Bildirim
Corsa B Kulübü (54. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
son olarak şu gördüğünüz parça kırıldı. klima kolu...
işte bunun kırılması sürpriz oldu. daha önceden bu kendiliğinden çıkmasın diye yapıştırmıştım. bu sefer sökmek zor oldu ve galiba tornavidanın ucunu fazla içeriye sokarak kanırtmaya çalıştığımız için kırıldı. aslında bu parçanın işimizle bir alakası yok. sadece tarifi aldığım elektrikçi usta orta konsolu sökmek lazım demişti. siz sökmeyin. kesinlikle gerek yok. ben lüzumsuz yere bütün konsolu indirdim. gerek olmadığını anladığımda çok geç oldu. ve bu parçadan bulma ihtimalimiz pek yok gibi.
yapıştırdım olmadı daha fazla yerden kırıldı.
-
merhaba.
bugün yaşadığım faciadan bahsedeyim.
pazar günü peteği değiştiğim için suya antifiriz eklemiştim.
pazartesi ışıklarda arkamdaki araçlar beyaz bir sisin içerisinde kaldılar.
egzozdan acayip bir beyaz duman çıkmaya başladı.
işyerinde bir sebeple aracı çalıştırmak istedim.
marş motoru tak diyip kaldı.
arkadaşlarla aracı vurdurmak istedik.
bu sefer de debriyaj kalkınca araç tak diye kalıyor.
çekici ile servise götürdük.
meğer silindir kapağında gedik oluşmuş. kireç bağlamış. antifirizi koyunca güzelce temizlenmiş kireçler.
işyerinde beklerken su tamamen silindire dolmuş ve motoru kitlemiş.
örnekteki gibi durumla karşılaşmamak için ikinci el araç alırken içinde antifiriz olduğundan emin olmakta fayda var.
ben son birkaç aydır araçtaki vuruntuyu ustalara soruyordum birşey yok arabada diyorlardı. demekki ufak ufak yolunu yapmış şimdi gümledi.
uzun süre antifrizsiz kullanılmamasını öneririm. diyelim kullandınız. dağ başı bir yerde antifriz koymayın. medeniyete, ustaya yakın bir yerde hatta mümkünse bizzat ustanın atölyesinde antifirz koydurtun.
-
Evet uzun araştırmalarım sonucunda yabancı bir forumdan bulduğum çözümü söyleyeyim.quote:
Orijinalden alıntı: salihd46
Ciddi bir sorun yok zaten ama,ileri viteslerde d ve d3 ü kullanabiliyorum, d2 ve d1 e geçmiyor, vites kolu oturmadiği için pozisyon şartelinin verdiği bilgiye göre şanzıman beyni d2 ye atmak istediğimde vitesi sabit tutuyor ve ekrandaki S lambası sürekli yanıp sönüyor. vites geçişlerde sorun var diye. Düzelmesini ben de istiyorum, dik yokuşlarda araba yüklü iken bayıyor araba, beni d1 e all diyor ama nafile 40 la yokuş çıkıyorum gazı dipledigim halde. Zaten böyle ihtiyaç anları az oluyor, çözersem yazarım inş buraya
Alıntıları Göster
Bende de s lambası yanıp sönüyor, araç D konumunda kalkamıyor (aslında en yüksek viteste kalkmaya çalışıyor çünkü), ancak d1-2-3 ile kullanabiliyordum. Araç yeteri hıza ulaşınca D'ye aldığımda kullanılabiliyor. ama dur kalkta ise yine kalkamıyor çünkü en yüksek viteste kalıyor araç. vites düşmüyor.
Sorun çakmaklık sigortasının atmasından kaynaklanıyor. Zira merkezi kilit, geri vites lambası, hız göstergesi ve km sayacı ile otomatik şanzıman sigortası ORTAK. Çakmak sigortasına bağlı hepsi. Çakmaklık sigortası sigorta kutusunun içerisinde 18 numarada. 20a'lık bir sigortai le değiştirin. S lambası normale dönecek. aracınız d konumunda olması gerektiği şekilde çalışacak.
