç düşünmem. Bütçe daha kısıtlı, kredi ile A serisi alabilecek durumdaysam ve zorlanacaksam kesinlikle golf hatta leon düşünürüm.

not:şimdiye kadarki yorumlar gerçekten seviyeli şekilde ilerliyor umarım bozulmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

doğru yaklaşım, hedef kitle farklı. mercedes A serisi ile golfün, C serisi ile passatın arasında kalınmaz. Adamın parası varsa ihtiyacı da C sınıfı hb bir araba ise dönüp golfe bakmaz. Premium segment işin içinde olduğunda fiyat/performans konuşulmamalı.

Cok iyi yaklasim.
    C serisindede kalite problemleri oldu ustune guvenlik olayini biliyoruz iihs testlerinden ne yapalim simdi passat c serisinden iyi deme sansimiz varmi yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

Parası olan gider premium marka alır diyorsunuz tamam ben buna bir şey demiyorum ama bu aracı alanlar pişman olmuyor mu bu karardan sonra? Marka algısı düşmüyor mu? Prestij azalmıyor mu? Mercedes bu işi şansa bırakacak bir firma olmamalı. Millet nasıl olsa yıldızı görür alır diye bir satış stratejisi hiç duymadım ben. Bu demektirki Mercedes artık "Best or Nothing" sloganının arkasında duramıyor.
  • Boyle bir guzelligi edindikten sonra niye pisman olsinlarki?
    Unutma hersey yumusak plastik degil plazada a serisini inceledigimde bende kalite acisindan elestrdm ama tetris ekrani saymazsak o kokpitin tasarimi sportifligi golfu 10kere cebinden cikarir yani.
    Dis tasarimi detaylari falan zaten saymiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Parası olan gider premium marka alır diyorsunuz tamam ben buna bir şey demiyorum ama bu aracı alanlar pişman olmuyor mu bu karardan sonra? Marka algısı düşmüyor mu? Prestij azalmıyor mu? Mercedes bu işi şansa bırakacak bir firma olmamalı. Millet nasıl olsa yıldızı görür alır diye bir satış stratejisi hiç duymadım ben. Bu demektirki Mercedes artık "Best or Nothing" sloganının arkasında duramıyor.
    Ben tercihimi golfden yana kullanırdım. Pek çok mercedes modelini kısa ve uzun vade de deneme şansı edindim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki golf A serisinden daha konforlu ve geniş bir araç ve A serisi mercedes adına yakışmayan bir kaliteye sahiptir. Benim gözümde premium marka yoktur, premium model vardır. A serisi araçlarda bu premium model tanımının yanından bile geçememektedir. Dış tasarımın daha güzel ve sert durması ve mercedes adının uyandırdığı karizma dışında golfe karşı başka bir artısı olduğunu göremedim. C sınıfı bir araca fazla para verecek olsam V40 veya giulietta alırım. Hatta giuliettanın o kadar pahalı bile olmaması lazım.

• quote:

quote:

selam.
    Sonuç;

söylediklerine nispeten katılsamda konu ile bağdaşmıyor çünkü senin söylediğin tamamen yüzeysel ve marka algısına bakıyor ama arkadaş daha gerçekçi daha çok alıcıya hitap eden şeylere değinmiş ki eminim çoğu insan araştırıp test ettikten sonra golf u tercih edecektir ama bu tabiki marka algısını veya premiumluğu değiştirmez .. ki bu bence sadece a serisi için geçerli ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EFAE9B29C -- 14 Eylül 2013; 0:56:56 >

• quote:

quote:

selam.
    Sonuç;

beni bu konudan haberdar etmişsin şadovcum ama yani yukarıda senin bu soylediklerinin üzerine de ekleyebilecek birşey bulamadım.

ama araç konusunda zihniyetim şudur ki , golf kendisine verilen parayı hakeder mi ? evet
    A 180 kendisine verilen parayı hakeder mi ? evet.
    2 aracın da shadowun bahsettiği gibi hitap ettiği özellikler var.

şimdi benim otomobil , ev vs gibi kıymetli (yani satarken değeri olan veya bir kıymet ile takas edilebilecek) herşey için düşüncem , para harcamanın aksine para bağlamaktır.
    yani golfe bir para bağlarsınız, A180 e bir para bağlarsınız. bu para bankada atıl durumda vadesiz hesabınızda durmaz da, kapının önünde durur. keyif verir , işinizi görür...
    bu yuzden , benim zihniyetim ile , varsa boşta param , otomobile bağlarım.
    ama objektif olarak şunu soyleyebilirim ki, iki araç da parasını hakettiğine göre, arabaya da para harcamayıp , para bağladığımıza göre , golf alacaksam az daha bulur buluşturur parayı a180 e bağlarım , keyifle biner afiyetle gezerim.

• Saka gibi hocam bu , dizel olsun full olsun bir de cam tavanli olsun , birde otomatik olsun diyince vwye 75 bin
    Alirim A serimi , 116mi , a3umu en azindan audisi , mercedesi , bmwsi var derler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.