Şimdi Ara

Coralla mu???Focus mu???Mondeo mu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dizel 2011 model corralla mı?? 2011 model dizel ford focus mu?? 2011 model lpg li 1.6 mondeo mu?? yakıt hangisinde en tasarrufludur sizce??? aklım mantığım corolla diyor ama mondeo nun donanımı kendine hayran bırakıyor?? 1.6 motorun o kasayı kaldırcağına inansam hemen mondeo yu alıcam ama en buyuk korkum o motorun o kasaya kuck gelmesi :S fordun da yakın ekonomisi artı yönu gerçi dizel focus mu dizel toyota mı az yakar ondanda emin değilim ama ??? bu gelgitler içinde karar veremiyorum size hangisi ?????

• tabiki mondeo alın. mondeo d segmentidir. corolla son seçenek olsun.
  • Mondeonun eski kasası bile Corolla'dan epey üstün.bu üçü içinden mondeo diyorum.ama içlerindeki en az yakan araç Corolla dizeldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece yakıt olarak diyorsan corolla focus mondeo olarak sıralanır focus ve corolla pek farklı yakmaz hemen hemen eşit ama corolla 1.4 olduğu için yarım litre fark eder hepsi bu , performans olarak focus başı çeker diğer ikisi eşit kalır corolla 1.4 motorla ne hissettiriyorsa mondeo da ağır kasa 1.6 motor ile onu hissettirir , konfor donanım diyorsan mondeo tabiki
  • Oraya ilave MONDEO koyuyorsan diğer tarafta DİZEL AVENSİS koyacaksın...Onun emsali, muhatabı Corolla değil, DİZEL Avensis.. Bir cümle daha BENZİNLİ AVENSİS MOTORU 132 HP 1600 cc 16 VVTİ normal atmfosferik. Çok sağlam bir motor...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 16 Ağustos 2012; 22:02:36 >
  • Mondeo 1.6 olduğunu hissettirmekle beraber fazla baymaz. Halen satılan bir araç, plazada test edebilirsin. Mondeo olmazsa kesinlikle Focus. Toyota'ya çok yüz vermezdim..

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Oraya ilave MONDEO koyuyorsan diğer tarafta DİZEL AVENSİS koyacaksın...Onun emsali, muhatabı Corolla değil, DİZEL Avensis...Saygılarımla..

Kesinlikle.Bir de makyajli kasa elegant olacak tadından yenmez

• o zaman dizelin bakım masraflarını olası bi ağrıza ihtimalini falan filan düşünsek donanım olarakda ağır basan 1.6 lpg li mondeo yu almak en mantıklı secim mi olacak diyosunuz ????
  • İlk tercihim mondeo ikinci tercihim focus olurdu...
  • Corolla bu durumda tabii ki sonuncu olur. Mondeo çok ağır bir araç, sürücü koltuğu da sağa sola oynar ama yine de Focustan daha konforlu bir araç. Performans olarak ikisinden de düşüktür.

Mondeo
    Focus
    Corolla
  • Şu an ki güncel kasa Focus tan bahsediyorsanız kesnlikle Focus. Ama Focus un bir önceki kasasından bahsediyorsanız bu sefer Corolla daha ağır basar. 1.6 lpgli Mondeo yu da tercih etmezdim.
  • Donanım,konfor,yol tutuşu vs. için kesinlikle Mondeo zaten segment farkı var.Yakıt olarakda üç arabada hemen hemen aynı veya yakın yakar.Ancak motor olarak 1.6 benzinli değilde 1.6 dizel tavsiye ederim LPG'de sorun yaşıyabilirsiniz hem gidiş açısından hemde teknik açıdan.Ama 1.6 TDCİ olursa gerçekden tadından yenmez diye düşünüyorum.
  • hocam ben bunların arasında kalsam kesinlikle ford alırdım. neden dersen bence bi arabada olması gereken en önemli şey yol tutuştur. ondan sonra ncap testleri gelir ki saydıklarının hepsi 5 yıldız. bu kadar insan neden esp diye yırtınıyo nedeni bu. kaza yapana kadar eğer araba iyi yol tutsa kaza olmazmıydı düşüncesi.
  • Ben bu araçlar içinde Coroll'yı kafadan elerdim. Dizelde Corolla son tercihim bile olmaz.

Focus'la Mondeo arasında da dizel olmasından ötürü Focus alırıdım.

Mondeo'daki 1.6 motor LPG ile %100 uyumlu değil diye biliyorum, 4000 devir üzerinde problem çıkıyor diye okumuştum bazı başlıklarda, bir araştırmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Ben bu araçlar içinde Coroll'yı kafadan elerdim. Dizelde Corolla son tercihim bile olmaz.

Focus'la Mondeo arasında da dizel olmasından ötürü Focus alırıdım.

Mondeo'daki 1.6 motor LPG ile %100 uyumlu değil diye biliyorum, 4000 devir üzerinde problem çıkıyor diye okumuştum bazı başlıklarda, bir araştırmanızı öneririm.

mondeo nun lpg ile uyumsuz olduğunu duymamıştım tşk ederim ustad bu konuyu araştırcam peki lpg li bir honda hakkına ne dersiniz bu kıyaslamaya dahil olur mu sizce???
  • dizel alıyorsanız yakıt sizin için önemli demektir.
    o halde, corolla tek seçenek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

dizel alıyorsanız yakıt sizin için önemli demektir.
    o halde, corolla tek seçenek...

evet yakıt benim için en önemli şey haline geldi cunku golf v 1.4 tsı 140hp den inip bunlardan birine bineceğim ve en önemli kıstasım artık yakıt onun için lpgli bir mondeo mu yoksa dizel corolla yada focus mu(bi önceki kasa) bunu düşünüp duruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

tabiki mondeo alın. mondeo d segmentidir. corolla son seçenek olsun.

Aynen.
  • Yakıt sizi düşündürüyorsa Focus alın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.