Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
227.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler. antifiriz bidonu dediğiniz yedek su bidonu mu hani şu gövde tarafında su koyduğumuz. müsait bir zamanda ben de söküp temizlemeyi düşünüyorum.
  • evet o bidon.ama benim oralar tam curcuna.hatta fren hidrolik bidonu var o dipte o bile hortumlardan görünmez olmuş.kolay gelsin size.yutuvda egr körleme diye videolar da var iptal ediyolar o egr yi.Bu işi yaparsanız resim koyarsanız sevinirim kutup başlarını sökmeden başlamayın bu işe.kolay gelsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu60

evet o bidon.ama benim oralar tam curcuna.hatta fren hidrolik bidonu var o dipte o bile hortumlardan görünmez olmuş.kolay gelsin size.yutuvda egr körleme diye videolar da var iptal ediyolar o egr yi.Bu işi yaparsanız resim koyarsanız sevinirim kutup başlarını sökmeden başlamayın bu işe.kolay gelsin
    Yolcu60 ve h_ozkilinc ; arkadaşlar eğer ki egr valfini kendiniz temizlemeyi ya da yerini öğrenmek istiyorsanız Google da aşağıdaki gibi bir arama yaparsanız istediğiniz bilgiye ulaşacağınızı düşünüyorum. Deneyimlerinizi bizimle de paylaşmayı unutmayın kolay gelsin... Arama için: opel corsa b egr valve cleaning

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absurde -- 27 Mayıs 2018; 3:37:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • absurde A kullanıcısına yanıt
    merhaba henüz internette bulamadım ama kurcalayıp temizleyebilirsem mutlaka adım adım paylaşmak istiyorum.
  • h_ozkilinc H kullanıcısına yanıt
    burda emme manifoldunun altında gösteriyor.

http://www.allcorsa.co.uk/forums/showthread.php/egr-blanking-replacement-55772.html

onu sökmüşken boğaz kelebeğini de temizlemek lazım. bu işe kalkışırken manifold boğaz kelebeği ve eggr için conta bulundurmayı unutmayınız.
  • ben geçen ay boğaz kelebeği temizlemek için emme manifoldunu resimdeki gibi söktüm ancak egr orada yoktu yahut dikkatimi çekmedi diyecem de dikkatten kaçacak bir parça değil

• Arkadaşlar 2000 opel corsa b 1.4 203 bin km. benzin+lpg. Maksimum performans ve motor sağlığı açısından için hangi yağı kullanmalıyız bir fikriniz varmı...bu motor yağ numarasını neye göre seçmeliyiz sizce...

Kitapçıkta 10 40 tavsiye ediliyor. Lpg kullananlarında tercihi 10 40 yönünde bence 10 40tan devam edin. Marka olarak zaten 10 40 tam sentetiklere göre daha uygun fiyatlı olduğu için bilinmiş kaliteli bir marka tercih etmenizde fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil_tuyun48

Kitapçıkta 10 40 tavsiye ediliyor. Lpg kullananlarında tercihi 10 40 yönünde bence 10 40tan devam edin. Marka olarak zaten 10 40 tam sentetiklere göre daha uygun fiyatlı olduğu için bilinmiş kaliteli bir marka tercih etmenizde fayda var.
    Saol kardeşim ne bileyim bazı araç kullanıcıları mptorun yaptığı km ya da yıla göre yağ numarası üzerinde bir takım insiyatifler alınabileceğini yazmışlar. Tabi herkes birşeyler yazıyor ama biz kitapçık üzerinden devam edelim bencede... Bu arada bir ara uygun diye internetten castrol almıştım 10-40 8000.km de subap iticileri ses yapmıştı anladığım bu yağların bayağıda sahtesi var... Şimdi motul alayım üzerindeki de motul 10-40 zaten. Tabi onunda çok sahtesi varmış... 🤔

Dediğiniz gibi sahte yağda var piyasada eğer Ankara'da iseniz İBA otomotiv var motül'ün orjinalini sattığına kefilim ama fiyatı konusunda bilgim yok

• Merhaba arkadaşlar,

1 ay önce 98 model 1.4 corsa b swing satın aldım.
    163 bin km - otomatik ve benzinli
    Alır almaz bildiğim sorunlar sebebiyle servise bıraktım.
    Motor üst kapak contası - triger - yağ değişimi vs işlemler yapıldı. 1750 tl tuttu.
    Yakıt konusunda çok sıkıntı çekiyorum. 400 tl lik benzin ile 600 km gidebildim.
    Yani km de 66 krş yaktı. Bu normal midir ?
  • emin ol normal.sakın birilerini dinleyerek sağını solunu kurcalatma.

