Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
229.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben de 1.4 gls almayı düşünüyorum fakat yakıt konusu beni biraz düşündürüyor. bütün sayfaları okudum, fakat verilen miktarların çoğu tl ile verilmiş ve eskiler. acaba aracınızın ne kadar yaktığınız paylaşabilir misiniz ?

1.2, 14 swing, 1.4 gls vs..
    Benzin / LPG (oto-manuel)(lpg markası)

Ş.içi: 100km/x lt
    Ş.dışı: 100km/x lt

gibi olursa, yıllar sonraki kullanıcılara da faydası olur.

Bir de şey sormak istiyorum; bu 1.4 gls'lerin hepsinde hidrolik direksiyon, sürücü airbag, ecotech motor, ön camlar otomatik, merkezi sistem kilit var dimi ? ( yolcu airbag, klima, abs olabiliyor yada olmayabiliyor ? )

ayrıca direksiyonları farklı; 2 yan 2 alt bağlantılı direksiyon, bir de 2 yan 1 alt bağlantılı direksiyon. 97 modellerde 2x2 var, 98 in bazıları 2x2 li bazıları 2x1 li. gibi gibi.. bunun bir farkı var mı ? yani görünüm dışında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oarsiyuen -- 8 Nisan 2013; 5:47:15 >

• bende 97 model 1.4 swing var düşünrseniz görüşelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasancatak1

bende 97 model 1.4 swing var düşünrseniz görüşelim

teşekkür ederim, şuan daha karar aşamasındayım. fakat nedense corsa B klübünden ses soluk çıkmıyor. piyasada çok corsa b var fakat forumdan böyle cevap gelmemesi garip geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oarsiyuen

teşekkür ederim, şuan daha karar aşamasındayım. fakat nedense corsa B klübünden ses soluk çıkmıyor. piyasada çok corsa b var fakat forumdan böyle cevap gelmemesi garip geldi.

Bende yaklaşık 1,5 yıldır 2000 model manuel 176.000de 1.4 GLS var.
    Benzin tüketimi benim kullanımımla yaklaşık 8-8,5lt civarındaydı. 15.000 km kadar önce LPG taktırdım. LPG'de ortalama 9 lt civarında. Yaklaşık 9 ay (11.000 km) önce kayıt tutmaya başlamışım, ortalamam 9,03lt. Destro marka tüp sistemi var.
    Bu 11.000km'nin çoğunluğu şehirlerarası. 3 ay kadar ev-iş arası kullandım ama mesafe 27km olunca ve pek trafik derdi olmayınca o bile uzun yol sayılabilir :) Şehirlerarasında genelde 120km sabit hızda kullanıyorum (yanlış hatırlamıyorsam 3.700-3.800 devir civarında oluyor). Benim kullanımıma göre şehir içi-dışı pek farketmiyor.
    Bendekinde hidrolik direksiyon, klima hava yastığı (yolcu tarafını tam hatırlayamadım ama vardı galiba), otomatik ön camlar, merkezi kilit (kumdasız), 3lü direksiyon var. ABS yok, ecotech motoru bilmiyorum.
    Son olarak, arabayı sanırım satmak istiyorum ama şu sıralar başka araba alamayacağım için satamıyorum. Piyasa fiyatı 14.000tl civarında geziniyor gördüğüm kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyrek

quote:

