Şimdi Ara

Coronavirüsü yendim - İyi ki varsınız DH Ailesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
6
Favori
19.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
522 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun güzel beşiktaşlı kardeşim
  • geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun.
  • geçmiş olsun kardeşim benim
  • Geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun tekrar :)

• Geçmiş olsun kardeşim o zamanda demiştim şimdi de diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam. Çok sevindim iyileşmenize.

• Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun

• Geçmiş olsun hocam

• Geçmiş olsun hocam ama bağışıklık düşünce tekrar ortaya çıktığını okudum çünkü şuanda bağışıklık sisteminiz baskıladı virüsler vücudunuzda durmaya devam ediyor. Umarım tekrerdan hortlamazlar, bağışıklığınıza dikkat edin sağlıklı günler

• Hocam hızlı testlerden mi yapıldı yoksa pcr + bt ile mi pozitif olduğunuz ortaya çıktı

• Konuya yazmıştım atlatacaksın diye =) Geçmiş olsun dostum
  • Hadi geçmiş olsun bakalım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç insanlarsınız bu kadar covid19 cagili olmayın, araştırın.
    Evde karantina durumu varsa (yaşlısı vs.) ayrı odalarda yaşayın, mesela salonda beraber oturup sosyal ilişkiye girmeyin. Bugünlerde tam karantina uygulayın, herkes yemeğini odasında yesin veya mutfakta tek tek yiyin ama iyi havalandırın. Dışarıdan biriniz getirirse herkese bulaştırma olasılığı var. Ortak ürün sakın kullanmayın ( havlu gibi) .
    Bulaştıktan 3-4 gün sonra belirtiler başlar. Ani ateş yükselmeleri, boğazda ağrı,öksürük en belirgin belirtilerdir. Ciğere inip yerleşince ve savaş başlayınca vücutta nefes darlığı, tat/koku almada azalma, ishal, kamyon çarpmış gibi halsizlik/ eklemlerde ağrı(ilk günlerde) gibi belirtiler verir. Kandaki oksijen oranı 90nın altına inerse ve pozitifseniz hastaneye yatırırlar ( gençleri) ve serviste oksijen verirler. Genelde hafif/ orta geçiren 50 yaş altı insanlar 1 haftada hastaneden çıkarlar. Akabinde 14 gün tam karantina ( diğerlerinden yalıtılmış birşekilde ev hayatı) sürer. Sonrası sokağa çıkma hakkınız olur. Plazma için bir 14 gün daha beklemeniz gerek, hemen veremezsiniz.
    Genelde evde birkaç gün sıkıntılı geçirirsiniz ama savaş devam ediyordur vücutta. 1 hafta -10 gün sonra iyileşti sayın kendinizi ama +14 gün tam karantina uygulayın kendinize. Ev ahalisi ile bütün teması kesin, yemeğiniz odanıza gelsin, duş havlunuz vs ayrı olsun ve her kullanımdan sonra yıkansın. El havlusu günlük yıkansın.

Adama demişlerki damdan düşersen şöyle olur böyle olur, adamda demiş ki bana bunları anlatmayın, damdan düşen birini bulup getirin, en iyi o bilir demiş.
    Bu yüzden şu şöyle demiş bu böyle demiş , o hiç hissetmemiş, bu böyle acı çekmiş kısmını bırakın, herkeste farklı reaksiyon gösteriyor, vücudun bağışıklığına ve organların sağlamlığına bakar bu iş. Sigarayı bırakmak için de çok önemli bir sebep, bu ilk ve son salgın olmayacak, ileriki yıllarda da benzerlerini yaşayacağız o yüzden şimdiden önleminizi alın ve vücudunuza iyi bakın, en güçlü silahınız o olacak.

• geçmiş olsun
  • Sağlıklı, mutlu, huzurlu uzun ömürler dilerim efendim
  • Geçmiş olsun. Aramıza hoşgeldin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.