Selam dostlar, yıllar sonra yetişkin bir insan olarak donanımhabere konu açıyorum, sebebi de 2023 Temmuz'da sıfır satın aldığım Corsa 1.2 Ultimate aracımın siyah tavanındaki boya atmaları oldu. Görsellerdeki gibi 4-5 noktada kuş pisliğinden dolayı boya attı. Servise gittim bu durum için ve Opel Türkiye 70 bin lira + tavanın boyanmasını teklif etti. Açıkcası bu şekilde aracın tavanına işlem yaptırmayı bildiğiniz sebeplerden ötürü kabul etmek istemiyorum ama bir şekilde zararımın da tazmin edilmesini istiyorum. Boyanın atması aslında benim için çok problem değil, altı üstü boya diye düşünüyorum bir daha boyanır ve gözükmez ama aracımı satarken problem yaşayacağımı düşünüyorum. Benzer çok fazla sorun yaşanmış forumda ve diğer yerlerde gördüğüm kadarıyla ama dava yoluna gidildiği durumda nasıl sonuçlandığına dair bir yol bulamadım. Birinci sorum bu aslında. Benzer bir süreç yaşamış biri var mıdır veya tanıdık birinin başından geçen ve dava ile sonuçlanan bir durum? Daha fazla tazminat elde edilebilir mi bu yolla? ne kadar sürer acaba? İkinci sorum da çelik rütuş yaptır dediler bana ekspertizde çıkmaz da dendi. benim derdim açıkcası boya değil, benim gözüme batmıyor zaten bundan dolayı bunu yaptırmaya yakınım ama ileride satarsam arkadaşı da kandırmak gibi mi olur? kimsenin bilmediği ve kozmetik bir problem ne kadar önemli aklıma takılıyor.ü Siz olsanız ne yapardınız? Genel olarak memnunum corsa'dan ama değerini daha iyi korumasını da beklerdim açıkcası. o sebeple biraz pişmanım ama geçen sene piyasanın hali de belliydi ne yazık ki diğer araçlara yönelememiştim. |
Corsa 2023 Siyah Tavan Boya Atması Kararsızlığım
-
-
Azizim git 70 bini al. Aracın tavanını da bir güzel boyat. Bayiden de bununla ilgili bir kağıt al. Dramaya gerek yok. Adamlar zararını zaten karşılıyor. Takılmayın böyle şeylere. Satarken de bilen birine verirsiniz sorun olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 15 Ekim 2024; 8:41:51 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Parayı alıp boyatmama seçeneği varsa o şekilde de olabilir 😂 PSA grubunda çift renk olan her araçta var bu sıkıntı bildiğim kadarıyla
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
haklısınız bi taraftan hocam ama aracın sıfırı şu an 1.4m TL, %5 değer kaybını karşılıyorlar. daha yüksek bi ücret beklentim var açıkcası.
Parayı sadece boya yapıldıktan sonra veriyorlar, ne yazık ki. O da saçmalık. Satın aldığım aracın boyatılıp boyatılmama kararı onların oluyor. Açıkcası bu biraz canımı sıktı.
-
Hala daha PSA grubundan araç alıyorsanız böyle durumlara da alisacaksiniz. O kadar dil döktük almayın şu PSA grubundan araç boya atma , triger kayışı gibi sorunları var. Özellikle opel Fransızlara satildiktan sonra çok dandik bir marka oldu çıktı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tavanın 3/4'ü cam zaten. Geri kalan kısım ufak sayılabilecek bir parça. Değer kaybı + boyatma en rahat çözüm. Dava vs işlerini önermem, türkiyede adalet her geçen gün daha kötüye gidiyor
Bilenler detayları hatırlatsın ama benzer bir olay Citroen C5 Aircross'ta olmuştu sanırım, servis 50.000 lira + tavan boyama teklif edince yasal süreçlere giren kabul etmeyen vatandaşlar sonradan ah vah etmişti.
Servis boyada kusur var diye ücretsiz boyuyor, değer kaybını da iyi kötü karşılıyor, başka maceraya gerek yok bence.
-
70 bin değer kaybını da veriyorlar boyat tertemiz bin hocam…Bir şeyler daha isterseniz bakım hediyesi isteyin (Toyota bize zamanında öyle yapmıştı 50,60 bin bakımları onlardandı o zamanlar araç 3.5 yaşında ve garantisi bitmişti)
Ben parayı alır boyatırdım. Fotoğraflarını çek eline de al belgeni devam et. Taklası yok bir şeyi yok coğunluk cam zaten bir şey olmaz.
-
Bayiden belge alıp fotoğraflar ile desteklerseniz o kadar değer kaybı bile olmaz boyatıp geçin aracı seviyorsanız,
Alıntı
metni:Açıkcası bu şekilde aracın tavanına işlem yaptırmayı bildiğiniz sebeplerden ötürü kabul etmek istemiyorum ama bir şekilde zararımın da tazmin edilmesini istiyorum Neden edilsin? Kuş pisliği dediğin şey hangi marka olursa olsun üzerinde kalması durumunda oluşabilecek bir durum. İçinde bildiğin asit var.
Ve 1 gün üzerinde kalmayla yakmaz boyayı 2-3 gün kalmıştır muhtemelen.
Tavanı asla tam boyatmayın.
Astara kadar indiyse bunu lokal olarak yapan yerler var. o şekilde tamir ettirin.
-
Tavandaki kısım 40-50cm falan zaten, gerisi cam tavan. Yani parayı almasın üstüne dışarıda para vererek tamir ettirsin diyorsunuz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Azizim git 70 bini al. Aracın tavanını da bir güzel boyat. Bayiden de bununla ilgili bir kağıt al. Dramaya gerek yok. Adamlar zararını zaten karşılıyor. Takılmayın böyle şeylere. Satarken de bilen birine verirsiniz sorun olmaz.
|
Benzer içerikler
- rektefiye sonrası yakıt tüketimi
- hgs yi araç sahibinden başkası alabilir mi
- yanlış buji takılırsa ne olur
- 2 defa alkollü araç kullanma cezası mahkeme kararları forum
- honda civic hangisi tutuluyor
- honda zrv 2024 fiyat
- alpine araba
- q4 e tron menzil
- nissan qashqai 2024 fiyat listesi
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X