Bende yaklaşık 1,5 yıldır 2000 model manuel 176.000de 1.4 GLS var.
    Benzin tüketimi benim kullanımımla yaklaşık 8-8,5lt civarındaydı. 15.000 km kadar önce LPG taktırdım. LPG'de ortalama 9 lt civarında. Yaklaşık 9 ay (11.000 km) önce kayıt tutmaya başlamışım, ortalamam 9,03lt. Destro marka tüp sistemi var.
    Bu 11.000km'nin çoğunluğu şehirlerarası. 3 ay kadar ev-iş arası kullandım ama mesafe 27km olunca ve pek trafik derdi olmayınca o bile uzun yol sayılabilir :) Şehirlerarasında genelde 120km sabit hızda kullanıyorum (yanlış hatırlamıyorsam 3.700-3.800 devir civarında oluyor). Benim kullanımıma göre şehir içi-dışı pek farketmiyor.
    Bendekinde hidrolik direksiyon, klima hava yastığı (yolcu tarafını tam hatırlayamadım ama vardı galiba), otomatik ön camlar, merkezi kilit (kumdasız), 3lü direksiyon var. ABS yok, ecotech motoru bilmiyorum.
    Son olarak, arabayı sanırım satmak istiyorum ama şu sıralar başka araba alamayacağım için satamıyorum. Piyasa fiyatı 14.000tl civarında geziniyor gördüğüm kadarıyla.

teşekkür ederim, açıklayıcı olmuş. Fiyat konusunda 16-17bin yazanlar bile var. İnternete ilan vermek basit iş. hatta arabasını satmayı düşünmeyenler bile yazıyor, olurda biri takılırsa oltaya satarım diye :) ama bence arabanın yaptığı değer +-12bin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2906

quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

quote:

forumdaki arkadaşlar corsa ile şehir içi 240 bin yaktığını falan söylemişler. bu rakam bana imkansız geliyor. benim aracım şehir içi 350 bin yakıyor nerdeyse lpg de. bana cvp verebilirmi biri? aracım 1.4 ecotec 90bg

lpg ile 35 kuruş çok degil mi? Ben benzinle o kadar yakıyorum.

üstad kafayı yicem normal kullanımda ara ara 400 bını aşıyor. 66 67 lıraya fulledıgım kucuk tup tankı ile 157 km yol yaptım. şehirler arası yakıt ıyı 23 kuruş ama gel gör ki şehirler arası canımı yakıyor. aracım 1.4 16v 90 bg ecotek otomatik corsa b. ufacık araba o kadar güçlü motor ile nasıl bu kadar fazla yakar anlamıyorum. bu yüzden aracımdan soğudum ya. açıkcası satıp otomatik jazz almayı bile düşünüyorum ciddi ciddi.

Oksijen sensörüne baktır bence ,yenisini al yada eskisini temizlet.

• quote:

Orijinalden alıntı: geberit

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

quote:

forumdaki arkadaşlar corsa ile şehir içi 240 bin yaktığını falan söylemişler. bu rakam bana imkansız geliyor. benim aracım şehir içi 350 bin yakıyor nerdeyse lpg de. bana cvp verebilirmi biri? aracım 1.4 ecotec 90bg

lpg ile 35 kuruş çok degil mi? Ben benzinle o kadar yakıyorum.

üstad kafayı yicem normal kullanımda ara ara 400 bını aşıyor. 66 67 lıraya fulledıgım kucuk tup tankı ile 157 km yol yaptım. şehirler arası yakıt ıyı 23 kuruş ama gel gör ki şehirler arası canımı yakıyor. aracım 1.4 16v 90 bg ecotek otomatik corsa b. ufacık araba o kadar güçlü motor ile nasıl bu kadar fazla yakar anlamıyorum. bu yüzden aracımdan soğudum ya. açıkcası satıp otomatik jazz almayı bile düşünüyorum ciddi ciddi.

Oksijen sensörüne baktır bence ,yenisini al yada eskisini temizlet.

