Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
151.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • garantim bitmek üzere ve bakım vakti geldi. son bakımda servise kazıklanmak istemiyorum o yüzden özel servis düşünüyorum.
    Ankara' da özel servis önerebilecek olan varmı ?
    opelim sitesinde opelgarajı önermişler şimdilik aklımda orası var sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: somebodykillmeplz

garantim bitmek üzere ve bakım vakti geldi. son bakımda servise kazıklanmak istemiyorum o yüzden özel servis düşünüyorum.

aynı durumdayız hocam . Garantim ağustosta bitiyor. Aracım 20 bin km de . 2.senesini ağustosta dolduruyor.

Ankara Reis servise de kızdım zaten. Ayrıca 2.bakım için 700tl fiyat verdiler

Bende Ankara'dayım ve Özel sevis arıyorum önerebilecek olan var mı ?

ek olarak 2.sene bakımında veya 30.bin km bakımında serviste neler değişiyorlar bilen var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mob411

quote:

garantim bitmek üzere ve bakım vakti geldi. son bakımda servise kazıklanmak istemiyorum o yüzden özel servis düşünüyorum.

aynı durumdayız hocam . Garantim ağustosta bitiyor. Aracım 20 bin km de . 2.senesini ağustosta dolduruyor.

Ankara Reis servise de kızdım zaten. Ayrıca 2.bakım için 700tl fiyat verdiler

Bende Ankara'dayım ve Özel sevis arıyorum önerebilecek olan var mı ?

ek olarak 2.sene bakımında veya 30.bin km bakımında serviste neler değişiyorlar bilen var mı ?

Hocam valla Opel servisleri çıldırmış , dün servise garantiden ses problemimi gidermek için gittim, merak edip 30000 bakımı ne kadar diye sordum adamlar utanmadan 650TL diye söyledi. Adama Mercedes E serisinin 30000 bakımı da 650 TL , Corsa Mercedes E serisi ile aynı seviyedemi diye sordum, adam bönbön baktı ve bizde böyle mecbursun bu parayı vermeye diye söyleyince , bir daha Opel servisine adımımı bile atmayacağımı anladım :) Ve kesinlikle bundan sonra ki aracım Opel olmayacak bu kesinleşti :)

• 30 bin in 15 binden farkı mazot filtresi ve fren hidrolik sıvısı değişiyor. benim 45 bin bakımı olacak yetkili servis 450 dedi(opak), özel servis de 215 abartı fark var.

birde soru sorayım; sizde de klima açıkken çok sıcak havalarda kalkış sırasında sürtünme gibi bir ses ve hissi oluyor mu ? ayrıca klima açıkken cut-off mu denir tam bilmiyorum gazdan çekince frene basmış gibi şiddetli yığılma ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somebodykillmeplz -- 19 Temmuz 2013; 14:10:09 >
  • quote:

30 bin in 15 binden farkı mazot filtresi ve fren hidrolik sıvısı değişiyor. benim 45 bin bakımı olacak yetkili servis 450 dedi(opak), özel servis de 215 abartı fark var.

birde soru sorayım; sizde de klima açıkken çok sıcak havalarda kalkış sırasında sürtünme gibi bir ses ve hissi oluyor mu ? ayrıca klima açıkken cut-off mu denir tam bilmiyorum gazdan çekince frene basmış gibi şiddetli yığılma ?

Hatırlatmışken Opak'ı ne zamandır övüyorlardı , orayla görüşmedim bide orayla görüşeyim bakalım ne diyecekler

klima açıkken sıcak havalarda kalkış esnasında bende de motor sesinde bir değişme oluyor. Tam sürtünme değilde sanki işte zorlanarak kalkıyormuş gibi bi his veriyor bana . Klima açıkken gazdan ayağımı çekince şiddetli yığılma olmuyor bende. Cut-off akaryakıtı kesiyor bildiğim kadarıyla.Yani yokuştan inerken vitese takıp gaza basmadan salıyorum aracı o şekilde anlık tüketimde sıfır oluyor gittiği yere kadar gidiyor daha sonra gaz kullanmaya devam ediyorum dediğiniz gibi şiddetli yığılma yok .

