Şimdi Ara

Corolla mı Avensis mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
26.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toyota Corolla 1,6 ile Avensis 1,6 arasında kaldım.

İkisi arasında çok fazla fiyat farkı yok. Corolla'nın ikinci elinin daha iyi olduğunu biliyorum.

Ya Corolla 1,6 Otomatik vitesli VSC + Xenon farlı alacağım

ya da Avensis 1,6 Elegant Extra

Sizce hangisi mantıklı olur. Avensis'teki park sensörü olmaması olayına takıldım açıkçası... Arkası daha yüksek bir araba ve park sensörü olmalı bana göre... Hem de otomatik vites seçeneği yok 1,6 için...

Ancak Avensis daha az yakıt sarfediyor ve daha konforlu gibi geldi bana

Yorumlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Corolla mı Avensis mi: Toyota'nın Sedan Karşılaştırması

Toyota'nın sedan modelleri arasında yer alan Corolla ve Avensis, karar vermen gereken iki seçenek olarak karşına çıkıyor. İşte bu iki modelin özelliklerini karşılaştırarak, senin için en uygun seçimi yapmana yardımcı olacak bir rehber:

Corolla mı Avensis mi?

Boyut ve Tasarım

Corolla, Avensis'e kıyasla daha küçük bir sedandır. Corolla'nın kompakt boyutları şehir içi kullanımda avantajlıyken, Avensis'in daha geniş iç hacmi aileler ve sık seyahat edenler için tercih sebebi olabilir. Tasarım açısından ise Corolla daha sportif bir görünüme sahipken, Avensis daha zarif ve olgun bir tasarım sunuyor.

Performans

Corolla, 1,3 litre ve 1,6 litre benzinli motor seçenekleriyle geliyor. Avensis ise 1,6 litre ve 2,0 litre benzinli motorların yanı sıra 1,6 litre ve 2,0 litre dizel motor seçenekleri sunuyor. Dizel motor seçeneğiyle Avensis, Corolla'ya göre daha iyi yakıt verimliliği sunuyor.

Özellikler

Corolla ve Avensis, her ikisi de Toyota'nın güvenlik ve konfor özelliklerini taşıyor. Temel özellikler arasında ABS, hava yastıkları, klima ve elektrikli camlar yer alıyor. Avensis, Corolla'ya göre daha gelişmiş özellikler sunuyor ve bunlar arasında kör nokta uyarı sistemi, şerit takip asistanı ve park asistanı gibi özellikler bulunuyor.

Fiyat

Corolla, Avensis'e kıyasla daha uygun fiyatlı bir seçenektir. Ancak Avensis'in sunduğu ek özellikler ve geniş iç hacmi, fiyat farkını telafi edebilir.

Hangisini Seçmelisin?

Corolla ve Avensis, farklı ihtiyaçlara hitap eden iki mükemmel sedandır. Corolla, şehir içi kullanım için ideal, kompakt ve uygun fiyatlı bir seçenektir. Avensis ise aileler ve sık seyahat edenler için daha geniş iç hacmi, gelişmiş özellikleri ve daha iyi yakıt verimliliğiyle tercih edilebilir bir seçenektir. İhtiyaçlarını ve bütçeni göz önünde bulundurarak, senin için en uygun seçimi yapabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Avensis daha konforludur.Zaten birisi D sınıfı arac biri C sınıfı .Sınıf farkı var.Ama ikincieli corallanın güçlüdür.
  • Ani hızlanmalarda , sollamalarda COROLLA çok daha üstün...Gaza yüklendinmi araba zıplıyor....Avensis çok geniş, ferah, konforlu ve güzel bir araç....Gövdeside ona göre daha ağır....Temiz az koşmuş dizelini çok aradık...Satan yok...satıştakiler hep macerası olanlar yada kiralık arabalar... Yenileride akıllara ziyan fiyatla geldiler...80.000 lira....Benzinli alıp lpg taktırmak en güzeli....Karar sizin..Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 13 Ekim 2010; 21:38:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C@n@ry

Arkadaşlar,

İkisi arasında çok fazla fiyat farkı yok. Corolla'nın ikinci elinin daha iyi olduğunu biliyorum.