• Arkadaşlar motor çalışırken kaputu açtığınızda motorun sağ tarafından(şöför önü) hava sesi geliyor.Şu ince iki tane hortumun(mavi renk galiba) girdikleri siyah bir parça var.Resim ekleyebilirsem ekleyeceğim.O parçanın altında bir delik var oradan geliyor hava emişinin sesi.Önceden o sesi duymuyordum ne değişti bilemedim bu ses çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu60 -- 20 Haziran 2018; 17:50:9 >
  •  Corsa B Kulübü

bahsettiğim parça

• quote:

Orijinalden alıntı: KOCABEY_VEYSEL

Merhaba arkadaşlar;
    Malesef bahsettiğiniz problemin aynısı benim de başıma geldi. 98 corsa b swing 8v aracımda 2.3. vites kalkış esnasında boğulma
    gaz yememe problemi yaşıyorum. 3 bin devirden sonra toparlıyor. ama 1500 devir 2500 arası araba acayip boğuluyor. Gaz da ve benzinde
    durum değişmiyor. Usta egzoz değişecek dedi ama bana mantıklı gelmedi. egzoz borusundan delik açıp denedik değişme yok. Bayır çıkarken daha çok belli ediyor. Yorumlarınızı okudum. Ne yapmamız gerekiyor. Çözüm nedir :(

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba, bu sorunu bir çok kişi yaşamış herhalde bende yaşıyorum şuan. Aracımı 1 ay once aldım ve son 1 haftadır araba devir alırken cok boguluyor. Eskiden gaz pedalına yavaş yavaş basardım normal bir sekilde devir artar ve vites atardı. Şimdi ise vites atması için gaz pedalına yuklenmeme ragmen devir artmamakta veya bir anda motoru bagırtıp 3000 lere cıkmakta. Bir arkadaşda sıcak havalarda daha cok oluyor demiş. Bende katılıyorum buna Öğlen vakti kullandığımda veya uzun uzun kullandığımda daha cok yasıyorum bu sorunu akşamları kullandığımda daha normal gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: salihd46

Bugün yine çok güldüm, geçen aylarda araba iç lambasının nasıl yandığını öğrenmiştim, bugün de arka cam sileceğinin cam suyu püskürtme yerini fark ettim ve sonrada nasıl çalıştığını öğrendim,

Bakalım daha neler öğreneceğiz

Motor rölantide hafif git gel şekilde içeriye hafif titreme vererek çalışıyor, rolanti göstergesi sabit gördüğünüz gibi, titreme ve normal çalışma sürekli ard arda oluyor, vites geçiş, araba giderken sıkıntı yok ama, örneğin ışıkta durunca vitesi boşa alıyorum, yine aynen böyle çalışıyor,

https://youtu.be/Z8mCT_U954w
    Hocam araç iç ışığının nasıl yandığını bende bilmiyordum. Aracı sanayiye götürdüm bunun tuşu yok dedim, adam sol altta far açtıgın yeri kendine cek dedi. Sonrasında bir sessizlik oluştu. :D

• Aracı yeni aldığım için geriye dönük bütün mesajları okuyorum arkadaşlar :) 1 ay önce 98 model otomatik modeliyle aranıza katıldım aracın her şeyini öğrenmek istiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekkanik

Şuan benimde araç 100 civarı çalışıyor yokuş falan çıkınca biraz. Ama durunca 90a doğru hemen düşüyor. Sorun var mıdır acaba.
    Hocam aynı durum bende de var aracı kullandıktan sonra istop etmeye yakın sıcaklık 100 lere cıkıyor fan calısıyor ve sonrasında cabuk dusuyor. Bu zamana kadar bir sorun yasadınız mı siz bu durumla alakalı?
  • twonumber kullanıcısına yanıt
    Arabayı çoktan sattım hocam. Gözüm hep hararet göstergesinde sürüyordum arabayı. Ama özlemiyor da değilim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekkanik

Arabayı çoktan sattım hocam. Gözüm hep hararet göstergesinde sürüyordum arabayı. Ama özlemiyor da değilim :)
    Hayırlı olmuştur insallah hocam :) Benimde gozum sürekli göstergede. Bugün kaputu açıp suyu kontrol edeyim dedim depo haznesindeki su bitmiş antifrizle karısık koymustuk ilk aldıgımda arabayı sımdı normal su ile dolduracağım direk bir sorun olmaz değil mi?
     Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.