< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Corolla 2020- 2023 modeller çok mu vasat ? (6. sayfa)
-
-
Bunu ben de merak ediyorum. Gerçekten Hibrit Corollaların ikinci elleri sıfır fiyatlarına göre oldukça düşükler. Neden ? Bunun bir sebebi var mı? Yani bu araçlarda 100bin km'den sonra falan ağır bakım, masraf veya risk oluşturan parçalar mı var? Kullanan arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim. Eğer alınacaksa kaç km bir hibrit corolla alınıp rahat bir şekilde uzun seneler binilir?
-
2014 D4D Corolla kullanıcısıyım, 2024 yenilenen Corolla yı inceledim, tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.. sanki toyotaya değil de Accent blue Renault taliant arabaya binmiş hissi verdi bana... Malzeme kalitesi inanılmaz düşürülmüş, 10 yaşındaki corollamı verip de bu yeni kalitesiz malzemeli Corollayı binmem... Toyota sanki kiralık şirket araçları piyasası için üretmiş yeni Corollayı.. bir zamanlar Honda Civic Ford focus ile kapışan corollanin rakipleri egea taliant olur bu saatten sonra.. bir zamanların Accent Blue araçları gibi dıştan bakınca bir şeye benziyor ama içine girince hayal kırıklığı yaşıyorsunuz... 3 silindirli motor ne denli sorunsuz olacak o da muamma , 1.5 milyonluk hibrit modeli motor olarak iyi ama aynı paraya kalite akan araçlar var... Ben Corolla sahibi olarak yeni Corollayı almam..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexast -- 13 Haziran 2024; 13:44:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2014 corolla da ahım şahım bir şey değildi. Yenisini bu denli gömmeniz beni şaşırttı. Bir önceki kasaya göre çok daha rafine bir sürüşü olduğunu düşünüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Baya hissedildi mi hocam yol sesinin kesilmesi özellikle soğuk tırtıklı asfaltta. Daha önceki aracınız neydi hocam ? Ne kadar tuttu yalıtım nerede yaptırdınız acaba
2016 model motor donanım neydi hocam. 2023 modele geçince ne hissettirdi performans yalıtım vs hocam ?
aradığım yorum, günlerdir corollayı yere göğe sığdıramıyor forum ahalisi güvenlik donanımı var diye. yahu gidip bir bayide incele, dokun, gör.
neymiş dünyanın en çok satan aracıymış. fason üretim corollayı bilmesek neyse.
2016 da sıfır corolla aldım 2020 ye kadar bakım hariç bir kuruş masraf gitmedi. 2020 de clio aldım bir yıl bindim satıp 2021 de sıfır hibrit corolla aldım hala biniyorum maşallah sorunsuz. Daha önceki corolla da ses fazla olduğu için direk yalıtım yaptırdım. Yalıtımı 2.5 yıl önce yaptırdım Asfalt sesi çok fark etti gayet iyi durum da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zahidow -- 13 Haziran 2024; 23:31:16 >
Bende 2016 Corolla aracımı 5.5 sene kullandım özellikle süspansiyondan çok memnundum sonra 2021 clio almak durumunda kaldım 1.0 turbo otomatik tamam motor fena değil ama o süspansiyon corolladan sonra illallah dedirrti. Bende Hybrid düşünüyorum.hem 2016 corolladan hem clio dan sonra ayrı ayrı ne hissettirdi hocam corolla Hybrid. Özel mesaj nasıl gönderebilirim hocam ?
Özelden mesaj yaZdım burayı işgal etmemek için hocam ?
2015 Corolla vardı, ben de yeni kasayı incelerken aynı düşüncedeydim. Hem malzeme kalitesi daha kötü hissettirdi hem dem arka yaşam alanı aşırı dar.
2013-2019 arası kasa bence gerçek Corolla, her şeyden yeterince. 2007-2013 arası da en kalite hali sanki.
Güvenlik donanımları yeter. Ne kadar geniş ya da malzeme kalitesi kötüye dönmüş oldukça olsun. Bağımsız süspansiyonu yeter bence tabi
bu bütçeyle sizce ne alınabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ona sorsan Polo ‘ Polo classic delikli nane vb. Çok dikkate almayın bence
2016 1.6 132 beygir advance donanımdı.
2023 1.5 125 beygir dream donanım.
2023 marttan bu yana 25 bin km yaptım.
Ankaradan Antalya, İstanbul, Muğla güzergahlarında çok kez uzun yol da yaptım.
Uzun yolda hiç üzmedi.
Gayet memnunum. Yalıtım olarak eskiye kıyasla biraz daha iyi bence.
Süspansiyon olarak çok daha iyi. Arka bağımsız süspansiyon farkını gösteriyor diyebilirim.
Performans olarak bence çok fark yok. Daha yüksek devir çevirmek gerekiyor aynı torku alabilmek için.
1.6 yı hiç aramıyorum.
Özlediğim tek şey anahtarsız çalıştırma.
Bence mantıklı bir seçim olur son kasa corola 1.6 motoru yada 1.8 hibrit motoru ile alınabilir performansları da çok performans meraklısı değilseniz yeterli olur. yeni kasa corolla ve 2014 ve makyajlı 2016 auris lerimiz var kendi araçlarımız 1.6 cvt otomatik. bu araçları sürekli aktif kullanırım. Hibrit daha hissiyatlı eğer piller doluysa ancak 1.6 vvti 132 lik ünitler çok başarlılı bence hibrite göre bence. Gidiş konusunda 1.6 lar çok çok iyi. Ben anlamıyorum yok elektirk süpürgesi yok gitmiyor falan. Bizim 1.6 cvt auris tüpte düz yolda 8.9sn de 0-100 görüyor nasıl gitmiyorsa. Gaza oturduğunda bağırıyor evet ama hemen 180leri buluyor araç gayet seri bir araba. Hondaları kullanıyorum hondalar bu kadar seri değil.
en büyük eksisi bence tamamen yalıtım onuda inşallah aurisler için el atıp çözeceğim.
-
Bazı arkadaşlar Toyota markasını beğenmiyor ve kalitesiz diyor.Ama yukarıda ki listeye bakıldığında Dünya'da Toyota markası ilk sırada.
Bu ülkelerde yaşayanlar hiçbir şeyden anlamıyor mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 18 Haziran 2024; 14:44:43 > -
Ekranda motor arıza ışığının yanması özellikle sensörleri ile ilgili arıza uyarıları yazıyormuş , çok fazla şikayet var bu konuda işin enteresan tarafı servisler de tam olarak bilmiyor sorunu .
Corollalarda motor arıza uyarısı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düzgün17 -- 28 Ekim 2024; 0:3:38 >
Konu sahibi ne aldı acaba?
Tavsiye almaya gelmiş, kavganın ortasında kalmış.
Birtek Toyata' nın kurucusunun anasına sövülmediği kalmış.
Sonra konuya bir daha uğramamış.
Corollanın 2018 sonrasında kalite bir tık düştü sanki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X