Şimdi Ara

corolla direksiyon sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüm corollacı arkadaşalara selamlar. 2006 model corolla HB aracım var. Aracımda sorun olduğunu düşündüğüm bir problemim var. Aracı parkederken yaptığım direksiyon haraketlerinde direksiyonun içinden gelen hışırtıya benzer bi ses vardı bu sesi her zaman yapmıyordu bu yüzden servis bakımları esnasında bu şikayetimi teknisyenlere ilettim sonuçta gelen teknisyenin aşırı hırpalayıcı şekilde sağa ve sola yaptığı direksiyon hareketleri sonucunda herkesin başına geldiği gibi maalesef bu sesi yapmadı. Ve tabiiki bende aracınız normal neticesine verecek hiç bir cevap bulamadım. Fakat son zamanlarda gene park esnasında fark ettiğim direksiyondan bir tıkırtı seside çıkmaya başladı bu seside her zaman yapmıyor sadece eğer asfalt düzgün değilse çakıllı falansa yapıyor. Ama bu bende artık iyiden iyiye bi paranoya haline gelmeye başladı araç 21000 km de ama acaba direksiyon sistemim yavaş yavaş ciddi bi alarm mı vermeye başladı? Benzeri bi sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• lastiklerin zemine sürtmesinden kaynaklanıyor olabilir. ses geldiği zaman camı aç ve dikkatli dinle. çakıl ve mıcırda ses yapar. özellikle araç hareket etmiyorken..
  • Arkadaşım sorununun çözümü çok basit aynı problem bendede vardı direksiyon kutusunun içerisinde bir parça var ismini hatırlamıyor o parçayı yağlayop sıkacaklar ne ses kalır nede boşluk. Ok ? Servisdeki takozlara aynen bunu söyle.
  • Aya027 Bey yardımınız için çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. En azından servistekilere bir nebze olsun ipucu olması açısından yağlanıp sıkılan parçanın ismini hatırlamanız mümkünmü. Kontrol esnasında o sesi yapmazsa bari o parçaya baktırayım.
  • Mafsal dı galiba parçanın ismi.
  • aynen katılıyorum, mafsalların bakımını yaptır, düzelecektir. "Takoz"lara bizden de selam ! (Nataş değildir umarım)

quote:

Arkadaşım sorununun çözümü çok basit aynı problem bendede vardı direksiyon kutusunun içerisinde bir parça var ismini hatırlamıyor o parçayı yağlayop sıkacaklar ne ses kalır nede boşluk. Ok ? Servisdeki takozlara aynen bunu söyle.

• Valla parça ismini öğrenmem iyi oldu teşekkürler. Gerçi şu ana kadar servisimden memnun olduğum için bende takoz mertebesine erişmediler ama bundan sonrası için önümüzdeki maçlara bakıcaz. Bu arada sevisim Zeytinburnu Derindere
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben bu sorun yüzünden 3 defa servise gittim her gitmemde normal bişey yok dediler ama ben inada bindirdim ve 3. gidişimde kabul ettiler ve sorun dediğim gibi mafsal da çıktı. :)
  • Bilinçli tüketici her zaman kazanır!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.