Sizce hangisi mantıklı olur. Avensis'teki park sensörü olmaması olayına takıldım açıkçası... Arkası daha yüksek bir araba ve park sensörü olmalı bana göre... Hem de otomatik vites seçeneği yok 1,6 için...

avensislerde park sensörü var diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C@n@ry

Arkadaşlar,

kardeş nasıl park sensörüyok bütün avensislerde park sensörü standart bi kere ayrıca avensis extra diye bir araba yok. linea,comfort ve elegant donanım paketleri var.

• Yeni kasalarda sonradan eklendi.Ama Sayın Taşkafa olayı iyi özetlemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ani hızlanmalarda , sollamalarda COROLLA çok daha üstün...Gaza yüklendinmi araba zıplıyor....Avensis çok geniş, ferah, konforlu ve güzel bir araç....Gövdeside ona göre daha ağır....Temiz az koşmuş dizelini çok aradık...Satan yok...satıştakiler hep macerası olanlar yada kiralık arabalar... Yenileride akıllara ziyan fiyatla geldiler...80.000 lira....Benzinli alıp lpg taktırmak en güzeli....Karar sizin..Kolay gelsin...

Türkçe yaz artık ensendeyim, Türkçeye bu kadar hakaret etmeye nereden cesaret alıyorsun.

• Uzaklaştırılmış ancak mesajı duruyor...Foruma 5 gün önce girmiş bütün yazıları MİTSUBİSHİ KLİMA reklamı....Senin tipinde adamlara cevap yok....
  • ben bu 2 araçtan 2sinide kullanmış birisi olarak önce corolla otomatik vardı 12 ay önce sattım ama iyiki satmışım diyorum.Lütfen yanlış anlamayın çok rahat sorunsuz ama birazcık dardı.Ondan sonra avensis aldım inanınki çok memnunum iyikide almışım diyorum kesinlikle tavsiye ediyorum.Pişman olmazsınız.Dizel almadıktan sonra c sınıfı bir araç yerine d sınıfı bir araç binin bence (: insanın kendine güveni bile artıyor.SAYGILAR
  • avensis 1405 kg.corolla 1270 kg ama fabrika yakıt değerlerine göre avensis daha az yakıyorMUŞ.. şaşırdım. ikisi de 1.6 motor. avensisin ortalama yakıt tüketimi Birleşik 6,6 lt/100km Şehir dışı 5,5 lt/100km Şehir içi 8,5 lt/100km
    corollanın ise Birleşik 7 lt/100km Şehir dışı 5,8 lt/100km Şehir içi 9,2 lt/100km
    beygir gücünden kaynaklanıyor desem aradaki ağırlık farkı da az değil. sizce neden ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şenol Tırak

avensis 1405 kg.corolla 1270 kg ama fabrika yakıt değerlerine göre avensis daha az yakıyorMUŞ.. şaşırdım. ikisi de 1.6 motor. avensisin ortalama yakıt tüketimi Birleşik 6,6 lt/100km Şehir dışı 5,5 lt/100km Şehir içi 8,5 lt/100km
    corollanın ise Birleşik 7 lt/100km Şehir dışı 5,8 lt/100km Şehir içi 9,2 lt/100km
    beygir gücünden kaynaklanıyor desem aradaki ağırlık farkı da az değil. sizce neden ?

Aerodynamic değerleri Avensis'in daha iyi demek ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şenol Tırak

avensis 1405 kg.corolla 1270 kg ama fabrika yakıt değerlerine göre avensis daha az yakıyorMUŞ.. şaşırdım. ikisi de 1.6 motor. avensisin ortalama yakıt tüketimi Birleşik 6,6 lt/100km Şehir dışı 5,5 lt/100km Şehir içi 8,5 lt/100km

-avensis 1.6 velvamatik motor teknolojisi
    yani yeni yeni teknoloji motor;
    Valvematic 1598 ccm
    Maksimum güç________132 PS/6400 U/Min (97 kW/6400)
    Maksimum tork________160 Nm/4400 U/Min

-corolla 1.6 vvt-i motor teknolojisi
    Supap mekanizması___DOHC Dual VVT-i
    Motor hacmi___________1598 cc
    Maksimum güç________124 / 6000
    Maksimum tork________157 / 5200

az yakmasının genel nedeni bu? ama Aerodynamic etki de muhtemeldir.

• Avensis Elegant extra çok daha iyi bir seçim olacaktır Corolla Elegant'a göre.

Yaklaşık 2 yıldır Avensiste cruise control yoktu ve de sonradan da takılamıyordu ama nihayet bu büyük eksiği giderdiler Elegant Extra modeliyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.