Birde bende de bazen 20 km ile civarındayken hızım, 2.vitese attığım zaman moto önce bi tekliyor gibi oluyor gaza basınca sorun olmuyor.

• 20 km zaten aracın ölü hızı gibi bir şey 1 le gidemiyorsun araç fena bağırıyor, 2 ile gidemiyorsun boğulmaya başlıyor (hele klima da açıksa). Ne vardı 1. vitesi kısa tutsalar da adam gibi 2. vitesimiz olsaydı. 2. vitese verimli tork bandında geçmek için 3000-3250 devire çikman gerekiyor 1. vites de haliyle bu da olmadığından ölü bir 2. vites

Ayrıca opak fiyat olarak Ankara'da ki en ucuz yetkili servis (hepsini aramışlığım vardır:)
  • Arkadaşlar daha önce 2007 aracım için aldığım bakım ürünleri maalesef 2008 ve sonrası için uyumlu olduğundan kullanamadım. Hala sıfır olarak kutusu ile evde duruyor. GittiGidiyordan satışa sundum ihtiyacı olan varsa uygun fiyata veriyorum.

Not: Triger zinciride almıştım ancak servis değişime gerek yok dedi onuda ihtiyacı olan varsa satıyorum.

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/corsa-d-2008-bakim-seti-orjinal-gm-90288929
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/opel-corsa-d-2007-triger-zincir-seti-orjinal-gm-90288304

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdminAS -- 23 Temmuz 2013; 21:29:58 >

• Ankara Opak'ı aradım . 20 bin km 2.senesindeki aracım için 567 tl bakım fiyatı aldım. Ek olarak balata kontrol ediyorlarmış,değişirse 4 adet balata yani çift taraflı ön kısım toplam 150tl dediler.
    Yağ olarak da cast. 5-40 kullanıyoruz dediler .

Daha öncesinde kasislerde gelen gıcırtı sesi için arka amortisörlerimi değiştirdilerdi garantiden. Gerçi 2.senesi bitiyor yani garantisi bitiyor ama acaba bakımı Opak'ta yaptırırsam yine böyle sorun olduğunda garantiden halletme ihtimalleri var mı ?

edit2: opak ile tekrardan görüştüm , iyi niyet garantisi var sorun olduğunda opel %80-90-100 unu bazen karşılayabiliyor dediler. Fren hidrolik sıvısıda kirlendiği için değiştiriyorlarmış babam 3-5 sene gider onun için rahat dedi ama bilemiyorum.Havasınıda alıyorlarmış.Bakım olarak da +1ay esnetilebilir yani eylül gibi götürebilirim km dolmadığı için

ek olarak dediğim gibi Castrol 5-40 yağ kullanıyorlarmış, GM 5-30 yağda varmış ancak castrol 5-40 daha iyi olur düşüncesindeyim aslında 0-40 filan da kullanılabilir mi kullanılırsa daha iyi olmaz mı ? gerçi serviste 0-40 kullanmıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 25 Temmuz 2013; 12:22:56 >

• arkadaslar merhaba aracım 66 km ye dayandı..ben 60 bin bakımını 53000 de yaptırmıstım nedenide yagın durumu hosuma gıtmemisti ayrıca polen ve hava filtresi acayip kötü durumdaydı..şimdi 66 km de 75000 bakımını yaptırmak istiyorum 75000 15000 bakımının aynısımı oluyor yoksa antifriz degişecekmi..yag olarak 0-40 esp sanki gereksiz gibi 0-30 5-30 kullansak olmazmı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: çapultra

Aracınız 5 yaş üstü ise yetkili serviste bakım kampanyası var 199 TL.