SONUNDA ARKADAŞLAR SONUNDAAAAA !!!! ARACIM ŞEHİR İÇİ 25-27 KURUŞ ŞEHİRLER ARASI 18-20 KURUŞ YAKIYOR. ARACIMIN GAZ ENJEKTÖRÜ BOZULMUŞTU GÖTÜRDÜM GARANTİLİYDİ YENİSİ İLE DEĞİŞTİRDİM (BU ARADA EDİRNEDE YAŞADIĞIM İÇİN SANAYİ KONUSUNDA BİRAZ ŞANSSIZIM AMA ANKARALI OLDUĞUM İÇİN MEMLEKETİME GİDİNCE ARACIMI YAPTIRDIM) BİR DE PROGRAM ATTIRDIM ARACIM CANAVAR GİBİ OLDU HATTA SATMA TARAFTARIYDIM SATMAKDAN BİLE VAZGEÇTİM (TABİ İYİ PARA VEREN OLURSA HALA SATABİLİRİM :p ) ARACIMDA SU AN GAZ İLE BENZİN ARASINDA PERFORMANS FARKI YOK GİBİ BİRŞEY. ARACIMA RESMEN HAYRAN OLDUM DİYEBİLİRİM :)

• quote:

arkadaşlar ben de 1.4 gls almayı düşünüyorum fakat yakıt konusu beni biraz düşündürüyor. bütün sayfaları okudum, fakat verilen miktarların çoğu tl ile verilmiş ve eskiler. acaba aracınızın ne kadar yaktığınız paylaşabilir misiniz ?

Bir de şey sormak istiyorum; bu 1.4 gls'lerin hepsinde hidrolik direksiyon, sürücü airbag, ecotech motor, ön camlar otomatik, merkezi sistem kilit var dimi ? ( yolcu airbag, klima, abs olabiliyor yada olmayabiliyor ? )

ayrıca direksiyonları farklı; 2 yan 2 alt bağlantılı direksiyon, bir de 2 yan 1 alt bağlantılı direksiyon. 97 modellerde 2x2 var, 98 in bazıları 2x2 li bazıları 2x1 li. gibi gibi.. bunun bir farkı var mı ? yani görünüm dışında.

KARDEŞ EĞER 15000-16000 E KADAR BİR ARABA İSTİYORSAN KESİNLİKLE AL DERİM. YOLDA GİDİŞİ YOL TUTUŞU SÜSPANSİYONLARI ON NUMARA BİR ARAC. YAKITINA GELİNCE BENDE 1.4 16V GLS OTOMATİK CORSA VAR. BEN YAKIT KONUSUNDA COK ÇEKTIM AMA MEĞERSEM EN BAŞINDAN BERİ ARACIMIN GAZ ENJEKTÖRÜ İLE FAN MÜŞÜRÜ BOZUKMUŞ O YÜZDEN ÇOK YAKIYORMUŞ. BUNLARI YAPTIRDIM. SU AN 2.19 DAN ALDIĞIM GAZ İLE KM DE ŞEHİR İÇİ ŞEHIRLER ARASI 25 KURUŞ YAKIYOR. DAHA YENİ ANKARADAN EDİRNEYE GELDİM ŞEHİRLER ARASI 18-20 KURUŞ YAKIYOR SADECE ŞEHİR İÇİ DE MUHTEMELEN 27 KURUŞ FALAN YAKIYOR AGRASİF KULLANIMDA 30 KURUŞU GEÇMEZ EN FAZLA YAKACAĞI 30 KURUŞ.
    1.4 GLS LERİN HEPSİNDE HİDROLİK DİREKSİYON SÜRÜCÜ AİRBAG ECOTEC MOTOR, ELEKTRİKLİ ÖN CAM, MERKEZİ KİLİT VAR EN DOLULARIN DA DA ÇİFT AİRBAG KLİMA ORJİNAL CELİK JANT ABS OLABİLİYOR.
    DİREKSİYON OLAYINDADA 1. SÖYLEDİĞİN 4 BAĞLANTILI DİREKSİYON ESKİ TİP DİREKSİYON 3 BAĞLANTILI ÜÇGEN GİBİ OLANLAR YENİ TİP (MAKYAJLI GİBİ DÜŞÜNEBİLİRSİN) GÖRÜNÜM DIŞINDA İŞLEV OLARAK HİÇBİR FARKI YOK SADECE MAKYAJ OLARAK DÜŞÜN.

