Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
227.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    havanın sıcak olması sebebi ile motor suyu eksilmez.
    hemen hararete de bağlamamak lazım su eksiltmeyi borulardan fln kaçıyor olabilir, kelepçenin biri gevşemiş olabilir.
    İhmale gelmemesi gereken önemli bir konu, ertelemeden ustana gitmelisin kafan rahat etsin.
    Konuya daha hakim arkadaşlar mutlaka vardır, bol şans.
  • Evet arkadaşlar ilk göz ağrım satılık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsaglam -- 10 Ağustos 2016; 16:49:35 >
  • Arkadaşlar merhaba. 1 senedir 2000 model 1.4 gls 90 hp lik corsa mi kullanmaktayim. 1 yilda tam 8 bin km yapmama ragmen şimdiye kadar hicbir sorun cikartmadi bana. Ama son zamanlarda aracimda anormallikler gözlemlemeye başladim. Öncelikle günün ilk calistirmasinda aracim titreyerek ve devirin zor yükselmesi şeklinde çalisiyor. Ama bu sadece ilk calistirmada oluyor. Gun icersindeki diger kontak acmamda bu durum söz konusu degil. Buna ek olarakta aracim bayirda devir almiyor. Bayirda lambada kalkislarda gaz yemiyor. Gaza tepkisi cok agir gibi.Canimi sıkıyor bu durum. Basit yokuslarda 2.viteste bayiliyor 1.vitese almam gerekiyor. bunlarin nedeni ne olabilir. Bilen arkdslar cevaplarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 adet sarı 2000 model 125000 kmde Corsa B GLS 1.4 16V 90 Bg ile aranıza katılmış bulunmaktayım.
  • Benide yazın Opel corsa 1.4 gls 2000 model beyaz 154 km otomatik vites.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonGazi

Benide yazın Opel corsa 1.4 gls 2000 model beyaz 154 km otomatik vites.

memnun musun hocam yakıt sarfiyatı ve genel görüşlerini bekliyorum. bende 97 model otomatik alacak gibiyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: usorguncu

quote:

Orijinalden alıntı: SonGazi

Benide yazın Opel corsa 1.4 gls 2000 model beyaz 154 km otomatik vites.

memnun musun hocam yakıt sarfiyatı ve genel görüşlerini bekliyorum. bende 97 model otomatik alacak gibiyim :)

Hocam otomatik yakıyor tüp ayarları yapılı olmasına rağmen tüpte 30 kuruş yakıyor bilginiz olsun.
  • SonGazi kullanıcısına yanıt
    30 kuruşsa razıyım :)
  • Selamlar,
    Aracım 2000 model corsa b otomatik ve lpgli, bugün başıma gelen bir olayı paylaşacağım;

Araç ile seyir halindeyken hararet göstergesinin kırmızıya dayandığını gördüm. Genelde takip ettiğimden bu haliyle maximum 1 km yol yapmışımdır.
    Aracı sağa çekip kaputu açtım, aracın sıcak olması ve havanın da serin olması sebebi ile (ankara / etlik gece 01:00 civarı ) bazı bölgelerden çok hafif buhar çıkıyordu.

Kaputu açtıktan sonra gördüklerim;
    - Motor suyunu kontrol ettim su kalmamıştı.
    - Motor suyu ilave ettiğimde suyun neredeyse aynı hızla su haznesinin hemen hemen altından bir yerden aktığını gördüm.
    - Aynı zamanda motorun su kaybetmesi ve aracın ısısının artmasına rağmen fan devreye girmemişti/girmiyordu.
    Henüz ustaya gösteremedim aracı, cumartesiyi pazara bağlayan gece olduğundan pazartesiyi bekliyorum.

Sonuç / öngörülerim.
    1- Motor suyunun doldurulduğu gibi geri akması su deposuna giden bir borunun patlaması/çıkması kaynaklı olduğunu ve yüksek hararet ile çok kısa süre yolculuk ettiğimi de düşünerek conta yakma gibi bir durum olmadığını düşünüyorum.
    2- Ancak fanın hararet seviyesine gelinmiş olmasına rağmen devreye girmemiş olmasına anlam veremedim.
    3- En iyimser hali ile boru değişimi gibi basit bir işlemle sorunun hallolabileceğini düşünüyorum/umuyorum.