Evet ben yaptırdım. Her yerine bakıyorlar, sonra da ek bir sürü başka değişecek parça olduğunu öğreniyorsunuz. Tabi değiştirip değiştirmemek size kalmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reko kullanıcısına yanıt
    Dizelde zaten çabuk kararıyor genelde yağ.
    Zaten 0-30 kullanmanız daha iyi değil mi,0-40'tansa ?
  • quote:

Dizelde zaten çabuk kararıyor genelde yağ.
    Zaten 0-30 kullanmanız daha iyi değil mi,0-40'tansa ?

bencede ama ne alsak 0-30 new life olurmu?
  • Valla işin açığı tam sentetik ve 0-30,5-30 olduktan sonra aralarında çok fark olduğunu düşünmüyorum.

Sonuçta kullandığımız araçlar aman aman spesifik değil,turbodizel kullanıp sanayi-özel servis işi bakım yaptıranların çoğuna 10-40 koyup geçiyorlar.O araçlarda bile kolay kolay sorun çıkmıyor.
    Al işte,Emir gidip Mobil 1 ESP arıyordu yana döne,gitti arabayı sattı
  • quote:

Valla işin açığı tam sentetik ve 0-30,5-30 olduktan sonra aralarında çok fark olduğunu düşünmüyorum.

Sonuçta kullandığımız araçlar aman aman spesifik değil,turbodizel kullanıp sanayi-özel servis işi bakım yaptıranların çoğuna 10-40 koyup geçiyorlar.O araçlarda bile kolay kolay sorun çıkmıyor.
    Al işte,Emir gidip Mobil 1 ESP arıyordu yana döne,gitti arabayı sattı

şimdiden golfün kitapçığı okumaya başladım 397 sayfa anasını satiim oku oku bitmiyor.
    eklenebilcek donanımları gördükçe aklıma alırken koydurmak geliyor da işin sonu yok=)
  • Al sen al,aldıktan sonra 4 senede yavaş yavaş eklersin onları da,bitince de satarsın
  • çapultra Ç kullanıcısına yanıt
    ok anladım peki antifiriz hidrolik yagı vs değişmesi gerekirmi benim antifriz iyi gibi duruyor ama değişmesi lazımmı?
  • çapultra Ç kullanıcısına yanıt
    gti tamponu var adamın biri getirmiş zaten ön arka. birde pas ünitesi alınca park assist oluyor=) tabi 4000e falan mal olur
  • reko kullanıcısına yanıt
    Hocam antifirizi ölçüyorlar zaten,bunun dışında da iki yılda bir değişmesi önerilir.
    Fren hidroliği için de öyle diyorlar gerçi de,benim usta gerek yok dedi,neye göre kime göre onu bilmiyorum :D
  • Mrb arkadaşlar,
    Temmuz 2012 çıkışlı aracımın 30.000 bakımını konya yolu Opal da yaptırdım. Opak 600 Opal 650tl fiyat vermişti. 583tl ye opal'a bakımı yaptırdım artı 150 tl ye ön balatalar değişti.ön balataların değişimine extra 60 tl işçilik aldılar. İki bakata için toplam iki vida söktü raktı topkamda 5 dk sürmedi. İnsafsızlar 60 tl aldılar. Bakım yaptıracaklara bilgi olsun diye yazayım dedim. Haa bu arada direksiyonu sola hızlı çevirince tak diye bir ses geliyordu onun için direksiyon mahsalını değiştireceklermiş garantiden. Parça gelince haber vereceklermiş.
    2010 model 1.2 min bakımlarını balata dahil 250tlye yaptırmıştım 100.000 bakımıydı garanti bitince doğru sanayıde ki ustamın yanına:)

• Aracın cdti olduğunu yazmaya unuttum arkadaşlar.
    Bu arada bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    Bundan önce ki corsa d mi 100.000 km kullandım hiç rüzgar sesi problemim yoktu. 2012 aracım 30 binde 100-110 km den sonra camlar acık gibi ses alıyo iki oldu servise söylüyorum kapı ayarlarını yaptık diyorlar ama hala aynı.
    Bu sorunu yaşayan var mı?

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.