Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım ,2004 corolla sedan otomatik aracımla 2004 agustosda ön sağ taraftan kaza yaptım ,kemerim bağlı olmadığı için airbaglar açılmamış ,çekiciyle servise getirdik, aracımın sağ şase kolunun hafif kaydıgını söyledirler ,airbaglar açılmadığı için pert olmayacağını söylediler , showroomdan çıkmış gibi yapacaklarını söyledirler ,aracım yapılırken atölyeye girdim aracımın önü yoktu herşey sökülmüştü şimdi yapıldı fakat bu kadar parça sökülüp takıldı acaba airbaglarım bir kaza anında açılırmı yani o kaza bunu etkilemişmidir?? , hep kafama takılıyor yani hala fabrika ayarındamıdır , bu arada aracım 1 ayda yapıldı ve hiçbir sorunu yok yanyana koyduğunuzda kazasız araçla bir fark göremezsiniz ve masrafta 8.688ytl tutmuş kaskom saolsun.
Dostum,kemer bağlı olduğu için airbag açılmadı diye bir mantık asla ve asla yoktur(en azından TOYOTA da olmadığını biliyorum)..Emniyet kemeri airbag i tamamlayıcı bir unsurdur. Açılmama nedeni de büyük ihtimalle tetikleyici sensörlere darbe gelmemesi.. aracın şasi düzeltilmesi için ön tarafında komple sökülmesi normaldir. Aracın pert olması içim airbag açılmasından ziyade araç kasko bedelinin %50 yada 60 ı kadarı hasarlı çıkması gerekmektedir.Lakin yinede herşey eksperin insifiyatınde saygılar
yani sormak istediğim şey acaba hala airbag müşürlerim ve elektronik tertibatı ilk günkü gibi görev görürmü yoksa kaza bunu etkilemiş olabilirmi?
İçiniz rahat olsun.Her şey ilk günkü gibi çalışacaktır.Zaten corlla elektronik donanımlı bir araç olduğu için sensör yada müşürlerde arıza olması durumunda mutlaka motor ışığı lambasını yakarak yetkili servise gitmeniz konusunda haber verir,serviste test cihazıyla durumu saptayıp gerekli düzeltmeyi yapar. saygılar