Ancak pazartesiye kadar içimdeki kurt ile yaşayacağım.
    Motorun conta yakmasından korkuyorum.
    Ya da öngöremediğim maliyetli/zahmetli can sıkan işlemler.

Konuyu dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Deneyimi, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seljjjuk -- 18 Eylül 2016; 6:02:55 >

• quote:

aynı model benim araç ve şehir içinde 23-25 kuruş yakıyor.
    30 kuruş çokmuş.
  • seljjjuk S kullanıcısına yanıt
    Başınıza gelen durum için üzüldüm inşallah önemli bişey değildir. 30 kuruşa kadar razıyım :) alacağım araç arkadaşın 2007den beri onda. Ondan önceki sahibide onun arkadaşıymış yani ben 3. Sahibi olucam. Araç 220 binde şimdiye kadar ki en büyük masrafı geçen sene şanzıman komple sıfırlanmış. Otomatik LPG'li bu araçta. Bide yanıklardan dolayı geçen sene keyfe keder komple boyandı orjinal rengine. 14yafa 15 bin lira vereceğim. Ne diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: seljjjuk

quote:

aynı model benim araç ve şehir içinde 23-25 kuruş yakıyor.
    30 kuruş çokmuş.

Tüp ayarlarınıda yaptırdım ama gazı kaç paraya aldığın önemli lpg çok fiyat oynuyor.
  • Merhaba arkadaşlar bende 5 aydır 1.4 60hp 8valf swing var. Yakıt sebebiyle lpg taktırmak istiyorum. Tavsiyeniz var mı. Bir de bu araçların lpg dönüşümü hakkında olumlu ve olumsuz tecrübelerinizi yazabilir misiniz.

• Gec farkettim burayi ama ben de buradayim 1997 1.4 swing :)

Arac iki senedir bende. Tek sorunu var gaz beyni donuyor :( ben de artik sadece benzinde kullaniyorum.

Bu sorun icin 8 9 tane usta gezdim birisi atesleme bobini dedi degistirdik,digeri buji dedi degistirdik, bir başkası su devirdaim yapmiyor çünkü pislik birikmis dedi temizledik bir kac ay duzeldi sonra yine aynisi olmaya basladi ama bu sefer de devir sabitlenmiyordu meger conta yanmış. Hazir motor açılacak bari kayislari da degistireyim dedim tamirden aldigimdan beri gazda kullanamiyorum tekrar donma yapmaya basladi.

Sorum şu: kayislari degistirince devirdaim pompasini degistirmemis usta acaba bu sefer devirdaim pompasindan kaynaklaniyor olabilir mi?

Gaz beyni donmasi disinda masallahi var canavar gibi arabam :) cevaplariniz icin simdiden teşekkürler

• merhaba arkadaslar bende 1.2 99 model alarak araniza katildim. 147 binde 3 parca degiseni var 16.250 ye aldim fiyat sizce yuksek mi :( 310 kilometrede 35 tl yakti lpg ile bana cok uygun geldi sizce nasil

• 200 model corsa b 100. yıl serisi 147000 km yeni aldığım araç lpg de klima açıldığı zaman rolantide ikin devir dalgalandıktan sonra stop ediyor araç bunun nedeni nedir bilen varsa yardım edebilirmi?
  • gaz ayarı yaptırdım araç coşmuş durumda. 40 km fln daha az yol yapıyor. kışa giriyorken hele gaz ayarı yaptırmamak lazımmış.
    lpg nın lıtre fıyatının bu kadar artması da can yakıyor. 1,5 ay da 50 kuruş kadar arttı lpg. opet kullanıyordum yenıden mılangaza doncem sanırım.

lpg yı hangı fırmalardan alıyorsunuz, var mı boyle bır paylasım acaba corsa b sayfasında.

selamlar.
  • Neferzade kullanıcısına yanıt
    98 1.4 Swing modeliyle ben de burdayım
  • s.a arkadaşlar 98 model 1.4 8v swing aracımda bulamadığım bi sorun var yardımlarınızı bekliyorum.... Araç benzinde çalışınca 3000 devire zorluyo ilk etapta gaza geçince düzeliyo bazen de lpg de çalıştırmak istediğimde ilk çalıştırmada rölantiyi toplayamayıp stop ediyor. gaza çok yüklensem patlama sesi geliyor ateşlemeden. buji, buji kabosu, krank devir sensörü, hava filtresi değşti ateşlemeyle ilgili fakat hala devam ediyor arada sorun ne olabilir acaba bilen anlayan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: berbes

quote:

Orijinalden alıntı: berbes

Bende Opel Corsa 2000 - 100.Yıl Modeli var..1.4 motor 16 valf..

