Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
151.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hmursaloglu

Aracın cdti olduğunu yazmaya unuttum arkadaşlar.
    Bu arada bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    Bundan önce ki corsa d mi 100.000 km kullandım hiç rüzgar sesi problemim yoktu. 2012 aracım 30 binde 100-110 km den sonra camlar acık gibi ses alıyo iki oldu servise söylüyorum kapı ayarlarını yaptık diyorlar ama hala aynı.
    Bu sorunu yaşayan var mı?

2011 corsa aracımda var rüzgar sesi. 100-120 civarına giderken sanki sağ kapıdan hava giriyormuş gibi geliyor

Bu arada beyler 2.bakım için hala götürmedim aracımı servise.Garantisi bitti.Opal yada opak'a götürmeye niyetim yok açıkcası. Aslında aklıma takılan kısmı fren hidroliği. Servis kirlendiği için fren hidroliğini değişiyoruz diyor ama çoğu kişide uzun zaman hiçbirşey olmaz ona diyorlar.Ne yapmalıyım ?

Büyük ihtimallede balatalarımda değişecek.Bu konu hakkında bilgilendirir misiniz ? yanlış hatırlamıyorsam gm dışında bosch marka filanda vardı.Hangisi iyi , herhangi bir dikkat etmem gereken özelliği filan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 2 Eylül 2013; 14:44:46 >

• aracımın bakımını yaptırdım en sonunda. Karter korumada takıldı ve 2.sene bakım yapıldı.Toplamda 380 TL ye geldi. 50 tl işçilik , 65 tl karter geriside bakım parçaları. mazot filtresi ve diğer filtreler, antfrfiz, castrol 5 40 edge tam sentetik dexos 2 yağ konuldu.Tek fren hidroliği değiştirilmedi.Balatalar içinde daha yarıda denildi reis değiştirmeye çalışıyordu erkenden. Fiyat nasıl iyi mi almışım acaba ? bütün parçaları orjinal aldık yaptırıdık
  • 1 ay önce 1. yıl bakımını yaptırdım. Fren balataları değişti, hava filtresi, polen filtresi, motor yağı, hidrolik yağları, birkaç ıvır zıvır daha 720 ye patladı bana. 280'i sadece işçilik :( Yetkili servise gitmiştim.
  • beyler çok acil birşey soracağım, fabrika çıkışı gelen fren hidrolik sıvısı gm dot4 mü ? başka bir özelliği var mı ? birde kaç litre alıyor acaba ? kitapçıktada bulamadım kaç litre aldığını ?
  • arkadaşlar iyi günler 2010 model 1.2 corsam var 30000 km bakımı yaklaşıyor nelere dikkat etmek gerekiyor kazık yememek için. kadıköy'de servis tavsiye edebilirmisiniz. birde 30000 km bakımının ortalama ücreti nedir.
  • Balatalar, motor yağı, hava filtresi kesin değişir, extra birşeyler çıkmazsa yetkili servis 640 liraya yapıyor Maltepe'de Erpaş otomobil var en yakın orası. Özel servis bakıyorsan Kartal'da birkaç yer var 100-200 daha ucuza gelir.
  • 20 bin bakımına gideceğim..Yetkili servise gitmem..

Ankarada güvenilir, temiz iş yapan bir Opel servisi aranıyor..Şöyle şehir içinde filan yokmudur illa Şaşmaz mı yapacağız ?
  • özel servise gidiyoruz o zaman
  • Bakım ve servislerle ilgili bilgi paylaşımları için bu başlığı kullanalım lütfen.
  • bencede garanti bittiyse yetkili servise gitmeye gerek yok iyi geçiriyorlar . Şaşmaza gitmeyi bende çok büyütüyordum önceleri ama yeni yollar yapılmış şimdi gayet rahat gidilebiliyor ayrıca fazla zaman da kaybetmiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

bencede garanti bittiyse yetkili servise gitmeye gerek yok iyi geçiriyorlar . Şaşmaza gitmeyi bende çok büyütüyordum önceleri ama yeni yollar yapılmış şimdi gayet rahat gidilebiliyor ayrıca fazla zaman da kaybetmiyorsunuz.

Açıkcası sanayiye yabancı olan insana sanayide bakım yaptırmayı önermiyorum
    Servis bir miktar geçiriyor ama kafanız rahat olur en azından 3 yaşını doldurduysa %20, 5 yaşını doldurduysa %25 indirim alınabiliyor.
    Kampanyaları vs takip ederek yetkiliden devam edilebilir.

Tabiki bir sanayi kadar uygun olmuyor yine de...

• Arkadaşlar ön cam sileceklerini değiştirmek isityorum.Çok fena ses yapmaya başladı mağlesef.Orjinali ne kadar acaba ,yetkili servisler de pahalı mıdır? Birde ön cam silecek boyutları nedir acaba? GM ve bosch var sanırsam marka olarak hangisini önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

Arkadaşlar ön cam sileceklerini değiştirmek isityorum.Çok fena ses yapmaya başladı mağlesef.Orjinali ne kadar acaba ,yetkili servisler de pahalı mıdır? Birde ön cam silecek boyutları nedir acaba? GM ve bosch var sanırsam marka olarak hangisini önerirsiniz ?

Silecekler icin bir ra kampanya vardi ama devam etmiyordur sanirim su anda.Tam olarak fiyatindan emin degilim ama ucuz degildi diye hatirliyorum.Epey zaman gecmisti benimkinin ustunden ama 90 lira gibi bir rakam kalmis aklimda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler peki boyutlarını hatırlıyor musunuz acaba ?
  • Yok hocam malesef hatırlamıyorum.
    Opelgm.com da vardı ama bizim aracın ön arka silecekleri.Oradan boyutları elde edersiniz belki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de galiba bir takım silecek var eve bakmam lazım takmak kısmet olmamıştı arbama

• http://www.opelgm.com/Opel-Corsa-D-On-Cam-Silecek-Supurgesi-GM,PR-534.html

buraya baktım 73 tl gözüküyor ama boyutları yazmıyor.
  • 50 ye almıştım duruyorsa 50 ye veririm gece bakarım eve dönünce. Servisten alınma

• tamam o zaman siz bi bakın nasılsa acelesi yok bayram dönüşüde alabilirim yatacak çünkü araç bayramda

aşağı inip ölçtüm umarım yanlış ölçmemişimdir

ön cam silecekleri 40 cm ve 65 cm , arka ise 30 cm.
  • orjinal sileceklerden baskası uymuyor bizim arabalara oj.de pahalı serviste 80 tl opelgmdekide orjınal bende yenı aldım 75tlye bu yıl henuz kampanya yapmadılar gecen yıl 50 tl idi..
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.