Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ustalara ve tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. 2013 nisan çıkışlı corsam var. geçen sene 15.000 olmadan (12.000) 1 sene dolduğu için garanti sorun çıkarmasın diye serviste bakım yaptırdım. 2015 yılbaşından önce karter delmişiz. karteri tamir ettirdik dolayısıyla yağ ve yağ filtresi değişti. şimdi aracımın nisanda 30000 bakımı gelecek fakat araç şu an 22500 civarında ve nisanda taş çatlasın 25000 olur diye düşünüyorum. bu arada karter yapılırken yağı 10-40 koymuşlar. şimdi size sorularım bu yağ bana sıkıntı çıkarır mı? ayrıca tarihsel olarak servis zamanı geldiğinde ne yapmamı önerirsiniz? teşekkürler.
  • Merhaba , 2013 model Corsa 1.4 otomatik aracım 1 yaşına girecek 1 hafta içinde. 7600 kmde. Yetkili serviste bakım yaptırmayacağım maddi durumum şu an ona müsait değil . Garanti dışı kalacak sorun değil. Aracıma ne yaptırmalıyım , yağların hangileri değiştirilmeli , hangi yağları önerirsiniz , başka neler yapılmalı , ilk kez araç bakımı yaptırıcam bilgim yok. Teşekkürler.
  • 15000 olmadan gitmenin anlamı yok, hiçbir şey yapmıyorlar çünkü. Açıp yağına suyuna bakıyor ki onu sizde yapabilirsiniz. 7500 km'de filtrelerde temizdir, balatalar da erimemiştir. Boşyere paranıza yazık.
  • ya bi arkadas daha sormustu galiba gecen arabada kontagı takıp cevirince tum ısıklarla beraber servis lambası da yanıyor diğerleri sonunce o aku ile beraber yanmaya devam ediyor . geçmez değil mi kendi başına
  • quote:

Orijinalden alıntı: infidel

15000 olmadan gitmenin anlamı yok, hiçbir şey yapmıyorlar çünkü. Açıp yağına suyuna bakıyor ki onu sizde yapabilirsiniz. 7500 km'de filtrelerde temizdir, balatalar da erimemiştir. Boşyere paranıza yazık.

hocam hangi yağı almalıyım?

1.4 otomatik benzinli(lpg)
  • Dexos 2 şartlarını sağlayan

gm 5w30
    mobil 1 esp 0w40
    liqui moly top tech 4600 5w30
    shell helix ultra ag 5w30

Bu yağlardan herhangi birini kullanabilirsiniz.

@Tracy-Mcgrady

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el araç aldım. 2007 corsa 1.4 otomatik enjoy. şuanda 98 binde. 100 bin bakımında nelere baktırmam gerek ? bir sonraki yağ değişimi de 107 bin olarak gözüküyor..
  • 100 bine özel bir bakım yok,özel bir şey değişmiyor, gerekirse ancak değiştiriyorlar ( V kayış,balata vs vs).
  • İyi akşamlar. 2013 Corsa aracımda araç sabitken direksiyonu tam sağ ya da sola çevirdiğimde arka taraftan ses geliyor. ( kalın bir sürtme sesi gibi)

Neden olabilir ? Servise götürmeme gerek var mı ?

Cevap verirseniz sevinirim.
  • Direksiyon kutusuna birşey olmuş gibi, servis ışığı yanıyor mu? Servise bi götürün bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infidel

Direksiyon kutusuna birşey olmuş gibi, servis ışığı yanıyor mu? Servise bi götürün bence.

Servis ışığı yanmıyor. En kısa zamanda götüreyim o zaman. Direksiyon kutusu arızası kronik herhalde Corsalarda? Cevap verdiğiniz için teşekkürler.
  • Beyler yetkili serviste myst yapıyor mu ? daha önce yaptıran var mı bakımda ? Aslında benim aracım biraz sarsıntılı çalışıp sarsıntılı duruyor sizinkilerde öyle mi ?

http://www.surteks.com/nasil-calisir.aspx

http://www.youtube.com/watch?v=2-QqLLfvYZc

gerçi son bakımda sarsıntılı çalışmasına normal demişlerdi sanki öyle hatırlıyorum ama yanlışta hatırlıyor olabilirim. Sizlerde de durum aynı mı ?

• Arkadaşlar 2013 lpgli otomatik corsam var. Yaklaşık 1aydır motor soğutma sıvısı ikazı ve servis ikazı uyarısı alıyorum. Şehir dışındayım ve araba evde ara sıra eşim kullanıyor. Km 11.500 daha 15bin bakımıda gelmedi.

Kaputtan çok yoğun ses geliyo sanki sürekli fan çalışıomuş gibi, sizce ne yapmam gerekli arkadaşlar antifriz koyarak bu sorunu çözebilirmiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radyatörün su pompasına bi bakın patlamış olabilir.
  • arkadaşlar 2011 1.4 çorsa benzin 25.000 deyim servis ücretleri ne kadardır izmirdeyim egemden msj geldi 299 tl size özel diye sizce iyimi dışardan mı yaptırayım ..zaten garanti bitti özel servis önerisi varmı ..

25.000 de gerekli değişimler nelerdir arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezar -- 2 Şubat 2015; 20:17:18 >
  • Bujiler, filtreler, yağ, balatalar değişiyor bide orasına burasına bakıyorlar ama 30binde normalde. Garanti bittiyse özele götürmenin alemi yok yoluyorlar resmen çünkü.
  • arkadaşlar merhaba,

2011 model corsa enjoy aracım var 63.000 e geldi bakımı yaptıracağım. istanbulda tavsiye edeceğiniz özel servis varmı (yolmayanlardan :) )
    60000 bakımda neler değişiyor? bir de yağ tavisyeniz varmı kendim almak istiyorum 2 kuruşluk şeyi 10 lira yazıyorlar çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: pejmurde

arkadaşlar merhaba,

2011 model corsa enjoy aracım var 63.000 e geldi bakımı yaptıracağım. istanbulda tavsiye edeceğiniz özel servis varmı (yolmayanlardan :) )
    60000 bakımda neler değişiyor? bir de yağ tavisyeniz varmı kendim almak istiyorum 2 kuruşluk şeyi 10 lira yazıyorlar çünkü

benzinli mi dizel mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

arkadaşlar merhaba,

benzinli mi dizel mi?

atlamışım kusra bakmayın :) 1.3 dizel
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

arkadaşlar merhaba,

benzinli mi dizel mi?

atlamışım kusra bakmayın :) 1.3 dizel

o zaman standart servis ihtiyacını yazacağım. bunlara baktırırsınız.
    tüm filtrler (yağ, mazot, hava, polen)
    yağ (dexos 2 onaylı 5w30 veya soğuk sıcak iklimde iseniz 0w40 mobil esp tercih edilmeli)
    v kayışı
    fren balataları ve disk(30binde bir balata değişmeli, iki balata değişiminde bir disk)
    fren hidroliği ve antifiriz kontrol edilir. bakım tamamlanmıştır.

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.