• quote:

arkadaşlar ben de 1.4 gls almayı düşünüyorum fakat yakıt konusu beni biraz düşündürüyor. bütün sayfaları okudum, fakat verilen miktarların çoğu tl ile verilmiş ve eskiler. acaba aracınızın ne kadar yaktığınız paylaşabilir misiniz ?

hocam corsa B nin donanım özellikleri biraz garip. GLS lerin CD modeli- 2000 Edition- 100.Yıl serilerinde Elektrikli ayna- çift airbag- Abs- gibi özellikler mevcut. bide 98 model GLS lerde 2x2 direksiyonlarda çift airbag var ama Abs falan yok.

• Şehir içi 30Kr/Km ( Normal Kullanım )
    Şehir içi 40Kr/km ( Dip Gaz )
    Uzun Yolda 23Kr/Km ( Normal Kullanım )

1.6 16valf 105 Fabrikasyon ( Zof 96 130Hp )
    96 model
    Gayet Başarılı Bir araç Biraz Gençlere Yönelik , Hızlı ve performanslı oluşu ilgi uyandırıyor, Birazda Yağ yakması var ama olsun Şöförlük arabayı kontrol etmekle başlar Yağına suyuna ,
    Fazla masraf çıkartmayan bir araçtır Eğer ki Basık bir araç kullanıyor benım gibi 6CM o zaman masrafdan kurutulamazzzsın her 2 ayda bir amortisör helezon takımı alırsın :)))
    Sonra onuda anlarsın sorun gene kalmaz..

ZOF 96
     Corsa B Kulübü  Corsa B Kulübü
     Corsa B Kulübü  Corsa B Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaSerkan06 -- 24 Nisan 2013; 14:14:52 >

• millet otomatik corsamı satıyorum görmek isteyenler link e tıklasınlarhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-temiz-otomatik-corsa-123073637/detay/
  • selam arkdaşlar benide kulübe eklerseniz sevinirim bende 97 1.4 swing aracım var lpg benim araçta şöyle bir problem var devirler arası geçste yığılma yapıyor sanki gaz bitmişte gaz yemiyor gibi devamlı gitğim bir ustam var bujiler buji kablosu ateşleme bobini gaz pedalı sensorü gibi herşeyi değiştrdik egr valfini temizlettim sonrasında boğaz kelebeğini temizlettim ama b,r t
    rlü şundan kurtulamadım gitti sizce nedendir bu sorun yada avrupa yakasında iyi bir usta bilen varmı ya tabi ücretide makul olan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tumay_aktas

selam arkdaşlar benide kulübe eklerseniz sevinirim bende 97 1.4 swing aracım var lpg benim araçta şöyle bir problem var devirler arası geçste yığılma yapıyor sanki gaz bitmişte gaz yemiyor gibi devamlı gitğim bir ustam var bujiler buji kablosu ateşleme bobini gaz pedalı sensorü gibi herşeyi değiştrdik egr valfini temizlettim sonrasında boğaz kelebeğini temizlettim ama b,r t
    rlü şundan kurtulamadım gitti sizce nedendir bu sorun yada avrupa yakasında iyi bir usta bilen varmı ya tabi ücretide makul olan :)

tüp ile alakalı olabilir istersen bir kontrol ettir ...
  • merhaba arkadaşlar;

sizden bir kaç bilgi almak istiyorum

ağutosda düğünüm var ve taşınacağım ev eşimle benim işyerime çok uzak gidiş geliş 82 Km bu yüzden opel corsa b serilerini düşünüyorum,

özellik olarak eşiminde araç kullanmasını geliştirmesi için otomatik olması, yakıt tüketimi pahalıya gelmemesi için lpg, klima olması, maksimum 13000 TL lik bir araç düşünüyorum bu civarda da en uygun opel corsa aklıma yatıyor.

sizce nasıl bir arabadır yakıt tüketimi özellikle bilgilerini paylaşır mısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gr4phics

merhaba arkadaşlar;

sizden bir kaç bilgi almak istiyorum

ağutosda düğünüm var ve taşınacağım ev eşimle benim işyerime çok uzak gidiş geliş 82 Km bu yüzden opel corsa b serilerini düşünüyorum,

özellik olarak eşiminde araç kullanmasını geliştirmesi için otomatik olması, yakıt tüketimi pahalıya gelmemesi için lpg, klima olması, maksimum 13000 TL lik bir araç düşünüyorum bu civarda da en uygun opel corsa aklıma yatıyor.

sizce nasıl bir arabadır yakıt tüketimi özellikle bilgilerini paylaşır mısınız.

