Şimdi Ara

VW Golf 7 mi ? Yoksa Mercedes A serisimi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
3.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

VW Golf 7 mi ? Yoksa Mercedes A serisimi ?

(En Son Oy Tarihi: 6.7.2024)
Giriş
    kendi çevrem için konuşabilirim, ben pişman olan görmedim. Ne A serisi için nede CLA için. Alan kullanan var ama şikayet eden yok. Tek eleştirilebilecek nokta iç mekan kalitesi oluyor, ben çok beğeniyorum. X markası daha kaliteli iç mekan sunuyor diye mercedes müşterisi hayal kırıklığı yaşamaz, yaşamıyor.

not:iç mekan kalitesi ve işçilik kriter olacaksa citroen ds serisi kendi sınıfındaki araçlara ezici üstünlük sağlar. ben hala ds5'in rakibi nedir, o iç mekan kalitesine hangi marka ulaşabiliyor bilmiyorum. en iyi citroen diyemiyoruz ama.

iyi akşamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: new-desing

Ben tercihimi golfden yana kullanırdım. Pek çok mercedes modelini kısa ve uzun vade de deneme şansı edindim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki golf A serisinden daha konforlu ve geniş bir araç ve A serisi mercedes adına yakışmayan bir kaliteye sahiptir. Benim gözümde premium marka yoktur, premium model vardır. A serisi araçlarda bu premium model tanımının yanından bile geçememektedir. Dış tasarımın daha güzel ve sert durması ve mercedes adının uyandırdığı karizma dışında golfe karşı başka bir artısı olduğunu göremedim. C sınıfı bir araca fazla para verecek olsam V40 veya giulietta alırım. Hatta giuliettanın o kadar pahalı bile olmaması lazım.

Golf'u hangi motor ile kullandınız. ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi adıma konuşayım,
    golf, iyi güzel hoş fakat golf işte ötesi yok ,sadece golf, golf yani bu kadar işte...

4 yıl önce 2000 model e200 komp. vardı bende ... arkadaşlarım bana karşı davranışları bile bir farklıydı... benden büyük esnaf arakdaşlar bile abi derdi :) şimdi auris var , sıradan biriyim...

mercedes ülkemizde herzaman mercedestir.. kimse dci ye falan bakmaz prestij istiyorsan mercedes...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grandTT

Saka gibi hocam bu , dizel olsun full olsun bir de cam tavanli olsun , birde otomatik olsun diyince vwye 75 bin
    Alirim A serimi , 116mi , a3umu en azindan audisi , mercedesi , bmwsi var derler

Hocam dediğin özellikteki golfu 75 e bulamazsın.en az 85 eder.
    Şimdi vw nin en baz benzinliyle en ful dizel arasında inanılmaz fark var.1,2 m.plus ı 45 civarına alırken dizel highline dsg cam tavan metalik 17" filan derken 85 e geliyor.tam 2 kat fark
    Mercedes ise baz fiyat ile amg arasında araç fiyatının yarısı kadar bile yok.yani mercedes premium olmasından dolayı baz yüksek ama donanım arttıkça vw gibi geçirmiyor.dolayısıyla paran azsa kendini sıkbığaz edip a serisi almak mantık dışı ama varsa para gidip 85 golfe vereceğine 90-95 arası 156 lık amg alırsın.

• Hocam zaten ben bu ayni araca iki kati odeyenleri anlamiyorum .
    Motorin oldu benzin kadar zaten , donanim istersen comfortline neyine yetmiyor , motor desen 1.2 tsi yeterli , dsg ise tqm bir soru isareti .
    Golf alinacaksa kesinlikle ama kesinlikle 1.2 tsi comfortline alinmali . Performans onemliyse 1.4 tsi comfortline .

• quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

1.4 TSI dsg ile kullandım. Dsg için her ne kadar sorun çıkartabilir denilmiş olsa da çok sessiz çok verimli çok keyifli.
  • quote:

quote:

1.4 TSI dsg ile kullandım. Dsg için her ne kadar sorun çıkartabilir denilmiş olsa da çok sessiz çok verimli çok keyifli.

Kaç hp'lik. ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

kendi adıma konuşayım,
    golf, iyi güzel hoş fakat golf işte ötesi yok ,sadece golf, golf yani bu kadar işte...

4 yıl önce 2000 model e200 komp. vardı bende ... arkadaşlarım bana karşı davranışları bile bir farklıydı... benden büyük esnaf arakdaşlar bile abi derdi :) şimdi auris var , sıradan biriyim...

mercedes ülkemizde herzaman mercedestir.. kimse dci ye falan bakmaz prestij istiyorsan mercedes...

misal , ben bu sene ev aldım. 60 bin fazla kredi çekmemek için müteahite 60 binlik çek önerdim.
    müteahit 150 binlik arabaya biniyorsan 60 binlik çeki rahat rahat ödersin diyip teklifimi kabul etti. ki müteahit paraya da sıkışıktı.
    muhtemelen golf ile gitsem "yahu adam arabasını satsa 60 bin etmez" diyip teklifimi kabul etmezdi.
    yani mercedesin varlığı ve prestiji sayesinde ev aldım diyebilirim.
    allah utandırmasın 9 sene daha ödedimmi ev benimdir.

• Bilinçsiz tüketici, dizel+otomatik golf yerine benzinli düz vites A serisini karşılaştırandır(tamamen kişisel görüşümdür.). Madem benzinli düz vites araç işini görüyor, golfün de benzinli manuel seçeneğine bakmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neilblack -- 14 Eylül 2013; 1:27:07 >
  • quote:

quote:

quote:

Kaç hp'lik. ?

