Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
227.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araciniz 1.4 i ise enjektorun hemn gerisinde samandira var ona bi baktirin derim fazla gevsemis veya delik olabilir diye dusunuyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bnde corsa b kullanicisiyim 1994 1.4 i swing alarak corsa ci abilerin arasina katilmis bulunuyorum saygilar dilerim..

• Hocam su eksiltme konusu önemli yaptırarak iyi yapmışsınız.. Bu arada antifiriz olarak ne koydunuz?
    Debriyaj telinin plastik aksamı kullanıcı kaynaklı bir durumdan dolayımı kırıldı hocam.. Evet öyle gerçekten masrafı çok oluyor. Özellikle çok yakın bir zamanda yaptığım zorunlu trafik sigortası epey sarsıcı oldu. 1780Lira gibi bir tutar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: E_Aydin35

Hocam su eksiltme konusu önemli yaptırarak iyi yapmışsınız.. Bu arada antifiriz olarak ne koydunuz?
    Debriyaj telinin plastik aksamı kullanıcı kaynaklı bir durumdan dolayımı kırıldı hocam.. Evet öyle gerçekten masrafı çok oluyor. Özellikle çok yakın bir zamanda yaptığım zorunlu trafik sigortası epey sarsıcı oldu. 1780Lira gibi bir tutar..

debriyaj pedalının plastik aksamı kırıldı. çok sert basmıştım.
  • Bu da bizden gelsin. 3 yıldır Opel Corsa B 1.2 Swing kullanıyorum. İlk arabamız oluyor bu. Çok memnunuz.

Corsa B Kulübü

Corsa B Kulübü

Corsa B Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Han Mergen -- 20 Mart 2017; 10:36:13 >

• Merhaba... Benim aracım 2000 model OPEL CORSA 1.4 GLS... Aracım yaklaşık 1,5 senedir bende ve bakımları tamdı fakat son iki hafta içerisinde araçla 4 defa yolda kaldım, ve artık aracım tekliyor ve gaz yemiyor, iki hafta önce benzine katılan katkılardan katmıştım usta ondan dolayı egr nin tıkandığını söyledi ve temizletip taktırdım sonra ateşleme bobini arıza yaptı yine yolda kaldım ve bugünde katalitik konvertör bozulmuş yine yolda kaldım... Bu arada katalitik konvertör e poşet eriyip yapışmıştı ondan dolayı bu olaylar başıma gelmiş olabilir mi ? Fikirlerinizi bekliyorum TEŞEKKÜRLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlleF

Merhaba... Benim aracım 2000 model OPEL CORSA 1.4 GLS... Aracım yaklaşık 1,5 senedir bende ve bakımları tamdı fakat son iki hafta içerisinde araçla 4 defa yolda kaldım, ve artık aracım tekliyor ve gaz yemiyor, iki hafta önce benzine katılan katkılardan katmıştım usta ondan dolayı egr nin tıkandığını söyledi ve temizletip taktırdım sonra ateşleme bobini arıza yaptı yine yolda kaldım ve bugünde katalitik konvertör bozulmuş yine yolda kaldım... Bu arada katalitik konvertör e poşet eriyip yapışmıştı ondan dolayı bu olaylar başıma gelmiş olabilir mi ? Fikirlerinizi bekliyorum TEŞEKKÜRLER

Merhaba hocam

Bende de 99 model Gls var Katalitik konvertör poşetten dolayı sorun çıkaracağını sanmam, aracınız lpgli sanırım lpg bobinin ömrünü kısaltıyor. Konvertörün içi petek gibi oluyor ya tıkanmıştır yada içindeki petekler kırılmıştır, Katalik pahalı bir parça iptal edip düz bağlantıda yapıyorlar isterseniz muayene ye kadar o şekilde kullanabilirsiniz. Arabaya zararı yok, çevreye de zararı olacağını sanmam lpgli ise

• oksijen sensörünü değiştirin hiç oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 21 Mart 2017; 10:36:26 >
  • halil_tuyun48 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, Mecburen yenisini taktıracağım o zaman

• quote:

Çok teşekkürler, Mecburen yenisini taktıracağım o zaman

Maliyetli olduğundan Katalikten olduğuna emin olun önce bence, belki sorun katalitik değildir arkadaşın dediği gibi oksijen sensörüde sorun çıkartabilir. İyi usta olması lazım benim olduğum yerde ustalar arabaya karşıdan bakarak sorunu bulabileceğine inanmışlar. Usta bulamıyorum resmen

Konvertör bitmiş içi kırılmış açıp baktık, artık sökülmüşken değişecek, benim aracım geçen kış 25 krş yakıyordu bu kış 32 krş dan aşağı düşmedi oksijen sensörü yakıt tüketimini etkiler mi? Aracımla tekrar yolda kalmak istemiyorum...

• quote:

Konvertör bitmiş içi kırılmış açıp baktık, artık sökülmüşken değişecek, benim aracım geçen kış 25 krş yakıyordu bu kış 32 krş dan aşağı düşmedi oksijen sensörü yakıt tüketimini etkiler mi? Aracımla tekrar yolda kalmak istemiyorum...

Araç otomatik mi?. Benimki Manuel vites Atiker kit var ortalama 0,21 kuruş yakıyor lpg fiyatı 2.64 ten alıyorum. Depo ölçümü yapıyorum daha çok. Bir depo 300km götürüyor en fazla 20km fark oluyor

Aracım manuel, atiker sıralı sistem tüp mevcut benim aracım ful depo tüple 290-300 km gidiyordu bu kış 220 km civarı gitmeye başladı ve sebebini hala bulamadım o yüzden sordum oksijen sensörü etkiler mi diye?

• quote:

Aracım manuel, atiker sıralı sistem tüp mevcut benim aracım ful depo tüple 290-300 km gidiyordu bu kış 220 km civarı gitmeye başladı ve sebebini hala bulamadım o yüzden sordum oksijen sensörü etkiler mi diye?

İşin açığı emin olamıyorum, iyi bir usta sorunu halleder,yakıtınız fazla sorun olduğu belli arabayı ne kadar zorlasamda 50-60 km kadar fark yaratmadı

Yardımlarınız için teşekkürler, artık usta usta dolaşacağım yapacak bir şeyim kalmadı... İYİ GÜNLER

• quote:

Yardımlarınız için teşekkürler, artık usta usta dolaşacağım yapacak bir şeyim kalmadı... İYİ GÜNLER

Daha fazla yardımcı olabilsem keşke ama kelin merhemi olsa kendi kafasına sürermiş, corsada şimdiye kadar okuduğum sorunlar oksijen sensörü, Katalik konvertör, bobin, rolanti ayarlıcısı, egr valfi ve boğaz kelebeği temizliği, lpgli olduğu için bujilerin ömrü kısa oluyor bu sorunların çoğu lpgden kaynaklı olabiliyor umarım sorunun basit şekilde çözülür

• quote:

Katalitik konvertörün olmaması veya arızalı olması yakıt tüketimini olumsuz yönde etkiler.

Geçen sene kışın tam ortasında Bolu'ya gitmiştim. Antifiriz yoktu. Motor dondu doğal olarak. Ama ben bir enayilik yapıp arabayı ısrarla çalıştırdım. Dolayısaıyla motor arıza yaptı. Bolu'da sanayide bıraktım arabayı. Bir hafta kadar sonra almaya gittiğimde sorun çözülmüş gibi görünse de birkaç gün sonra egzos lambası yanıp sönmeye başladı. Ses de artmıştı. Bizim burada (Samsun) ustama götürdüm ve baktık ki Bolu'da katalitiği sökmüşler. Yakıt tüketimi çok artmıştı. Geçtiğimiz aylarda katalitiği taktırdım. Biraz masraflı bir parça ama yakıt tüketimi normale döndü.

• Sa bende 1.4 swing kullanıcısıyım. Sizce araçta modifiye olarak ne yapılabilir? Ne tavsiye edersiniz?

• quote:

kardes o orjınal gm nın uzerınde degısmemıs katalatık konvektorse 150-200 tl edıyor haberın olsun
    selam hocam deponuz kac lt acaba.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.