Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
227.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    mesajı kendim yazdım sandım.Çünkü bu aralar yazmayı planlıyordum meğer yazan ben dğilmişim.Aynı sorun bende var anlattığınızın aynısı.Ne zaman olacağı belli olmuyor.Tık ediyo gerisi yok.Dört beş defa dneyince çalışıyor.Akü falan mı diye düşünüyordum.Meğer kömürmüş.Geçmiş olsun maliyeti ne kadar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu60 -- 28 Nisan 2018; 20:55:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın neresinde bu parça

• yolcu60 Y kullanıcısına yanıt

Bu video, bugün oldu

Mesela, ateşleme sisteminde bir arıza düşünülüyorsa, buji, buji kabloları, bobin arızası düşünülür.

Böyle durumlarda ise marş motoru kömürü, otomatiği, akü ve kontak termiği düşünülür. Nokta tayini zor oluyor gibi. Yakında yine gideceğiz inş. Ben de 40 tl kömür 160 tl otomatiğini aldım iyisinden, değiştik. Ama yine oldu, demek başka bir yerde imiş sorun, Bakalım, kontak termiğini temizleye biliriz, olmazsa Yenisi alınır artık. Nedeni tam öğrenirsem yazarım inş. Başka fikri olan var mı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salihd46 -- 29 Nisan 2018; 7:53:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Meehaba arkadaşlar

Bende de 2000 1.2 swing

Araca a101 den piranha park sensörü aldım, montajı da kensim yaparım gibi geliyor. Becerirsem youtube a linkini de atarım. Yaptıranlardan ricam bi foto paylaşır mısınız. Ben de nereyi deleceğimi tam tespit ediim yanlış delmiim şimdi 😋

• beş sene önce yapmıştım o işi.hiç zor bi tarafı yok.delmeden önce tampon plastiğinin içine bakın ve delikler nereye denk geliyor ve kabloları hangi yolla götüreceksiniz onun kararını verin.en sağ ve en soldakileri köşelerin iki cm daha içeri delmiştim.Montaja da ekranın konsolda konulacağı yeri tesbit edip geriye doğru gelin artan kabloyu bagajda toplayın bu biliniyor zaten.Bir de deliklerden sonta hattı çekmeden önce test edin sonra son halini verin.Eminim bunları siz de biliyorsunuz yazmış oldum.Resim olan varsa paylaşır kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcu60

mesajı kendim yazdım sandım.Çünkü bu aralar yazmayı planlıyordum meğer yazan ben dğilmişim.Aynı sorun bende var anlattığınızın aynısı.Ne zaman olacağı belli olmuyor.Tık ediyo gerisi yok.Dört beş defa dneyince çalışıyor.Akü falan mı diye düşünüyordum.Meğer kömürmüş.Geçmiş olsun maliyeti ne kadar oluyor.
    Dün yine oldu, ikinci marş ta biraz daha bastırarak yaptım aldı.

https://forum.donanimhaber.com/kontak-termigi-arizasini-giderme--109146420

Bu konudaki arkadaşın aynı sorun.

https://forum.donanimhaber.com/mars-basmiyor-anahtari-cevirince-tik-diyor-kaliyor--25470803#mess_25470803
    Bu arkadaş in da marş otomatiği bozukmuş,

Kontak termiğini, Ya tamir ya temizleme ya da eski sistem devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salihd46 -- 3 Mayıs 2018; 17:55:45 >

• salihd46 kullanıcısına yanıt
    Salih bey ben olayı çözdüm.Park modu dışında özellikle de geri vitesteyken çalıştırmak istediğimde yapıyor.Aracı parka alıp stop ediyorum.Çalıştırırken se parkta oluyor.O günden beri hiç yapmadı.

Evet, Park harici çalışmaz zaten, anahtarı bile vermez, immobilizair sistemi güzel sistem. Ama benimkinde temas problemi var herhalde

Dün arabada gaz kokusu vardı, azalmadı da, önceden biraz olurdu sonra giderdi koku. Hemen lpg ustasına gittim. Gaz kaçağı varmış, gaz enjektör giriş borusunda, boruyu değiştik sorun çözüldü şükür.

Ama yaptığım şu hataya çok kızdım aklıma da gelmedi gerçi. Koku geldiğinde benzine alıp ustaya gitmek. Çok şükür sıkıntı olmadı

• salihd46 kullanıcısına yanıt
    ben park dışında çalışmadığını bilmiyordum açıkçası öğrendim böylece.Biraz önce lpg aldım.Gaz kaçağından şüphelendim sebebi de çok yaktığını düşünüyor olmam.km de 40 kuruş yakmış.Sizde durum nasıl.lpg 2.80 den aldım

• Belki takip eden vardır otomobil günlüklerim youtube kanalı 1997 model otomatik corsa incelemesi 😃

Yani, gaz kaçağı fazla yakma sebeplerinden birisidir, eğer kokudan ciddi şüphe varsa baktırmakta fayda var, ama sizin yakıt harbiden fazla. Yani 14-15 lt yapıyor nerdeyse 100 kmde. 9-11 arası olması gerekir otomatik lerin bu mevsimde. Lpg ayarı da yaptırın gazı kıstırın bence rölantide problem olmayacak şekilde

• arkadaşlar motor sıcak olduğu halde emme manifoldu soğuk oluyor bu normal mi sıcak motor kaputu açtığınızda elinizle kontrol eder misiniz üstteki emme manifoldu demir kısımları

• Benim bu marş problemi çözüldü gibi. Araba marş ta tık diye çalışmadığı zaman, anahtarı tekrar çevirip frene basarak marş yapmadan önce otomatik vitesi frene basarak d ye alıp tekrar p ye alıyorum, ardından tekrar marş yapınca direk alıyor.