122 olması lazım konuşma sırasında aracın sahibi anlatmıştı ancak o sırada pek dikkat etmemiştim. Sizin için önemli bir nokta ise kendisine yarın sabah sorabilirim, düzenli görüştüğüm bir arkadaşım.

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    @shadowgeist Hocam siz tasarım istiyorsunuz ben ise tamamen kullanışlılık istiyorum galiba.

Tamam kokpiti bakınca şık görünüyor. Showroom'da zaten havalandırmaların tipi falan baya hoşuma gitmişti. Hatta bir ara bakmıştım sahibindende ilanlarına ama sonra düşündüm: şimdi ben bu aracı alsam arkadaşlarımı doldurup gezmek isterim, bagajını ağzına kadar bavul ile doldurup uzun yola çıkmak isterim ancak aklımdakilerin hiç birini yapamam çünkü araç hiç birine elverişli değil. Arkaya hobbitler oturmayacaksa uzun yola mümkün değil çıkılmaz hatta şehir içi bile uzun mesafe gidilmez. Çocuklu aileler alırsa zaten daha büyük bir sıkıntı oluyor. Çocuklar arkada bunalır ve sıkılır. Üstüne bir de aynı fiyata daha iyi araçlar olması insanı gerçekten araçtan soğutuyor.

Dış tasarım ise bence tamamen göreceli. Ben f21 kasanın m paketini daha çok beğeniyorum. Özellikle mavi renkli geçerse dönüp bir daha bakıyorum. Hatta V40'ın R design olanına daha da çok bakıyorum. (A3 ise dönüp bakan görmedim daha hayatımda ) AMG paketli A serisi de güzel ama bana aracın arka kısmı (özellikle sağda ve soldaki hava kanalları) hiç doğal gelmiyor.

• dizel otomatik cam tavanlı bir golfün 80-85 ettiği bir yerde dizel manuel cam tavan amg paket bir a180 90-95 ediyorsa düşünmem bile golfü. bir alternatif bile değildir. benim düşüncemdir fanatikler üstüme gelmesin
  • İsteğiniz üzere anket ekledim. Son maddeyi de ekledim olmuş mu acaba?

Sevgili arkadaşlar hazır konu açılmışken belirtmek istiyorum dikkate alınız.

Bu konu da ve diğer konularda; Fanatiklik, markayı aşağılama, konularda gereksiz mesajlar, o parayı etmez muhabbeti, konu ile alakasız bir şekilde geyik yapmak, karşılıklı polemiklere girmek. Bu ve benzeri hareketleri yapan üyelerimize üzülerek belirtiyorum ki bölüm uzaklaştırması veriyoruz. Ve bu bölüm uzaklaştırması öyle 15-20 gün, 1 ay değil, daha fazla.

Artık şunu bir çözüme kavuşturalım istiyoruz. Konularda bilgi paylaşımı yerine kavga, atışma mesajları okur olduk.

Üyeler sürekli bir birlerinin açıklarını bulma ve her konu da bunu yüzüne vurarak polemik çıkartma gayretinde olanlar var. Rica ediyoruz, bu huyunuzdan vazgeçin. Aksi taktirde nicklerle ilgili yaptırım yapacağız.

Lütfen sizlerde bizlere yardımcı olun, hatalı gördüğünüz yorumlara cevap atmadan şikayet butonunu kullanınız.

Keyifli forumlar..

• ikisi de tercihim olmazdı şıkkını seçtim.
  • Ben onu mesajınızı okuyunca fark ettim. Yoksa bende ikisi de dğil derdim. Neyse sağlık olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Ben onu mesajınızı okuyunca fark ettim. Yoksa bende ikisi de dğil derdim. Neyse sağlık olsun.

Yani bu şıkkı eklediğimiz kötü mü olmuş?

Şimdiden 2 oy almış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

quote:

Ben onu mesajınızı okuyunca fark ettim. Yoksa bende ikisi de dğil derdim. Neyse sağlık olsun.

Şimdiden 2 oy almış

kötü değil tabi. Bende oy verirdim o şıkka. Böyle daha iyi olmuş aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones

quote:

Şimdiden 2 oy almış

şahsi düşüncem a serisinin oyunu golfe göre dahada azaltacağı yönünde.ama olması iyi olmuş.muhtemel en yüksek oyu alır gibime geliyor

• A serisinin kalitesi neye göre Golf'den geride?

İkisini de inceledim Golf permium olmayan tüm rakiplerinden net kaliteli.Ama A serisinin kalite hissi kapısıyla olsun,bir iki yer dışında gövdesiyle olsun gayet iyi.

Ben demiyorum AUTOCAR da aynısını diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre356 -- 14 Eylül 2013; 7:40:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Musteri kitleleri farkli
    Basit düşünmek lazım.Bunu alabilen adam golfe Allah'ın selamını verir mi yahu

Aynen olay bu hocam. Bir çok kişi golfun içi geniş, diz mesafesi fazla, bagajı büyük gibi şeyler saymış. İyi de potansiyel bir mercedes A alıcısı bu saydıklarınızın hangisine bakar? Ben julyet alırken arka koltuğuna bakmadım, bagajını açmadım bile. Birisi bana senin arabanın arka diz mesafesi golf'ten kısa dese güler geçerim.
    A serisi tam da onu alacak kitleye hitap ediyor;
    -İç mekan şık, koltuklar spor
    -Dış tasarım golf'le kıyas kabul etmez
    -Motor seçenekleri de kötü değil.
    Her bindiği arabanın ön göğsünü yoklayıp ''yok bu olmamış leğen plastiği'' diyen adam bi zahmet merco A almasın zaten

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.