Şimdi Ara

Core2Quad 6600 işlemci ile 1366x768'de oyun da çalıştıracak fiyat limitli sistem önerileriniz..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağı yukarı 6 aydır çalışmayan bir masaüstü sistemim var. İki Seagate harddiskli sistemi alırken Raid0 yaptermıştım. Maalesef sorunlu bir Ati Radeon 38xx ekran kartı sahibi olduğumdan bilgisayarım sık aralarla donuyordu. En nihayetinde bir gün bilgisayara restart yaptığımda ilk hard diskimin karşısında RAİD 0 Error diye kırmızı bir yazı çıktı ve işletim sistemi açılmaz oldu. 6 aydan beri de emektar laptopumu LCD TV'ye bağlayıp öyle idare ediyorum. Genelde download-surf-office programları kullanan biri için bir sorun oluşturmuyor bu durum. Ama gelin görün ki oyun merakım da zaman zaman depreşmiyor değil.

Ekran kartımın fan ve işlemci arasında iyi pasta yapılmamış iletken macun sorunundan bilgisayarımı açamamak canıma tak etti. Hiren's boot cd ile mini xp'den dosyalarıma ulaşabiliyorum ve onları yedekledikten sonra icraata geçeceğim inşallah :) Öncelikle sistem bilgilerimi paylaşayım sizinle

-Core 2 Quad 6600 (2.4 Ghz) İşlemci
    -Gigabyte EP45-DS3R Anakart
    -4 Gb Ram ddr2-666
    -DVD Writer
    -2x250 GB Harddisk
    -600 Watt PSU

Şu an kullandığım ekran; maksimum çözünürlüğü 1366x768 olan Vestel HD ready bir LCD. Büyük ekranı ile hem yazı yazmak-hem surf yapmak hem de oyun oynamak eğlenceliydi benim için. Bi kaç yıl daha da öyle olacak. Amacım önereceğiniz ekran kartı +- Ram tavsiyesi ile güncel FPS oyunlarını beni 2-3 yıl daha ekran kartı masrafına sokmadan oynayabilmek. Forumlardan takip edebildiğim kadarıyla işlemcimde bu çözünürlüklerde hala hayat var. Ekran kartı olarak 500 Tl altında 6850 ve 6870'lerden Vatan bilgisayarda satılanlardan hangisini almalıyım sizce ya da başka bir seçenek mi almalıyım? 4 GB üzerinde Windows 7 64 bit mi kurmam gerekecek bilgisayara?

Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar

• Arkadaşlar cevap lütfen
  • 4gb ram sizde mevcut,64 bit işletim sistemi kurup hd6850 ekran kartı alın..

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/xfx-hd-685x-zcfc-hd6850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56704

http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/videolari/amd-hd-6870-ve-hd-6850.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talatcaner -- 8 Aralık 2011; 15:48:37 >

• 6850 o çözünürlükte mutlu eder, bir de işlemci soğutucu ile oc yapın tamamdır...
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim yardımınız için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.