Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
227.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar henüz yeni aldığım 98 model corsa 1.4 swing 8valf LPG'li aracımın bir sorunu hakkında yardımını isteyeceğim;

atiker marka LPG'li aracım ilk marşa bastıgımda benzinle çalışıyor gaza yüklenince otomatik olarak benzine geçiyor, fakat 1. ve 2. vites geçişlerinde arac gazdayken tekliyor(gazı bitmek üzereyken tekleme gibi yada benzinden gaza geçişteki) motor soğukken daha cok oluyor rolante 2 den aşağıdayken bunu daha cok yapıyor ve arac 1. viteste seyir halindeyken stop ediyor bunu henüz ne sebeple yaptıgını çözemedim gaz ayarı yaptırdım fakat yine aynı sorunu yapmaya devam ediyor ne sebeple bu arızayı yaptığını anlayamadım yardımcı olabilicek yada aynı hatayı yaşamış arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim . tşkler.
  • Benide gruba eklermisiniz 1.2i 16V swing 2000 model

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar gecen hafta arabada teklemeler vardı usta bobini degistirdi ve gaz ayarı yaptırdım. bı sure ıyı gıttı fakat bugun aynı sorun tekrar olustu neden dır acaba?
  • Gittim arabaya 14 jant aldım.4 kişi binince araba cukurda sürtüyor.Onu geçtim önler bastırdım orjinalleri.Araba sekiyor.Güzel görüntü konfor sıfır oldu.Sport yay alsam 5 cm onlar sekermi gene? Tekrar orjinal yay nasıl bulabilirim ?

• Distribütörün düzeneğine motordan gücü aktaran resimdeki plastik parçanın dişi bir müddet sonra kırılıyor. Parçanın orijinalı üretilmiyor. Yan sanayisi çok kötü. Daha önce aldığım 2 hafta sonra kırılmıştı. Çok zor bulduğum çıkma parça ise 7 8 ay gitti.
    Tekrar çıkma parça bulamadım. Bulduğum vw ise uyumsuz. Komple distribütör almak istedim o da sadece Çin üretimi varmış.

Bu parçanın neden kırıldığı hakkında hiç bir fikrimiz yok. Usta da kesin bir şey söylemedi. Arabayı sert kullanırsanız kırılabilir diye genel bir teşhis koydu ama beni tatmin etmedi.

Parçanın neden kırıldığı hakkında bilgisi olup aydınlatan olursa çok memnun olacağım.
    veya orijinal parçayı bulabilirsem (çıkma da olabilir) değiştirmek istiyorum.

Teşekkür ederim şimdiden.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü

• Arkadaslar corsa 1.5 dizel var bende 2000 model arac cekisi cok dusuk performans 0 turbo devreye girmiyor dedi cogu usta ama cogu yerde aracin zaten agir oldugunu yazmislar ankarada tavsiye ediceginiz bir yer varmi gosteriyim

• SLM KOLAY GELSİN BENDE OPEL CORSA B 99 GLS 1 4 16 VALF KULLANICISIYIM BENİM ARAcımdada bazı hatalar var yolda giderken benzine geçme ve lpg de tekleme ve silkeleme var ve her çalıştırmamda motor soukken fan çalışıyor 5 dk sonra fan kesiliyor ustaya gösteriyom ısıtma fanı diyorlar bunun fişini çeksem bi sorun olurmu diger sogutma fanından ayrı ve ayrıca ara sıra motor ışıgı yanıyor neden acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuttekel -- 11 Nisan 2016; 12:02:43 >
  • flashget29 F kullanıcısına yanıt
    bende 99 model opel corsa b var ben 5 40 kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: umuttekel

SLM KOLAY GELSİN BENDE OPEL CORSA B 99 GLS 1 4 16 VALF KULLANICISIYIM BENİM ARAcımdada bazı hatalar var yolda giderken benzine geçme ve lpg de tekleme ve silkeleme var ve her çalıştırmamda motor soukken fan çalışıyor 5 dk sonra fan kesiliyor ustaya gösteriyom ısıtma fanı diyorlar bunun fişini çeksem bi sorun olurmu diger sogutma fanından ayrı ve ayrıca ara sıra motor ışıgı yanıyor neden acaba