3 tl'ye hallettiğim bnu sorun için benden 500 ile 3000 arası para istemişlerdi.
Denedikten sonra lütfen buradan haber verin bana da.
-
Hocam çok geçmiş olsun. Motoru kitlemek derken hasar ne boyutta acaba. Tekrar çok geçmiş olsun...quote:
Orijinalden alıntı: h_ozkilinc
merhaba.
bugün yaşadığım faciadan bahsedeyim.
pazar günü peteği değiştiğim için suya antifiriz eklemiştim.
pazartesi ışıklarda arkamdaki araçlar beyaz bir sisin içerisinde kaldılar.
egzozdan acayip bir beyaz duman çıkmaya başladı.
işyerinde bir sebeple aracı çalıştırmak istedim.
marş motoru tak diyip kaldı.
arkadaşlarla aracı vurdurmak istedik.
bu sefer de debriyaj kalkınca araç tak diye kalıyor.
çekici ile servise götürdük.
meğer silindir kapağında gedik oluşmuş. kireç bağlamış. antifirizi koyunca güzelce temizlenmiş kireçler.
işyerinde beklerken su tamamen silindire dolmuş ve motoru kitlemiş.
örnekteki gibi durumla karşılaşmamak için ikinci el araç alırken içinde antifiriz olduğundan emin olmakta fayda var.
ben son birkaç aydır araçtaki vuruntuyu ustalara soruyordum birşey yok arabada diyorlardı. demekki ufak ufak yolunu yapmış şimdi gümledi.
uzun süre antifrizsiz kullanılmamasını öneririm. diyelim kullandınız. dağ başı bir yerde antifriz koymayın. medeniyete, ustaya yakın bir yerde hatta mümkünse bizzat ustanın atölyesinde antifirz koydurtun.
-
Merhaba
BENDE KLİMALI 1998 1.4 16V ECOTECH motorlu corsa B alma arifesindeyim. Merak ettiklerim ;
1)Aracın kronik sorunları var mı ?
2)Alırken özellikle nelere dikkat etmeliyim ?
3)Yedek parçaları ucuz ve kolay bulunuyor mu ? -
Kronik direksiyon kutusu sorunu oluyor.
98 model araçta dikkat edebileceğiniz kasa anlamında tek şey, çok zor ihtimal ama, tabanda çürük var mı yok mu ve şaselerden hasar almış mı? Onun haricinde zaten motor durumu, mekanik durumu, yürüyen baktırıp alabileceğiniz şeyler.
Yedek parçaları gerçekten ucuz ve kolay bulunuyor. Tigra, Combo vb. araçlarla ortak parçalar aynı zamanda. -
sağolun.
motor kapağında gedikteki kireç temizlenince araç beklerken silindire su dolmuş.su dolunca kıpırdamadı araç. çekiciyle servise gittik. kapak tamir gördü. conta değişti. 1900 lira ödedim. -
merhaba. o zaman corsa b ye siz kolçak taktırdınız mı taktırdıysanız sonuç ne oldu. memnun musunuz. -
merhabalar.quote:
Orijinalden alıntı: h_ozkilinc
son olarak şu gördüğünüz parça kırıldı. klima kolu...
işte bunun kırılması sürpriz oldu. daha önceden bu kendiliğinden çıkmasın diye yapıştırmıştım. bu sefer sökmek zor oldu ve galiba tornavidanın ucunu fazla içeriye sokarak kanırtmaya çalıştığımız için kırıldı. aslında bu parçanın işimizle bir alakası yok. sadece tarifi aldığım elektrikçi usta orta konsolu sökmek lazım demişti. siz sökmeyin. kesinlikle gerek yok. ben lüzumsuz yere bütün konsolu indirdim. gerek olmadığını anladığımda çok geç oldu. ve bu parçadan bulma ihtimalimiz pek yok gibi.
yapıştırdım olmadı daha fazla yerden kırıldı.
bu resimdeki parçayı bulmak mümkün mü. ya da yerine bir önerisi olan var mıdır.
daha bulamazsam herhalde tahtadan oyacağım.