Tabiri caizse son 8 ayda bu araba benim ağzıma ......

Arabayı aldım..2 gün sonra arıza ışığı yandı egr valfi arızası dediler..Çıkarıp temizlediler..6000 km yol yaptım yine aynı arızayı verdi..
    Bu defa çok temiz ikinci el bir çıkma buldum, değiştirdim..100 km yol yaptım yine aynı arızayı verdi..

Ustaya soruyorum bunu iptal edelim diye..Bu modellerde iptal edilmez diyor..
    Bu forumda insanların yazdıklarını okuyorum iptal edilir diyorlar ve nasıl iptal edileceğinide anlatıyorlar..

Yenisini kesinlikle almak istemiyorum çünkü yedek parçacılar garanti vermiyor bu parçaya..Opel servisi 500 TL istiyor değişimine..

Arkadaşlar bu lanet parçanın bu modelde gerçekten iptali yok mu, yoksa tamirci benimi kekliyor çıkma parça falan satabilmek adına..
    Yani çoluğumla çocuğumla yolda kalmaktan bıktım usandım yemin ediyorum..

Bu sabah arabayı çalıştırdığımda belli bir süre sonra arıza lambası yandı ve araba teklemeye başladı yine..Yaklaşık 15 km uzaklıktaki bir usta vardı herkes çok övüyordu..Kerkine kerkine o ustaya kadar arabayı götürdüm..Sonra araba zaten stop etti..Makinaya bağladı, egr arızası dedi..E biliyorum dedim..Her zaman başıma geliyor..Daha 2 gün önce çıkma taktırdım 2 günde yine bu hale geldi..
    Adama iptal edelim dedim..Hocam bu modellerde iptal edilmiyormuş dedi..Bende ısrar ettim ediliyor hatta elimde yabancı birkaç video var dedim..Usta yine bir yerleri aradı..Video yu izledi..Tamam dedi bizde birkaç defa böyle yaptık ama arıza ışığı sönmedi dedi..
    Bende önce egr yi çıkar, iyice temizle, sonra fişini tak ama aracı çalıştırma, sonrada hataları sil ve sonra iptal et yanmaz dedim..Yanar hocam dedi..Yanmaz dedim..Yanmazsa para almam dedi..

Dediğim şekilde yaptı, yaklaşık 2 saat falan uğraştı ama..Çalıştırdık..Ne arıza ışığı yandı ne bir sıkıntı..Sonra 25-30 km kadar yol yaptım, araba resmen şaha kalkıyordu..
    Şu anda egr valfi basit bir conta ile iptal edilmiş vaziyette, ne bir ışık yanıyor, ne bir titreme var..
    Olabilecek muhtemel riskler ;
    - Yazın çok sıcak havada hararet sorunu ( çok ender olarak kişilerin başına gelmiş )
    - Fazla yajıt tüketimi ( kimisi yakıt düştü, kimisi yükseldi diyor ama tübitak ın araştırmasına göre yakıt tüketimi azalıyormuş egr iptalinde )
    - Contanın belli bir süre sonra parçalanıp moturun muhtelif yerlerine dağılması ( bunu pek olası görmüyorlar açıkcası )

Aracı aldıktan sonra eski opel çalışanı bir abimle konuştum..Aslında olayın tamamen ticari olduğunu ve bu egr sebebiyle binlerce egr valfi değiştirildiği ve firmaların bundan ciddi bir kazanç sağladığı ve aslında opel lerdeki egr olayının üretim hatası olduğunu ve opelin bunu kabul etmek istemediği için iptal yoluna gitmediği ve kamuoyunda iptal edilmesinin zararlı olacağı veya iptal edilemeyeceği şeklinde algı yaratıldığını söyledi..

Sonuç olarak henü z30 km civarında yol yaptım, yakında 3000 km lik şehir dışı seyahatim olacak..Eğer ordada sorun çıkmazsa gönül rahatlığıyla bu saçma parçanın iptal edilmesinin hiçbir zararı olmadığını söyleyebilirim..

aracınızla ilgili son durum nedir var mı bir sıkıntı ? ayrıca o işlem yapılan kısmın fotosunu atabilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.