Aynı sıkıntı benim aracımdada var çözümünü bende bulmuş değilim ,usta birşey yok diyip yolluyor.Zaten bulunduğum bölgede usta yok gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil_tuyun48 kullanıcısına yanıt
    AYRICA 1 Cİ VİTESDEN 2 Cİ VİTESE GEÇTİMMİ GAZ VERİYOM ARABAM YIGILIP KALIYOR Bİ MÜHDET ÖYLE YAPTIKDAN SONRA BİRDEN HİZLAŞIYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: umuttekel

AYRICA 1 Cİ VİTESDEN 2 Cİ VİTESE GEÇTİMMİ GAZ VERİYOM ARABAM YIGILIP KALIYOR Bİ MÜHDET ÖYLE YAPTIKDAN SONRA BİRDEN HİZLAŞIYOR

İnternetteki uzun araştırmalarım ateşleme sistemi(çok geniş bir kapsam) 2.si egzoz içindeki sünger gibi olan parça gevşeyip tıkamış olabilir.Ben 2. Sorunu yaşadım araç %60 rahatladı,fakat tıkalı olduğu Zaman'larda motorda Boğaz kelebeği kısımlarda kir bırakmış olabilir.araba bendede ilk çalışırken fazla ses yapıyor.Güzel araçlar ama yaşı itibari ile bazı sorunlar çıkıyor

• arkadaslar corsa b var 1.4 8 v..alıp almamak konusunda tereddut yasıyorum fazla mı yakar dıye..yardımcı olursanız sevınırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor6742

arkadaslar corsa b var 1.4 8 v..alıp almamak konusunda tereddut yasıyorum fazla mı yakar dıye..yardımcı olursanız sevınırım?

Bende 1.4 16valf var arkadaşta 8valf var.İkimizde yakıttan memnunuz gazı 1.80den alıyorum. Km'de 0.15krş yakıyor.Arkadaşınkide tahminim o seviyelerde

• --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carmentality -- 30 Nisan 2016; 19:06:27 >
  • SLM ARKADAŞLAR KOLAY GELSİN BENDE OPEL CORSA B 99 MODEL GLS VAR MOTOR SOUKKEN FAN ÇALIŞIYOR MOTOR AZ ISIYINCA KESİLİYOR BU NE FANI ACABA ISITMA FANIMI BUNUN FİŞİNİ ÇEKSEM Bİ SORUN OLURMU DİGER SOGUTMA FANINDAN AYRI CVP
  • Acaba bahsedilen EGR olabilir mi?

• Merhabalar arkadaslar size bir sorum olacak.. Bende 2000 1.4 GLS 16V aracından var bu aralar conta yakma şüphesi icerisindeyim. Su eksiltiyor arac. Bazen cok(3 günde 2 lt) bazen az (3gunde yarim lt) ancak can sıkıcı olmaya başladı..

Benim sorum su acaba hararet seviyeniz genelde 95, 96..100 civarı falanmı yoksa 92i geçmiyor mu? Ve fan kaç derecede açıyor bunu öğrenebilirmişim teşekkür ederimm :)

• Merhaba arkadaşlar bende 1998 corsa 1.4 gls otomatik aldım ve aranıza katıldım. Araç 118 binde ilk arabam. Alır almaz şununla karşılaştım 90 km geçince arıza lambası yanıyor gazdan ayağımı çekmezsem sıkıntı olmuyor yalnız gazdan ayağımı çekersem istop ediyor. Ama çalıştırdığımda sıkıntı olmadan çalışıyor. Bir iki ustaya gösterdim ama pek tatmin edici bir yanıt alamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
  • morcadillac M kullanıcısına yanıt
    EGR VALF FAN GİBİMİ ÇALIŞIR İLK ÇALIŞTIRMADA MOTOR SOUKKEN ÇALIŞIYOR @morcadillac
  • Bende 98 corsa var. Baski balata degistirdikten sonra araci calistirinca bahsettiginiz sesi farkettim (daha once dikkatimi çekmemiş) ustaya sordum "egr valfi" dedi. Motora sicak hava ufluyormus. Daha sonrada her calistirmada dikkatimi cekti havanin durumuna gore kapanma suresi uzayip kisaliyor.

Sonra merak edip bakmistim,https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=22499804&p=1&anchorToGo=22499804#22499804
    Bu linkte egr ile ilgili tartismalar olmus.
    Muhtemelen egrdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morcadillac -- 24 Mayıs 2016; 8:49:27 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.