önerilerinizi bekliyorum.
iyi çalışmalar.
-
Eğer bu kadar basitse çözüm çok mağdur var bu konuda , şanzımana 5 6 binden fazla para harcayanlar var bu konuda. Arada 98 1.4 swing var bende de oluyo ustaya gidince bi kontrol ettiricem sonucu yazarım buraya .quote:
Orijinalden alıntı: ayktcn
Evet uzun araştırmalarım sonucunda yabancı bir forumdan bulduğum çözümü söyleyeyim.
Bende de s lambası yanıp sönüyor, araç D konumunda kalkamıyor (aslında en yüksek viteste kalkmaya çalışıyor çünkü), ancak d1-2-3 ile kullanabiliyordum. Araç yeteri hıza ulaşınca D'ye aldığımda kullanılabiliyor. ama dur kalkta ise yine kalkamıyor çünkü en yüksek viteste kalıyor araç. vites düşmüyor.
Sorun çakmaklık sigortasının atmasından kaynaklanıyor. Zira merkezi kilit, geri vites lambası, hız göstergesi ve km sayacı ile otomatik şanzıman sigortası ORTAK. Çakmak sigortasına bağlı hepsi. Çakmaklık sigortası sigorta kutusunun içerisinde 18 numarada. 20a'lık bir sigortai le değiştirin. S lambası normale dönecek. aracınız d konumunda olması gerektiği şekilde çalışacak.
3 tl'ye hallettiğim bnu sorun için benden 500 ile 3000 arası para istemişlerdi.
Denedikten sonra lütfen buradan haber verin bana da.
Alıntıları Göster
-
-
Gls ye arka tampon eki ve marşpiyel uygulayan varsa. Yardımcı olabilirlermi? Muglada yaşıyorum. Buralarda piyasada olmayan ürün bunlar.
Saygılar -
Hocam ben taktırdım, 2 yıldır çok rahat ettim. Yaptığım en konforlu hareket oldu, hemde hiç öyle vidalamadan direk oturttum ve hiç sallanmadan durdu uzun süredir kullanıyorum :) -
Arkadaşlar selamlar ;
98 corsa 1.4 swing modelini 2 hafta önce aldım.
147 km'de 106 ₺ lik benzin tüketimi var . Buda 72 kuruşa tekabül ediyor.
Aracı kullandığım devir aralığı 2000-3000 .
Hırçın ve ani hareketler kesinlikle yapılmıyor.
İstanbul içi kullanılıyor araba.
Gaz takmayı kesinlikle düşünmüyorum orijinalliği bozulmasın ve yapacağım km için değmez diye düşünüyorum.
Bu konuda fikri olan tavsiyesi olan varmıdır ?
Birde ayrıca klima düğmem yok nerden nasıl temin edebilirim netten baktım ama 100 ₺ gibi bir fiyatı var fazla gibi geldi sadece düğme için . -
sevindim biraz. marka model veya ölçüleri hakkında da bilgi verebilir misinizquote:
Orijinalden alıntı: E_Aydin35
Hocam ben taktırdım, 2 yıldır çok rahat ettim. Yaptığım en konforlu hareket oldu, hemde hiç öyle vidalamadan direk oturttum ve hiç sallanmadan durdu uzun süredir kullanıyorum :) -
Merhaba Arkadaşlar,Gls corsa b aracımın sekonder hava pompası dün çok sesli çalıştı normal zamanında sustu,servise götürdüm aküden direk çalştırmaya çalıştı usta, çalışmadı,arızalı dedi,araç normal çalışıyor,sadece ilk çalışmadaki yüksek devir gibi sesli çalışmıyor,bu konuda bilgi sahibi olan varmı ? herhangi bir sıkıntı yaratırmı? -
merhaba. klima düğmesinden kastınız nedir. yukarıda benim kırdığım parça mı yoksa onun sadece tutamaç kısmı mı -
Sadece tutamaç kısmı hocam.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X