Burada problem pozisyon şartelinde mi şanzıman beyninde mi, acaba.

D de iken marş yapmamasını sağlayan mekanizma da problem sanki, sizce nedir

• KOCABEY_VEYSEL K kullanıcısına yanıt
    Sorun çözüldü: 98 corsa b aracım ile ilk kalkışta 1000 2000 devirleri arasında aşırı boğulma yaşıyordum. 2. ve 3. viteslerde daha cok hissediliyordu.egzoz dediler, ateşleme bobini dediler,buji dediler, sübap dediler, krank dişlisi üzerindeki tırnak kırılmış daha sonra giderek aşınmış. araç zorlandığı zaman tırnak tutmadığı için avans bozuluyormuş. dişli değişiminden sonra aracım düzeldi. 150 gm dişli 150 işçilik : 300tl

• Merhaba Arkadaşlar yaklaış 4 ay önce babama 96 model bir opel corsa otomatik aldık 167 bin km de hiç tüp takılmamış. Araçta bir sıkıntı çıktı 4 tane ustaya gittim kimse çözemedi kafayı yiyeceğim. Belki yardımcı olursunuz.

Aracı babam 2, 3 günde felan kullanıyor gittiği yerde pazara markete 1, 2 km lik mesafeler. Araç evin önünde park halide beklerken kontak açık gibi ekrandaki el freni, yağ lambası gibi kontak açıldığında yanan lambalar yanıyor bir yerlerden şase yapıp o da aküyü bitiriyor. Akü 4 aylık garanti belgesi var. Ama bu arızayı fark ettim ki yağmur yağdıktan sonra oluyor. Evin önünde araba dururken üzerine yağan yağmurla araç bir yerden şase yapıp kontak lambalarını yakıyor buda aküyü bitiriyor daha sonra çalışmıyor. Ama yağmur yağmadığında 10 gün 15 gün sıkıntısız kullanılıyor.

Elektrikçilere gittim her seferinde tamam çözdük deyip para aldılar tekrar yağmur yağdığında yine aynısını yapıyor en son elektrikçim sigorta tablosunda 5. sigortadan kaynaklı dedi. oda antipatinajı gösteriyor şanzumanla alakalı birşey dedi. Fakat akşama kadar başında bekledim elektronik olarak sökmedik parça bırakmadı arka, ön, kapı yanları, motor içi, direksiyon, sinyal kolu sigorta tablası sonunda antipatinaj dedi. Şimdi böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Antipatinajdan olur mu bu? araç hareket etsede alttan su alıyo desek evin önünde duran araç yağmur yağıyor şase oluyor akü bitiyor.

Ankara'da bu işten anlayan şanzumancı varmıdır?. Elektrikçi demeyin 5 ustaya gittim bıktım bir sürü param gitti elektrikten olmadığına ben de inandım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: salihd46

Benim bu marş problemi çözüldü gibi. Araba marş ta tık diye çalışmadığı zaman, anahtarı tekrar çevirip frene basarak marş yapmadan önce otomatik vitesi frene basarak d ye alıp tekrar p ye alıyorum, ardından tekrar marş yapınca direk alıyor.

Burada problem pozisyon şartelinde mi şanzıman beyninde mi, acaba.

D de iken marş yapmamasını sağlayan mekanizma da problem sanki, sizce nedir
    Kaç gündür sürekli oluyordu, insan sıkılıyor, en son da başka bir usta geldi arıza devam ederken bakması iyi oldu,

ÇÖZDÜK EN SONUNDA

Vites kolundaki boşluğu aldım diye pozisyon şartelinin durumunu tam oturtamamisiz marş yaparken vitesle biraz oynayınca marş alıyor

boşu boşuna marş otomatiği ve kömürleri değişmişiz, neyse motoru değişmeden bulduk şükür

En azından yenilenmiş oldular diye teselli yapalım

• corsa b 1.4 egr valfi motorun neresinde bilen var mı

• Merhaba. ben de corsa b 97 gsi kullanıcısıyım. hata lambası yanıyordu. boğaz kelebeğini temizledim. egr valfi olduğunu sandığım bir parçayı söktüm. içinde hareketli olabilecek bir parça yoktu. ayrıca bir tek boru girişi var ve elektrik bağlantısı da yok. yabancı bir siteden gördüğüm kadarıyla bunun egr olduğunu düşünmüştüm. öyle bir yere koymuşlar ki vidası ters ve daracık bir yerde. sökmesi illet.

Corsa B Kulübü

ekteki parçanın ne olduğunu ve bu aracın egr valfinin nerede olduğunu söyleyebilecek biri var mıdır.

bir kaç ustaya sordum egr yi bulup gösteremiyorlar. ): ekte söktüğüm parçanın resmi var.

Corsa B Kulübü

Teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_ozkilinc -- 26 Mayıs 2018; 15:13:41 >

• resimdeki kesinlikle egr değil.Benim ylaştığım bilgilere göre tıpkı corsa c lerde olduğu gibi antifriz bidonunun olduğu kısımdan aşşalara inince motora monteli.Yani egr yi sökmek için o bidon çıkacak öncelikle lpg varsa araçta orada hortum kalabalığı da var ben müsait olduğum bir günde bu işe girişeceğim sizden önce yaparsam resim atarım mutlaka

hata lambası için de şunu söyleyeyim benim de yanıyordu arka cam rezistansı sigortasının takılı olmadığını gördüm onu taktıktan sonra lamba söndü.Mantığını çözmüş değilim ama denemekte fayda var sigorta kutunuzdaki bütün boş ve varsa paylak sigortaları yenilemekte fayda var

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.