13 bın lıraya temız otomatık vites corsa b kasa bulursan kacırma derım. çünki artık otomatık vıtes araclar altın oldu hele kı opel de bu konuda başarılı olduğu ıcın tutulan araçlar. ben corsa b yi yaklasık bır senedır kullanıyorum. itiraf edeyım baslarda yakıtı fazla oldugu ıcın arabadan soğur gibi oldum, onun dısında aracın gidişi vites değiştirmesi cok hoşuma gitti ve şekli de çok güzel geldi. sonra edırne ist arası yolculugumda pis gaz almam dolayısı ıle aracımın gaz enjektörlerı bozuldu bu vesıle ıle de ankarada gidip gaz enjektörlerını değiştirdim. nisan ayının sonunda ortalama 2.5 liradan aldığım gaz ile 680 km yolu ankaradan edirneye 130 liraya geldim. daha önceden cok yakmasının sebebı de begersem aracım basından berı enjektörunde arıza varmıs. araç rölantıde ıken titreme yapıordu ben önemsememıstım enjektöru arızalı oldugu ıcın de cok yakıyormus. su an şehir içi 30 kurus o da agrasıf kullanımda kı gittiğim mesafe genellıkle 6- 7 km oldugu ıcın motor ısınmıyor onunda etkısı var 30 kurus yakıyor. şehirler arası da 20 kurusun altında yakıyor yukarıda da yazdığım gıbı. kullanması cok keyif veren bir arac, yol tutuşu konforu süper, tek sıkıntısı ve en ufak sıkıntısı araç otomatık 4 ılerı oldugu ıcın 130 dan sonra bıraz fazla bağırıyor. ama kesınlıkle temızını bulursan tavsıye derım. umarım yardımcı olabılmısımdır. ha bı de alacaksanız 1.4 16valf olanını alın başkasına bakmayın bıle. bu motor secenegı hem keyıf verır hem az yakar

• evet gaz sistemi olucağını sanmıyorum çünkü aynı hatayı hem benzinde hemde gazda yapıyor sanayide bir ustaya gittim siboblardan olabilir dedi ama sanmıyorum ben siboblardan olsa araba değişik çalışırdı çlaışması gayaet normal ama beni arabadan soğuttu ya resmen en son bir usta dediki katalizör tıkalı olursa yapabilir dedi baktı katalizör tıkalı dedi bukadar etkisi olurmu ya sizce
  • selam arkadaslar bende corsa 1,4 gls manuel aracımla aranıza katıldım benide eklerseniz iyi olur herkeze iyi aksamlar arac konusunda ilk deneyimlerim ise parasına gore guzel bir arac rahat kullanımı var bazı sorunları elbetteki olacaktır mesela bende 110 u gecip biraz motoru zorlayınca motor arıza lambası yanıyor sebebini bulamadım bilen varsa soylerse sevinirim
  • teşekkür ederim verdiğin bilgi için sanırım 13.000 TL temiz corsa bulmak zor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gr4phics -- 28 Mayıs 2013; 10:59:27 >
  • 2000 model 1.4 gls LPG li 140.000 de mavi ve kazasız aracımı 1 ay önce 14.200 tl ye sattım.

yerine mitsubishi carisma aldım.
  • kardeş benım aracımdada sarsıntı vardı gaz enjektörlerındenmiş sen bilirsin ama baktırmakta fayda var diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.